maandag 26 september 2011

Gekwetst

Niet elke klant gaat tevreden bij me weg. Er zijn er genoeg, die ik maar één keertje zie, omdat ze niet bij me zochten wat ik ze gaf. Soms zijn ze naar iets vreemds of bijzonders op zoek, maar vaak niet, en vinden ze mijn manier gewoon niet fijn, of vinden ze me niet mooi genoeg. Dat kan gewoon, andersom gebeurt het ook wel dat ik een klant niet meer hoef te zien.

Het is iets waar ik me nu niet meer druk over maak. De mensen hebben verschillende smaken, en soms pas ik daar niet bij. De Here heeft niet iedereen voor me gemaakt. Ik ben betaald, we hebben het geprobeerd. En het klikte niet. Soms knapten we echt af, maar meestal was het gewoon niet zo speciaal, dat hij voor me terugkomt.

Toen ik pas begon, was dat altijd even slikken. Ik haalde me dan vanalles in mijn hoofd. Ik voelde me dan schuldig dat ik niet hard genoeg had gewerkt, of dat ik niet mooi genoeg was. Ik moest best even leren, en dat moest allemaal opnieuw toen ik voor mezelf begon. De spanning was toen veel groter geworden, alles hing nu van mezelf af.

Het is niet erg als een man niet terugkomt, en zelfs niet als hij afknapt. Ik ben dan gewoon niet, wat hij zoekt. Daar kunnen we allebei niets aan doen. Natuurlijk ben ik na de afknapper wel nog vriendelijk tegen hem, hij heeft voor de teleurstelling betaald. Geld terug gebeurt niet natuurlijk, ik zou geen business kunnen doen als ik dat deed. Hij kreeg hard werk.

Mannen doen er vaak ook niet moeilijk over. Soms zeggen ze zelfs sorry dat de klik er niet was. Dat hoeft natuurlijk niet. Maar bijna alle mannen zijn er nette heren over. Je ziet ze alleen nooit meer terug. Soms vertellen ze wel wat er niet lekker ging, en altijd zijn dat dingen, die ik niet beter kàn, of die ik gewoon niet doe.

Er zijn soms mannen die erg teleurgesteld zijn, of die het gewoon leuk vinden om te zeiken. Dat kan zijn omdat het echt tegenvalt, maar ook bijvoorbeeld als ze hem niet overeind krijgen en dat proberen goed te praten alsof ik niet genoeg mijn best doe. Dat soort mannen werk ik altijd zo snel mogelijk weg.

Je hebt ook mannen, die gewoon echte klagers zijn. Dat doen ze in het gewone leven ook, dat merk je aan hoe ze doen. Die hebben altijd wat te zeuren. Soms begint het al tijdens de beurt, soms zelfs al ervoor. Dan is er al wat te zeiken dat het zo van hun gewone route afligt, of dat ik zo slecht met het OV kan worden bereikt.

Tijdens de beurt zit dit niet lekker, of ben je niet nat genoeg, of te nat, of te hard, of te zacht, maar altijd is er wel wat. Zeiken over condooms zijn ze ook goed in, maar best wel veel mannen doen dat. Soms beginnen ze echt met nare opmerkingen. Meestal wachten ze daarmee tot achteraf, want ze weten ook wel dat ze weleens ruzie kunnen krijgen.

Natuurlijk heb je ze ook, die echt geil worden van zaniken. Je hebt klanten die overal geil van worden, soms kan je het niet zo gek verzinnen. Dan is hij over zijn werk aan het klagen terwijl je pijpt, en terwijl je hem trekt brom je wat instemmends. Ik heb geen idee wat zo leuk is daaraan, maar de Here heeft ze nou eenmaal zo gemaakt.

Al die mannen kan ik gewoon hebben, en het hoort er allemaal een beetje bij. Ik kan er goed mee omgaan. Ze zijn niet allemaal even leuk, maar ze verpesten mijn dag niet. Ik ben niet zo onzeker, en een vervelende ervaring af en toe kan mijn humeur niet bederven. Daar heb je een ander soort van man voor nodig.

Je raadt het vast al, dat zijn gekwetste mannen. Daarmee bedoel ik van die mannen die zich iets heel erg aantrekken, en er dan werk van gaan maken. Dat zijn van die mensen die niets kunnen laten gaan als ze zich gekwetst voelen, en dan excuses en goedmaken verwachten, om ze tegemoet te komen.

De makkelijkste manier om met die mensen om te gaan is om excuses te maken en ze te geven wat ze willen, maar die excuses krijg ik toch nooit zo dat ze gemeend klinken, en ik háát het om ze hun zin te geven. Hoe meer ik er tegenkom, hoe erger ik het heb. Het type is onuitstaanbaar.

Het is ook nog eens een gok om ze hun zin te geven, want vaak blijven ze dan gewoon gekwetst doorgaan. Als je daarna dan zegt dat je ze hun zin al hebt gegeven, vinden ze dat je daarmee alleen maar je schuld hebt bekend, maar dat ze nog steeds gekwetst zijn. Het gezeik houdt dan nog niet op.

