maandag 20 oktober 2014

Antwoord op: pooiers zijn het probleem

Dit stukje is bedoeld als een antwoord op al die standpunten van mensen dat de pooiers aangepakt moeten worden. Het is een heel populair standpunt dat prostitutie wel moet kùnnen, maar die hele pooierboel maar wegmoet. Omdat die het probleem is waar we de laatste jaren steeds hysterischer over worden.

We praten ook veel te hysterisch over pooiers. We doen alsof het gaat om dwang, geweld en slavernij, terwijl het helemaal niet zo simpel is. Dwang is extreem zeldzaam, slavernij is een fantasietje, en het geweld is ook niet wat mensen ervan denken. Daar heb ik al uitgebreid over geschreven, in mijn stukjes over dwang, het denkbeeld, pooierrelaties, zachte pooiers en hoe die ontstaan, loverboys en de methodes die we ze toeschrijven, en nog wel meer stukjes.

Nu heb ik dus al een paar jaar dingen nagevraagd aan pooierhoeren, gepraat met mensenshandelaars, loverboymeiden doorgeprikt en ondervraagd, met pooiers gepraat, mij opengesteld voor andere manieren van kijken, en heel erg veel geleerd over dwang, mensenhandel, de rol van de pooier, de rol van de hoer, de rol van de politie, de rol van de publieke opinie, en hoe die allemaal op een hele ingewikkelde manier met elkaar omgaan.

Daar heb ik heel veel van geleerd. Ik weet veel meer dan ik eerst deed. Ik kan mensen begrijpen, en er is nu eigenlijk geen grote groep meer die iets doet waar ik ècht geen idee van heb. Het is een samenhangend plaatje voor me geworden, ookal is het heel erg moeilijk om dat plaatje zo op te schrijven dat het op mijn blog wèrkt. Ik heb er stukjes over geschreven zodat mensen zelf ook kijkjes krijgen waardoor ze het allemaal duidelijker gaan zien, en meer snappen.

Mijn idee over pooiers was: ze zijn parasieten, en ze beheersen zo'n hoer en maken haar ongelukkig. Ik begreep niet waarom zo'n meid zo passief was dat ze niet van hem afkwam. Dat heb ik nu wel helemaal achter me gelaten. Dat is niet waar, het is iets wat van twee kanten komt. Ik zie het allemaal minder zwartwit, en er zitten gewoon veelmeer dimensies aan. En dat maakt het ingewikkelder, maar wat het vooral doet, het maakt de vraag waarmee ik begon eigenlijk zinloos.

Die vraag was hoe we van het pooierprobleem afkwamen. En eerlijk gezegd weet ik nu niet meer of er wel een pooierprobléém is!

Een zachte pooier overkomt je niet zomaar. Een afperser of een berover kan je overkomen, in hele zeldzame gevallen een harde pooier ooknog, maar met een zachte pooier in zee gaan komt van twee kanten. En de meid moet er dus voor kiezen. Dat maakt het veel ingewikkelder om aan te pakken, en nog véél ingewikkelder om te verantwoorden wat je aan het doen bent! De stelling van vandaag is op veel manieren veel te makkelijk.

Laat ik maareens beginnen met de vraag of er wel een probléém is! Waarom willen we ingrijpen bij pooierrelaties? Als het meisje er gedwongen inzit, dan begrijp ik wel dat er ingegrepen zou moeten worden, maar zo zit het dus bijna nooit. Vinden we dan die gevallen prima, en laten we die voortaan met rust? Dan moeten we ophouden met zeggen dat pooiers een probleem zijn, en ons op èchte dwang gaan richten.

Als we beslissen dat er wel een probleem is met pooiers, dan moeten we wel even eerlijk zijn over wat het probleem is. Bij de meeste verbiedertjes is dat iets moreels. Dan valt dat hele dwang ook weg. Feministen hebben meestal een hekel aan die mannelijke dominantie die zo zwaar is in die pooierrelaties. Christenen vinden de seksuele vrijheden die van hun moraal afwijken maar niets. En de meeste mensen hebben genoeg aan het denkbeeld.

