maandag 13 juni 2011

Mannen zijn jagers

Voor een prostituee is het heel belangrijk om te weten wat een man nou motiveert. Als je een beetje gaat zitten wachten tot hij vanzelf naar je toekomt, dan haal je er nooit zoveel uit als wanneer je hem kan verleiden. Dat is misschien wel het belangrijkste wat je doet, want lekker seksen heeft nog geen nut als je niet opgewonden bent.

Mannen zijn jagers. Dat hoor je vaak, en er zit wel wat in. Het is alleen niet zo voor alle mannen, en je hebt er nogal wat waar je geen spoortje jager in kan vinden. Eigenlijk kan je dus niet zeggen dat alle mannen jagers zijn, maar ze zijn er zeker wel. En het zit meer in het man-zijn dan in de mannen zelf. Elke man zal doen alsof hij een jager-type is, ook de mannen die dat helemaal niet in zich hebben.

Als ik het heb over een jager-type, dan bedoel ik natuurlijk niet een mannetje in een groen jasje met zo'n lullig hoedje en een geweer. Die heb ik ook wel bij mijn klanten zitten, maar gek genoeg zijn daar weinig jager-types bij. Meestal zijn dat juist hele burgerlijke mannen, die het al een heel indrukwekkend uitje vinden om patrijzen te schieten die over een grasveld lopen.

Een jager-type is voor mij een man die iets roofdier-achtigs heeft. Ik vergelijk het maar met poezen. Soms heb je een poes die graag op de bank ligt, en als je ermee speelt wil ze wel ernaar slaan, maar het is niet echt omdat ze het interessant vindt. Andere poezen zijn altijd aan het sluipen, en komen echt met dode muizen thuis, en soms met een hele duif. Die hebben een heel ander karakter. Met mannen is dat net zo.

Natuurlijk heb ik niet dat een klant gaat betalen met een dooie duif. Het gaat om het soort karakter. En waar ik het eigenlijk over heb, is hoe zo'n man is met vrouwen. Want een jagerman, die jaagt op vrouwen. Dat klinkt reuze griezelig, maar ik leg zo wel uit hoe je dat moet begrijpen. Want het is eigenlijk een heel normaal iets. En ik kan het best gebruiken bij mijn werk.

Een jager is zo'n man die je altijd naar de vrouwen ziet kijken, en die altijd een beetje brutaal is. Meestal kan je meteen al zien dat hij zich helemaal niet schaamt voor zijn flirterigheid. Zo'n man maakt agressief oogcontact, en hij laat heel duidelijk doorschemeren dat hij je een seksobject vindt. Ook als hij respect voor je heeft als persoon.

Ze zijn dominante kerels, echte haantjes soms. Maar haantjes hebben vaak geen zelfvertrouwen, en die zijn dat goed aan het maken door hanig te zijn. Een jager is vaak juist zo'n nonchalant type, die het helemaal niet kan schelen wat je van hem denkt. En dat meent hij dan ook nog. Dat werkt zo'n man natuurlijk tegen, want een beetje je best doen om aantrekkelijk en imponerend te zijn, dat helpt wel natuurlijk.

Een jager probeert je te veroveren, en je te nemen. Daarna ben je alleen nog maar interessant voor hem als je de spanning erin hebt kunnen houden, maar daar kom ik zo op terug. Het zijn van die mannen die altijd aan het versieren zijn. En dat doen ze, omdat ze plezier hebben van het versieren.

Jagers zijn dus dominante types, die jou zien als een prooi, die gevangen moet worden. Ze zijn vaak een beetje met je aan het spelen, en als je niet meedoet, vinden ze je niet interessant meer. Dan laten ze dat wel merken, en dat steekt. Ze gaan volgens mij bijna allemaal vreemd. Het zijn vaak stiekem wel een beetje seksisten, die misschien in het dagelijkse leven geëmancipeerd zijn, maar bij de seks heel ouderwetse ideeën hebben. Ze gebruiken daarbij ook vaak dat ze sterker zijn dan jij. Dat ergert me dood.

