maandag 22 september 2014

Antwoord op: Goedkoop

Dit stukje gaat over uitspraken over hoeren. Niet echt over argumenten die tegen hoeren worden gebruikt, want deze kom je op die manier maar weinig tegen. En dat vind ik raar, want hij is vooral voor vrouwen wel vaak een réden om zo fel tegen ons te zijn. Het gaat over uitspraken over dat we "goedkoop" zijn door seks te verkopen, dat we onszelf goedkoop moeten of zullen voelen. Dat we wel goedkoop zijn.

Maar het gaat ook over uitspraken, vooral weer van de radfems, dat we seks goedkoop máken. En meestal met een heel onduidelijk verhaal erachteraan over waarom dat zorgt voor vanalles met vrouwenrechten. Want goedkope seks vinden ze heel erg. Dat gaat dan ook snel over waardigheid als je met Christelijke groepen te maken hebt, die het dan weer hebben over dat je iets "weggeeft" wat God je voor een speciaal doel heeft gegeven. Dat vind ik een rare draai, maar daar ga ik zo wel over door.

Het is natuurlijk wel duidelijk dat ik het een onzin-idee vind.

We hebben allemaal wel een gevoel bij "je goedkoop voelen." Je voelt je goedkoop als je er eigenlijk zèlf niet toe doet, en er voor jou zo een ander is. Dat je niet speciaal bent, maakt je goedkoop. En raar genoeg vinden mensen het idee dat je betaald wordt, goedkoop klinken. Dat komt denk ik vooral doordat ze denken dat je "moet" met elke klant die je kiest. Dat je voor die klant er gewoon niet toe doet.

Dat idee komt weer omdat toch veel mensen aannemen dat je niet wìl, en dat je het doet omdat je niet anders kàn. Eigenlijk zou je heel zuinig zijn op welke mannen je neukt, maar omdat je je geld nodig hebt, geef je die kieskeurigheid maar op voor een paar honderd Euro makkelijk verdiend geld. En vanwege die hele toestand die we erbijdenken vanwege de angst voor seks, is dat meteen iets wat je hele leven beïnvloedt.

Je ziet meteen dat het iets is dat weer alleen gebeurt met seks. Als je een loodgieter voor geld je WC laat plaatsen, is hij ook niet goedkoop. En heeft hij klussen in huis ook niet goedkoop gemaakt. Eigenlijk vinden we er juist een soort extra waarde aan zitten als iemand een vakman is, en niet zomaar iets geklust heeft. Daar is respect voor. Zo is dat voor elk beroep, behalve voor hoeren. Bij ons hebben we iets ontheiligd.

Ontheiligen gebruik ik niet zomaar. Het is de belangrijkste reden dat religieuze groepen zo op de prostitutie zitten. In de meeste religies zijn er strenge regels voor seks, en dat er hoeren zijn, is een verleiding, en een tegenspraak met de religieuze ideeën. Als je langer praat met iemand van religieuze hoeren"steun"clubs zoals het Scharlaken Koord, valt het hele mensenhandelplaatje weg en komt naar voren dat ze het daarom doen.

Religieuze groepen vinden hoererij heel erg. Want voor de hoer is het een beroep dat haar de meester van haar seksleven maakt, inplaatsvan de dominee, en ze kan daarmee al snel zien hoe bekrompen de Kerk over seks denkt. En voor de klanten is het veel te makkelijk om seks te krijgen, en dan is het moeilijk om ze in de Leer te houden. En bedenk dan wel dat de Schrift juist schrijft dat hoeren beter zijn dan vreemdgaan.

Voor die groepen hoort seks iets te zijn wat je alleen krijgt als je netjes volgens de Leer getrouwd bent, en alléén met die ene partner. Zodat je ook niet minder bekrompen wordt. Seks is een soort beloning als je je rol in de samenleving goed neemt. Seks is iets waar je nietteveel van mag weten, zodat het mystiek blijft. Seks is eigenlijk van de Here, en niet van jou. En seks is vooral iets waar je bang voor moet blijven. Seksuele frustratie is de motor van heel veel religieuze gevoelens. Dat weet ik van ervaring.

De andere kant van de verbiedertjes, de radfems, hebben er een iets andere kijk op. Ja, die zijn misschien wel nòg banger voor seks, maar zij zien het iets anders. Daar komen ze zelf soms met rare gedachtes over waar je echt niet voor mogelijk houdt dat ze niet zelf zien hoe belachelijk ze zich maken, zoals denken dat seks verkopen seks ook "steelbaar" maakt, maar daar gaat het eigenlijk niet om. Radfems hebben namelijk nogwel een verkniptere kijk op seks dan streng religieuze mensen.