Dat vind ik allemaal maar onzinredenen om die mensen in pooierrelaties aan te pakken. Die hebben met jouw kleingeestigheid niets te maken, en ze lastig gaan vallen omdat jij je ergens niet lekker bij voelt, dat is gewoon fout. Veel fouter dan een pooier. Die kiest tenminste ervoor om voor jou te gaan. Die kan je ook kwijt als je hem niet meer wil. Maar iemand die jouw moraal wil bepalen terwijl hij niets met je te maken heeft, die is erger.

Er zijn dan nog mensen die argumenten maken dat wat die mensen met die pooierrelatie doen, niet goed voor ze is. Dat het een relatie is die ik niet wil, en die ik meestal fout zie gaan, dat is waar. En toch kiezen ze ervoor, en duiken ze nadat er eentje stukgaat, meteen weer in de volgende. Dat is meestal bewust, in ieder geval voor een deel bewust. Die mensen hebben een honger, vooral de hoer trouwens, en die moet worden gestild. En zelf kiezen ze liever voor die pooierrelatie dan voor iets anders.

Waarmee zou je dan willen dat ze die honger zouden stillen als je niet wil dat ze dat met een pooierrelatie doen? Ik ben overtuigd dat de honger vandaankomt bij dat die mensen een manier zoeken om om te gaan met hoe gestigmatiseerd ze zijn. Dat daar alles uiteindelijk vandaankomt. Totdat dat er niet is blijf je pooiers houden, en wordt er vàn die pooiers gehouden. Wat ga je ervoor in de plaats doen? Of mogen die mensen lekker stikken zolang jouw moraal maar wordt bevredigd?

Relaties zijn heel persoonlijk. Hoe mensen in hun meest intieme omgang met elkaar zijn, dat is iets waar niemand wat mee te maken zou moeten hebben. Dat we mensen gaan beoordelen, met een heel relatiedenken erachter, dat is eigenlijk heel agressief en ingrijpend. Die mensen maken zelf hun eigen beslissingen, en die kiezen hiervoor. En eerlijk gezegd weet ik ook geen andere manier om die behoefte te vervullen die ze hebben.

Wie zijn wij om voor ze te besluiten dat we moeten ingrijpen in hun keuzes? En we laten het niet bij hun keuzes afkeuren, bekritiseren, en ze afschilderen als domme kutjes en gewelddadige criminelen. We grijpen in met de politie, met geweld vanaf de overheid. We reguleren hun hele leven stuk. We maken een hele industrie van die relaties afknijpen, de vrouw hersenspoelen en de man in de gevangenis sturen.

En dan zijn wij als Nederland bezig om een situatie die wij misdadige dwang noemen, maar dat niet is, te bestrijden met ingrijpen dat we geen misdadige dwang noemen, maar dat wel is.

29 opmerkingen:

Anoniem zei

Controversieel zeg.

Sweetmizzy zei

Jep.... Nu snap ik waarom de politiek je negeert. Je kon nog wel eens zelf een pooier hebben ;)

Anoniem zei

Recht voor z'n raap. Mooi gezegd! Vooral ook je conclusie... Kan me voorstellen dat mensen het niet leuk vinden als ze zo met hun neus op de feiten worden gedrukt...

Sweetmizzy zei

Ik wilde dit toch nog maar even een keer herhaald hebben.. T siert je als prostituee totaal niet dat je zo afvallig bent naar je collega's in een stuk mindere positie bevinden als jij.. (het zij intellectueel, het zij door letterlijk dwang met geweld)
En zet bij mij grote vraagtekens op. Want waarom? Zou een doodgewone hoer, zich zo druk maken om pooiers... Het antwoord op die vraag is me volledig ontgaan in al die veel te lange stukken van je (meid ik ben al lang van stof, maar jij bent echt way beyond me MY GOD!)

DAarnaast generaliseer je de slachtoffers van pooiers, aan de hand van een paar voorbeeldjes, waarvan we nooit zullen weten of het je zieke geest is die het allemaal verzonnen heeft of dat het daadwerkelijk een waargebeurd verhaal is.