Het ergert me nog véél meer dat het ook nog werkt. Vroeger vond ik die mannen eng toen ik nog niet zoveel ervaring had, later in de kraakscene vond ik ze smerige seksisten, en nu vind ik ze smerige seksisten die toch wel heel erg lekker zijn. Ik weet niet waarom, maar ze doen me echt wat. Ik hou er wel van om gejaagd te worden, in sommige fantasietjes wel héél letterlijk.

Nou denken er mensen vast, dat ik het over players heb. Maar die vind ik toch anders. Er zijn wel players die zo zijn, maar de meeste players zijn meisjes aan het scoren die makkelijk voor ze vallen, om zo respect te krijgen. Jagers gaan juist voor de moeilijkste vrouw die ze denken dat ze kunnen krijgen. Bovendien houden ze het een beetje stil.

Dat moeilijk zijn, zodat het werken wordt om je te krijgen, daar zijn ze gek op. En dan doen ze het niet op de romantische manier, maar ze willen juist die onafhankelijke klootzak blijven terwijl jij tòch aan het einde met je benen wijd gaat. Het liefst willen ze je temmen, voor eventjes. Ze kicken erop om je verleid te hebben. Ze kicken erop om door je verdediging te gaan. En niet eens stiekem, maar recht in je gezicht.

Ik dacht altijd dat je dan hard to get moet spelen, maar dat is voor die mannen juist een enorme afknapper. Ze krijgen snel door dat je het expres moeilijker maakt. Dan kom je op ze over als een zeikerige burgertrut, en dat vinden ze niet aantrekkelijk. Ze zijn niet naar de moeilijkheid op zoek, maar ze proberen van je te winnen. Als je hard to get speelt, ben je ze kwijt.

Zo zijn niet alle mannen. Zo sterk als hierboven, heeft misschien één procent het. Maar iedereen heeft ze weleens in actie gezien. Zo'n man voor wie nee niet nee betekent, maar dat hij een andere manier moet zoeken. De meeste mannen hebben dat niet zo sterk, en best veel mannen hebben het zelfs helemaal niet. Dat is erg fijn, want als de wereld vol zat met jagers zat was ik gek geworden.

De meeste mannen hebben af en toe de neiging om je te nemen, maar vaak weten ze niet precies wat ze willen en wordt het gewoon ruwe seks. Als je inhaakt op wat ze willen, en ze dan zegt dat ze je moeten komen halen om je te nemen, gaat er een wereld voor ze open. Dat waarderen ze dan heel erg. Dat werkt zo goed en zo simpel, ik kan het bijna niet geloven.

En er zijn heel veel mannen die nooit zo naar vrouwen kijken. Die willen juist acceptatie, en dat de vrouw netzogoed naar hen toekomt, als dat zij naar de vrouw toekomen. Die hebben er juist een beetje last van, dat jongens toch wel een beetje zo opgevoed worden, dat dat jager zijn wordt aangemoedigd. In sommige mannen zit gewoon geen jager, en dan vind ik het niet goed dat ze dan in dat rolpatroon worden gedwongen. Laat een leuke lieve jongen gewoon leuk en lief zijn.

Mannen die geen jager in zich hebben, komen toch wel vaak naar je toe terwijl ze je wel zo willen benaderen. Maar je ziet zo wel dat ze dat niet willen. Toen ik net begon dacht ik dat je je dan als een supermakkelijke prooi moest laten zien, maar dat werkt juist niet. Je moet het dan gewoon een beetje negeren, en op ze afkomen om sámen te seksen, zonder dat iemand de andere neemt.

Naar de hoeren gaan is iets wat je snapt bij mannen die niets met jagen hebben, en met de mannen die af en toe wat anders in bed willen, maar ook jagermannen gaan naar de hoeren. Dat heb ik heel erg lang niet gesnapt, en daarom kwamen ze ook niet bij me terug. Bovendien klikte het nooit helemaal, en dat vond ik jammer, want ze doen me wel wat.

