donderdag 20 juni 2013

Thuishoeren onder schot

Weer een nieuwsstukje. Ik gebruik mijn tijd liever voor mijn gewone stukjes, of mijn klantjes, of om gewoon weer eens lekker een de stad in te gaan. En dit wordt geen populair stukje want ik haal uit naar mensen. En ik ga verder dan waar mijn lezers op hun gemak mee zijn. Maar het moet jongens. Het moet door iemand gezegd zijn. Dit stukje is flink ingekort, dat jullie het weten.

Het is even rustig geweest, maar het nieuws is weer losgebarsten. En de onzin vliegt je om je oren. De toon is ook terug. De vijandigheid springt er soms uit. Sinds de Perquintoestand, die Bouche Perquin-gate noemt, was de pers weer wat voorzichtiger, en gingen ze niet meteen mee in de oorlogstaal van de overheid. Maar helaas, de overheid is weer terug op zijn oude pad, en de pers is heel gehoorzaam. Waar begin ik?

Eerst dan maar het ding waardoor ik besloot dat ik weer wat moest schrijven. Ruud Bik, een hele hoge ome bij de politie, heeft zich eens goed laten pijpen door de Volkskrant. Dat is een nadrukkelijk stukje druk op de Eerste Kamer, hij heeft het er openlijk over. Het is naar aanleiding van een landelijke politieactie, het overvallen van thuiswerksters.

Dat is niet toevallig. De Eerste Kamer heeft twijfels geuit over het lot van de vrije thuiswerkster, en er moet dus even flink in worden geramd dat thuiswerk fout is, en moet worden uitgeroeid. Jaren hoor je er niets van, en nu opeens is het helemaal waar het over gaat. Ik weet dat ik meer en meer als een samenzweringsgek klink, maar kijk zelf maar eens naar wat er gebeurt en probeer het maar eens weg te denken. Dat gaat niet.

Die actie was gericht op verdachte advertenties, en er waren in dertig locaties invallen, vierenveertig mensen werden gecontroleerd, en bij acht gevallen waren er "signalen van mensenhandel." Dat is wat ze zeggen als ze ook maar het kleinste dingetje aan kunnen wijzen op hun signalenlijst. Eigenlijk was er dus niet veel aan de hand. Het Nederlands Dagblad maakt er meteen acht gevàllen van mensenhandel van. Elsevier stelt ook teleur, met hun fantasietjes over dat het gaat om één netwerk van georganiseerde types die erachter zitten.

Er is een zestienjarige gevonden, maar ik heb nu nog alleen het woord van de politie dat daar wat miszat. Ik vertrouw die voor geen goud, dus tot ik meer weet ga ik daar niet opin. Voor hetzelfde geld woonde ze in bij een prostituee, maar die agenten vinden dan meteen dat je ook hoert. Maar àls het echt zo is, ben ik blij dat ze haar te pakken hebben. Ik moet het alleen nog zien.

Wat ze zeggen is dat de misstanden zich hebben verplaatst naar het thuiswerk, want anders moeten ze toegeven dat ze al die misstanden uit hun duim hebben gezogen. Want al die razzia's en andere heksenjachten leveren helemaal niets op, omdat het probleem dat ze proberen te vinden er niet is. Waar ze wel gelijk in hebben is dat de meiden inderdaad zijn verdreven van de plaats waar ze gekoeioneerd worden door de politie, maar dat is juist omdat de meiden dat willen vermijden. De pooiers geven er natuurlijk geen zak om.

Bik zegt hele rare dingen. Hij zegt dat vrouwen die vaak verhuizen omdat ze door de politie worden weggepest "echte slavernij" zijn. Hij denkt dat een vergunning een barrière is voor een pooier, ookal is het eigenlijk juist pooierplicht. Hij zegt dat je als éénpitter geen vergunning nodig hebt, en in grote stukken Nederland is dat ook zo, maar wat hij niet erbij vertelt: als je een vriend of een huisgenoot of huisgenote hebt, ben je meteen wèl vergunningplichtig, want de politie en gemeente zien dat meteen als een pooier. Ook als die er niets mee te maken heeft. Je màg geen partner hebben van de politie. Zo krijg je wel je misstanden bijelkaar.

