maandag 30 september 2019

Geen stukje, want ik ben op aktie

Deze week even geen stukje. Mijn helpers hebben me overtuigd om naar een conferentie te gaan in Zweden, waar sekswerkers uit alle landen waar het Zweedse model heeft toegeslagen samen zijn gekomen om ervaringen uit te wisselen en te demonstreren. De Zweedse pers weigert over ons te schrijven, maar we zijn aanwezig in de straten, en op Social Media komen we ook best een beetje door.

Het is een lange rit, en eigenlijk hoor ik helemaal niets wat ik niet al eerder had gehoord, maar het is zo fijn om te zitten tussen allemaal andere aktivistiese sekswerkers die óók hun mond opendoen! Ik ga hier niet spreken, het is mijn plek niet, maar het is een warm bad voor me. Echt heel fijn, en het was de twee dagen in de auto ook waard. Natuurlijk is het moeilijk met mijn studie, maar dit is nu even belangrijker.

Lees maar mee op #ffconf!

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Super goed dat je erheen bent gegaan! Echt stoer van je!

Anoniem zei

complimenten!
Fantastisch dat je dit doet.
Hoop dat er ook Nederlandse pers bij is.
(en waarom zou jij geen verslag schrijven voor b.v. De Groene, of De Volkskrant?)

Succes met je studie!

Jan

Anoniem zei

Heel goed van je inderdaad! Daar offer ik je stukjes met vreugde voor op! Die Zweden zijn helemaal dolgedraaid. Goed dat je erheen gaat en blijf vechten!

upralw zei

Zweden probeert contant geld af te schaffen.
Betalen klanten van hoeren in Zweden nog met contant geld?

Is er een oplossing als het contante geld afgeschaft wordt?

Anoniem zei

ergens in scandinavië is een pilot met een e-coin zover ik weet. [In NL kan je veel prostituees ook al pinnen, met niet makkelijk herleidbare vermelding van gegevens. Ook hebben sommige raamhoeren in amsterdam al creditcard/debitcard gleuven, heb ik begrepen vanuit twitter.]

upralw zei

In Nederland is prostitutie legaal.

Ik vermoed dat Zweedse hoeren last van de overheid krijgen als steeds mannen er met de e-coin betalen.
(waarom zijn uw klanten altijd man? Welke dienst verleent u?)

En anders zullen de klanten geen trek in de e-coin hebben.

Anoniem zei

Intussen heeft de Christen Unie die het opneemt voor kwetsbaren tegen een motie gestemd voor inkomensaanvulling voor gehandicapten. Motie 34352, nr. 175

Anoniem zei

zou het zweedse model - dat volgens mij achterhaald is - oud-christelijke roots kunnen hebben?

- In de bijbel staan verhalen over het vergeven van hoeren [Rachab]
- in de bijbel staat ook de spreuk over de hoer en brood [proverb 6:26], die spreuk zegt iets in de trend van “beter naar een hoer gaan, die niet meer dan een brood kost, dan de vrouw van een ander begeren. [let op deze spreuk is in een aantal vertalingen behoorlijk aangetast qua vertaling]. [er staan meer verhalen over hoeren in de bijbel]

Maar de rode draad in de bijbel lijkt te zijn: ‘prostitutie is zondig, echter de hoer wordt vergeven en de man is zondig. Als het echt niet anders kan en hij begeert - als ongehuwde - de vrouw van een ander dan kan de mannelijke christen beter naar een hoer gaan dan de vrouw van een ander beklimmen. Dit lijkt wel in de kern een beetje op het zweedse model.

Op veel andere plaatsen als in de bijbel over hoererij wordt gesproken gaat het om ‘afvallen van het geloof’ en heeft het eigenlijk weinig te maken met wat wij nu onder ‘hoererij’ verstaan.

Anoniem zei

dat met die e-coin is wel interessant ..... als alleen door hoeren nog de e-coin gebruikt gaat worden en door die enkele man die anoniem een verlovingsring voor zijn vrouw wil kopen ..... dan wordt de privacy van personen inderdaad wel snel behoorlijk aangetast lijkt het door organisaties/personen die draaitabellen kunnen draaien op bankdata.

upralw zei

Het lijkt erop dat betalingen met de "e-krona" gekoppeld zullen worden aan een bankrekening.
Misschien kan iemand het geheim houden voor zijn vrouw, maar niet voor de overheid.

Anoniem zei

Ik hoop dat je een goede tijd hebt gehad. En ook succes gewenst met je studie.

Anoniem zei

Je bent toch niet na de conferentie met je Zweedse collega’s nog een weekje klanten gaan redden?