donderdag 28 oktober 2010

Gescheiden

Ik krijg alle soorten mannen bij mijn werkplekje. Sommige zijn opvallend, maar de meeste zijn nette getrouwde mannen. De getrouwde mannen die ik krijg, vinden het natuurlijk meestal niet zo erg wat ze doen als ze bij mij komen. De meesten vinden het geen vreemdgaan wat ze met mij doen, omdat er geen liefde bij komt kijken. Ze maken alleen maar een nummertje.

Er zijn zat mannen, die het veel serieuzer nemen als ze getrouwd zijn. Die krijg ik dus ook pas nadat ze zijn gescheiden. Een gescheiden man, die jaren trouw is geweest, is zó herkenbaar. Ze lijken allemaal op elkaar namelijk. Ik weet meestal al over hoe hun huwelijk is gegaan voordat ze het vertellen. Dat gebeurt dan toch wel, want ze willen het erg graag vertellen.

Mannen die jarenlang met maar één vrouw een beetje seks hebben gehad, hebben wat in te halen. Dat doen ze dan bij mij, want het lukt ze meestal niet meer zomaar om een vrouw te versieren. Dat krijg ik na een tijdje ook wel te horen. Ze komen bij me vanwege de noodzaak, wat met hun seksdrang te doen, en niet omdat ze het heel leuk vinden.

Als ze een paar keer zijn geweest, wordt dat wel anders. Dan gaan ze beseffen, wat ze gemist hebben in hun huwelijk. De meeste van die scheidingen worden vooraf gegaan door maandenlang geen seks. Daarvóór is het meestal ook al niet veel geweest. Dat ontdekken ze pas bij mij, en dan komt de frustratie los. Die mannen zijn soms geobsedeerd, zo erg moeten ze inhalen.

Dan komen de verhalen ook los. Die mannen zijn vaak helemaal ontworteld. Ze hebben hun huis en hun kinderen verloren, behalve in de weekend. Ze hadden een plan om op een bepaalde manier oud te worden, en dat is opeens weg. Ze kunnen zich niet voorstellen om een nieuw gezin op te bouwen, en door de stress gaat het op het werk ook slecht. Voor die mannen ziet het er heel wanhopig uit, en ze zijn meestal erg bitter.

Soms vullen ze bijna de hele tijd met praten over hoe hun huwelijk is misgegaan. Ik krijg daar een heel naar gevoel van, alsof die mannen in een zieke omgeving woonden, waar alleen maar onverschilligheid en vergif was. Ik vraag me dan altijd af waarom hij dan niet opgelucht is. Maar dat is misschien wel dom van mij.

Toen ik nog wat groener was, heb ik ook weleens tijdens zo'n verhaal eruit geflapt, dat het gedrag van zijn vrouw waarschijnlijk kwam doordat ze vreemdging. Dat moet je helemaal niet doen. Hij is zijn vrouw wel aan het haten, maar als hij denkt dat ze vreemdging trekt hij het zichzelf aan. Hij voelt zich dan dom, dat hij zich heeft laten bedriegen.

De seks met dat soort mannen is vaak alleen maar een script volgen. Hij is gewend in zijn huwelijk om je op een bepaalde manier te betasten, en dan op een bepaalde manier te neuken. Eerst wil hij alleen maar dàt. Daar is niets aan, voor mij is dat ook niet echt de moeite. Hij kan daar elke vrouw wel voor nemen. Pas wat later, als hij wat meer gewend is, wil hij juist al die dingen die zijn vrouw niet wou. Dat is leuker, want dan kan je hem wat laten zien.

Ze kunnen heel makkelijk verliefd op je worden, maar dat is wreed. Je kan ze niet laten denken dat het een goed idee is, want ze zijn kwetsbaar. Ze zijn niets gewend, en een beetje aandacht zorgt al dat ze hals over kop verliefd worden, en je krijgt meteen netzoveel van ze als hun vrouw vroeger. Dat komt altijd bedrogen uit.