Er zijn ook wat woordjes over om het te hebben over het verminderen van de naïviteit. Dat is al een poos een hele populaire manier om te praten over mensen die kritisch zijn over het ansichtkaartplaatje van de geknakte prostituee. Ze proberen niet om echt te bewijzen dat het zo is, want dan botsen ze tegen de waarheid op, maar ze zeggen hooghartig dat hun tegenstander naïef is of een romantisch beeld heeft. Terwijl ze er zelf juist zo romantisch mogelijk over denken, als nobele reddertjes, die de zielige hoertjes gaan bevrijden.

Hij wil makelaars gaan betrekken bij het opsporen van mensenhandel. Iedereen moet meedoen met de heksenjacht. Afspreken met de hotelbranche dat de manager wordt ontslagen als hij niet hoeren verjaagt was niet genoeg. Er is alweer een film die werd gemaakt om hotels nog meer paranoia aan te praten. Ze moeten bijvoorbeeld gaan melden bij gasten die teveel condooms en handdoeken gebruiken. Wat denken ze dat het resultaat dan is als zo'n meisje afhankelijk is voor haar inkomen van dat ze niet wordt gesnapt? Maar het gaat niet om haar, dat is wel duidelijk.

Segers haakt meteen in op de stukken van Bik, maar dat kan je verwachten. Die man is oostindisch doof als je naar hem schrijft met bewijs dat zijn argumenten niet kloppen, maar hij houdt het nieuws wel in de gaten om snel te kunnen scoren tegen de prostitutie. Zolang hij maar seks kan voorkomen, en mensen zover kan krijgen dat ze niet zijn eigen moralistische regeltjes overtreden. Hij is gewoon een politieke cockblocker.

Genoeg over Ruud Bik. Dit volgende stukje nieuws zou me gewoon niet hebben geïnspireerd om erover te schrijven, als er me niet was opgevallen dat er stond dat de vrouwen als ze niet "bruikbaar" meer waren werden "gedumpt." Dat vind ik erg raar geschreven, dus ik heb de papieren over de ene en de andere broer laten doorspitten, wat rondgemaild naar meiden met een beter netwerk, en een wat duidelijker plaatje gekregen.

Het plaatje wat Justitie en de rechters hier zien is heel simpel. Je mag het van mij ook naïef of romantisch noemen. Er zijn vrouwen gruwelijk gemarteld door monsters die hen hebben misleid en gedwongen bij ze te blijven. Maar zo is het natuurlijk weereens niet. Iedere keer als ik hierover schrijf merk ik wel dat ik een paar stukjes moet schrijven met uitleg over pooierrelaties en loverboys.

Voor mij lijkt het stukken meer op dingen die ik wel vaker heb gezien, van die vrouwen die juist graag zoiets opzoeken, en er juist helemaal voor gaan om een klootzak te vinden die ze sadistisch misbruikt. Die heb je, en in de prostitutie komen ze soms zoeken wat ze bij zo'n vent kunnen vinden. Dat zijn slechte prostituees. Daar komt nogeens een stukje over, maar dat wordt een nogal controversiële, en eigenlijk ben ik daar een beetje ongemakkelijk mee. Gelukkig zit er onderzoek aan te komen wat al een hoop dezelfde dingen gaat zeggen.

Kijk maar naar wat er gebeurt. Die meiden hebben alle kans om die gasten te laten pakken, maar ze doen het niet "uit angst" en gaan juist telkens weer terug. Als ze de pooier teveel zijn geworden, en hij kan of wil ze niet meer, dan dumpt hij ze, en dàn is het snel naar de politie! Want dan moet er worden gezorgd dat hij niet van haar invloed af kàn. Dit zijn zieke relaties, doorgeschoten relatiedenken.