Bovenop de angst voor seks hebben radfems namelijk ook seks als een soort vieze obsessie van mannen bestempeld. Seks is geweld, seksueel naar iemand kijken is een object van ze maken, dus ontmenselijken, en seks betékent vanalles, want seks aan iemand geven is macht aan iemand geven. Seks proberen te zien als al die dingen is natuurlijk al flink werken, want er is geen reden om dat allemaal te vinden. Dat is natuurlijk al gek genoeg, maar het wordt nog een stukje gekker.

Het zou voor de feministische wereldvisie makkelijker zijn om seks danmaar helemaal te veroordelen, maar radfems hebben ook behoeftes. Dus moet er wat aan gedraaid en gefilosofeerd worden om tòch te mogen neuken. Daarin zijn er nogal wat verschillende groepen die verschillende dingen accepteren, maar de meeste vinden seks aanvaardbaar als de man zich netjes aan háár regels houdt en het doet omdat hij haar respecteert en tegen haar opkijkt.

Dat betekent meestal dat ze tegen "seksualisering" zijn, dat alles wat niet zacht en lafjes is meteen fout is, dat porno wordt afgebrand, en dat seks vooral gaat om wat de radfem die aan het woord is comfortabel vindt, en dat is meestal niet veel. Ze hebben het de hele tijd over het overschrijden van grenzen, terwijl ze die veel minder duidelijk en doordacht hebben en houden dan wij. Er zit meestal een idee achter van smerige mannen die smerige dingen met je doen.

Je merkt dat ook wel aan uitspraken dat je geen zelfrespect kunt hebben als hoer, omdat je het anders niet zou doen. Dat zelfrespect gaat er dan om dat je je zou laten domineren door een vent die je betaalt. Dat geeft al wel aan dat ze geen bal snappen van hoe een hoer echt werkt, maar ook dat ze geen idee hebben hoe seksuele dominantie in zijn werk gaat, nog naast kink, en dat seksueel gedomineerd worden niet betekent dat je het kortste strootje trekt, maar juist goed bezig bent. Maar dat heeft nog wel een eigen stukje nodig.

Dus een tamme feministenvent die haar prijs betaalt. Zie je wat ik bedoel? De man mag er alleen op als hij haar voorwaardes accepteert. En omdat radfems er heel veel mee bezig zijn om mannen te laten kruipen is die prijs best hoog. Ook mannen die het eigenlijk niet erg vinden om een beetje te kruipen voor wat kut gaan het vaak toch voelen na een poos. Je houdt alleen de stiekeme femdommers en denialists over.

Als er hoeren zijn, is het niet alleen veel moeilijker om te concurreren tegen iemand die hem echt geeft wat hij wil voor een redelijke prijs terwijl jij hem een slechte beurt wil verkopen voor levenslange onderwerping. Het zorgt er ook voor dat jij eruitziet alsof jij er veelteveel gedoe van maakt als je zo moeilijk doet over seks. Dan sta je voor schut. En ik heb het idee dat dat is waarom er zoveel haat in zit.

Concurrentie is natuurlijk niet alleen voor de radfems een probleem, heel veel niet-hoeren voelen zich wel een beetje bedreigd. Dat is eigenlijk onzin, want er zal geen man een "gewoon" seksleven opgeven voor de hoeren, maar ik begrijp wel dat het lastig is. Als vrouwen uit deze categorie gaan praten over goedkoop, is het meestal omdat ze hun vent graag pikstraf geven, of seks gebruiken als lokkertje om wat gedaan te krijgen.

Seks met een hoer is alleen "te" goedkoop als je seks voor een duidelijke geldprijs gaat vergelijken met seks om manipulatieve redenen die nooit duidelijk worden gemaakt omdat je dan nog net wat meer tegenprestatie uit je beurt kan pingelen. Wij zijn tenminste eerlijk over wat het kost, en we hebben niet achteraf vanalles je aan te wrijven omdat we vinden dat je door met ons te seksen vanalles ongezegd hebt beloofd.

Móét seks duur zijn? Het is een gezonde, intieme, en leuke manier om met mensen contact te maken. Doe het safe en je zit goed! Het gevoel dat er een grote drempel moet zijn komt uit angst en van groepen die jouw seksuele frustratie voor hun eigen doelen nodighebben. Je hebt je seksualiteit niet weggegeven als je het een keertje doet. Je hebt het recht om zelf te kiezen waar, wanneer, en waarvoor. En om je gedachtes te veranderen. Goedkoop is onzin.