Ik heb intussen geleerd waarom die mannen naar me toekomen. Als ze niet voor een snelle wip, of voor iets pervers komen, tenminste. Want dat ligt wel voor de hand, wat je dan moet doen. Soms komen ze jagen, en dat klinkt raar. Want met een hoer is het eigenlijk heel duidelijk en toegankelijk, dus wat moet zo'n jager daarmee? Hij komt binnen en legt zijn geld neer, dus dan krijgt hij me in bed. Dat is niet jagen.

Wat hij wil kopen, is een kans om mij te imponeren. En dat moet je dan natuurlijk niet te makkelijk maken. Hij wil dat ik geimponeerd raak, ondanks dat ik het niet voor hem doe. En dat werkt met zo'n man wel. Als je gewoon met hem probeert te seksen, en hij probeert je seksueel te overweldigen, dan trek je al snel aan de bel. Dat frustreert hem alleen maar. Je moet dan een beetje lef hebben, en kijken hoe het verdergaat. Want ze zijn wel een beetje ruw, maar ze gaan je niet verkrachten of ècht pijn doen. En als ze echt te ver gaan, is het natuurlijk over. Dus je moet wat lef hebben, maar je past op de kraam.

Wat dus niet werkt is dan totaal doen alsof hij het geweldigste is. Je moet hem juist weerstand geven. Ze zijn meestal heel gewoon in bed, en dat weten ze eigenlijk ook wel. Dat proberen ze te compenseren door hard te werken. Dat werkt best trouwens. Ze weten ook wel dat seks goed werkt als je het een beetje pijnlijk maakt, maar ik maak dus wèl heel duidelijk dat dat bij mij niet kan.

Ik heb een hele tijd problemen gehad met dit type, en ik had wat tips nodig voordat ik goed met ze om kon gaan. Maar daarna is het leren wel heel snel gegaan, ook al moet ik nog wat proberen om het nog strakker te maken. Nu kan ik ze tenminste lekker tevreden naar huis laten gaan, en ze komen terug!

Ze willen bij een hoer de competitie aangaan met de andere mannen. Ze willen haar harder en beter naaien dan ze gewend is, en ze willen opvallen. Ze willen dat je onder de indruk bent. Als je het dus doorhebt wat ze willen, moet je de lieve act een beetje laten gaan, en wat zakelijker zijn. Ze willen dat je eerlijk bent, dus wat je doet is een illusie maken die zij geloofwaardig vinden.

Een competitieve vent vind ik erg leuk, dat komt ook in mijn fantasietjes wel terug. Maar de meeste mannen willen dat helemaal niet, dus dat moet je ook niet doen als je het niet zeker weet. Als het werkt is het wel erg leuk. Je spreekt er de man mee aan, en je wordt voor hem op dat moment ook iets wat de moeite van het jagen waard is. Hij gaat zich aan je bewijzen, en welke vrouw wil dat nou niet?

Een klant van mij is een bul van een kerel. Hij is groot, en zo'n man waarvan je meteen al ziet aan zijn bewegingen dat het zo'n jagertype is. Zo'n vent die eruitziet alsof hij sterk is, en elke beweging ziet er lui uit. Hij is best aantrekkelijk, maar vooral omdat hij zo groot is. Voor de rest is hij niet bijzonder.

Meteen de eerste keer al merkte ik op tijd hoe het zat, dus ik heb op tijd gereageerd. Bij het binnenkomen liet hij de eerste stap niet aan mij over, maar hij ging me heel relaxed bekijken en betasten. Dat was al een duidelijk teken voor mij. Iets anders waaraan je het merkt is dat het beffen vluchtig is, maar daar waren we toen niet eens.

We maakten een babbeltje, en hij maakte wat opmerkingen waarmee hij liet zien dat hij het wel een beetje voor de competitie deed, en ik begon hem wat te plagen met dat ik dan niet de schijn hoefde op te houden, en dat ik wel wat gewend was, dus dat hij het nog moeilijk zou hebben mij wat te laten zien.