We zien ook weer de verdiensten die zo onmogelijk hoog zijn. Zelfs al doe je nzc, dan haal je dat gewoon niet elke dag door. Ik vraag me weleens af of het afgesproken werk is. Je gaat naar Nederland, je hangt een loverboyverhaal op over je vent, je zorgt voor een veroordeling die niet tè is, je laat je je miljoen schadevergoeding door de overheid voorschieten, na een paar jaar komt je man over naar je oostblokland, je bent miljonair en Nederland kan van hem toch niets meer plukken. Ik zou het wel weten. Ik denk niet dat dat al gebeurd is, maar het komt nog wel.

Het klinkt altijd alsof de politie is meegeweest naar een manager-seminar waar ik ooit van mijn baas heenmocht. Daar werd namelijk ook al gedaan alsof geld verdienen een kwestie is van wìllen. Als je maar genoeg wìl verkopen, dan komen de klanten wel. De waarheid is natuurlijk dat er maar zoveel te verdienen valt als dat je klanten hebt. En dan moet je gaan concurreren met andere meiden. Die bedragen die we horen, die zijn gewoon opschepperij. Die twee- driehonderd die ze op een andere plek in de papieren noemt, vind ik veel geloofwaardiger.

De smoesjes die je hoort over waarom mensen geen sporen hebben, vind ik stinken. De politie zou beter moeten weten, maar die zijn meer bezig met het in het plaatje laten passen en coachen, dan om te kijken of het echt wel waar is. Bijvoorbeeld dat verbranden van je clit met een sigaret, dat in het Parool staat, dat hebben ze maar uit de rechtbankpapieren gelaten. Want daar zou je wel een litteken van moeten zien.

Iets wat het wèl heeft gehaald om in de rechtzaal te worden verteld, is dat ze hard op haar knieën is geslagen met een honkbalknuppel. Dat zegt ze zelf tenminste, en haar getuigenis is zo'n beetje het enige waar de hele zaak om ging. Ik heb het aan mijn jongens gevraagd, en die moesten smakelijk lachen, en ze vonden dat de rechters hun ideeën over geweld van de films hebben. Je breekt je knieën, en dan loop je niet meer, volgens hen. Dat is iets wat goed te bewijzen moet zijn geweest, maar de rechters vonden het niet nodig. Experts, bah.

Dit is gewoon slecht. Want zo zijn ze bezig met onzinbeelden versterken, en niet met de waarheid. Dit is dat de vrouw het beeld gebruikt dat ze schoon is en de man vuil, maar in het echt is het hier twee mensen die een hoop vuil hebben. Er staat zoveel in waar ik vanuit mijn ervaring niet in kan geloven, en tussen de regels door zoveel dat mij opvalt dat toch erg lijkt op iets veel platvloersers, dat ik als rechter niet zou hebben veroordeeld hoor.

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind dat die mannen best achter de tralies horen. Als je losse handjes hebt, moet je aangepakt worden vind ik. Ook als de vrouw die wordt geslagen, zelf expres meewerkt aan de zieke relatie die ze zoekt. Maar het beeld dat er "gewone" vrouwen gedwongen worden om dit te ondergáán klòpt niet, in dit geval tenminste, en meestàl. Je ziet gewoon in hun eigen verhalen, als het ze ècht niet bevalt lopen ze gewoon weg. En je vindt bestwel vrouwen die hier supernat voor gaan.

Ik word hier boos van. Niet alleen maar omdat het gewoon weer meer onzin is die wordt verspreid, maar ook omdat je zo helemaal de meiden die ècht in de problemen zitten kwijtraakt. Die passen niet in het plaatje, en die worden nog netzo genegeerd als in de vroege jaren 2000 en daarvoor. Ze zijn helemaal niet bezig met het verbeteren van de veiligheid en de sociale positie van hoeren, ze willen mensenhandelveroordelingen scoren. Als je verhaal daar niet bij kan helpen, dan kan je oprotten met je problemen. Dan doen ze helemaal niets.

En daar kom ik op een artikel in Trouw, waar ik het zelfs gewoon mee eens ben! De politie hier probeert alleen maar de mensenhandelveroordeling te krijgen, en de meid is alleen maar een manier om daar de verklaringen voor te krijgen. Het zou erom moeten gaan om iemand te beschermen die hulp komt vragen, en dan mag iemand in de cel stoppen daarbij helpen, of een bijzaak zijn. Het hoort niet andersom, en zo is het nu wel.

