maandag 24 januari 2011

De prijzen

Als je het over prostitutie hebt, heb je het altijd ook over geld. Gemakkelijk geld verdienen zeggen ze dan, en dat we zo dik betaald worden. De mannen moeten wel gek zijn om dat ervoor te betalen. Die dingen hebben we allemaal wel een keer gehoord. Ik irriteer me er altijd aan, want ik vind dat het niet zo zit.

Om een uurtje met een prostituee te huren, betaal je over de 100 Euro. Soms heel veel meer, zelfs. Dat lijkt flink veel als je het vergelijkt met schoonmaken ofzo. Mensen denken dan al snel, dat het is omdat het werk zo'n verschrikkelijk iets is, dat je dat moet afkopen. Vooral veel vrouwen denken dan dat we liggen te walgen ofzo. Daar ligt het niet aan, en ik ga uitleggen waarom.

Als prostituee heb je onkosten. Die moeten worden betaald. Je ligt maatschappelijk zwak, dus je moet voor jezelf op kunnen komen. Dat betekent beveiligers, of voor veel vrouwen, pooiers. Die kosten veel geld, vooral pooiers kunnen makkelijk meer dan de helft kosten. Mijn poolcafé-beveiligers doen het al voor honderd Euro per maand, maar ik heb er wel drie nodig om te zorgen dat er altijd één in de buurt is. Mijn witte beveiligers zijn ook duur.

Dan moet je nog een plek hebben, en die zijn niet goedkoop. Ik heb zelf een flatje ervoor gekocht, maar als je de ramen wil doen ben je ook een hoop geld daaraan kwijt. Dat moet je er wel uit krijgen. Vooral als je het weinig doet, ben je er een hoop mee kwijt. Ik ben geld aan het betalen voor mijn eigen koopflat, dus ik investeer het eigenlijk, maar de betalingen moeten wel van mijn werk komen.

Als je gevaar loopt, krijg je gevarengeld. Ik loop niet zoveel gevaar als een soldaat in Uruzgan, maar je moet goed oppassen op rovers, verkrachters en gewelddadige mannen. Die krijg je wel. Maar dat is eigenlijk niet het ergste. Het grootste gevaar, is SOA. Die kunnen je voor je leven ongelukkig maken, en je kan het zomaar krijgen. Om dat risico te lopen, moet je het wel de moeite waard maken.

Van de tijd die je zit, en die je wil werken, heb je maar een stuk waarin je ook echt je klant hebt. Achter het raam zit je soms een uur of meer te kijk als het niet loopt, en dat is verloren tijd. In clubs is dat nog véél erger. Thuis kan ik er ook niet op rekenen, om elke dag vol te krijgen. Ik heb meestal vijf of zes uur werk op een dag, en dan vaak minder als de klanten eventjes niet komen. De rest van de tijd kan je meestal niet iets anders gaan doen. Je uurloon tijdens het werken is dus wel hoog, maar je hebt veel tijd dat je niets verdient. Die moet je ook maar tellen, en dan gaat het achteruit, vooral in de clubs.

Vergeet de belasting niet, als je het wit doet, ben je de helft kwijt. Je kan niks aftrekken, je moet alles betalen, en ze controleren elke scheet die je laat. Je bent er zoveel geld aan kwijt, dat heeft geen verhouding met andere beroepen. Toen ik nog opgaf, dat ik meditatie-cursus gaf, kon het allemaal wèl. Toen betaalde ik haast niks. Hou daar rekening mee, en opeens ben je de helft van de prijs kwijt.

Het is hard werk. Als je het goed doet, natuurlijk, want we kennen allemaal wel de routinemeisjes die zich er niet hard voor willen inzetten. Als je het goed wil doen, ben je echt hard lichamelijk werk aan het doen. Je mag nooit laten zien dat je een slechte dag hebt, want dat maakt de ervaring voor de klant slecht. Als je schoonmaakt, kan je best een dag wat minder zijn. In de prostitutie ben je dan meteen klanten kwijt. Ze verwachten totale inzet, iedere keer, en dat moet je geven.

Je bent door je beroep ook meteen uitgekotst door de samenleving. Daar heb ik al eerder over geschreven, dat ga ik niet opnieuw helemaal uitleggen. Je bent sociaal zeer zwak door je beroep en de haat die daarbij komt. Die sociale positie zorgt ervoor dat je buiten je werk, ook nog met je werk wordt geconfronteerd. Dat is ook wel wat geld waard.

