donderdag 23 juni 2011

Squash

Sorry van de lange stukken laatste tijd, dat was een beetje veel tegelijk. Soms ben ik heel erg met een onderwerp bezig, en dan blijft het maar komen bij het typen. Dat is misschien een beetje veel om te lezen in één keer. Misschien had ik het in tweeën moeten delen, en dan het tweede stuk op donderdag publiceren! De week ervoor was het ook al zoveel. Ik merk wel dat mensen de draad dan kwijtraken.

Dit stukje gaat niet over de prostitutie. Het is een stukje over mijn favoriete sport, squash.

Squashen heb ik niet altijd gedaan, en ik doe het alleen maar als ik er tijd voor heb. Dat is helaas nietzovaak. Ik heb bijvoorbeeld wel waterpolo gedaan, maar dat was eigenlijk helemaal niet mijn soort sport. Ik hou wel van zwemmen en balspelen, maar bij de vrouwen wordt er heel veel gemeen onder water geschopt, geknepen en gehaakt met vingers.

Squash was volgens mijn klasgenoten, en later de krakers, echt zo'n sport voor Pieter-Jannen met een jersey om hun nek geknoopt. Het was een soort van tennis voor yuppen. Ik was ervan overtuigd dat het niets voor mij was, net zoiets als golf. En net zoals golf heb ik het leren kennen via een klant van me. En golf vond ik niks, maar squash vond ik meteen leuk.

Squash gaat ongeveer zo: je hebt twee mensen in een kamer met een voormuur. De bedoeling is om de bal tegen de voormuur te spelen, en als je tegenstander de voormuur heeft geraakt, de bal weer tegen de voormuur te meppen voordat hij twee keer op de grond heeft gestuiterd.

De reden dat ik squash zo leuk vind, is omdat het niet een groot sociaal iets is, zoals het clubgebeuren bij tennis. Het is ook veel korter dan tennis, dus je kan even tussendoor spelen. Maar het belangrijkste is dat het een heel snel spel is, waarbij je lekker hard een klein balletje tegen de voormuur aanslaat! Gewoon even lekker stoom afblazen.

Ik heb er in het begin bewust voor gekozen, om het nooit serieus te gaan doen. Ik probeer wel te winnen, maar ik ga ermee om als een spel, niet als een sport. Ik doe het voor mijn lol. Ik weet bijvoorbeeld dat ik meer zou winnen als ik niet altijd kéihard zou slaan, maar dat vind ik nou eenmaal leuk.

Helaas denkt niet iedereen daar zo over. Bij sommige mensen moet je er echt een scheidsrechter bij hebben die oplet dat je tegenstander niet expres in de weg gaat lopen, want véél te veel mensen doen dat stiekem. Dan hoop je op sportief gedrag, en vraag je een let als het eigenlijk gewoon stroke was, en dan rollen ze met hun ogen en doen alsof jij de onsportieve muts bent. Vrouwen zijn vaak sportiever, maar ook die kunnen pietluttig en onsportief zijn hoor.

Squash is een onwijs leuke sport, waar ik goeie benen van krijg. Ik wou alleen dat er wat meer vrouwen waren die het deden. Ik kom vaak zomaar op een squashplek aan, en dan hoop ik dat ze een tegenstander voor me hebben. Vaak weet ik namelijk niet wanneer ik kan vanwege mijn werk, dus afspraken zijn moeilijk voor mij.

Dus vaak neem ik een baantje voor mezelf, en speel ik tegen de muur. Dat kan ook leuk zijn, maar samen spelen is wel veel leuker. Dan moet je reageren, en in je eentje gaat het veel te makkelijk. Maar als ik een baantje voor mezelf heb, komt er soms ook weleens iemand kijken. Die nodig ik dan soms gewoon uit, als hij er vriendelijk uitziet.

Al mijn lezers, ga het eens proberen. Je kan bij de meeste plekken en clubs wel iemand vinden die het uit wil leggen, en je kan rackets en ballen huren. Kom gewoon met je sportkleren en probeer het een keer. Het is ècht heel leuk, en het is een onterecht niet zo bekende sport. Misschien komen we dan wel op één baan terecht!

13 opmerkingen:

crezie zei

Ojjeah! GROTE STORMLOOP NAAR ALLE SQUASHCENTERS IN AMSTERDAM!!!!!!

Anoniem zei

Sorry maar hier kom ik niet voor. Ik vind dit totaal niets te maken hebben met de prostitutie, en mij ben je kwijt als volger.

Anoniem zei

Wat zijn de twee bovenstaande reacties vreselijk kinderachtig zeg! Door één keer over iets anders te schrijven dan over prostitutie ben je meteen een volger kwijt ? Nou, die gaan we hier echt niet missen, want als je zo snel op je pik bent getrapt kan je ook maar beter wegwezen hier ! Ik vond het een leuk en informatief stukje, en zomaar op de donderdag tussendoor (?) ... Ja, het mag van mij best wel eens over iets anders gaan hoor, lekker ontspannen en duidelijk verhaaltje.

D.

Tara zei

Ik vind het wel een leuk stukje. Leuk om te weten hoe je jezelf in vorm houdt etc. Zou graag nog eens lezen hoe je je kleedt, gewoon uit nieuwsgierigheid :)

Anoniem zei

leuk stukje juist :)

Anoniem zei

leuk stukje maar ik houd het toch bij de krachttraining. Squash heb ik vroeger nog gedaan, maar je hangt dan altijd vast aan iemand om mee te spelen en alleen vind ik het maar niets.

Anoniem zei

squash heb ik een tijdje gedaan met 8 vriendinnen ..totdat een vriendin mij uitnodigde voor Rollerderby ... sinds dien ben ik hier echt aan verslaafd...

voor de mensen die niet weten wat dit is ; http://www.youtube.com/watch?v=P2W2b1WBmm4 kort filmpje met uitleg

Richard86 zei

Vind het ook wel leuk om iets anders over je te lezen.

En de stukjes waren niet zozeer te lang de afgelopen keren, alleen waren ze iets moeilijker te volgen dan de kortere stukjes.

Peter zei

Ieder zijn sport.

Ikzelf houdt het bij fietsen.
Lekker buiten, en je ziet nog eens wat.

Tara zei

@Richard86
Dat vind ik wel meevallen, veel mensen kunnen niet goed lezen denk ik.

Anoniem zei

Morgen in het nieuws: stormloop op Amsterdamse squashbanen!

Co Jansen zei

Ik zou graag naakt willen squashen, (trouwens ook andere balsportenm maar geen golf)
Co.

Onno van der Beek zei

Zeker, ook leuk om te lezen.
Ik vind je namelijk fantastisch leuk schrijven.
En squashen, da's ook mijn ding.
Dus, daag me maar uit !!
Onno