De politici mogen blij zijn met zichzelf. Amerika, de schooljuf van de wereld, die het allemaal beter weet, heeft de rapporten uitgedeeld. Nederland krijgt een dikke voldoende, omdat we zo "creatief" bezigzijn met mensen vervolgen voor onze uitgebreide mensenhandelwet. Volgens Bouche is dit rapport iets wat onze politici heel belangrijk vinden, en was de bedreiging dat we een slecht rapport zouden krijgen een reden dat Balkenende de aftrap gaf voor een heleboel ellende in de overheid.

Frits Rouvoet, de evangelische "herder van de Wallen" zoals Patricia Perquin hem noemt, zinkt diep. In zijn blog en op de social media klaagt hij de prostitutie aan omdat een ex-Wallenmeisje in Polen zelfmoord heeft gepleegd. Het is toch al laag om zoiets voor je eigen doelen te gebruiken, maar lijkenpikkerij zien we vaker van de verbiedertjes. Maar een belangrijke gedachte is toch: dat uitstappen, dat de oplossing is volgens jou, daarná ging het pas fout Frits.

We hebben weer een mooi voorbeeldje van de "Olympic myth" in de Telegraaf. Ik haal die aan inplaatsvan het Dagblad van het Noorden, want in het originele staat alleen prostitutie, maar in de Telegraaf is het thuisprostitutie. Weer een stukje stemmingmakerij erbij. De rest van het artikel is ook gepruts. Bij de TT in Assen verwachten ze het probléém dat er prostituees op af kunnen komen. Hoe is dat een probleem? Dat staat niet in het artikel.

Maar dan hebben ze weer wat te doen. Tijdens de TT verveelt de politie van Assen zich altijd stierlijk. Anders was het een moeilijke keus geweest, hoeren pesten of dronken motorrijders van de weg houden. Ze mogen zichzelf en anderen doodrijden, dat hoort er gewoon bij, maar er wordt niet geneukt! Nou ja, niet als iemand er een zakcentje aan overhoudt. Je gratis dronken laten volblaffen hoort er immers ook bij.

Er is op Radio 1 een interview geweest met de directeur van Comensha, Martin Sitalsing. Dat interview is in de verbiedertjeswereld héél populair. Die man kon de vorige keer al liegen, maar deze keer is erger. Bedenk wel dat dit de directeur is van de énige officiële bron van informatie over mensenhandel, en die door de overheid is opgezet. Dit is niet zomaar iemand, hij moet betrouwbare informatie geven, dat is zijn werk!

Hier kan je luisteren naar het interview. Het begint bij 7:30.

Nadat Sitalsing heeft uitgelegd dat Comensha er is voor de opvang van mensenhandelslachtoffers, krijgen we een stemmingmakerij-audio-collage, waar we weereens horen dat zèstig, normaal is het vijftig, tot negentig procent van de prostituees mensenhandelslachtoffer zijn. Die leugen krijgen we er nooit meer uit denk ik. Het eind is een paar zinnetjes van een wandelaar die nogal luchtig is over de vragen over mensenhandel die ze hem stellen.

Die wandelaar bedoelt het komisch, dat begrijp ik ook wel, en hij is luchtig omdat hij zelf bij de meiden ook wel ziet dat het geen dikke misère is zoals de overheid en andere activisten het graag laten zien, maar dat zien mensen niet aan je. Hij komt over alsof hij het wel best vindt dat er meiden worden mishandeld, uitgebuit en verkracht. En zo gebruikt het radioprogramma hem ook, om te doen alsof de klanten niets om ons geven.

Er wordt even van Bik aangehaald dat de prostitutie "naar woonhuizen verplaatst" alsof dat zo gaat. Als raammeid stap je niet zomaar over naar het thuiswerk, en het thuiswerk is er allang. Thuisprostitutie is zo oud als de wereld. Ze doen alsof het iets nieuws is. En misschien is het wel vanwege dat soort naïviteit over de prostitutie dat Sitalsing durft om even goed wat leugens te vertellen aan radio 1 luisterend Nederland.

