maandag 18 oktober 2010

Stoppen

Het belangrijkste wat aan me vreet met dit werk, is het risico op SOA die niet meer kan weggaan. Als ik herpes, wratten of HIV/AIDS oploop, kom ik er nooit meer vanaf. Zoals ik werk is het risico op de laatste bijna niks, maar de eerste twee kan je nog wel krijgen als je een keertje onvoorzichtig bent. Ik moet nog maar eens een apart stukje over SOA schrijven.

Er is nog iets anders wat aan me vreet, en dat is stoppen. Ik had het idee toen ik begon, dat ik het maar eventjes zou doen. Ik dacht dat ik boven de 25 niet meer mee zou tellen. Toen ik er mijn werk van ging maken, heb ik besloten om er langer mee door te gaan. Toch is het niet iets waarmee je altijd door kan, niemand wil een ouwe hoer zijn.

Je kan doorwerken ook al ben je niet meer zo jong, zolang je maar mooi ouder word. Ik zorg daarom heel goed voor mezelf. Ik ben veel bezig met sport en voeding. Daarom kan ik adverteren met een leeftijd, die wel flink jonger is dan ik echt ben. Dat is trouwens heel gewoon in mijn soort werk, dus ik speel niet vals.

Als je heel goed bent in je werk, kan je langer door dan wanneer je gewoon een man over je heen laat. W is in de veertig, en die heeft het superdruk. Zij wil doorgaan tot ze vijftig is. N is meer een popje, en die begint nu al te merken dat ze minder klanten krijgt. Ze is nog geen dertig jaar oud. Ik zit ertussen, en ik weet eigenlijk niet hoe het zal gaan.

De prostitutie is een beetje een doodlopende baan. Je kan niet veel groeien. Je kan van een gewone hoer een goeie hoer worden, maar dat heb ik al gedaan. Vrouwen die toch doorwillen, die beginnen meestal een buro. Maar daar heb ik eigenlijk geen zin in. Dan doe ik alleen de stukken van het werk die ik niet leuk vind, ook al verdien ik wel veel meer dan nu.

Doorgroeien naar een baan buiten de prostitutie gaat ook niet zomaar. Je kan je werk niet op je CV zetten als je wil gaan solliciteren. De vooroordelen over prostituees zijn daar veel te sterk voor. Denk je dat ze zullen begrijpen dat ik een ondernemende vrouw moet zijn, die veel stress aankan en goed is in oplossen van problemen, en dat ik goed kan onderhandelen? Nee, ik ben een vieze vrouw in hun ogen, die niets beters kan dan haar benen spreiden. Ik heb dan een gat van jaren in mijn CV.

Ik heb twee hypotheken te betalen. Totdat die afbetaald zijn, moet ik doorwerken. Daarna kan ik makkelijker wat anders gaan doen. Dat duurt nog een hele tijd, en tot die tijd kan ik niet naar een baan over, die daar te weinig voor betaalt. Ik ben dus een gevangene van mijn eigen huisjes! Ik wist dat natuurlijk prima toen ik eraan begon, en ik vind het nog steeds een goede keuze, maar ik voel me af en toe wel een beetje gevangen.

Het is ook zo zónde om op te houden! Ik heb zoveel geleerd, en ik ben er zo goed in. Ik heb mijn klantenkring, en ik krijg kramp in mijn buik als ik eraan denk dat ik ze kwijtraak. Ze zijn mijn mannen! De jongens van het poolcafé, mijn geldmannetje, met al die financiële producten die ik heb gekocht, mijn vergunning die zoveel moeite kostte, zelfs mijn tieten, al die dingen zijn verbonden met mijn werk. Het heeft me zoveel werk gekost, ik wìl het niet opgeven.

Nog een eng idee over stoppen, ik zou de seks heel erg gaan missen. Dates zijn geen vervanging, want dat is veel minder fijn contact. Met maar één man de rest van mijn leven doorgaan vind ik echt vervelend om aan te denken, het voelt alsof ik stik. Ik heb geleerd hoe het kan zijn, hoe kan ik dan weer terug?

Het begon als een avontuurtje, toen was het een makkelijke manier om te leven, en nu is het mijn levenswerk. Ik hou ervan, ook al voel ik ook wel de slechte kanten ervan. Het houdt me vast. Het bepaalt wat ik ben, ook al zou ik liever een gewoon iemand zijn die dit werk toevallig doet. Het naast de maatschappij lopen vind ik erg jammer.