Na het uitkleden ben ik ook heel eerlijk geweest over zijn lijf, dat ging wel, en over zijn lul, die was héél gemiddeld. Het is jammer dat die grote knullen niet automatisch ook grote lullen hebben. Hij hoorde dat aan met duidelijke gemengde gevoelens. Hij werd ook een beetje ruw, maar ik waarschuwde hem dat als ik de grens trok, hij zonder waarschuwing eruit moest. Daarna heeft hij heel netjes gedaan, ook al was hij toch wel ruw met me.

Tijdens de beurt heb ik op de goeie momenten opgemerkt dat ik wel meer dan hem gewend was in de gleuf, dus dat hij daar wel wat mee door mocht zetten, en ik heb hem nog een gemeend complimentje gegeven over hoe hij me beetgreep. Dat was allebei erg goed voor de passie. Het was anders dan anders, maar wel erg leuk als je het een beetje onder controle hebt.

Het orgasme heb ik gefaked, maar ik heb er erg mijn best op gedaan. Hij kwam daar vlak na, want hij had het op lopen houden. Achteraf heb ik hem gezegd dat hij wel boven de meute uitstak, maar niet heel veel. Dat was nog waar ook. Hij heeft me tevreden gezegd dat hij de volgende keer me wel meer zou laten zien.

En W bedankt voor dit onderwerp, je weet wel waarom!

30 opmerkingen:

Anoniem zei

Het spijt me om dit te zeggen, maar wat is dit een vreselijk onsamenhangend en saai verhaal over jagers !!!Dit weten we toch allemaal al ? Geen boeiend onderwerp, en zeer slecht te volgen.Je schrijft te chaotisch, en dat is voor jou niet fijn om te horen, want ik weet dat je er je best op hebt gedaan. Sorry !!!

pollewopje zei

Ik vind dit een prima en interessant verhaal, goed te volgen. Als je het niet kan volgen dan ligt dat meer aan jezelf dan aan de schrijfster.
Mijn dank weer voor de moeite!

Anoniem zei

Ja ik vind dit wel een interessant verhaal, al moet ik er nog eens goed over nadenken.

In ieder geval complimenteer ik Zondares ermee dat ze nadenkt over haar klanten en probeert om op verschillende karakters in te spelen.

Ik denk overigens dat veel klanten van een DvP zich op de een of andere wijze wil onderscheiden, hetzij door liever te zijn of opwindender of guller etcetera..

Henri Bik

Anoniem zei

In dit verband is het eerste blogbericht van een Keniaanse collega wel aardig:
http://www.nairobinights.co.cc/2011/01/episode-1-i-cant-feel-your-thing.html

Zij gebruikt dus die eigenschap van mannen om te willen scoren oom zich te wreken op een gierigaard.

Henri Bik

Anoniem zei

had wat in geschrapt kunnen worden maar toch een leuk stukje

"Het is jammer dat die grote knullen niet automatisch ook grote lullen hebben."

gelukkig maar! moet je nagaan wat voor enorm ego zulke gasten zouden hebben als ze allemaal Monsieur 30 centimetres waren. (En hoe slecht ze dan met afwijzingen om zouden gaan)

Anoniem zei

of hebben jagers wel vaker een grote lul en ging het hier om groot van lichaamslengte

toch te snel gelezen ;)

Anoniem zei

Treedt teveel in herhalingen en had inderdaad best de helft kunnen schrappen, dus redelijk onsamenhangend, en dat lag niet aan anoniem 1, pollewopje. Zelf ben ik al jaren werkzaam in de journalistieke branche, dus durf ik te zeggen dat aan het schrijven echt nog wel wat kan veranderen en verbeteren, zeker als ze het hier wel eens hebben over het schrijven van een boek. Maar wil niet zeuren, het was in ieder geval zeer uitgebreid waar moeite voor is gedaan.

K.V.

Anoniem zei

Ik vond het een interessant onderwerp, maar ook behoorlijk onsamenhangend inderdaad.