Hij zegt dat Comensha zeventienhonderd slachtoffers heeft opgevangen. Dat is een zinloze leugen. Ze hebben meer dan zeventienhonderd onderbuikgevoelens geturfd, maar ze hebben maar voor tweehonderdvierenzeventig slachtoffers opvang gezòcht. Want dat is wat ze doen, mensen onderbrengen bij andere clubs. Het staat in hun eigen rapport, van de organisatie waar hij de grootste baas van is!

Sitalsings haalt Bruinooge aan die zich verbaast over de kritiek die er kwam op de razzia's. En vooral aan de grootschaligheid. Hij snapt dus niet wat het probleem is van massaal overvallen met acht op één en dan uren vasthouden en verhoren. Volgens Sitalsing "zegt dat genoeg" over dat het leed achter prostitutie zo onbekend is. Helaas is dat niet zo, het énige wat bekend is bij de mensen is die zogenaamde ellende, terwijl ze niets weten van de echte hoererij.

Gek genoeg vraagt de interviewster of het nou te maken heeft met de crisis, en dat zoveel huizen leegstaan. Heel raar, want er is geen grote leegstand, maar juist dat mensen niet kunnen verhuizen vanwege geldgebrek. En prostitutie is geen klimop, het komt niet in een huis terecht door weinig onderhoud. Maar dingen aan de crisis vastmaken zien de journalisten tegenwoordig als diepgang geloof ik.

De interviewster vraagt aan Sitalsing hoe dat nou gaat, "in die huiskamers." Ik denk dat ze vist naar een lekker geil stukje verkrachtingsporno, maar ze krijgt dat Sitalsing zich belachelijk maakt. Hij vertelt dat via internet contact wordt gemaakt met een escortservice, en dat de klant daarmee afspreekt en òpgehaald wordt van een plek, en naar de hoer wordt gebracht! Er is misschien ergens een Bulgaar die het niet begrepen heeft ofzo die dat doet, maar dit is dus helemaal niet hoe "het gaat!"

En wat is hij toch blij dat hoeren geen plekjes meer in hotels kunnen vinden voor hun werk. Die wijken nu uit naar appartementen uit het zicht. Hij zegt dat het goedkoper is, maar als dat zo was deden we het ook wel zonder dat we gedwongen werden tuttenbol. Hij is ontzettend blij dat de hotelbazen ons willen verjagen. Er is geen manier dat je dat kan draaien, dat het goed zou zijn voor een meid, of ze nou gedwongen is of niet. Maar hij is blij dat de hoeren worden verjaagd. Maak daar maar wat van.

In het buitenland komen ze nu voorlichting geven aan de meiden, zodat die niet meer hierheen komen. Dat zal ook wel werken als je die meiden wijsmaakt dat ze geplukt zullen worden, maar Sitalsing heeft het over de meiden die misleid worden en hierheen gelokt, waarna ze gedwongen worden te hoeren. De meeste verbiedertjes hadden dat argument al wel een beetje laten liggen omdat het zo overduidelijk romantiek is, en je makkelijk ziet dat het niet kan kloppen, maar hij gelooft er nog in. In ieder geval om het te vertellen. Het enige wat die meiden aan misleiding krijgen, is die voorlichtingscampagne van de Nederlandse overheid!

Het allerbelangrijkste is het oppakken van de mensenhandelaren, vindt hij. Weer dat oppakken, alsof het scoren van veroordelingen is waar het om gaat. Het zit door die hele zieke orgie van organisaties heen, er moeten mensen geslacht worden op het altaar van de mensenhandel. Daar komt hun bestaansrecht vanaf, en daar doen ze het om. Als ze zich echt zouden richten op het helpen van mensen in de knel zag het er heel anders uit.

Een zinnetje bleef me bij, waar hij zegt dat het goed is om de excessen van de hoererij bekend te maken. Hij weet dus dat het om excessen gaat, en dat de dingen die hij zegt niet normaal zijn. Of niet, en is dat gewoon een slechte keus van woorden? Of hij het bedoelt of niet, het is wel waar, en het zegt heel wat over hem. Hij heeft eerder ookal eens gezegd dat hij de prostitutie liefst zou verbieden, dus een eerlijke benadering had ik toch al niet verwacht.