En één van de manieren waarop dat gebeurt, is doordat je het niet op je CV kan zetten. Als je dus klaar bent in de prostitutie, omdat je er te oud voor bent geworden, loop je met een leeg CV rond. Je kan dus maar beter een potje voor je ouwe dag hebben gestart, want je kan niet door tot je 65 bent. Daar gaat ook geld inzitten. Er is een ingewikkeld verhaal over lijfrentes dat mijn geldmannetje me ooit uitlegde, maar het komt eropneer dat je veel meer moet sparen voor je ouwe dag dan een gewone werknemer ergens.

Als je alles optelt, kom je wel eropuit dat je als hoerenloper voor een hoop dingen betaalt, en de meeste snappen dat ook wel. Als het minder duur werd, stopten een hoop meisjes wel. In ieder geval, de vrijwillige. We zijn duur, maar dat moet ook wel om het de moeite waard te maken. Niet vanwege het werk zelf, want dat is eigenlijk best wel leuk! Al die dingen die erbij komen, die maken het zo duur. Als we meer acceptatie zouden krijgen, zodat we niet meer zo uitgekotst werden, en als gewone mensen konden leven, kon de prijs de helft omlaag.

23 opmerkingen:

Anoniem zei

Duidelijk verhaal zondares, goed uitgelegd, maar ik zou voor 100 euro echt geen vieze oude vent over me heen willen, dus al begrijp ik dat je ook aan je "oude dag voorziening" moet denken, het is in meerdere opzichten zwaar werk en dan vaak nog onderbetaald. Je hebt wel eens verteld dat niemand weet wat voor werk jij doet, op een enkele vriendin na als ik het goed heb, maar vrgane die andere vriendinnen en familie zich nooit af waar jij je levensonderhoud van betaald, als je geen baan hebt ? Ik denk dat je goed gekleed bent en niet met goedkope bende loopt, dus gaan er toch vragen reizen ?

Anoniem zei

correctie typefoutje boven : "vragen" !

Anoniem zei

Inderdaad, verhelderend. Zo had ik het nog nooit bekeken. Ik dacht ook dat de prijzen net zo hoog waren voor een uurtje of 2 als een goede baan uitbetaalt voor 8 uur per dag. Maar dan heb je ook gegarandeerd 8 uur en een deel dat onder water nog aan pensioen en ziektekosten opgaat wat jij allemaal zelf moet doen.

En mensen die klagen over de prijs kunnen natuurlijk een uitgemergeld scharminkel op een tippelzone zoeken.

Wederom een prachtig stukje, de maandagen zijn toch iets minder lange baaldagen als je de garantie hebt dat onze Zondares weer trakteert! Als je ooit je identiteit vrijgeeft dan kunnen de klanten nummertjes trekken in plaats van maken :p

Anoniem zei

ach, als je een beetje mercedes hebt en deze dealer laat onderhouden ben je ook minimaal 100 euro/uur kwijt...voor een monteur! Dus wat is duur....

Anoniem zei

Zondares, je hebt het over pensioen enzo. Hoe zie jij dat eigenlijk voor je? Je kunt waarschijnlijk idd niet doorgaan tot je 65e. Wat ga je hierna doen? Hoe vul je idd dat gat op je CV in?

Bedankt!

Anoniem zei

Zolang mannen bereid zijn te betalen wat je vraagt, of zolang jij bereid bent te doen waarvoor zij wensen te betalen, mag jij zoveel verdienen wat je wil, ja toch?

Anoniem zei

Nog steeds veel te duur, neuken voor vijf euro, P+N voor een tientje, dan praten we

Steinway zei

Niet alle hoerenlopers zijn vieze oude mannen. De lieve, gewassen jongere kerels zijn misschien een minderheid, maar toch.
Wanneer ik naar de meisjes ga is het doorgaans 50 per kwartier, dus 200 per uur. Escorte prijzen liggen bij mijn weten ook hoger. Persoonlijk heb ik daar geen probleem mee: vraag en aanbod, het idd. hard werk, etc. Eigenlijk vind ik 50 voor een soms heerlijk samenzijn een goedkope deal die makkelijk in het voordeel van de betaler uitkomt. Maar er zijn ook mannen die op eigen initiatief een pak meer geven dan het vooropgestelde tarief.

Anoniem zei

Nee, niet alle hoerenlopers zijn daadwerkelijk vies en oud, maar die krijg je er wel tussendoor, en je kan helaas niet alleen "werken" met de schone mannen, was het maar waar dat je dat van tevoren wist.

Zondares zei

De meeste hoerenlopers zijn hele nette mannen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen geloof ik. En een monteur kost ook zoveel, dat is wel eentje om te onthouden!