Het zou jou sieren het eens een beetje op te nemen voor je collega hoeren in een lagere positie (gedwongen en /of bewogen) Over het stukje bewogen meiden kan ik kort zijn. Dit gaat vaak gepaard met misleiding en is wel degelijk mensenhandel volgens art273f. (zelfs als arrogante belastingontduikende hoeren als jijzelf en/of hoerenlopers die het niet deert dat ze zo af en toe hun lul drukken in een iets minder vrijwillig hoertje ;) die vinden dat deze meiden een drang hebben naar een pooier, is en blijft t gewoon bij de wet mensenhandel als deze pooier met geweld, afpersing, misleiding, mishandeling iemand op haar plek houdt waar zij zelf dus wel voor gekozen heeft, maar niet volgens de afspraken gaat.

Verder worden meiden in een afhankelijkheidssituatie gemanoevreerd (schulden bijvoorbeeld, of drugs, of chantage etc..) en met misleiding er toe bewogen in de prostitutie aan het werk te gaan. Dit is geen eigen keus, zeker als het vervolg is dat ze op die plek niets te kiezen hebben qua werkwijze, werkzaamheden, klanten en mishandeld, bedreigd en op andere geweldadige wijzen op hun plek worden gehouden.

Dan valt dit als dit feitelijk te bewijzen valt onder het kopje mensenhandel..

Valt me van je tegen dat je zo intelligent bent op zijn tijd en dat dat bij jou een stukje lijkt te zijn waarop je hersens kortsluiting maken...Anoniem zei

https://www.youtube.com/watch?v=EnXhB1XtL2o

Anoniem zei

in het beste geval geven de pooiers een vals gevoel van veilighheid en geven ze reclame (macht door klantenlijst)
ik ben helemaal tegen pooiers
ik moet geen dames die verbonden zijn aan een bureau of pooier
ze vragen meer en houden er zelf minder aan over
btw kent hier iemand 'mark" uit aals?

Lissa zei

Wat een hoop betweters reageren er hier zeg. Weten allemaal veel beter hoe het zit met pooiers en hoertjes?

Ik heb al jaren een pooier en dat bevalt mij wel. Zondares is de enige die daar begrip voor blijkt te hebben. Ze is wel tegen pooiers voor zichzelf, maar ze gaat mij niet bekeren. Dat vind ik cool.

Anoniem zei

is gelijk aankopen van een groothandel(pooier)
in plaats van kopen van een fabrikant

Sweetmizzy zei

@Lissa : geef me eens 1 reden waarom je voor een pooier zou willen werken dan? En niet gewoon voor jezelf? Ben wel benieuwd naar je beredenering en argumentatie..

Lissa zei

Dat zou jij moeten weten. Jij hebt toch ook een pooier gehad? Een pooier heb je om het ergens voor te doen, en iemand die je aanmoedigd. Al die bulshit over bescherming geloof ik niet.

Anoniem zei

@Sweetmizzy Als je alles wat onder 273f valt goed bekijkt dan is er veel mis met dit artikel. Het is veel te breed geformuleerd. Net als de de nieuwe wetsvoorstel klantcriminalisering.
Verkrachting, mishandeling, ontvoering etc, het is allemaal al strafbaar. Het zijn gewoon gemakzuchtige mensen bij politie en OM als ze deze twee wetten nodig hebben om echte overtreders veroordeeld te krijgen. Als je het nieuwe wetsvoorstel leest dan mag je geen enkele prostitutuee op de wallen meer bezoeken. Ze zijn allemaal geholpen om hier te komen werken (273f), verder staan ze ook allemaal gerecenseert op hookers. Ik stel voor dat als de wet erdoor komt om ze allemaal maar gewoon te melden bij de politie, dan zijn ze de komende 10 jaar met onderzoek bezig.

Puttana zei

Sweet Mizzy was meer geinteresseerd in geilen op gevoel van gebruikt worden. Komt ook terug in wat we horen van klanten van haar.

Wat Mizzy beweert over de wet is fout. Daar staat geen definitie in van pooier, en al helemaal niks zoals zij het schrijft.

