maandag 16 september 2019

Verkleinwoordjes

Welke woorden je gebruikt bij de seks is belangrijk. Mensen denken en voelen veel in taal, en wat voor woorden je gebruikt maakt een heleboel uit. Praten is een belangrijk stuk van het werk, en het gaat maar voor een deel om wàt je zegt. Een heel belangrijk stuk is hóé je het zegt. Je zet de toon van wat je zegt, en hoe het overkomt, vooral met je woordkeus. En daar heb ik al een heel eigen stukje over.

Spelen met taal, of "talk jobs" zoals ze officiëel heten, is een belangrijk deel van het werk. Daar zou ik heel veel stukjes aan kunnen besteden, en misschien doe ik dat nogweleens. Je gebruikt het soms als poëzie, soms gewoon om op zijn knopjes te drukken, vaak als onderdeel van de illusie, maar als je echt wil aanpakken gebruik je het eigenlijk altijd. Door gewoon je woorden goed te kiezen kan je een hele gewone beurt omtoveren in een spannende ervaring voor je klant.

Het is vooral spiegelen. Je kijkt naar wat je klant jou laat zien en laat horen, en jij geeft hem terug wat daarbij hoort. Meestal is dat dus gewoon zijn woorden gebruiken, zijn houding, zijn manier van je benaderen. Daarmee bouw je de illusie dat hij een verwante geest heeft gevonden, een soul mate. Met iemand woorden delen geeft een gevoel dat je elkaar extra goed begrijpt.

Bij een klant die zijn pik een "bana" noemt, gebruik ik dat woord ook. Hij heeft daar weleens opmerkingen over gemaakt, dat hij het prettig vindt dat ik niet de hele tijd doorzet met het woord "pik" of "lul," want dat vindt hij ongezellige woorden. Voor mij maakt het niet uit. Bij een andere klant noem ik zijn pik de hele tijd zijn "spermaspuitende genotsstaaf" ookal vind ik het moeilijk om dat te zeggen zonder toch een beetje te lachen.

Zelf heb ik dat nietzo meer. Ik weet wel dat ik toen ik nog niet hoerde erg verlegen was over te "duidelijke" woorden, en liefst bedekte termen gebruikte. Jongens die daarin meegingen vond ik altijd prettiger om seks mee te hebben dan jongens die toch vuile taal gingen uitslaan, of het zonder blikken of blozen over mijn clitoris hadden. Nu ik meer van de wereld heb gezien, ga ik overal wel in mee.

Nou ja, bijna overal dan. Ik ben ook een mens, en mensen hebben nou eenmaal dingen waar ze op reageren, ookal zouden ze dat liever niet doen omdat het onprofessioneel is. En ik heb dus ook zoiets met taal. En dan vooral met een bepaalde manier van verkleinwoordjes gebruiken, die ik helaas bestwel vaak tegenkom. Mannen die alles wat met seks temaken heeft met verlekkerde verkleinwoordjes beschrijven.

Het is niet raar om verkleinwoordjes te gebruiken. En ik heb er ook niets tegen als ze het doen op gewone manieren. Heel vaak is verkleinwoorden gebruiken liefkozend bedoeld. Daar heb ik helemaal niets tegen, dat merk ik nieteens. Mensen voelen het meestal als veel liefkozender om het over een kutje te hebben, dan over een kut. Bovendien voel ik me ook graag licht, klein en sierlijk, en ik ben daar ook niet de enige vrouw mee.

Als een man het gebruikt om over zijn eigen lijf te praten, is het al raarder. Een man die het heeft over zijn balletjes, over zijn tepeltjes, of zelfs over zijn pikkie, dat is storend. Een man moet zichzelf laten zien als groot, sterk en een beetje intimiderend, niet als klein en aaibaar. Maar er zijn mannen die klein en aaibaar willen zijn, dus daar ga ik wel in mee. Zo erg is dat niet.