Ik speel weleens met het idee om het te doen. Dan zit ik met mijn voeten op de verwarming na het douchen, en dan verzin ik dat ik mijn geldmannetje bel, om te zeggen dat hij mijn bedrijfje op moet heffen. Dan bel ik al mijn klanten af, en stuur ik de rest een mailtje dat ik stop. Dan zet ik één van mijn huisjes te koop om de ander af te betalen, en ga ik een baan zoeken. Ik heb wel papieren, en ik vertel dat ik in de tussentijd kunstenares ben geweest. Dat kan ik zelfs ook nog gaan doen.

Als kunstenares had ik het beter. Ik betaalde bijna nergens voor, en je verdient goed als je de klanten kan lokken. Dan kan ik dan niet meer in een vrijplaats gaan wonen, maar ik kan vast op de Wallen een goedkoop ateliertje huren, en mijn kunstwerken maken als ik er zin in heb. Per uur verdiende het meer dan wat ik nu doe. Misschien verdien ik nu wel meer, omdat ik beter ben geworden in mannen verleiden. Bovendien is de Belasting véél aardiger tegen kunstenaars!

Dan voel ik me weer veilig, omdat ik weet dat ik weg kan. Maar daarna voel ik ook meteen hoeveel ik de prostitutie zou missen, en wil ik helemaal niet eens meer ophouden. Dan voel ik vooral, hoe zónde het zou zijn om te stoppen, en al die dingen weg te doen, die ik had opgebouwd. Dan ga ik liever door, ook al werk ik zoveel dat ik vaak doodop ga slapen, en kom ik soms niet meer aan mezelf toe.

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Een bezorgd stukje, maar zoalng het goed voelt, goed is voor anderen etc. Probeer tevreden te zijn met wie je bent en wat je aan het doen bent. Pas het Maslov principe toe op jezelf en de activiteiten die je onderneemd.
Zelf 60-er die geniet van de extra aandacht die ik zo af en toe inhuur en zit zeker niet op jonge vrouwen te wachten. Verbaas mij er over dat er zo weinig 50+ vrouwen zijn die er wat bij willen verdienen. Leeftijd maakt dat je meer ervaring hebt, beter in het leven staat en weet wat je wilt. Vooral als je er bewust mee bezig bent, zoals jij.

Anoniem zei

Je tweede flatje kun je ook verhuren,zijn weer inkomsten om je hypotheek mee te betalen. Ik heb het idee dat je erg goed verdient, kun je niet zoveel opzij zetten dat je een paar jaar van spaarcenten kan leven? Dan kun je die tijd gebruiken om uit te vinden hoe je graag de rest van je leven wil invullen. En ik weet zeker dat als jij dit blog in boekvorm uit brengt (zelf publiceren, lees wat Sonja Bakker gedaan heeft), dat je er dan een goede duit aan over houdt. Maar ja, dan mis je wel de sex.

Anoniem zei

Grappig dat je zegt dat je de seks gaat missen. Ben je dat niet helemaal zat dan?

Anoniem zei

Kortom, je hebt iets opgebouwd waar je trots op mag zijn. En dat weet je. Dan is het logisch dat je voelt dat het jammer zou zijn om te stoppen :)

Anoniem zei

met al de teksten die je hier hebt heb je al een mooi boek. Ik ben er zeker van dat dat wel goed zou verkopen, zowel in Nederland als in België. Als je dan nog lezingen geeft komt het allemaal dik in orde.

Patty zei

Ga door met wat je doet zolang jij je er content bij voelt. Niet iedereen wil een jonge bloem. Jouw proces maakt je aantrekkelijker naar gelang de jaren vorderen (en dit zeg ik als vrouw wiens man zo nu en dan naar een prostituee gaat). Ik lees je blog al een tijdje en ik moet je danken want door alles te lezen heb ik nog meer begrip gekregen.

Zondares zei

Het is inderdaad vooral, dat ik iets opgebouwd heb, en dat niet kwijt wil.

Anoniem zei

ik denk wel dat je moet stoppen VOORDAT je denkt nu moet ik ECHT stoppen en er geen zin meer in hebt, of er minder klanten komen of wat dan ook. wel een beetje op een high er mee ophouden, beter voor de goede herinneringen

SW Media zei

Sorry hoor, maar wat dat stukje betreft over genitale wratten zit je toch verkeerd.
Als ze operatief verwijderd worden, zijn ze ook echt weg en komen ze niet meer terug en ben je er dus vanaf.