Lissa zei

Dan had ze geen pooier maar heeft ze een loverboy genomen. Sorry maar dat kan je gewoon niet hetzelfde noemen asl serieus met een pooier aan de slag.

Anoniem zei

Zit die Sweet Mizzy zo om aandacht verlegen dat ze hier zich voor lul moet komen zetten? Waarom begint ze niet zelf met een blog?

Fleur van Schaik zei

Hoi Lissa,

Ik doe onderzoek en ik zou graag met je in contact komen. Zondares heeft hier ook een link naar mijn site staan bij de website die de moeite waard zijn. Ik zou graag eens verder met je praten. Ik sta hier objectief in en ik heb hier geen waardeoordeel over. je kan en mag dit eventueel navragen bij Zondares. Zij kent mijn visie en mijn denkwijze. Via de mail kan ik je ook meer uitleggen wat ik wil en wat mijn bedoelingen zijn.

Ik nodig van harte uit om eens een kijkje op mijn site te nemen. Maar misschien ken je die al. Mijn mailadres is op mijn website te vinden, maar ik zal hem hier ook alvast neerzetten. Ik hoop wat van je te horen.

info@fleurvanschaik.nl

Sekswerknieuws (Wessel) zei

Hierbij de discussie onder mijn tweet over dit artikel. Gr.

https://twitter.com/Sekswerknieuws/status/524432583103635456

Z: Antwoord op: pooiers zijn het probleem http://zondares.blogspot.nl/2014/10/antwoord-op-pooiers-zijn-het-probleem.html … Must read! (+volg links) Zolang #stigma er is zullen er pooiers zijn!

22:30 - 20 okt. 2014

KanStaandPijpen: Ze heeft misschien gelijk, maar publicitair is het een ramp. Heel verkeerd gekozen moment. Lees de comments maar. Onbegrip.

Sekswerknieuws: Dank voor je reactie. Maar Zondares kan moeilijk gaan wachten tot de storm van de anti-propaganda is overgewaaid.
Dit is een goede inleiding voor de gekoppelde art's over pooiers waar ze al jaren aan werkt. M.i. moet iedereen dit lezen!

KanStaandPijpen: Ze schrijft al jaren, ze had best een aantal maanden kunnen wachten. Er zijn acutere onderwerpen.Inopportuun en ondoordacht.

Sekswerknieuws: Ik denk niet dat Z een ramp kan aanrichten met een paar K lezers. Die reactie van muisje ben ik ook niet van onder indruk
(beetje meer of minder vrijwillig, haha) Wel jammer dat Z haar en haar gekke fan niet beantwoordt. Vraag aan jou:
je zei "misschien" zou je dat weg willen laten en zo ja hoe kan het nou verkeerd zijn om iets te schrijven wat waar is?

KanStaandPijpen: Die reacties zijn al tijden niet de moeite waard. Hoop dat ze nu echt gaat modereren. En Z heeft meer invloed dan je denkt.
Waarheid is 1 ding. Die waarheid kunnen begrijpen en plaatsen is een ander. Zo ver van hun bed dat mensen het niet geloven.
Zon wil wel meer reageren, maar Google is een privacyvreter, dus ze moet het via omwegen doen. Dat is technisch lastig.

Lissa zei

Fleur van Schaik,
Ik heb helemaal geen zin in een onderonsje met iemand die mij bekijkt alsof ik een beesje onder een mikroskoop ben. Ik vertrouw zondares omdat die eindelijk eens ons beschrijft als mensen.

Mizzy,
Als het ecth zo is dat je niet besproken wil worden dan moet je ook niet je broek laten zakken op iemand anders dr blog, achterlijk wijf.

Rootman zei

Niet te veel aandacht aan een borderliner geven! Net als in huwelijken wordt een zeer groot deel van de klachten veroorzaakt door dit soort persoonlijkheidsstoornissen: bij mannen uit zich dit vaak als ´psychopatie´/ narcisme; bij vrouwen als borderliners/ eetstoornissen/narcisme.