Hij sluit af met een complimentje aan Fier Fryslan, de hersenspoelclub waar de politie zo griezelig veel mee verstrikt is, waarvan hij vindt dat ze hun nek uitsteken. Dat is raar. Die club heeft nergens wat van te vrezen, want ze bestaan door flinke subsidies en giften òm te doen wat hij nek uitsteken noemt. Is het echt zo dapper om wat populairs te zeggen als je er veel geld voor krijgt?

Deze man, die laat zien dat hij geen idee heeft van hoe prostitutie werkt op elke manier, vindt dat we onvoldoende besef hebben van het leed achter prostitutie. Wat het zo waanzinnig irritant maakt is dat hij een hele grote speler is als het gaat om leed veroorzaken voor prostituees. Zijn clubje geeft het excuus om razzia's, vergunningsspelletjes, uithuisplaatsingen, en verketteren van hoeren acceptabel te maken.

Zie al dat nieuws maar aan. En dit is niet eens alles, jongens. De pers is dit voorjaar even kritisch geweest, maar de extremisten hebben keihard teruggeslagen, en met de overheid èn de media achter zich moet je heel hard luisteren om het kritische geluid nog te kunnen horen. Het is jammer, want ik merkte het meteen aan de klanten toen het wat beter ging. Dat had ik liever nog wat langer gehad.

De hoerenlente is voorbij.

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Is er geen club van prostituees meer tegenwoordig die een duidelijk weerwoord vanuit het veld kan bieden zonder dat de anonimiteit van individuele prostituees in gevaar komt? Je ziet inderdaad overal die eenzijdige berichtgeving. Ik las vandaag dat artikel over de TT en de 'angst' dat mensen hoeren zouden gaan neuken (biker bitches neuken zonder enige vergoeding of condoom is natuurlijk weer prima) en ik verwachtte al een reactie maar je bent er snel bij Zondares!

Je hebt helaas met een enkel blog te weinig impact, er zou weer een soort vakbond moeten zijn die voortdurend tracht het nieuws te halen en een objectieve mening kan geven! Dit kan zo niet doorgaan, nog even en we zijn net zo achterlijk als in Zweden!

Tom zei

Maar het meisje dat zelfmoord pleegde werkte niet meer op De Wallen ?
Frits Rouvoet doet het voorkomen alsof ze er nog werkte namelijk.

Puttana zei

Ze was gestopt. Rouvoet komt dat niet uit, dus dat vertelt hij er niet bij. Overigens moest ze niks van hem hebben. Rijk zijn is gevaarlijk in Polen.

Tom zei

Wat schofterig van meneer Rouvoet Dan vraag ik mij af, hoe je kan leven met jezelf als je weet dat je op deze manier in je levensonderhoud voorziet.

Want met de giften die hij krijgt naar aanleiding van dit soort verhalen, voorziet hij wel (voor een deel) in zijn levensonderhoud.

...waar verschilt hij dan van een pooier vraag ik mij af ?

Anoniem zei

Ik las een mooie zin van Peter Sloterdijk in de Groene. Hij zegt dat al die mensen/politici die steeds zo met de snufferd en smoel op de voorgrond treden, dat dat ook een vorm van raamprostitutie is.

Heb je die smoel van Gert Jan Segers al gezien met een foto achter zich van een vrouw waarop een barcode is geplakt. Staat op de website van de christen unie. Arie Slob laat ook geen gelegenheid onbenut om zijn smoel in het nieuws te tonen. Dan inderdaad Frits Rouvoet.

Al die smoelen is ook raamprostitutie. Frits schreef dat hij één zo'n hoer in zijn armen had gewiegd om haar vaderlijk te troosten.

En op de website van Exxpose staat één of andere training om hoeren hun gevoel van eigenwaarde terug te geven.

