maandag 6 oktober 2008

Een dure zwerver

De meeste klanten zijn nette mannen. Dat zal voor de meesten mensen wel een verrassing zijn, maar het is echt waar. De meeste mannen hebben een goede baan, een huisje, een auto, en meer dan de helft is getrouwd. Ze hebben gezinnetjes met kindertjes, en soms zie je een leeg kinderzitje in de auto van je klant. Soms moeten ze snel weg omdat ze de kinderen van school moeten ophalen. Dit is de gemiddelde klant. Maar we komen ook veel andere soorten mannen tegen. Criminele types, of dure heren.

In de ochtend was het een zwerver. Hij staat bij de Dirk meestal met de Daklozenkrant, met zijn petje op en een blikje bier achter de prullenbak verstopt. Als er even niemand aankomt, neemt hij snel een slokje. Een heel gewoon typisch Amsterdams straatbeeld. Ik groet hem altijd bij de boodschappen. Ik zeg "hoi", en hij zegt netjes "goedendag".

S'ochtends werd er aangebeld, vroeger dan ik eigenlijk open wil zijn. Maar sommige mannen kunnen alleen vóór het werk bij me langskomen. Hij haalde me uit bed, want hij kwam niet op afspraak. Daar stond mijn zwerver. Ik sliep nog half, dus ik dacht dat hij de daklozenkrant kwam verkopen. Maar hij kwam voor mij, en hij betaalde in twee-Euro-munten.

Ik liet hem eerst douchen, en toen goed aan de slag. Hij was na de douche als iedere andere man. Tijdens de douche heb ik gekeken naar zijn kleren. Vies, oud, maar er zat wel een duur mobieltje in de broek. Ik heb geen idee hoe hij aan het geld voor een uurtje met mij is gekomen, maar ik vond het een heel groot compliment dat zo'n arm iemand zoveel voor me neerlegt.

Zwervers kunnen heel leuk zijn om mee te seksen.

EDIT: De zwerver had vantevoren gewoon netjes geboekt, hij kwam alleen te vroeg. Het lijkt doordat ik toen nog niet kon schrijven, alsof hij gewoon aan mijn deur kwam. Dat is natuurlijk niet zo. Ik had hem alleen niet als die zwerver herkend aan de telefoon.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

mobieltje zal wel gestolen zijn

Frank zei

Leuk verhaal en tof dat je geen vooroordelen hebt!

Ik was eens dakloos in Londen omdat een junk mijn geld en rugzak gestolen had dus ik verkocht ook een tijdje the plaatselijke daklozenkrant, the "Big Issue". Ik ontmoette daar een half Jamaicaans, half Schotse jongen die een paar honderd GBP per dag verdiende, vanwege zijn looks en uitstraling.

Ook was er een Turks meisje dat er zoveel geld mee verdiende dat ze er een paar keer per jaar van op vakantie ging. Maar dat zijn uitzonderingen. De ernstig psychisch gestoorde daklozen verkopen die kranten niet, en de criminele daklozen ook niet. Jouw klant was dus hoogstwaarschijnlijk een "normale" man met wat problemen.

Co Jansen zei

Beste Zondares,
Als je het woord zwerver laat vallen dan denk ik aan slordige lange baard, geen tanden, gescheurde kleding, een schoen en een slof, niet iemand die bij de supermarkt de dalozenkrant verkoopt. Met zo'n zwerver neuken lijkt me dan een hele opgaaf, niet met die krantenverkoper. Ik ben bang dat als ik als ontzettend smerige stinkende zwerver vermomd bij jou aanbel dat je me niet binnen laat, met hoeveel bankbiljetten ik ook zou zwaaien en hoe jong ik in werkelijkheid ik ook zou zijn. Met een zwerfster zie ik mezelf ook niet liggen rollebollen.
Groetjes,
Co.

Boycke Johanns zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.