Maar er is een groep mannen waarvan ik gewoon meteen droogsta, en waarbij de date twee keer zo lang lijkt als hij is. Dat zijn mannen die óveral verkleinwoordjes voor gebruiken, en dan ook nog met een soort vieze stroperige stem, alsof ze tegen vieze praat uit aan het slaan zijn tegen iemand die het niet wil horen. Ik denk dat ik gewoon teveel meega in dat beeld, en dat vind ik gewoon afgeilend.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet gillend geil bij elke klant ofzo. Maar je moet je seksualiteit wel een beetje mee hebben in dit beroep. De seks is voor mij niet zo spannend of zo heftig als de klant het beleeft, maar het is ook voor mij tochnog wel sèks. Ik hoef niet opgegeild te zijn, en het meeste maak ik zelf, maar er moet wel een beetje te seksen zijn. En als je me afgeilt, heb ik er nogal een klus aan om dan mijn werk nog goed te doen.

Ik weet niet goed waarom die mannen zo tegen me praten. Ik denk dat ze dat tegen al hun sekspartners doen, ik denk niet dat het aan mij ligt. Ik moedig het in elk geval zeker niet aan. Er koud of afwijzend op reageren wordt genegeerd, en ik heb zelfs wel gewoon gezegd dat ik er niet van gediend was. Dat zorgde toen dat het wat minder werd, maar niet dat het ophield.

De groep die dit doet zijn meestal, maar niet altijd, laagopgeleid. Ze zijn boven de vijftig, met wat uitzonderingen, en niet erg ontwikkeld. Het lijkt dus ook niet iets aangeborens te zijn, ergens leren die mannen dat. En ze gaan er dan helemaal voor, want ik heb nog niet meegemaakt dat een man het plichtmatig deed en er makkelijk vanaf te brengen was. Als ik wist wie ze dat leerde, ging ik daar eens een hartig woordje mee praten.

Misschien is het omlaagpraten over iets wat ze eng vinden. Mensen gevan graag af op wat ze eng vinden, het geeft ze een gevoel dat het minder eng is als het maar belachelijk is. Als mensen seks eng vinden, en mensen vìnden seks eng, dan willen ze er makkelijk en luchtig over doen, om zichzelf erover te overtuigen dat het beneden ze is. Dat is natuurlijk heel kinderachtig, maar mensen zijn nou eenmaal kinderachtig. Ik ook hoor, met sommige dingen.

Dus ik kan wel begrijpen waar het vandaankomt. Dat bedenk ik altijd, bij heel veel dingen die klanten doen, want begrijpen maakt je begripvol. Als je maar snapt waarom zo'n vent iets doet, kan je er opeens veel meer geduld en begrip voor opbrengen. Meestal tenminste, want hierbij helpt het voor mij helemaal geen fluit. Ik heb er nog steeds een rothekel aan als het gebeurt, en begrijpen verandert dat niet.

Ik had bijvoorbeeld een klant die me voor de eerste keer boekte. We hadden afgesproken op een neutrale plek, zoals ik wel vaker doe bij de eerste keer dat ik een klant ontmoet. Je bent als hoer toch kwetsbaar, want iedereen wordt telkens gebombardeerd door de media dat je zo'n makkelijk doelwit bent, dat niemand je zal missen, dat je toch al stuk bent, en dat je de samenleving er een plezier mee doet om ons op te ruimen. Je wil geen psycho.

We hadden afgesproken bij een cafeetje in de stad, waar hij niemand kende. Hij wou eerst afspreken bij een café bij hem in de buurt, maar dat moet je niet doen. Daar is hij bekend, en een roddel is zo begonnen. Toen ik hem ontmoette leek hij me een hele gewone klant, zoals de meeste zijn. En op een bepaalde manier is hij dat ook, het is niet alsof hij een hele rare kink of afwijking had.

Na het café, wat op mijn tijd was, gingen we naar zijn huis, en dan begint zijn tijd. We begonnen een beetje te flirten en te vozen, en toen mijn BH uitging, begon hij over mijn tepeltjes. Dat was nog niet zo'n probleem, zo praten veel mannen, en ik had nog helemaal nergens last van op dat ogenblik. Eigenlijk ging het pas mis toen we al naakt waren, en ik rustig bezigwas met zijn pik.

Als de pik eenmaal tevoorschijn komt, tast ik hem even helemaal met mijn handen af. Je moet toch even weten waar je mee gaat werken, en ookal vertrouw ik condooms bestwel, ik controleer toch altijd even of ik geen rare dingen zie, zoals wratten of afscheiding. Met je vingers vind je dingen in zijn schaamhaar die je niet vindt door te kijken. En welke man vindt het naar om met zijn pik te spelen?