Op een dag komen ze een gewoon vrouwtje tegen waarmee ze klikken, en dan zie je ze nooit meer. Ze zijn toch monogaam. Ik vind dat altijd fijn voor ze, ook al is het dan wel weer een klant minder. Ik waarschuw ze wel altijd, dat ze het niet opnieuw zover moeten laten komen. Ze kijken me dan meestal aan alsof ze het neit begrijpen.

Mensen die echt altijd netjes monogaam zijn, vind ik vaak een beetje raar. Ze zijn sociaal vaak niet zo machtig, en ze kunnen weleens echt wereldvreemd zijn. Niet elke man is een doorgewinterde hoerenloper, maar ik zie een hoop mensen die bitter zijn doordat ze denken dat je gelukkig moet kunnen zijn met hoe het hoort. Rijden die mensen nooit te hard, en roddelen ze nooit? Iedereen gaat weleens over de regels heen, dat hoort bij mens-zijn.

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Een mooi stukje Zondares! Ik kan me die frustratie van gescheiden mannen wel indenken. Eerst tolereren ze vaak jarenlang een zeer matige sexrelatie en als dank worden ze dan nog over de drempel geschoven. En dan blijkt het 'zwakke' geslacht wel veel rechten te hebben.

Anoniem zei

mensen zijn gewoontedieren, mannen misschien nog wel meer dan vrouwen. daarom is een monogame relatie vaak het makkelijkst.

Anoniem zei

Mooi portret van gescheiden mannen die de betaalde seks ontdekken. En Ik ben ervan overtuigd dat het ook klopt. Zelf heb ik in mijn directe omgeving net zoiets gezien.

Ik heb ooit een gescheiden vriend op sleeptouw genomen toen ik ging wandelen. Dat ging precies zo! Het was overigens op ZIJN verzoek, hij wist allang dat ik regelmatig voor seks betaal en zelf was hij er ook aan toe, zei hij. Zijn eerste keer (voor geld) deed hij hetzelfde als hij met zijn ex gewend was, daarna ging-ie steeds meer experimenteren met nieuwe dingen. Hij vertelde me dat er een hele nieuwe wereld voor hem open ging! Ik begreep dat wel, want als je eenmaal over de eerste gêne heen bent, is de seks met een gewillige en gepassioneeerde hoer zoiets als snoepen uit een trommel met overheerlijke koekjes.
Ruim anderhalf jaar zocht hij zijn heil bij prostituees. Daarna kreeg hij weer een vaste relatie en ging hij niet langer naar sekshuizen of privédames. En dat doet hij nu nog steeds niet, zegt-ie. Maar ik merk dat hij soms heimwee heeft naar de tijd dat hij bij prostituees kwam.
'Een relatie is heerlijk, maar wat jij doet is me ook goed bevallen', zegt hij nog wel eens tegen mij en dat meent hij ook echt.

Ik denk dat iedereen moet doen wat het beste bij hem past. En voor de een is dat een relatie, met liefde en seks, maar ook met gedoe en met verplichtingen. Zelf heb ik liever wat minder verplichtingen. Ik hoef geen vaste partner, maar seks wil ik wel. Inderdaad, dan rest de rol van (doorgewinterde) hoerenloper.

Het kan natuurlijk nóg anders. Dat is de categorie mannen die wel een relatie heeft of zelfs getrouwd is en die desondanks wel eens naar de hoeren gaat. Zondares heeft het er maar druk mee, want waarschijnlijk is dit de grootste groep klanten.
Ik ben het trouwens niet eens met de stelling dat betaalde seks geen vreemdgaan is omdat er geen liefde bij te pas komt. Dat mag zo zijn, maar (stiekeme) seks met een ander dan je partner blijft in mijn ogen vreemdgaan. Ik begrijp echter goed dat iemand het doet, en vreemdgaan met een hoer is voor een relatie minder bedreigend dan overspel met iemand voor wie je diepe gevoelens koestert.
En seks blijft seks natuurlijk. Er zullen maar weinig mannen zijn die nog nooit hebben gefantaseerd over een spannend bezoekje aan een dame uit het betaalde circuit. Oké, het gaat te ver om te zeggen dat elke man het eens zou moeten proberen, maar iemand die net gescheiden is, waarom niet?!? Ik zeg: DOEN!