Donkey zei

Zondares, zou het niet kunnen dat zij haar knieën niet heeft gebroken na de slag(en) met de honkbalknuppel, omdat er gewoon niet met volle kracht is geslagen? Misschien zijn onze knieën wel veel sterker dan je in eerste instantie zou denken.

In een Sneep-rechtszaak (BO8394 op rechtspraak.nl) was het zelfs zo dat één slachtoffer met een honkbalknuppel op het hoofd werd geslagen waarbij de honkbalknuppel zelfs in tweeën brak. Zowel het slachtoffer en de dader hadden het daar afzonderlijk over in telefoongesprekken (niet met elkaar maar met anderen). De politie is naar aanleiding van de afgeluisterde gesprekken uitgerukt om te kijken hoe het ging met de vrouw. Ze had een petje op, en de politie controleerde op letsel op haar hoofd. Ze vonden geen letsel!!! De rechter sprak daarom op dit onderdeel de dader vrij omdat je anders wel letsel had kunnen zien bij het slachtoffer. Maar ik denk dat je kennelijk een honkbalknuppel stuk kan slaan op iemands hoofd of zelfs op iemands knieën zonder dat er letsel ontstaat. Het ligt eraan hoe je het bekijkt.

Ik denk dat mensen zeer robuust zijn.

Anoniem zei

het gebeurt vaker dat mensen pas zelfmoord plegen als ze uit een diep dal gekropen zijn en er weer een tikje bovenop zijn en een nieuw leven hebben opgepikt.

Blijkbaar heb je voor zelfmoord een bepaalde mate van energie nodig die je niet kunt vergaren als je in de shit zit. Of het kan dat mensen pas bij hun positieven komen nadat ze in de shit hebben gezeten en dan pas hun verleden onder ogen zien waarna ze zelfmoord plegen.

Dat die ene vrouw dus achteraf zelfmoord pleegde zegt niet zoveel.

http://shagah.com/

Puttana zei

Jezus Donkey! Ga je eens lekker op je kop laten slaan met een honkbalknuppel tot 'ie breekt! Je haalt hier wel Sneep aan, dat is zo'n beetje de bijbel van de hoerenhaters he?

Rouvoet en die Tanja de Teef van hem zijn alleen maar uit op het bevredigen van hun eigen Christenmoraal. Het gaat totaal dus niet om de meiden. En ze krijgen er gewoon geld voor van al die kerkgangers.

Donkey zei

Het zou ook kunnen dat die honkbalknuppel al niet goed was, bijvoorbeeld vermolmd, of te lang in het water gelegen, aangevreten door termieten of rupsjes. Hout kan vergaan. Dan sla ik hem gemakkelijk op mijn hoofd kapot. Ik denk dat ik dan wel bang moet zijn voor splinters. Met een pet op gaat het misschien makkelijker.

Ik denk dat voor alles een verklaring te bedenken is. Ook al lijkt het in eerste instantie zo onmogelijk.

Anoniem zei

vriendschapsdonaties; vriendschap mag dus wel geld kosten, seks niet.

Richard zei

Er zijn ook ex-politici die zelfmoord plegen. En ex-topsporters, ex-vuilnismannen enz. Dat zegt dus helemaal niets over het beroep prostituee.

Lijkt me wel een mooi onderwerp voor een zelfexperimentje. Men neme een knuppel en sla dan jezelf op je knieën. Zachtjes beginnen en dan steeds harder totdat je het niet meer kunt verdragen. Kijk eens hoe hard je durft zonder schade. Ook uit te voeren op je hoofd, totdat de knuppel breekt. Of je hoofd... Oh nee, wacht. Dat heb je al gedaan gezien je uitspraken hier soms. Je leek net een beetje bijgedraaid en dan dit weer. Geïnspireerd door de reageerder bij het vorige stukje?

Verder moet men gewoon afblijven van onze (in ieder geval mijn) heldinnen. Stel je voor zeg, seks hebben in je eigen woning wordt straks nog verboden.

Richard

Anoniem zei

Ik denk wel dat je boodschap niet overkomt want de meeste mensen hebben geen zin om zesentwintig alinea's te lezen tijdens het kakken.