Anoniem zei

Leuk stukje! Zelf ben ik meer het type 'lieve klant', maar dankzij jouw beeldende taalgebruik zie ik de jager zo voor me.
Mooie theorie, dat jagers naar de hoeren gaan omdat ze de competitie aan willen gaan en omdat ze willen imponeren. Een van mijn vrienden met wie ik regelmatig ga stappen, ook in het betaalde circuit, past precies in het plaatje dat jij schetst.
Uit je verhaal spreekt een scherp observatievermogen en een flinke dosis mensenkennis.
Leuk hoe jij ons klanten toch elke keer weer een spiegel voorhoudt.

Anoniem zei

idd, het was goed genoeg en (boeiend voor mannen) om vlot door te lezen, maar er mag wat geschrapt worden

je zou iemand moeten zoeken die zelf schrijft om feedback te geven

Anoniem zei

Everyone's a critic.

Ik hoop dat je wel blijft schrijven, ik vind het in ieder geval interessant.

Eleonore zei

Volgens mij staat er niets dubbel in, het gaat om nuances. Ik vind het juist erg mooi geschreven, want het is moeilijke kost. Misschien dat er daarom zo gereageerd wordt. Ik vind het zelf erg herkenbaar. Je wordt niet alleen door je collega's gelezen, Zondares.

Maartje zei

Wat een enge kerels die haantjes mannen. Klinken als semi-verkrachters.

Ik vond dit een goed geschreven stukje!

Lieve Zondares, ik weet niet of je aan request doet maar zou je misschien een keer een post kunnen schrijven over hoe je mannen moet verleiden ? en in mijn geval gaat het over een lieve man/jongen.

Ik bedoel ik neem liever sektips van jou aan dan de domme cosmo.

Alvast bedankt!

Anoniem zei

Zon, wij hangen allemaal aa uw lippen, voel je dat ? Ik vond het wél goed geschreven, maar het is inderdaad een moeilijk onderwerp. In uw boek zou het een volledig hoofdstuk worden. Ik vind het ongelofelijk hoe jij in enkele seconden een man kan inschatten. Want jij kan dat écht, dat heb ik gemerkt door àl uw blogjes te lezen. Ik denk dat er heel weinig mensen zijn die dat zo snel en accuraat kunnen. Jij bent een echte psychologe ! Daarom vraag ik U ook : hoe verleid een man best een vrouw ? Voor mij is het 30 jaar te laat, maar ik ben toch benieuwd.

Anoniem zei

Ze is een prostituee, en absoluut GEEN psychologe. Laten we dat a.u.b even goed gescheiden houden !!!

Tara zei

Ik ben het helemaal met je eens wat betreft dat in rollen duwen van mannen, dat ze allemaal haantjes moeten zijn. Goed stuk, de negatieve comments zijn tot op zekere hoogte wel terecht m.i.

boswachter zei

soms gebruik je wat humor in je teksten, dat kantje mag je zeker nog meer uitspelen

Anoniem zei

Natuurlijk is ze geen psychologe, maar dat toont eens te meer aan hoe slecht sommige mensen tussen de lijntjes kunnen lezen. Ik weet ook wel dat het geschreven woord anders overkomt dan een persoonlijk gesprek, maar toch. Op haar domein is Zon misschien zelfs beter dan een psychologe. Een bokser is een psycholoog van het menselijk 'bewegend' lichaam : niemand kan (in die context) beter lichaamstaal lezen. Zon kan dat in haar context als geen andere. Maar het werkgebied van een psycholoog is véél ruimer, dat geef ik toe.

pollewopje zei

@K.V. de journalist: ik ken het gevoel wel dat zondaresje in herhaling valt, mar als ik het stuk een keer opnieuw lees, dan blijkt dat een onjuist gevoel. Er zijn geen herhalingen in dit verhaal te vinden hoor, je bent zelf ongeduldig. Een goed journo dus.

Anoniem zei

Ha Zon,

Ik weet niet hoe ik je anders kan benaderen dan in comments (misschien een anoniem emailadres opzetten? zondares@hotmail.com?). Ik vond laatst dit: http://www.cosmopolitan.com/sex-love/positions/
iets waar jij het ook vaak over hebt, vrouwenbladen/sites, die onjuiste (?) informatie verkopen over sex. Hier kun je volgens mij weer even over lachen ;)

Anoniem zei

Ik vind niet dat ze in herhaling valt, maar die samenhang kan wel wat beter ja.