Anoniem zei

D'r was toch net een hele grote reactie hier? Wordt er hier gecensureerd?

Anoniem zei

.....ze denken dat je gelukkig moet kunnen zijn met hoe het hoort... De laatste drie woorden zijn verzonnen door mensen die denken dat de mens bedoeld is om monogaam te zijn.... En dat is natuurlijk niet zo. Als iedereen eens echt eerlijk zou zijn, dan weet je niet wat je hoort hoeveel mensen er 'vreemd' gaan of wel eens gegaan zijn. In welke vorm dan ook.

Anoniem zei

Ja, de meeste mensen gaan wel eens over de regels heen. Besef wel, dat jij dat niet altijd ziet! Misschien ook logisch want dat willen ze niet openbaar maken - het mag immers niet :)

Maar er is meer dan vreemdgaan & hoerenlopen...

M.

Anoniem zei

Ik herken dit heel erg. Mijn beste vriend was tien jaar samen met zijn vrouw, toen zij opeens wou scheiden. Zij ging gelukkig niet vreemd, maar ze was hem opeens zat. Hij ging door de hel, zij kreeg het huis, de kinderen, en hij moest betalen. Hij woonde op een flatje, en hij werd depressief en suicidaal. Het heeft hem de tijd gekost om weer op de been te komen. Toen heeft hij ook prostituees bezocht, en dat heeft wel geholpen om zijn vrouw van haar voetstuk te gooien. Zij was in bed niet erg spannend. Nu is hij opnieuw getrouwd, met een lieve vrouw, en de hoeren zijn niet meer interessant voor hem. Maar hij heeft er wel van geleerd.

Anoniem zei

Ik snap sommige vrouwen ook niet. Ik bedoel, toen ik net begon met seks wilde ik ook niet meteen anale seks of een triootje, maar nu na mijn dertigste heb ik wel wat opgebouwd en geëxperimenteerd. Dat doe ik niet alleen voor mijn vriend, maar ten eerste voor mezelf. Maar ik heb dan ook geen man voor de poen die moet zorgen voor mijn veiligheid, ik heb hem omdat ik hém leuk vind. Ik wil werken aan de relatie en elkaar tevreden stellen houden. Overigens zou ik wel liever hebben dat we samen vreemdgaan, wat het dan dus niet meer is, in plaats van dat stiekeme gedoe. Maar misschien is dat te mooi gedacht.

Anoniem zei

JA Goed Stukje!

Anoniem zei

Heel waar dit. Meer zeg ik niet

Anoniem zei

Ik zou de schrijfster heel erg willen bedanken voor haar eerlijke ontboezemingen, die ik ook graag aan mijn vrouw zou laten lezen. Helaas kan dat niet goed, want zij spreekt niet voldoende Nederlands. Om erbij te gaan zitten en uit te leggen wat er allemaal staat, is ook niet zo'n goed idee, denk ik :-(
Misschien komt er nog eens een geschikt moment ...

Anoniem zei

Ben het niet helemaal met je eens.

Het is toch ook veel volwassener om je in te kunnen houden tijdens het eten, tijdens het winkelen?

Geniet met mate, anders is het gewoon niet meer lekker. Je moet niet eten tot je propvol zit, je moet niet winkelen met geld dat je niet hebt. Matigheid zie ik (en ben absoluut niet kerkelijk/christelijk oid opgevoed) als een 'deugd'.

Daarnaast vind ik het te makkelijk om alleen de vrouwen van deze getrouwde mannen de schuld te geven, mannen hebben ook een mond en kunnen prima aangeven als ze het anders willen.

Unknown zei

Anoniem van 29 oktober 2010 08:17 Dat is een zelfstandige en gebalanceerde houding, mooi om te lezen.