Anoniem zei

Het is ook eigenlijk te gek voor woorden! Een vrouw mag gratis het hele dorp afneuken in haar woning.
Maar o wee als ze een paar mannen neukt die haar er een vergoeding voor geven dan is de gemeente te klein!

In Assen is er speciaal politie in stelling gebracht om hoeren op te sporen? Ik dacht dat prostitutie legaal was.

In de praktijk valt het dus tegen. In een woning mag het niet. Maar wat wil de gemeente dan, dat ze het in de auto gaan doen? Is ook een idee, kunnen klant en prostituee ten minste nog wegrijden als er politie aan komt.

Nederland is al hard op weg om prostitutie weer verboden te maken. Het is zogenaamd legaal maar de dames mogen nergens hun werk doen.

Donkey zei

Ja Richard, je hebt gelijk dat ik me teveel op één kleinigheidje fixeer. Ik besef het nu.

Ik moet het holistischer zien. Het grote geheel. Waar maakt Zondares zich druk over?

Overheidsinterventie.

Het liefst wil ze zoveel mogelijk met rust gelaten worden. Ze gelooft ook dat alle problemen in de prostitutie direct of indirect veroorzaakt worden door overheidsinterventie.

Ik begrijp de overheid wel. Maar wat ze doet haalt in de wereld van de prostitutie niks uit. Het is als whac-a-mole. Als één mol zijn kop ergens uitsteekt en je slaat die neer, dan komt er gewoon ergens anders een koppie tevoorschijn. De misstanden in de prostitutie zijn gewoon niet aan te pakken. Eén uitbuiter van prostituees weg, de volgende neemt z'n plaats weer in. Of die uitbuiter duikt ergens anders weer op en gaat rustig verder.

Ik zou liever ook geen burgemeester van Amsterdam willen zijn. Er zijn twee keuzes voor de Amsterdamse burgemeester:

1. De Wallen intact laten, en de uitbuiting gaat lekker door, hoeveel pooiers je ook achter de tralies krijgt.
2. Je doekt de Wallen op en de uitbuiters gaan gewoon in andere gemeentes prostituees afpersen. Of ze persen die af in Amsterdamse seksclubs of in de Amsterdamse escort.

Conclusie: er is niks aan te doen. De strijd is verloren. Eigenlijk zijn mensenhandelaren gewoon guerrillastrijders. Je verslaat ze nooit. Alleen een totalitaire politiestaat zou er misschien in slagen.

Puttana, kende je de Poolse vrouw persoonlijk?

Puttana zei

Nee, maar een kennis van een vriendin van mij wist dat ze was gestopt. Het kwam heel onverwacht, ze was juist heel blij naar Polen gegaan. Sommige mensen denken dat ze is vermoord voor haar geld.

Richard zei

Alsof er in totalitaire regimes geen prostitutie bestaat...

De meesten hebben helemaal geen problemen, maar worden het werk welhaast onmogelijk gemaakt door de overheid. Dit gebeurt niet in andere beroepen. Terwijl er daar ook misstanden en negatieve excessen zijn. Met een kanon op een mug schieten is wat er nu gebeurt. Daar strijdt Zondares tegen! Ze ontkent niet dat het niet 100% in orde is, maar nu moeten alle hoeren lijden voor een klein percentage. En de meeste problemen bestaan niet of zijn gevolg van overheidsbemoeienis. Uitbuiters zul je houden onder alle omstandigheden met welk soort overheidsbemoeienis dan ook (of zonder).

De verhalen over die knuppel zijn zo grotesk om te laten zien hoe erg het allemaal is, terwijl het dus niet eens kan! Dat doet me ernstig vermoeden dat er eigenlijk niet veel aan de hand was. Maar ja, de reden hiervoor is al meerdere malen uitgelegd. Speel het spel nog maar een keer!

Richard

Unknown zei

"het overvallen van thuiswerksters.": In plaats van daders (mensenhandelaren) pakken ze slachtoffers (hoeren), dat noemen ze misdaadbestrijding. Ze zijn erger dan de misdadigers, zo werkt het
topsalarisvolk.
Co.