En hoe erg is wat eerlijke kritiek op een blog? Ze schrijft geen boeken, dus af en toe wat feedback lijkt me helemaal niet zo'n ramp en juist zinnig.

Wanda zei

Je schrijft erg goed, complimenten. Ik heb nog niet alles van je blog doorgelezen, want ik heb er net pas van gehoord. Deze post is erg raak, maar ik denk dat alleen je collega's kunnen begrijpen waar je het over hebt. Ik zie bij je eerdere stukjes een stuk meer toegankelijke dingen staan. Ik denk dat je daar hogere ogen mee gooit.

Ik vind dit soort postjes veel leuker, ff lekker de diepte. Maar je krijgt dan wel reacties van mensen die het niet snappen. Voor welke groep probeer je te schrijven?

Anoniem zei

Jezus, ik schrijf me de tandjes voor een lullige 20 bezoekers per WEEK en een HOER krijgt 9000 pageviews in die tijd? Je schrijft niet eens elke dag! Wie zijn die debielen dat ze het geouweHOER van een HOER willen lezen!!! Zeker drooggeilers die hopen op porno. Ik heb het gelezen, en het is gewoon het geouweHOER van iemand die denkt dat ze wat weet, maar nog nooit liefde heeft gekend sindss ze het op haar tiende voor een breezer deed

EllenW zei

Ik vind het een heel interessant thema, ik heb me ook vaak afgevraagd hoe het nou precies zit met jagende mannen. Playing hard to get is soms (een deel van) het verhaal, maar niet helemaal. Jouw tekst licht een tipje van de sluier op, maar niet helemaal. Ik ben het met de overige schrijvers eens dat je verhaal hier warrig is. Bijvoorbeeld: "Je moet het dan gewoon een beetje negeren, en op ze afkomen om sámen te seksen, zonder dat iemand de andere neemt."
Huh? Wie is 'de andere'? Het is maar een voorbeeld, maar eigenlijk zou ik je stukje graag nog eens opnieuw lezen maar dan wat helderder geschreven.
Ik lees je graag, ik vind het erg interessant, maar soms is je gedachtegang niet helemaal te volgen ;-).

rivka zei

@ anoniem op 17 juni 2011 11:33

ga jij eens gauw je mond spoelen, zulke vuile woorden in de mond nemen!

het getuigt wel van zwakte dat je eigen blog mislukt en dat je dan op een HOER gaat zitten afgeven, als je daar toch zo op neerkijkt...

the priest zei

@ anoniem 11:33 laat eens een link achter naar je blog, dan kan ik eens zien of je blog interessant is

Anoniem zei

Je hebt een hoop inzicht in mij. Kan ik een uurtje bij je reserveren? Geen idee hoe dat werkt bij jou.

presse zei

... De meeste mannen hebben af en toe de neiging om je te nemen, maar vaak weten ze niet precies wat ze willen en wordt het gewoon ruwe seks. Als je inhaakt op wat ze willen, en ze dan zegt dat ze je moeten komen halen om je te nemen ...

Hier snap ik dus niets van.

...Want ze zijn wel een beetje ruw, maar ze gaan je niet verkrachten of ècht pijn doen. ...
Kun je dat van tevoren zien?

... Die hebben er juist een beetje last van, dat jongens toch wel een beetje zo opgevoed worden, dat dat jager zijn wordt aangemoedigd. ...
Dat betwijfel ik.

Zondares zei

Ik schrijf inderdaad misschien een beetje rommelig, maar ik ben dan bezig om te proberen om een moeilijk idee uit te leggen. Dat is best wel moeilijk. Maar er staat niets dubbel in hoor.

Unknown zei

Aan Maartje,
Om mij te verleiden hoef je alleen maar te zeggen: "Gaan we neuken?".
Co.