Ik denk dat er nu best veel mensen zijn die het niet meer zo snappen, want als ik tegen mijn vrienden klaag over dat soort mensen, lijk ik wel de enige te zijn die ze verschrikkelijke mensen vindt. Heel veel mensen vinden het namelijk normaal, en daar kan ik dan weer niets van begrijpen.

Tijd voor een voorbeeld. Maar ik kàn geen voorbeeld geven, want die types zijn zo wraakgericht dat ze me zouden ontmaskeren zelfs al zouden ze zelf in de spotlight komen te staan. Ik kan dus alleen maar een beschrijving geven. Dat vind ik erg jammer, want een voorbeeld zou het beste werken. Zelfs de dingen die meer mannen doen, en die dus niet specifieke dingen zijn, trekken dat soort mannen zich aan.

Zo'n vent is met je bezig, en zonder dat je het merkt gebeurt er iets dat hij zich aantrekt. Het kan een opmerking zijn, of iets wat je wel of niet doet, terwijl hij dat anders wou. Hij zegt er dan niets van, hij wordt misschien een beetje stiller, maar hij maakt het niet duidelijk. Als hij dan weggaat, weet je dus totaal niet, wat eraan zit te komen.

Dan komt, soms wel dágen later, opeens een mail of een telefoontje, waarin hij uitgebreid en met een hele officiële toon uitlegt dat er iets hem verschrikkelijk heeft gekwetst. Meestal is dat dan iets waarvan ik in de lach schiet. Hem de verkeerde naam noemen, of een standje voorstellen waarvan hij bij een eerder bezoek had laten weten dat het hem niet zoveel zei.

Vroeger probeerde ik hem dan te sussen, door te zeggen dat ik het volgende keer niet zou doen, of door er een grapje over te maken. Dat doe ik niet meer, nu gaat hij meteen op blokkeren, want dat werkt gewoon het beste. Ze zijn dan nog steeds bezig om je leven zuur te maken, maar je bent het snelste van ze af als je ze gewoon negeert.

Die gekwetste vent gaat namelijk op zoek naar wraak, al zeggen ze meestal gerechtigheid. Dat houdt in dat ze zeiken op Hookers.nl, en dat ze gaan proberen om achter je persoonlijke gegevens te komen. Dan ben je blij als je je beveiligers hebt, want je wordt soms echt gestalkt. Ze doen aangifte van je bij de gemeente en politie, ook al heb ik daar geen problemen mee. Ze blijven bellen en SMS'en, en het wordt steeds hysterischer.

Op een dag houdt het op, en dan ben je van ze af. Tot dan zijn ze een irritant iets, wat je zomaar kan verrassen. Soms doen ze echt hun best om iets te verzinnen om je maar dwars te zitten. Je honderd keer op een dag bellen, gewoon zelf met de hand, om je zaken maar te verhinderen. Die moeite vinden ze het waard. Netzoals incassobedrijven in de arm nemen, om hun geld terug te krijgen. Het is allemaal nutteloos, maar als het mij maar dwarszit vinden ze het waard.

Gelukkig heb ik ze niet vaak. Ik heb er nu twee gehad. In al die jaren. Toch maakt het hartstikke veel indruk. Wat een zielige mannetjes. Ik zal voor ze bidden, maar altijd met een gebedje erbij dat ik ze niet meer hoef tegen te komen.

15 opmerkingen:

Kitty zei

Jeetje dit lijkt me vrij heftig. Ik vind dit persoonlijk ook echt niet normaal en hoop dat je er nooit meer een tegen komt. Ik ben ook wel eens lichtelijk gestalkt door een vage gast, maar dat was echt niks vergeleken met dit.

Anoniem zei

ik denk dat je zo'n man die je blijft stalken best nog eens kan uitnodigen en dan laten opwachten door een paar potige kerels om een paar tanden uit te slaan

ofwel onmiddellijk dreigen met aangifte politie

Eleonore zei

Ik weet precies waar je het over hebt. Die heb ik ook gehad, vaker dan jij. Het is voor hun een soort van machtsspel, ze zijn gekwetst en dat gebruiken ze om je aan te vallen. Ik denk dat je beveiligers het snel opgelost hebben, die mannen kiezen wel eieren voor hun geld als ze weten dat ze het ziekenhuis in worden geslagen.