18 opmerkingen:

Anoniem zei

vraag en aanbod
de markt aan het werk
vrouwen willen te veel voor hun "product" en verkopen niks
er zijn meer een meer vrijgezellen
volgens mij vooral omdat mensen te lang van hun vrijheid genieten en dan geen goesting hebben om hun vrijheid op te geven (mannen)
terwijl vrouwen een biologische klok hebben die op 28ish afgaat en dan opzoek gaan naar een partner en dan met hunzelf van toen ze nog 18 tot 28ish moeten concurreren
https://www.youtube.com/watch?v=cO1ifNaNABY

Anoniem zei

Religieus? Ik ga naar de kerk om de liefde van Jezus te ervaren/bevestigen. Ik hou ziels veel van seks. Maar Hij zegt: "Seks met je partner alleen! Niet met een ander"

KEES zei

Een vrouw is een bloem die maar kort in bloei staat.

Kees zei

Als een vrouw een bloemetje koopt, koopt ze toch geen verwelkte. Nee dan koopt ze een bosje van de mooiste voor een leuk prijsje.

ik ben echt klaar met vrouwen die lokken met seks, cadeautjes accepteren en neuken ho maar.

25euro en je neukt.

Simpele keuze!

Kees zei

En dat vinden @BrigitteJipsi en @szasjacigany ook.

Er had zoveel bereikt kunnen worden in het gevecht tegen mensenhandel als jullie maar in gesprek waren gegaan.

Anoniem zei

Mooi inzicht in de menselijke geest. Dat zijn de artikels waar ik voor kom. Je hebt een prachtige manier om de seksuele moraal tegen het licht te houden. Op een hele persoonlijke manier.

DJ zei

Voor veel mensen is seks iets intiems en kwetbaars, dat ze alleen durven te delen met iemand die ze helemaal vertrouwen. Omdat ze zich zo kwetsbaar voelen kunnen ze zich niet voorstellen dat er sekswerkers zijn die er hun werk van gemaakt hebben. Het is de angst voor seks, mensen willen het duveltje weer veilig in een doosje zodat ze hun eigen seksualiteit daarmee beschermen. Ze willen zich terugtrekken in hun eigen veilige denkwereld, en misschien zijn ze bang dat ze heel wat missen in hun leven als ze toegeven dat seks vrij is. Het veilige wereldje zou dan wat gaan knellen, maar uit de comfort zone komen durven ze toch niet.

Kees zei

Ik heb de indruk dat hoeren zelf amper beseffen hoe waardevol hun manier waarmee ze met seks omgaan voor de wereld kan zijn. Het is voor hen zo normaal dat ze de waarde ervan niet altijd meer zien.

Mijn leven hebben ze seksueel verrijkt met een aantal bijzondere ervaringen. Niet alleen aangaande seks óók aangaande een aantal gesprekken en een paar 'uitjes'.

Veel hoeren hebben een manier om je zaken duidelijk te maken óf te vragen niet zozeer door praten maar ook door doen.

Een paar zaken begrijp ik ook niet, nog steeds niet.

Apart!

Anoniem zei

Oopz toch weer een beetje off topic.

College Tour / Jerry Springer / interview / uitzending gemist.

Jerry Springer is een gemakkelijke prater. Een bijzondere man ook. (Advocaat/ burgermeester/ journalist/ politiek/ entertainer)

Op een bepaald moment komt het gesprek op het feit dat hij op 20-jarige leeftijd een PROSTITUEE heeft BEZOCHT. Hij zou dat zelf bij de FBI(?!) hebben aangekaart. Zie opname!! Het kost hem zijn politieke carrière.

Interessant stukje. Hij lijkt ruim 40 jaar na dato nog steeds wat ongemakkelijk erover. Of is dat gespeeld? Moet haast wel 'gespeeld ongemak' zijn.

Jerry Springer, iedereen zal een mening over hem hebben. Hij lijkt mij een wijs man!!

Nico zei

Ik heb ook wel de indruk dat vrouwen elkaar meer in de gaten houden dan mannen andere mannen (of mannen vrouwen, of vrouwen mannen).

Hoewel vrouwen verbaal begaafder zijn dan mannen en vrouwen tot op zekere hoogte ook goed met elkaar kunnen samenwerken, heb ik soms de indruk alsof vrouwen meer dan mannen voortdurend met elkaar in concurrentie zijn, waarbij nijd en jaloezie altijd onverwacht de kop op kunnen steken.

Ik zou denken dat dat ook wel een rol speelt, maar ja... wat moet je met indrukken of vermoedens?

Anoniem zei

@nico 24 sep 14
Op de cover van glossy's voor vrouwen staan vrouwen. Op de cover voor tijdschriften voor mannen staan vrouwen óf auto's óf voetbal-items.

Men: meet to compete;
Women: tend to be friends.