Hij begon toen al met een soort beschrijving van wat ik aan het doen was. "Oh ja, ga met je nagels door mijn haartjes. Wrijf dat piemeltje maar lekker stijf. Oh, oh, oh, wat een genot om met dat piemeltje te spelen" en ga zo maar door. Ik zag hem meteen niet meer als gewoon de zoveelste klant, maar als een kleffe gluiperd. Wat hij deed was niet verkeerd of gemeen, maar het geilde me meteen totaal af.

Wat deze klant dan ooknog bijzonder maakte, was dat hij er gewoon niet meer mee ophield toen hij eenmaal begonnen was. Hij ging maar door! "Goed zo, lekker dat voorhuidje weer over dat piemeltje heen schuiven" als ik het condoom omdoe, even later tijdens een pijpbeurt "Ja, ga jij maar lekker genieten, lekker sabbelen aan dat piemeltje, zometeen ga ik in al je gaatjes", waar ik misschien iets te scherp op reageerde dat we geen anaal hadden afgesproken, en heel veel beloftes over wat hij met mijn "lipjes," "klitorisje" en "kutje" zou doen als hij me ging beffen.

Het beffen vond ik prettig. Niet omdat hij zo goed befte, want dat stelde heel weinig voor, maar omdat hij zijn bek eindelijk hield. Ik maakte ook vooral maar veel herrie om hem aan te moedigen vooral door te gaan. Ik stelde me flink aan, maar dat hield hem niet de hele tijd tegen. Na een tijd moest er toch geneukt worden, en ookal worden veel mannen dan stiller omdat ze hun adem nodighadden, ik had er een hard hoofd in.

De klant bleek zo'n man te zijn die hele kleine stootjes maakt, en dus ook niet echt buiten adem kan raken. Bovendien wilde hij vooral cowgirl, en dat maakt het alleenmaar erger. Hij bleef maar doorgaan over dat zijn "kwakje" zometeen in het "condoompje" zou terechtkomen, en dat hij dat over mijn gezicht wou uitgieten. En dat mijn "kutje" zo strak was, en zo goed om zijn "piemeltje" paste.

Ik hield het gewoon nietmeer uit, dus ik ben hem gaan tongzoenen. Ik doe dat normaal gewoon niet, ik heb al een heel stukje geschreven over waarom, maar ik was bereid om daar overheen te stappen om dat irritante gepraat op te laten houden. Het hielp ooknogeens om hem sneller te laten komen, en omdat ik niet van plan was om een vaste klant van hem te maken, was ik daar niet verdrietig over.

Achteraf was ik wel een beetje boos op mezelf dat ik me zo had laten kennen. Een klant moet toch een beetje zichzelf kunnen zijn, en dit soort dingen zijn toch ècht niet fout of gemeen, dus daar moet ik toch mee om kunnen gaan. Professioneel zijn betekent vooral jezelf beheersen, en dit was niet echt beheerst geweest. Ik nam me voor te leren om het toch eens beter aan te gaan pakken. Dus ik legde het aan collega's voor.

Die hebben me niet echt een antwoord gegeven hoe je dat beter kan doen. Maar ze hebben me wel veel beter laten voelen, want bijna iedereen had ook een hekel aan dat soort praat. Sommigen vinden het vervelend dat er zo'n kinderlijk toontje aan zit, anderen vinden het vooral zeurderig, maar iedereen liet dat soort klanten het liefst schieten. En als je niet de enige bent met een zwakte, voelt het toch minder als een zwakte.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Haha, ik kan me voorstellen dat het veelvuldige gebruik van woorden als balletjes, piemeltje en lipjes niet helpt om geil te worden of te blijven. Ik zou er ook de zenuwen van krijgen. Maar dat jij (en veel van je collega's) met klanten met zulk woordgebruik liever geen afspraak meer willen maken, had ik niet kunnen bedenken. Laat staan dat je tegen je gewoonte in met hem ging tongzoenen, om hem maar op te laten houden met praten.
Maar goed, ik snap wel dat dit soort taal je afgeilt en dat kun je als hoer niet hebben natuurlijk.