PeterdeL zei

Stoppen? Jij moet helemaal niet stoppen. Zeker als je goed voor je zelf zorgt, kun je dit best blijven doen, zonder een oude ... te worden. En jouw werk is echt het enige niet waar na een tijd weinig ontwikkeling meer in zit, behalve als je er zelf naar blijft zoeken, en daar zie ik je best toe in staat. Wat je wel zou kunnen overwegen, is om (ooit) 1 of 2 dagen in de week wat anders te gaan doen, kunstenares van mijn part. Die luxe positie heb jij, door je hoge verdiensten.
Van een ander meisje heb ik wel eens gehoord dat ze er een boekhoudcursus naast deed (wat me in jouw geval nou weer niet ideaal lijkt ;-) ), maar er zijn zoveel dingen die je zou kunnen gaan doen. En och, een gat in je CV, so what. Verzin wat, plus een goede reden waarom je aan iets heel anders toe was.

Maar zo lang je nog zo gemotiveerd bent voor wat je doet, zou ik mijn werk koesteren, er zijn zat mensen die dat gevoel helemaal nooit met hun werk hebben gehad.

Anoniem zei

Waar ik je nog niet over gehoord heb is het tikken van je biologische klok. Als je jezelf ooit met kinderen ziet zul je op zeker moment daar toch een plan op moeten loslaten en verder kijken naar de toekomst. Heb je al een idee?

Anoniem zei

Dat lijkt me inderdaad dé reden om niet in de prostitutie te stappen: Het geld. Hoe moet je ooit nog zo makkelijk hetzelfde uurtarief krijgen? Daarbij, hoe moet je ooit nog in de 'normale wereld' functioneren? Een hele overgang. Niet dat het nou zo makkelijk werk is. Lees bijvoorbeeld 'Elf minuten' van Paulo Coelho.

Ik heb een vriendin die er 25 jaar in heeft gezeten en nu huishoudelijk werk doet. Met haar leeftijd en zogenaamd geen werkervaring kan ze nagenoeg nergens anders terecht. Ze stopte toen ze een man ontmoette, logisch. Het is vanzelfsprekend dat ze verder rondkomen van zijn werk. En zo ben je nog steeds afhankelijk van het geld van een man, op de een of andere manier.

Maar goed, ze is bijtijds gestopt en heeft een lieve man. Want het lijkt me uiteindelijk toch ook wel gaan vreten dat je weliswaar een hoop aandacht en seks krijgt, maar nooit een echte intieme relatie hebt met een iemand.

Frank de Groot zei

Je kunt makkelijk drie keer zoveel krijgen als je je specialiseert op een ander segment - rijke zakenmannen.

Je trekt dat soort mensen aan met dit soort blog - maar met foto's en zo.

Ik bijvoorbeeld. Ik zou nooit zomaar naar een willekeurige prostituee gaan, maar ik ben bereid het dubbele te betalen als ik vantevoren weet dat de persoon in kwestie intelligent en aardig is.

Kama of Kingston is zon't "tophoer". Doet het net als jij. Geen pooier, werk-apartementje en een blog waaring ze het hogere segment geinteresseerd in haar maakt.

Ze richt zich ook op zakenmensen die Londen bezoeken. Zou jij ook kunnen doen met Amsterdam. Een Engels gedeelte op je site.

Dan kun je rustiger aan doen. En je site kun je dan over de jaren in een postorderbedrijfje veranderen.

En dan je vaste klanten aan een collega verkopen!

broead zei

Frank,

Zondares schreef dat dit blog niet bedoeld voor het werven van klanten bedoeld is, (het zal ook wel tegen de regels van blogspot zijn).

Maar op een andere site zou ze wel zoiets kunnen doen.

Zondares zei

Ik heb al wat geschreven over mijn biologische klok, lang geleden. Die tikt ook wel, maar zonder man die de vader kan zijn kom ik daar natuurlijk niet aan toe.

Frank de Groot, lief bedoeld dat je me advies geeft, maar ik weet zelf wel hoe de business in elkaar zit, en dure zakenmannen zijn niets voor mij. Je komt nergens grotere vrekken tegen.

Alex v.A. zei

Beste Zondares,

Je zou kunnen overwegen om ernaast 2 dagen per week als manager in een sexclub te gaan werken.

Kijken of je dat bevalt en of het een alternatief voor de toekomst kan vormen.

Met vriendelijke groeten en een compliment voor je verhalen, die ik pas deze week ontdekte.

Alex v.A.

Unknown zei

Je hoeft nooit op te houden, al wordt je 1000, je kunt je tarief aanpassen.
Co.

Unknown zei

This site is one of the best I have found.

obat perontok kutil kelamin herbal de Nature

Anoniem zei

Moet je als je solliciteert voor prostituee ook proefseks hebben met de baas van het bordeel?