maandag 14 oktober 2019

Opvrolijken

Een klant die bij me komt, wil een leuke seksuele ervaring. Soms heeft hij een heel strak script in zijn hoofd, meestal niet. Minstens de helft komt bij me omdat hij opwinding voelt, en zich tot mij of mijn advertentie aangetrokken voelde, maar heeft geen vast plan over wat er moet gaan gebeuren. Die laten het zich een beetje overkomen, en die hopen maar dat vanzelf er iets spannends gebeurt.

Natuurlijk gebeurt er niets vanzelf. Als je een ontzettend lekkere seksuele ervaring hebt gehad waarbij alles vanzelf léék te gaan, zou je zien als je terug kon gaan, dat je er bestwel veel werk in hebt gestopt met zijn tweeën, of met meer misschien, om het te laten werken. Omdat je een klik had, en omdat de sfeer goed was, heb je alles zo positief mogelijk gezien, en heb je er enthousiast aan gebouwd om er iets moois van te maken.

Als je een klant ontvangt, wil je hem hetzelfde gevoel geven als tijdens zo'n super-ervaring. Je kan denken dat het dan genoeg is om jouw helft van de beurt goed te laten gaan, en je te gedragen als iemand die ontzettend met hem klikt, en ontzettend zin heeft in een superbeurt, en je ontzettend uit te sloven. En dat werkt dus niet, en soms werkt het zelfs averechts.

Zo'n man die bij je komt, is vaak een beetje verlegen of schuw. En hij weet niet precies wat hij tegen gaat komen. Hij zal wel geil zijn, hij zal wel wìllen, maar hij komt meestal niet in de goede bui bij je aan. En om hem in die paar minuten kennismaken meteen je te gedragen zoals iemand in de wildste beurt van zijn leven zorgt meestal juist dat hij voelt dat hij helemaal niet zo geil en zo enthousiast is als jij. En dat voelt niet lekker. Het voelt alsof de klik mist.

Bijna alle hoeren leren dus al snel om een man op zijn gemak te stellen. Zodra een man op zijn gemak is, kan je heel snel naar het "klikken" toewerken, en heeft hij een leuke wip. Vooral na de eerste keer, want zo'n eerste keer blijft toch wennen aan elkaar. Je moet het ijs breken, je moet hem op zijn gemak stellen, je moet uitlokken dat hij over zijn verlegenheid heen kan kijken en alleen aan seks denkt.

Mensen zijn niet op hun gemak met seks. Ze zijn er zelfs gewoon bang voor. Seks wordt gezien als iets gevaarlijks, als iets gewelddadigs zelfs. Je klant wil jou niet een gewelddaad aandoen. Hij komt alleen voor een leuke ervaring, en hij wil dat jij het ook leuk vindt. Hij wil weten dat hij welkom is, en dat jij op je gemak met hem bent. Hij wil daarover gerustgesteld worden, zelfs als hij dat zelf niet snapt.

Gedeeltelijk ligt dat aan hoe mensen een sekspartner anders bekijken dan ze iemand bekijken buiten de seks. Buiten de seks heb je allemaal subtiele en gelaagde manieren om kontakt met iemand te hebben, terwijl je tijdens de seks opeens veel simpeler met elkaar omgaat, omdat je sekshormonen je bij je nek grijpen en de goede kant op duwen. Dat vinden mensen eng, en noemen ze "objektifikatie." Je ziet je sekspartner even als alleenmaar je sekspartner.

Je wil je klant zo snel mogelijk aan het objektificeren krijgen. Als hij je als seksobjekt ziet, komt er een leuke ervaring van. Als hij daar niet in kan stappen, dan blijft hij een beetje buiten de seks hangen, en ookal probeert hij wel een leuke seksuele ervaring te hebben, hij komt er niet ìn. En dan mislukt je wip gewoon, ookal maak je er nog zo'n mooie performance van.

Hoe je je klant op zijn gemak stelt verschilt nogal van sekswerker tot sekswerker. We hebben allemaal onze manieren, en ik was heel verbaasd toen ik een beetje bij andere meiden ging kijken dat ze het anders deden dan ik. Heel veel meiden slepen een klant gewoon mee in de geruststelling door bijna overdreven te doen alsof ze ontzettend op hun gemak met hèm zijn. Dat werkt ontwapenend, en die mannen pakken dat op en spiegelen dat. Heel logisch als je erover nadenkt.

Andere meiden hebben een heel andere invalshoek, en die hebben juist een edgy illusie die ze willen opvoeren, waarin het juist opzwepend is als de man níét op zijn gemak is. Die dwepen soms een beetje met wanhoop, of spelen juist de verhongerende nymfomane, of de veeleisende vrouw die afgereden moet worden, en nog wel meer. Alles wat je kan verzinnen is een markt.

Maar ik heb maar één manier die ècht voor me werkt. Ja, ik kan ook anders werken, en ik heb ookwel wat geprobeerd, maar zelfs als het voor de klant nogwel werkt, werkt het niet voor mij. Sekswerk is voor een stuk gewoon een performance neerzetten, een toneelstuk spelen, handarbeid verrichten, maar voor een stuk is het ook aanvoelen, meevoelen, en er zelf in gaan zitten. Dat is juist wat het werk zo leuk maakt, het is ook voor mij seks.