Over verkleinwoorden gesproken, ik stoor me zelf wel eens aan het woord hoertje. Ooit heb ik in een club een man horen zeggen dat hij tijdens een van zijn reizen wat Oostblok-hoertjes had geneukt. Op de een of andere manier vind ik het woord hoertje òf denigrerend 'òf vergoelijkend klinken. Bij de man in kwestie was het zelfs allebei, toen hij opmerkte 'dat hij weliswaar getrouwd was, maar dat je daarnaast toch best eens een hoertje kon neuken'. Alsof hij bedoelde: nee, ik bezoek geen prostituees en ik ben zeker geen hoerenloper, maar ach, af en toe eens een hoertje, nou ja, dat kun je toch nauwelijks serieus nemen, dat moet kunnen!
Let wel, het gaat me bij dit voorbeeld niet om de inhoud van zijn betoog, maar om de toon en de achterliggende gedachte.

Zelf praat ik trouwens niet zoveel tijdens de betaalde seks (inderdaad, ik ben wèl een hoerenloper). Eeen enkele keer heb ik het over 'mijn lul' of 'jouw kut', maar alleen als het functioneel is, zoals: "Is het goed dat ik jouw kut..." . Eigenlijk heb ik verder ook niet zo'n behoefte aan dirty talk, ik concentreer me liever op het neuken zelf.

Dank trouwens voor de stukjes die je iedere week schrijft. Ik ben een trouwe lezer!

Mkx zei

Als meer mannen zo zouden praten zou anticonceptie overbodig zijn zeg. My god, geen wonder dat je daar niet goed op gaat.

Ik kan me niet voorstellen dat er een vrouw een ladyboner van zou krijgen.

Anoniem zei

Oo maar zoiets zou ik ook echt verschrikkelijk vinden.

Op televisie heb ik ooit gezien dat vrouwen de kijker uitnodigen voor een erotisch telefoongesprek. Die gebruiken dan een heel kinderachtig toontje, en zeggen voortdurend 'schatje'. Bij telefoonseks zijn er ook vrouwen die daar een handje van hebben.
Misschien apen die mannen dat na, en gaan het vervolgens overal voor gebruiken.

Nico zei

Ik vroeg me af of ik het verschijnsel ook kende. In eerste instantie kwam ik niet verder dan een verlangen (soms) om vernederd te worden, maar dat is teveel voor de hand liggend. Nee - maar dan mijn xtc-piemeltje...

Een paar jaar geleden ontdekte ik een gay-club waar ik naakt kon dansen. In dezelfde tijd vond ik mezelf geestelijk stabiel genoeg om xtc in mijn leven toe te laten. In eerste instantie zocht ik de ervaring van het naakt dansen met een naakte vrouw. Ondertussen heb ik talloze andere ontdekkingen gedaan, maar van naakt dansen met een naakte vrouw is nog niet gekomen. Ik blijk ook zoveel ruimte nodig te hebben, dat ik het tegenwoordig nog nauwelijks doe.

Can een nacht herinner ik me het gevoel dat ik lange reizen had gemaakt, als het ware van middeleeuws Europa naar het India van de maharadja's. Van mijn geslacht was ik me nauwelijks bewust - dat was als een klein kind, dat altijd bij me was en stil op mijn rug lag te slapen. Het had geen verplichting tegenover mij, ik had alleen de plicht om er onvoorwaardelijk van te houden en er goed voor te zorgen...

Mijn xtc-piemeltje is een klein, slap piemeltje waarvan ik me onmogelijk kan voorstellen dat die ooit nog stijf zou worden - en dat is op dat moment verder ook goed zo. Het verschijnt als ik gedurende enige tijd helemaal in het dansen opga, waar xtc zich natuurlijk heel goed voor leent. Met of zonder xtc ervaar ik mezelf dan als erg sensueel, zonder naar seksuele opwinding of een orgasme te verlangen. Ik gebruik mijn hele lichaam om mezelf uit te drukken.