(-:

Brigitte en Szasja lezen samen in de bijbel zei

@22sep2014 13:17h

QUOTE
Johannes 12:1-3 “Zes dagen voor Pesach ging Jezus naar Betanië, naar Lazarus die hij uit de dood had opgewekt. Daar hield men ter ere van hem een maaltijd; Marta bediende, en Lazarus was een van de mensen die met hem aanlagen. Maria nam een kruikje kostbare, zuivere nardusolie, zalfde de voeten van Jezus EN DROOGDE ZE AF MET HAAR HAAR. De geur van de olie trok door het hele huis.”
EINDE QUOTE

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ahum, ik wil niet zeuren, maar dit riekt naar een vriendelijk beschreven erotische massage.

Als Szasja haar lange haren gebruikt om Brigitte af te drogen krijgt Szasja altijd een nat kutje. Mannen zullen dáár wel geen last van hebben. (-:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

(Een vrouw met de haren los, die niet spreekt maar doet. Hier spreekt het lichaam, worden zintuigen geprikkeld en deinzen mannen verschrikt terug. Marta is nu niet degene die commentaar levert; het zijn de vrienden van Jezus die bang worden van de aanraking van een vrouw.
Source: https://staatgeschreven.nl/2012/03/23/10985/)

Kees zei

Oops Brigitte niet Szasja. Én mischien wel allebei. (-:

Birgit&Szas (the end) zei

Dus Szasja wrijft Brigitte haar voeten in met lekker geurende etherische olie en probeert daarna Szasja droog te wrijven. Moert je s proberen dat lukt echt niet in 5 minuten. Gevolg allebei stik onder de olie. Én nat van opwinding.

Én Jesus blijft onverstoorbaar liggen?

Volgens mij mist er een verhaaltje. Zover Szasja en Brigitte weten zijn niet alle verhalen gevonden en opgenomen in the Holy Bible. Dat is beslist door een wijze commissie van Mannen! En er zal ook wel eens een steen tabletje of een dode zee rol, of een mondeling doorverteld verhaaltje zoek geraakt zijn. Óf misschien was die wijze commissie van mannen 'in verlegenheid gebracht' door het kernverhaal?

Brigitte en vooral Szasja twijfelt .....

Reeche zei

Lieve zondares,
Ik volg je blog al een tijdje, maar ik heb nog nooit echt gereageerd. Bij deze: Keep up the good writing!!

Weer een uitstekend stuk!

Nico zei

@ Anoniem, 27 september 2014 01:10:

Je bedoelt dat vrouwen niet-compentief zijn ingesteld omdat ze zichzelf zelfs via hun eigen tijdschriften confronteren met een mannelijk schoonheidsideaal?

Ik bedoel: het is mij wel eens bijna overkomen dat ik de Cosmopolitan (oid) kocht in plaats van de Playboy (oid) omdat de eerste ook een schaarsgeklede dame op de cover had staan.

Ken je die verhalen van mannen, die elkaar in directiekamers de huid volschelden, in de pauze gezamelijk gaan pissen, vervolgens weer stevig met elkaar op de vuist gaan om het met een vriendschappelijk biertje af te ronden?

Het dichtste wat nog bij mijn eerste opmerking komt... is een herinnering aan een paar citaten uit een onleesbaar wetenschappelij k overzicht van onderzoeken van sexologen vanaf de jaren zestig.

Een onderzoeker concludeerde op zeker moment dat de hypocriete moraal (bij veel sexpartners zijn mannen stoer, maar vrouwen sletten) vooral door vrouwen wordt uitgedragen. Er werd een meisje geciteerd, dat als vijftien- of zestienjarige makkelijk experimenteerde met seks en jongens. Van die jongens had ze verder niet zoveel last, maar dat meidenvenijn - dat verdroeg ze niet meer...

Dat is het enige wat mij van dat artikel nog is bijgebleven. Als ik verder had gelezen of meer had onthouden... had een volgende onderzoeker dat wel weer verder kapot genuanceerd...

Maar het blijft jeuken...

Anoniem zei

Ik heb me vroeger ook wel s afgetrokken op de Cosmo omdat daar lekkere wijven instaan. Geen probleem hoor.

Anoniem zei

Dat goedkoop had ik eigenlijk nooit gehoord over hoeren.. meer over vrouwen die gewoon met iedereen naar bed gaan. Die zijn een bedreiging als je seks als ruilmiddel ziet, hoeren niet. Want dan moet je flink dokken en kun je maar een paar uurtjes.
Verder zegt seks als ruilmiddel mij helemaal niets. Wel heb ik als vrouw de ervaring dat seks in lange relaties altijd saai wordt. Erg saai. Ik raak dan niet meer opgewonden, blijf droog en dan gaat het pijn doen. Tenslotte heb ik een soort permanente irritatie en schimmelinfectie. Nee dan wil ik geen seks meer. Je kunt dat pikstraf noemen, of zoiets, maar waarom zou je iets doen waar je helemaal geen plezier aan beleeft?