En dat erin gaan zitten, dat kan ik niet goed als ik niet mijn eigen manier gebruik om het ijs te breken. Ik breek niet alleen het ijs voor de klant, maar ook voor mezelf. Ik glij vanzelf in mijn illusies, in mijn rol, als ik het ijs kan breken op mijn eigen manier. Het is niet dat die andere manieren onmogelijk zijn voor me, maar het wordt opeens een stuk harder werken, en ik ben een stuk minder zeker in wat ik doe.

Mijn manier is om een man op te vrolijken. Ik hou van vrolijkheid, en ik ben graag enthousiast. Daarmee steek ik de klant aan, en die ontspant dan en kan me objektificeren. Ik ben vrolijk, dus ik ben niet tégen iets wat hij aan het doen is. Dat voelt een man aan als iets wat tegenwoordig ookwel enthusiastic consent wordt genoemd, dat je niet alleen meegaat in wat hij wil, maar dat je er zelf ook zin in hebt. Dat enthousiasme werkt gewoon.

Dat kan zijn omdat ik van mezelf iemand ben die vrolijkheid nodigheeft. Ik ben zelf het liefst vrolijk en giechelig in de seks, ik hou van een beurt die opeens in een kussengevecht kan veranderen, ik hou van plagen en strelen en alles wat gewoon vrolijk en lief is. Ja, als de klant daar geen trek in heeft kan ik ook vanalles anders, maar dat doe ik vanuit die vrolijke beginpunten bij elke beurt.

Maar er zijn klanten voor wie dat gewoon niet werkt. Die vinden dat onecht overkomen, of die voelen zich overweldigd door iemand die zo extrovert tegen ze doet, of die zoeken juist een bescheiden, ingetogen intimiteit. Of wel duizend andere dingen, die ik vaak nog niet herken ook. Dan helpt het niet om zo vrolijk te doen, om mijn eigen stijl te laten zien, want daar knappen ze juist op af.

Ik heb heel lang niet op tijd doorgehad dat dat gebeurde. Ik zag alleen een klant die niet meekwam, en ik ging die dan opvrolijken. Terwijl hij dat helemaal niet wil. Dat lijkt voor mij dan alleen alsof ik meer mijn best moet doen, terwijl ik hem juist steeds verder uit de buurt van de goeie sfeer haal. We klikken dan totaal niet, en seks zonder een klik is toch niet heel erg spannend.

Het meest verwarrende is dat ik mannen die dat hebben vaak wel vrolijk krijg. Maar de seks is er dan wel uit. En ik kan ze ook niet meer echt geil krijgen. En dat herken ik dan niet, en ik ga denken dat hij misschien helemaal niet voor de seks komt. Want dat krijg je ook vaak genoeg in de branche. Nou is dat ookwel het enige wat er dan nog óver is, maar het is gewoon een miskleun.

Andere meiden hebben me heel geduldig uitgelegd hoe je het op andere manieren aan kan pakken. Hoe je op tijd herkent welke weg naar objektificeren je kan aflopen, hoe je herkent hoe een man op zijn gemak is, en welke manipulaties en illusies daarbij horen. Ik heb bestwel wat oefening gehad om die dingen uit te proberen, en ze werken prima. Voor de mannen dan, want ze werken niet voor mij.

Ik kan niet goed werken als ik er niet goed inkom. En als ik mijn sekspartner niet opvrolijk, dan kom ik er niet goed in. Als ik niet die pretlichtjes zie, dan mìs ik wat. Dan is het werk niet leuk. En dan heb ik ook niet het gevoel dat ik het goed doe. Misschien sluit ik dan wel een deel van de markt voor mezelf af, maar gelukkig vinden de meeste mannen het leuk om opgevrolijkt te worden. En misschien is het beter om dat gewoon genoeg te vinden.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

het is heel belangrijk voor een prostituee binnen haar grenzen te opereren. En natuurlijk die grenzen kunnen zich en gaan zich in de loop der tijd door meer ervaringen mee te maken verplaatsen. Maar als je je in bepaalde delen van de markt niet happy voelt kan je daar beter wegblijven. Misschien later, misschien nooit.

Mooi en herkenbaar verhaal.

Ik heb me wel eens bij prostituees afgevraagd “waarom doe je dit nu niet” “ik ben bereid er voor te betalen” “what is the issue” ...... nu na de paar jaar dat ik hoeren bezoek, begrijp ik beter waarom ze zich in bepaalde gebieden niet begeven.

Het is mooi als met een prostituee ‘je demonen samenvallen’ daar kunnen mooie ervaringen uit opbloeien. En als dat niet gebeurt ....ook prima.

Schoenmaker blijf bij je leest. (-:

Anoniem zei

of topic .... kan je niet eens een nieuws posting over de status van de WRP/206a plaatsen. Ik lees zoveel tegenstrijdige berichten.

Anoniem zei

Vele mannen zouden graag naar de hoeren gaan, maar laten dat na omdat ze een wereld vol van geweld en dwang niet durven binnen te gaan. Klik hier en lees hoe Ferdinand (CDA) en Ankie (VVD) deze aarzelaars een handje gaan helpen...

Gereguleerde seks is fijne seks! Steun daarom het Wetsvoorstel Regulering Sekswerk!