woensdag 15 augustus 2012

Verkiezingstijd

De verkiezingen komen er weer aan, en ik vond het wel tijd om een rondje vragen aan de partijen te sturen. Dat heb ik eerder ookal gedaan, ookal kreeg ik toen nauwelijks antwoord. Dat is nu iets anders. Ik weet niet waarom, maar in de eerste week heb ik meteen al mailtjes teruggekregen! Niet iedereen heeft me geantwoord, dus misschien komt er nog wat, maar hier heb ik in ieder geval al meerdere antwoorden.

Er komt nog een overzicht. Dan zet ik alle standpunten van alle partijen geordend onder mekaar, dat doe ik als de verkiezingen wat dichterbij zijn. Dat hou ik dan alleen bij hun standpunten over prostitutie, en daar moeten jullie dan maar van vinden wat je ervan vindt. Dit stukje is nog geen overzicht, maar meer mijn reactie op de e-mails die ik al wèl binnen heb gekregen. Want wat ziet politiek Nederland er soms raar uit!

Elke partij die op de stembiljetten komt, heeft van mij een e-mail gekregen. In die e-mail schreef ik dat ik een bloggende prostituee ben, Zondares, en wat ik in het programma van die partij voor indruk had gekregen. Dan vraag ik ze om meer concrete ideeën over de prostitutie, en om te helpen stel ik wat concrete vragen. Ik zeg er ook nog bij dat het antwoord in mijn blog komt, dus ik maak er geen valstrik van!

Ik heb automatische ontvangstbevestigingen gekregen van SP, PVV, PvdD, en Nederland Lokaal. De andere partijen doen er blijkbaar niet aan. Het is 2012, dacht ik. Maar eigenlijk maakt dat natuurlijk helemaal niet uit als de antwoorden maar komen, en het goeie antwoorden zijn. En dat verschilt nogal flink.

Het eerste antwoord dat ik kreeg, was van Nederland Lokaal. Die wouden het adres van mijn blogje, verder schreven ze niets. Nou vind je mij zo als je maar Zondares intikt, maar ik stuurde het natuurlijk wel meteen op. Daar kreeg ik een netjes gesteld antwoord op van Ton Schijvenaars, de lijsttrekker zelf, de dag nadat ik de vragen gesteld had. Hij was openhartig over dat hij nietzo geïnformeerd is over de business, maar hij had tenminste geen vreemde dingen. Voor een nieuw klein partijtje vond ik het erg netjes gedaan.

De persvoorlichter van de PVV was de tweede die op de proppen kwam, ook op de dag nadat ik de vragen gesteld had. Dat viel me mee, ik had toch wel een ander beeld van de PVV. Ze stuurden me een flink antwoord, tweeëneenhalf kantje, waarin ze op mijn vragen ingingen. Het was best genuanceerd eigenlijk, maar ze gingen toch flink de mist in toen ze zeiden dat de WRP, die nu bij de Eerste Kamer ligt, in 2009 in werking is getreden. Dan heb ik toch mijn twijfels.

De Libertarische Partij heeft me ook antwoord gestuurd, daar hadden ze natuurlijk een makkie aan. Ik ben zelf héél libertarisch als het om de prostitutie gaat, en ze gaven duidelijk aan hoe ze de prostitutie en de dingen eromheen willen decriminaliseren. Dat was prettig lezen. Het antwoord kwam van de nummer negen van hun kandidatenlijst.

50Plus heeft zich ook laten horen, maar die kwamen alleen maar met dat ze op 30 oktober, als de WRP in de Eerste Kamer wordt behandeld, een standpunt zullen hebben. Bewaar me!

MenS heeft wel gereageerd, maar een beetje verwarrend, en ze hebben me gevraagd om nog niets te publiceren. Nou ja, dan hoop ik dat ze later met iets komen.

Het Democratisch Politiek Keerpunt heeft ook geantwoord, wat korter dan hun moederpartij, en met minder nuance. Maar zij weten tenminste wel dat de WRP nog ingevoerd moet worden.

GroenLinks heeft me netjes geantwoord. Die zijn altijd al kritisch geweest over hoe de prostitutiebranche wordt aangepakt, en dat zijn ze nog steeds, gelukkig. Daar valt niets aan af te dingen.