Anoniem zei

ik geef geen 100 uit bij de hoeren zene meestal 50euro en als je klaarkomt na 15 min of een uur da blijft juist de zelfde prijs

Theeleut zei

Hai Zondares,

Nieuwe lezeres erbij dus ik zit een beetje bij te lezen. Wat ik me alleen afvraag.. zou je in de 'wachttijd' dat je geen klanten hebt niet dan een andere part-time baan tussendoor kunnen doen? Het lijkt mij dat het iedere dag wel ongeveer rond dezelfde tijd rustig zal zijn?

Anoniem zei

Je ergert je ergens aan, of iets irriteert je, maar je kan je niet ergens aan irriteren.

Heb je trouwens het boekje "Ouwehoeren" gelezen? Die kunnen ook al niet spellen!

Anoniem zei

Hoi zondares,
leuk stukje alweer.
Heb je in de loop der tijd je prijzen aangepast? of heb je vroeger vanaf het begin je prijs gesteld en die gehouden?
curious ;)

Anoniem zei

Je verdienste al eens vergeleken met het loon van een verpleegster? En de moeite die zij er moet voor doen? De studies? De smurrie die ze ontmoet? Ook al eens nagedacht wT je zelf zoal zou kunnen verdienen in een job waar je niet "uitgekotst" wordt?

Dit is geen oordeel, al zeker geen veroordeling (als je ergens 2 euro voor kan krijgen, zou je goed gek zijn om het voor 1 euro te verkopen), maar je argumentatie van je prijs is wel lichtjes pervers hoor.

Anoniem zei

Het Nederlande prostitutie model: de sekswerker als zelfstandige/vrije beroeper zien.

Het Nieuw-Zeelandse prostitutie model: de sekswerker decriminaliseren. Praten met de sekswerker, bewust & weerbaar maken van de sekswerker.

Het Zweedse prostitutie model: de klant criminaliseren. (Prostitutie verbieden).

Een zelfstandige / vrije beroeper heeft veel meer kosten dan een werknemer. Pensioen opbouw kan oplopen tot 20% procent van het Bruto inkomen, een raam kost ongeveer 200 euro per dag. Een sekswerker wordt geacht belasting te betalen. Ga op basis van die gegevens etc maar s rekenen. 10 tot 20 klanten per dag? Per klant 20 tot 50 euro voor 25 minuten?

IMijn indruk is dat er veel te weinig gepraat wordt met sekswerkers, maak ze bewust van de noodzaak aan de toekomst te denken, en niet alleen te denken, maar ook daadwerkelijk wat aan financiële planning te doen! Zorg dat de banken en verzekeraars hier ook voor open staan en ze niet als klant weigeren op opportune gronden ....

Er zijn sekswerkers die niet medisch verzekerd zijn, maak ze bewust van de risico's en de noodzaak. Maak ze bewust van de gevaren op Soa/onvruchtbaarheid. Het zijn vaak super jonge meiden die later misschien nog eens een gezinnetje willen. Zorg dat er een laagdrempelige uitstaprouting is. Probleem is wel dat deze, vaak laagopgeleide meiden, gewend zijn aan 'in hun ogen' 'easy money' ...... Dus zorgen voor een routing naar ander 'in hun ogen' redelijk betaald ander werk is niet zo eenvoudig.

Blijf als maatschappij attent op 'bedrijfsongevallen' en het hulp bieden daarbij. Medisch, Psycho-sociaal etc etc.

Ik zou graag een combinatie zien van het Nederlandse en Nieuw-Zeelandse model ........ Er wordt mi te weinig gepraat met de sekswerkers, leid ze op maak ze slim en weerbaar.

Het walgen valt mi inderdaad wel mee, alleen 'onderschat de acteer prestaties' van de sekswerker niet! Het is volgens mij een lastig te bereiken beroepsgroep om open, eerlijk en transparant over hun werk te laten praten, maar komt dat ook niet omdat we ze vaak het leven 'sociaal-maatschappelijk' onmogelijk maken? Dat 'neerkijken' op prostituees, wat velen doen, moet gestopt worden.

Anoniem zei

What whores should know!!
Komt van een Amerikaans forum.

Ik zal eens de harde waarheid zeggen aan u. Iets dat ge moet weten als hoer, hoeren kiezen ervoor om naïef door het leven te gaan. Zal ik verder fijner uitleggen.

Waarom de maatschappij zo hatelijk is tegenover prostituees.

Prostituees zijn vooral de speeltjes van witte boord criminelen, rijke mannen en
echte gangsters. Gene ene vent die enkele duizend euro per week kan uitgeven aan dure escorts geeft een gewone baan.

Als er een crimineel een juwelier overvalt, snel enkele 10.000 euro's aan die klus verdient gaat hij dat voornamelijk uitgeven aan drank en hoertjes, ja ie kan er ook een brood mee kopen ma ge weet ook dat het voornamelijk voor dat eerste is hé.