Als ik dans, wil ik me vrij naar alle richtingen kunnnen uitstrekken, zo nodig met gesloten ogen. Van aanrakingen ben ik eigenlijk niet gediend. Je mag naar mijn piemeltje kijken, erover dromen of er tegen praten, maar voelen of een kusje - liever niet. Je mag met me dansen - en als blijkt dat we steeds beter op elkaar kunnen afstemmen, mag je dichterbij komen. Als hetero heb zo zelfs een man ontmoet met wie ik al dansend sex kan hebben - maar als afstemming niet kan, dan wil ik minstens iets meer dan een armlengte afstand - met of zonder xtc.

Ik weet ook dat het anders kan. Ik was nieuwsgierig naar dansen met een erectie, dus ik heb enkele keren de xtc helemaal achterwege gelaten en er wat kamagra tegenaan gegooid. Ik bleek te verlegen om met een stijve te gaan zwaaien in een ruimte waarin ook vrouwen zijn, terwijl ik er eigenlijk niets aan vond als er alleen maar naakte mannen zijn. Wel heb ik toen heel duidelijk mijn geslacht gevoeld - massief, zwaar, compact, mijn ballen strak aangetrokken, een apparaat klaar voor gebruik.

Ik heb ook wel eens alleen thuis xtc gebruikt. Gedachteloos was ik bezig met massage-olie, het hoefde niet ergens naartoe, het was gewoon prettig - en ineens was daar een zo stevige en duurzame erectie waarvan ik niet had geweten dat die met xtc mogelijk was.

Uiteindelijk lijkt het me een kwestie van loslaten en gewoon maar zien wat zich aandient. Ik kan me voorstellen dat ik op het ene moment van de avond een klein xtc-piemeltje heb (misschien zelfs zonder xtc) om later op de avond over een stuk geschut te beschikken. Het zou vooral van het gezelschap afhangen en de mate van afstemming die mogelijk is.

@ Zondares: Ik heb geen idee waar die mannen vandaan komen die in het gezelschap van een hoer spreken over hun piemeltje; ik heb ook nog wel associaties met een onschuldige kindertijd. Hoe dan ook, waarschijnlijk is het daar confortabel, beschut en onschuldig, en vermoedelijk speelt er ook wel een uitnodiging mee aan jou om daar met hen te zijn. Maar ik kan niet ontkennen dat het op mij ook wel de indruk maakt van een tragisch misverstand - een teveel blijven hangen in een situatie die die mannen onder andere omstandigheden heel prettig vinden (wat op zich geen probleem hoeft te zijn), misschien met een verlangen om dat te delen, wat alleen nooit op deze manier gerealiseerd kan worden...

Geen idee. Dit waren zomaar wat gedachten (herinneringen) die ik had op een dinsdagavond... :-)

hatuspi zei

Zonder verkleinwoorden vind ik het ook al irritant klinken.

"Goed zo, lekker die voorhuid weer over die piemel heen schuiven" als ik het condoom omdoe, even later tijdens een pijpbeurt "Ja, ga jij maar lekker genieten, lekker sabbelen aan die piemel, zometeen ga ik in al je gaten".

Hij acteert een beetje alsof hij de baas is.
Het zou kunnen dat je zo'n toneelspel accepteert, maar mij ergert het.

Anoniem zei

ik heb weleens een wat ouder boek gelezen over een psychiater die gespecialiseerd was op seksuele problematiek. Die had alle fantasieën verzameld van tientallen jaren praktijkervaring in zijn therapie gesprekken met clienten en deze uiteraard geanonimiseerd gecategoriseerd/gerubriceerd .... van mannen, van vrouwen, van mannen met mannen, fantasieën die indien in gepraktiseerd strafbaar zouden zijn, etc etc etc ........ ik las toch wel een aantal fantasieën die mij verbaasde, maar toen ik er over nadacht in het kader van de evolutie ook wel weer een soort van logisch leken, als je ervan uit zou gaan dat mensen dieren zijn. Moederdieren zie je in natuurfilms [ook bij gebrek aan handen?] hun worp aflikken etc etc ....... vanuit dat gezichtpunt klonken bepaalde fantasieën van vrouwen die net een kind geworpen hadden wel weer logisch.

Ergens heb ik het idee dat de commentaren niet de kern raken van dat wat Zondares ons wil vertellen. Maar misschien vergis ik me. Ik ga haar posting en de commentaren nog eens goed nalezen.