D66 antwoordde me ook, en die hadden haast. Er staan dit soort dingen in hun e-mail:
D66 is echter tegen de invoering van de wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche, in de eerste plaats vanwege de verplichte registratie van prostituees; debelangrijkste huidige prostitutiebeleid,nu oud, verbeteringen beschermingvande van . Dat doelstaatvoorD66 dan nieuwe wetgeving.
Naast media, onderzoeken, beleidsdocumenten, verslagen van de rapporteur mensenhandel etc. heeft de D66-fractie ook contact met belangenorganisaties zoals de Rode Draad.
Ik vond ze voor een "onderwijspartij" een beetje naïef overkomen, met veel losse dooddoeners. Ik kan me natuurlijk helemaal vinden in hun weerstand tegen de WRP, maar sommige dingen vind ik wel ongerust makend overkomen. Ik heb ze een mail gestuurd om zich wat te laten verklaren.

En nu dan de uitsmijter hoor, de Anti Europa Partij, die ga ik even helemaal citeren:
Dag Mevrouw,

Ik moets even lachen met het doorlezen van uw mail over prostitutie.
U vindt uw beroep zo belangrijk.
Toch is het tragisch dat u als zondares (waar u prat opgaat) een beroep doet op de politiek.
Uw hele problematiek is in eenklap afgelopen als u uw benen gesloten houdt.
Trots om zondares te zijn? Dat zou u niet moeten willen.
Helaas misbruiken de mannen uw lichaam.
Stop met prostitutie.
Wees een vrouw met eerbied voor uw lichaam.
JHWH=God heeft uw lichaam zo... moei gemaakt. Er Hem met uw lichaam.
U mag dit hele artikel van mijn plaatsen.

Vriendelijke groet,
Frits van Dam
www.antieuropapartij.nl
Tja, wat moet je met zoiemand. Dat is gewoon zielig. Een speerpunt van het overheidsbeleid in het openbaar zo afwimpelen, daar word je niet geloofwaardiger van. En op de man spelen vind ik niet horen bij een politicus.

Hee VVD, SP, PvdA, CDA, ChristenUnie, SGP, Piratenpartij, LibDem, SOPN, en PvdT, geef ook eens antwoord! Of doen kiezers er niet toe voor jullie?

9 opmerkingen:

Zondares zei

O sakkerloot, dit had eerst nog naar mijn geldmannetje moeten gaan en nou heb ik het al geplaatst!

Co Jansen zei

Beste Zondares,
Per antwoord krijg je de mening van de schrijver, dat is dus wat die denkt dat de partij accepteert, dus gekleurd. Daarom haat ik dat wereldje. Ze proberen zo veel mogelijk te praten met zo min mogelijk betekenis. Goed dat je hen vragen stelt.
Groetjes,
Co.

Co Jansen zei

Dat is echt wartaal van Frits van Dam.
Co.

Anoniem zei

Haha wat een grappenmaker die Frits van Dam! Alle problemen opgelost als u uw benen maar gesloten houdt????

Ik vrees dat Zondares zodra ze haar benen sluit nieuwe problemen krijgt. Wat dacht Frits van financiële problemen? Of betaalt Frits Zondares haar rekeningen eventjes? Of zorgt Frits voor een vervangende baan met goed salaris?

Regeren is vooruitzien.
x ongeschikt!

Anoniem zei

Om nog maar te zwijgen over ons klantjes. Wij hebben niet veel dames van het kaliber van Zondares om uit te kiezen.

Henri Bik zei

Leuke actie Zondares, mijn compliment, alhoewel ik weinig gerust ben over het resultaat, politici blinken niet uit in originele en praktische gedachten. Hun doelstelling is om gekozen en herkozen te worden c'est tout .!

Co Jansen zei

Wat resultaat betreft is elk beetje aandacht meegenomen Henri Bik.
Co.

Anoniem zei

De PVV die niet weet dat de WRP nog ingevoerd moet worden, de Anti Europa Partij die met zoiets doms op de proppen komt, niet te geloven. Mijn indrukken van die partijen worden weer eens bevestigd.

Richard zei

Leuke actie, ben benieuwd naar het vervolg :).

Maar wat een asociale reactie van Frist van Dam. Als hij het niet belangrijk vindt kan hij dat ook netjes zeggen. Heeft die gozer wel meer hersencellen dan een fruitvliegje? Het lijkt mij geen goede oplossing als zondares en haar collega's (of conculega's) massaal de benen gaan sluiten. Dan krijgen we vast andere problemen.