Het is uiteraard hetzelfde. Deze typen zoeken een ´gevaarlijk´ leven, en hoewel er nauwelijks meer in de sexindustrie voorkomen dan in de gewone, saaie wereld, bepalen ze voor een groot deel de publieke opinie.


Maar soms willen we gewoon over sex praten, de geweldige dingen die je in de betaalde sex kunt meemaken, en de vragen die dat soms oproept. Dat wordt zo wel eens weggedrukt...

Sweetmizzy zei

Rootman: Volgens mij vraag ik niemand zijn mond te houden.

Oh en borderline hmmmzz gut wat makkelijk om het daar maar op af te schrijven :)

Kinderachtigheid ten top.. Als ik al achterlijk ben, wat in godsnaam ben jij dan wel niet :)

Anoniem zei

Kom, Zondares, ruim dat egocentrische gelul van Mizzy en Kees eens op, dat had je beloofd!

Anoniem zei

Zon, wil je die koekwousen alsjeblieft van je blog af tiefen? (Stupid mizzy en Kees de desillusionele)

Het voegt niets toe, het heeft geen inhoud en het is alleen maar slap gelul in de ruimte.

Anoniem zei

Hele mooie oplossing, ga zo door. Het gekrakeel van de mentaal minder bedeelde staat er een paar uren, zodat je kunt zien wat er is gezegd, en wordt dan discreet opgeruimd. Heel goed.

Anoniem zei

'Kees', iets met in de kaart laten kijken en door de mand vallen...

Anoniem zei

@Stupid Mizzy

"Er wordt hier in Elk geval zaken weggemodereerd die niet binnen de context passen die Zondares op haar site wil laten zien..."

Lijkt mij logisch. Je komt hier alleen om je eigen zieligheid te promoten. Niets meer en niets minder. Niet erg dat je dat wil doen, maar doe dat dan lekker op je eigen site. Vuiligheid hoort niet op een goede informatieve site als deze.

"Ik zal blijven stalken op deze site. Al was het alleen omdat ik het geweldig vind om te zien hoe druk een stel hoerenlopers, pooiertjes en hun stupide hoertjes en wat nietswetende hoerenlopertjes .... blablabla"

Kijk en dit doet nou een echte borderliner. Mensen opzoeken waarvan je weet dat ze je niet moeten, die je letterlijk uitkotsen, want je wordt uitgekotst en bij hen je zin doordrammen, zonder na te denken (want dat doen borderliners niet) en door middel van zielig doen

Dus ja, ik ben ervan overtuigd dat jij een borderliner bent. Je zou je eens moeten laten testen. En als er ooit is gezegd dat je het niet hebt dan zul je een second opinion moet doen. Jij voldoet letterlijk aan alle 9 kenmerken.

Anoniem zei

Is het niet handig als je de reakties op reakties die je wegmodereert ook weg haalt? Het lijkt nu net of de lezers van je site gestoorden zijn, die uit t niets antwoordden?? Het wordt nu voor buitenstaanders nog duidelijker wat voor schorum jullie zijn op deze site.. :)

Anoniem zei

Omdat de marges in de DSM steeds smaller worden, worden inderdaad steeds meer mensen gediagnostiseerd met een persoonlijkheid-stoornis. Anders gezegd, wij worden steeds meer een maatschappij van grijze muizen. De hiervan afwijkenden worden als het ware weggemodereerd. (Dat doet mij ergens aan denken).

Ik vind het belangrijk deze opmerking toe te voegen.

Anoniem zei

@28 oktober 2014 02:46
Blijf jij lekker in je DSM-sprookje geloven, al kan ik mij wel voorstellen dat jíj écht een flinke stoornis/hersenziekte hebt. Halve zool die je er bent. De 'grijze muizen', waar jij nu op afgeeft, zorgen wel dat jij met je achterste in je luie stoel kunt blijven zitten, en je onzin hier kunt opschrijven.
Die 'grijze muizen' houden, onder andere, de hulpverlenersmolen goed draaiende zodat jij lekker kunt blijven profiteren. Jullie soort modereren we niet weg, maar dragen we al veel te veel op handen. Ga werken, luie sukkel. Er is een reden dat niemand jou mag en moet, doe er iets aan en schuif het niet op iemand anders af.