Politiekers die 5000 euro per zitting krijgen, steekpenningen aanvaarden. Rechters die zaken tegen betaling laten verjaren. zullen ook vaak naar de hoeren en dure escorts gaan.

Managers van bedrijven die ondernemingen hebben in Taiwan waar vrouwen aan de lopende band kleren naaien voor hongerlonen zullen hun hoge premies ook gebruiken voor vaak naar de hoeren te gaan, krijgen er zelf een deel van het geld voor terug want die hoeren kopen veel van de merkkleren die hun bedrijf produceert.

De hoer is er niet voor de gewone man, de gewone man kan max iedere week eens 100 euro uitgeven voor een hoertje, of 1 keer in de maand enkele uren boeken.

Een prostituee kost snel al enkele duizenden euro's voor een nacht, zij met veel geld zijn de moderne wolven en die hoeren zien dat niet.
Ze vinden het zelfs geil om eens door een gangster genomen te worden. Die gast geeft wel mensen vermoord hé.

Die topbankiers die ieder jaar een bonus van 10 miljoen opstrijken, zitten ook hele dagen escortes te neuken.

Het is niet voor niets dat die criminele negers in de VS gouden kettingen dragen en Rolexes bezaait met diamanten, het is non-verbale communicatie naar vrouwen toe, zodat ze weten wie ze hoeven te neuken als ze geld nodig hebben.

Als ge een beetje nadenkt weet ge ook dat die gasten niet al rappers kunnen zijn, er zitten pooiers, drugsdealers en zware gangsters tussen. Maar de ho's geven geen reet waar het geld vandaan komt.

Prostituees zijn de sekspeeltjes van de rich and powerfull, de macht van het geld regeert zoals veel van die mannen met hun dure BMW en Mercedes weten en voor geld koopt ge alles,

Tis nu zelfs al rage onder de hoeren om hun maagdelijkheid te verkopen aan de meest biedende man. Die mannen gaan nog veel plezier hebben zo te zien.

Het moest eens jouw dochter zijn.
Ma ja, zoals de hoeren zeggen de wereld is toch al naar de kloten en ik heb geld nodig.


Admin zei

Wat je schrijft is wederom zeer herkenbaar. Ik schreef al een stukje op mijn eigen blog in een reactie over de prijzenoorlog hier: http://vrijheidvoorprostitutie.blogspot.com/2013/07/prostitutie-in-crisistijd.html

Grappig dat iemand in een reactie hier noemt dat je 'een vieze oude vent over je heen krijgt'. De meiden kunnen zelf bepalen wie ze wel of niet naar binnen laten natuurlijk.

Mijn vriendin heeft overigens geen beveiliging van een pooier o.i.d. Dus zij kijkt gewoon goed uit wie ze mee naar binnen neemt.

Wellicht dat de gemeente zelf eens een keer iets zou kunnen doen voor de prostituees, behalve het sluiten van ramen, zoals beveiligers inhuren voor de raamprostituees. De politie doet immers weinig.

Unknown zei

Uitgekotst zijn is niet met geld te betalen dus prostituee's zijn altijd onderbetaald en ik vind, zonder dat, ook dat hun dienst onbetaalbaar is.
Co.

Anoniem zei

Ik werk zelf als escort en ik ben het helemaal met je eens! We zijn onderbetaald! Ik heb mijn zelf in de problemen gebracht door drugs te gaan gebruiken en dat belangrijker vond dan mijn vaste lasten te betalen! Nu ben ik clean maar word achtervolgd met schulden ik word dus gedwongen dit werk te doen! Niet omdat ik het leuk vind maar toch bij elke klant ben ik er met een big smile om ze maar niet kwijt te raken! Mannen en seks betekend voor mij mijn brood! Ik hoop dat ik ooit kan stoppen met dit werk en op een andere manier mijn geld kan verdienen! Ik loop niet in merkkleding, rij geen dure auto's ik betaal mijn rekeningen en deurwaardes! Wat ik ook zonde vind is dat er gesproken word over altijd verslaafde en laag opgeleidde meiden! Iedereen kan het overkomen dit te moeten gaan doen!

Anoniem zei

Go for it girl! Er zijn genoeg vrouwen die misbruikt, mishandeld, uitgescholden worden voor hoer zonder reden en er niets aan overhouden ... Ik spreek uit ervaring. Vreemdgaan is van alle tijden; daar is alleen degene verantwoordelijk voor die dat zelf doet. Anoniem ben ik, omdat ik van het leven hou.

Lpa73 zei

Mooi stukje , verhelderend

Anoniem zei

Hey