Ik geloof niet zo in de fundamentalistisch uitersten van monogamie en polygamie, die matiging waarover een andere Anoniem spreekt lijkt me een gezond uitgangspunt voor beide tegenstellingen en hoeft een ontwikkeling niet in de weg te staan. De veranderende wens wel even bespreken met de eventuele levenspartner, dat is wel zo fair.

Trouwens een leuke poll die nu op de site staat, geeft inzicht van het type bezoekers. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wie zich tot de categorie 'overig' rekent.

Anoniem zei

Ik geloof ook niet zo in 100% monogamie en 100% polyamorie. Ik dnek zeker dat er een kern van waarheid in zit als je het beide een beetje zou matigen.

Ik vind het ook wel oneerlijk dat de vrouw hier in slecht ligt wordt gezet. Vrouwen willen ook wel eens wat anders, maar van hun wordt het minder snel geaccepteerd. Ik vind dat er niks mis is met een hoerenbezoek in een huwelijk als de andere partner hier van af weet en zelf ook wat anders mag gaan zoeken voor tussendoor. Dat verheerlijken van sneaky vreemdgaande mannen mannen valt bij mij niet zo in goede aarde.

Anoniem zei

man van 45 die nooit een lief had, getrouwd en nooit vreemdgegaan en ik heb volgende mening : vrouwen zijn eigenlijk niet écht geïnteresseerd in sex. Ze doen het altijd voor een reden : een lief krijgen of houden, trouwen kinderen, carrière maken, echtgenoot tevreden houden. Want als een vrouw 100% zeker zou zijn dat zonder sex haar man niet zou vreemd gaan en bij haar blijven dan zou zij nooit het initiatief nemen. De getrouwde man mag niet te dikwijls om sex vragen bij zijn vrouw : hij is dan een viezerik, denkt 10 keer per dag aan sex (en ht is 20 keer) hij is geobsedeerd. Porno kijken mag niet dat is vrouw onvriendelijk, masturberen mag hij ook niet : bah ! kijken naar andere vrouwen mag ook niet : jaloezie. Een man denkt 10 keer per dag aan sex en een vrouw denkt 10 keer per dag aan uitvluchten om het te vermijden. Het wordt anders als de vrouw gescheiden is : dan wordt er terug hevig aan sex gedaan : dat oogt goed als vrouw die in het leven staat en ze wil ook iets bereiken : een nieuwe relatie. Zonder een doel gaat ze niet sexen : vrouwen masturberen NIET maar liegen dat ze doen over sex dat is niet normaal ! Dàt en precies dàt noemt met hypocrisie bij vrouwen : die geloven hun eigen leugens. Op feestjes moet je ze horen grappen over pikante onderwerpen, dan denk je : wat een geil ding ! Maar ik ben 45 en ik weet via via dat het echte ijskasten zijn. Dus : vrouwen sexen om een reden en mannen kunnen dat loskoppelen. Zij sexen omdat het zo leuk is. En wat moet een getrouwde man dan doen als hij zoals ik niet aan één keer in de maand komt ? Praten met mijn vrouw ? Mij nog meer uitsloven ? Samen in therapie gaan ? Dat is de reden waarom er zo veel mannen naar de hoeren gaan : het is NIET bespreekbaar in een huwelijk van 15 jaar of langer. Dagelijks controleert ze mijn computer om te zien of ik niet aan mijn trekken kom aan filmpjes : het enige wat ik nog heb. En dat voelt zielig, is naar een hoer gaan dan niet wat menselijker ? Ben nog altijd niet geweest, maar het zal er wel eens van komen, ik lig sexueel al jaren in coma.

Unknown zei

"Iedereen gaat weleens over de regels heen": daarmee geef je vrouwen van getrouwde hoerenlopers een reden om je te haten alsook je hele branche, je kunt die vrouwen beter van slechte seks en regelovertreding betichten.
Co.

Sandra zei

Het mooiste zou naar mijn idee zijn als we toegaan naar een maatschappij, waarin ieder individu geaccepteerd wordt, zoals hij op dat moment is,