Ik begrijp goed dat je ervan baalt dat je moeder je niet als chick eruit heeft geworpen, dan had je een soort tweede mizzy-aandachtshoer kunnen zijn. Maar zet je jaloezie eens aan de kant en ga eens werken met je klauwen, dan kan zíj nog iets van jou leren.

Donkey zei

Nee Serena/@happyhooker19, die persoon met dat DSM-verhaal ben ik niet. Ik kan me wel voorstellen dat je dacht dat ik het was want ik had ook zo’n verhaal verteld.

Ik ben nu een hoerenloper in ruste. Ik wil er echt helemaal mee kappen. Ik heb al mijn google-alerts uitgeschakeld, en ik hou me niet meer op de hoogte van het nieuws. Zelfs de website van Zondares lees ik niet meer. Nou ja, op twitter kijk ik nog wel, en toen zag ik via Sweet Mizzy over dit conflict hier.

Die rechtspraakdocumenten komen me de strot uit en die lees ik ook niet meer. Tegen Eleni heb ik al verteld dat ik er over denk dat ik wil stoppen en dat ik juichte over het nieuws dat het Zandpad werd gesloten. (Dat over de sluiting van het Zandpad wist ze trouwens niet, dat wist ze door mij!) Ik zei ook tegen haar dat ik zou juichen als alle bordelen in Nederland zouden sluiten, en dat ik tegen prostitutie ben. Ze keek me aan alsof ik van Mars kwam, met van die grote opengesperde ogen. Ik maakte een draaibeweging naar mijn hoofd met mijn vingers en zei met schele ogen dat ik geestelijk gestoord ben.

Maar ik wil er nu echt mee kappen. Er is nog een hele strijd in mijn hoofd gaande, want ik wil Eleni echt heel graag zien. Ik ben stapelgek op haar. Ik vind haar het mooiste wat onze lieve Heer of Moeder Aarde heeft voortgebracht. Ze is echt de aardigste persoon ter wereld. Eigenlijk is zij de prostituee waar ik al die tijd naar op zoek was. Ze is echt heel open van geest. Een keer stelde een klant voor dat ze de gordijnen tijdens de seks open zouden houden. Daar zou hij duizenden euro’s voor betalen. Ze weigerde want het was verboden. Ik vroeg haar wat ze zou hebben gedaan als het niet verboden was. Ze vertelde dat ze het dan wel zou doen, want tenslotte, “die mensen op straat hebben toch ook allemaal [geslachtsdelen]?”.

En een keer wilde een klant dat ze zou gaan poepen. Hij had ook al een zeiltje meegenomen enzo. Het probleem was, ze had twee uur geprobeerd te poepen, maar het lukte niet!!! En dat vind ik echt geweldig van haar. Ze vertelt dat ook gewoon aan mij hè? Ze is echt zo open van geest.

Ik ben alleen bang dat ze me in werkelijkheid een sukkel vindt. Ze maakte een keer een lelijk non-verbaal gebaar naar me toen ik voorstelde om te gaan beginnen met seks. Maar ik breng toch iedere maand wel 200 euro in haar laatje, en dat is toch best een aardig vast maandelijks bedragje waardoor je wel aardig gaat doen tegen iemand. Ze vertelde me ook dat ze gewoon aardig is tegen iedereen, want dan komen ze terug, zei ze.

Nee, en dat werken zal nooit lukken. Niemand zit op een depressief, vreselijk verlegen iemand te wachten die ook nog eens allemaal pijn- en vermoeidheidsklachten heeft. Ik heb al een opleiding laatst moeten afbreken omdat mijn lichaam er stomweg mee ophield. Voor mij, duizend anderen. De arbeidsmarkt is geen vriendelijke plek voor mensen als ik.

Afijn, vaarwel, en voor Zondares en zo, die wens ik veel succes. Ik weet noch steeds niet of ze the real deal is, of ze stiekem toch niet Fleur is, maar anders wens ik gewoon ook Fleur veel succes met haar onderzoek naar de verbanden tussen SM en pooierrelaties.

Boycke Johanns zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.