Paul W zei

Ik herken je frustraties, Zonnetje. Mijn eigen zaak is aan zo'n zeikerd ten onder gegaan. Ik had een bedrijfje in de detachering, ik hield net het hoofd boven water. Een jongen die ik gedetacheerd had heeft op de een of andere manier de klant beledigd, ik kan het hem echt niet kwalijk nemen. Die klant heeft me zwart gemaakt bij elke recensiesite, hij heeft rechtzaken aangespannen (die ik allemaal won), hij heeft mensen die ik als klant had benaderd om me te boycotten, en hij heeft me bij de ombudsman geroepen. Ik kreeg van alles wel gelijk aan het eind, maar je naam is te grabbel gegooid, en de advocaatkosten waren torenhoog. Ik kan er niet over uit dat die man zoveel tijd en geld heeft besteed aan mij kapotmaken. En waar ging het om? Die jongen die voor hem kwam schoonmaken had gezegd dat er minder schoongemaakt hoefde te worden als hij zijn machines beter zou onderhouden. Dat was alles geweest. Daar ga je voor kapot.

Anoniem zei

mischien moet je maar geen kuthoer worden dan

Anoniem zei

Oh kijk, daar hebben we zo'n type (anoniem 26/9 8:01)

Anoniem zei

Vast weer zo'n dom gefrustreerd vrouwtje dat het niet leuk vind dat de macht van haar kut wordt gebroken doordat mannen die nu ook elders kunnen betrekken. Hoe machtelozer vrouwen zijn zonder hun kut, hoe meer ze prostituees haten. Beste anoniem 8:01, misschien moet je eens proberen om ook zonder kut wat voor te stellen maar da's gemakkelijker gezegd dan gedaan toch?

tike zei

Ik ken dat soort type mensen, die kom je ook in andere sectoren tegen. Vaak is er geen oplosing voor hun klagen, en is het klagen een bezigheid op zich, om erkenning of sociaal contact te krijgen

Martijn zei

Ik heb ook wel gehad dat er geen 'klik' was en dan ga je verder en zoek je een andere dus val ik onder de categorie ‘nette heren’. Hoeren spelen vaak een ander spelletje waarvan de klanten vaak het slachtoffer zijn en die dus wat jij noemt veroorzaken en misschien mogelijk ook dat voor doel hebben omdat de man hem dan vaak niet omhoog krijgt. Ik vind het gezeur om geld altijd een afknapper en dan bedoel ik niet dat ik er voor moet betalen want dat weet ik maar je spreekt een prijs af voor bijvoorbeeld een uur en als je dan bij ze bent dan willen ze extra geld om helemaal bloot te gaan of je mag alleen voor een meerprijs aan hun borsten zitten of ze willen extra geld voor een standje anders dan missionaris en dat soort dingen die volgens mij gewoon bij de prijs in moet zitten. In andere gevallen en dit gebeurt alleen maar op de wallen dan komt er in eens een ander bij die mee wil doen en dat kost natuurlijk behoorlijk extra of ze hebben opeens geen wisselgeld als jij het niet gepast hebt… heel naar en dan natuurlijk ook maar een keer en zoals je al aangaf maar nu terecht een slechte recensie op hookers.nl

Anoniem zei

@ Anoniem van 27 september 2011 03:22: Anoniem van 08:01 kan net zo goed van het mannelijke geslacht zijn hoor, zo'n irritant jong puberventje die elke vrouw een kuthoer noemt.
Niet alle vrouwen zijn tegen prostituees !!!

Anoniem zei

@MARTIJN
Ik weet precies wat je zegt ,en die
" spelletjes "zorgen ervoor dat je knap chagrijnig wordt.Het zijn vaak Oost-europese hoertjes die snel geld willen en de klant chanteren als ze hem eenmaal binnen hebben.Zo'n ervaring is een enorme afknapper en het hele GFE-gevoel gaat eraan,om van een klik nog maar te zwijgen!
Ik probeer dat de andere meiden niet aan te rekenen maar er op verdacht te zijn dat het vaak voorkomt.Volgende keer toch vooraf langer onderhandelen en niets voor inclusief aannemen.Al valt het soms niet mee want ze zien er vaak wel supersexy uit.
Piepel.

Kuasasiao zei

Zon,
In de laatste paragraaf de ontknoping over wat je bedoelt met gekwetst... Interessant. Dit soort mensen heb je overal wel een beetje, het wordt herkend.
Je posts zouden wel een stuk korter zijn als je nodeloze herhaling zou voorkomen... Maar goed blijkbaar storen niet veel mensen zich eraan. Ik altijd wel een klein beetje. (Maar je ziet, ik kom wel terug..)

Anoniem zei

Ik wist niet dat er zo een soort mensen bestaan. Een slecht gevoel, boosheid, nijdig zijn ... ik kan dat max. een paar uur volhouden en dan moet het al heel erg zijn. Op het moment zelf veroordeel ik de persoon in kwestie soms tot de doodstraf maar dat gevoel gaat snel over. Hoe kan je er in godsnaam uw levenswerk van maken om zo iemand te teelballen ( te k..... eigenlijk) ?
Verder lees ik Zon heel graag : laat de herhalingen maar komen, ik lees het gewoon graag.

Anoniem zei

beetje een zeikstukje, maar wel een van best geschreven Zondares-stukjes van de laatste tijd :)

Unknown zei

Die haatmailers hebben dat allemaal in zich.
Co.