dinsdag 22 juni 2010

De Rabobank

Ik had al van W gehoord dat ze moeilijkheden heeft gehad met de Rabobank, maar dat is in het geniep en niemand ziet dat. Nu heeft de Rabobank het wel heel bont gemaakt.

We werken legaal, en we betalen belasting, maar dit soort rare discriminatie gebeurd nog steeds. Een groot bedrijf zoals die bank, die ons geld niet wil aannemen, dat is toch van de gekke? Er is geen gevaar dat ze geflest worden, zoals met leningen aan louche bedrijfjes, het is gewoon bijdragen aannemen. En dat willen ze niet, want ze zijn bang geassocieerd te worden met ons.

Erg hoor. Alsof bankiers beter zijn dan ons. Prostituees hebben geen crisissen veroorzzaakt. Bankiers zijn de schooiers, niet wij. De Bijbel zegt:
Door tirannen wordt mijn volk uitgebuit,
woekeraars heersen erover.
Mijn volk, jullie leiders zijn verleiders,
zij brengen jullie op een dwaalspoor.
Ik kan me hier boos over maken, maar ik vind het wel fijn dat het eens in het nieuws komt. Banken zijn namelijk niet de enige, die dit doen. Je moet het geheim houden wat je doet, of je komt overal dit soort oneerlijkheid tegen.

15 opmerkingen:

Enhance zei

Het lijkt in eerste instantie nogal hypocriet, zeker voor een bank die meermalen in het nieuws is gekomen met dubieuze belangen in de wapenhandel. (Belangen zijn overigens wel n.a.v. protesten minder groot geworden).

Je kunt via http://www.eerlijkebankwijzer.nl/wat-kunt-u-doen/stuureenbericht je ongenoegen bekent maken.

Het lijkt me dan niet meer gerechtvaardigd dat de Zondares & collega's de dienstverlening richting (rabo) bankmedewerkers ook gaan beperken.

Anoniem zei

De Rabo is sowieso een waardeloze tent. Als er ook maar iets is wat ze niet bevalt, zelfs als het hun eigen administatieve fouten zijn, blokkeren ze zo zonder bericht je rekening, en ben je weer weken bezig om bij je geld te kunnen. Ik ben er jaren terug al weggegaan, en geen seconde spijt gehad.

Peter zei

http://www.gnoe.nu/hoerenleenbank

Anoniem zei

Het beste is dan maar ook meteen de reclame van deze bank op je weblog te verwijderen!

Anoniem zei

In wat voor tijd leven we. Ik vraag me af of de vooroordelen ooit de wereld uit gaan. Maar wie weet, met deze blog laat je toch zien dat prostitutie ook gewoon een beroep is.
Ik lees ze iig met plezier. Je leest ook veel boeken, maar misschien kijk je ook films/series. In de serie firefly (van de film serenity) komt ook een prostituee voor, maar zij is dan hoog gewaardeerd in die samenleving. (Het is dan wel SF)

Enhance zei

Anoniem 7:35, als je firefox gebruikt met Adblock Plus is er geen reclame te zien. 't Werkt echt goed, ook bij die irritante reclame voor een YT filmpje.

Jonas zei

@Enhance: bedankt voor de tip. Het werkt echt goed.

@zondares: tja het is nogal hypocriet, maar als kleine garnaal kun je niet veel uitrichten tegen die grote banken. Ze doen wat ze willen.

Anoniem zei

in sommige advertenties van dames staat "alleen nederlandse heren"is dit dan ook hypocriet.

Met als de dames hebben ook banken het recht om te weigeren.

Het is gewoon niet anders

Anoniem zei

Als je een bank bent, moet je je alleen met het geld bezighouden, niet met wat je klant ervoor doet. Dat is niet je plaats.

cavi zei

Dit is al jaren aan de gang, als 06 exploitant-medewerker bij ABN-AMRO ooit een rekening geopend voor mijn salaris.
Nadat het eerste geld binnen gekomen was deed het pasje het niet meer. Commentaar van de bank: zulk soort mensen krijgen van ons geen pasje. Kregen trouwens ooit onverwacht een inspecteur van de verzekering over de vloer (Nationale Nederlanden) eerste woorden van de man: Wat is dat hier voor viezigheid? Daarna werd natuurlijk alles direkt door hun opgezegd.

Succes met je blog

Ruthless zei

Nou zeg..
God straft onmiddellijk...
Oef flink fikkie zeg...

Enhance zei

Kamerlid Braakhuis (GroenLinks) heeft schriftelijke vragen gesteld aan de Minister van Economische Zaken over de berichtgeving dat de Rabobank weigert een rekening te openen voor Vakwerk, de vakbond voor prostituees.

Onder de beantwoording van de Minister:

Hierbij zend ik u de beantwoording van de vragen van het lid Braakhuis (GroenLinks) over de berichtgeving dat de Rabobank weigert een rekening te openen voor Vakwerk, de vakbond voor prostituees (nummer 2010Z10689, ingezonden 8 juli 2010).

1
Hebt u kennis kunnen nemen van het artikel ‘Geen Raborekening voor hoerenvakbond’?[1]

Antwoord
Ja.

2
Wat is uw reactie op het feit dat de Rabobank de vakbond Vakwerk een bankrekening heeft geweigerd?
3
Deelt u de mening dat iedere legaal opererende onderneming bij iedere reguliere bank een bankrekening zou moeten kunnen openen, omdat deze essentieel is voor de bedrijfsvoering ervan? Zo nee, waarom niet?
4
Wat is uw reactie op het feit dat ook legaal opererende prostituees belemmering ondervinden bij het openen van een zakelijke bankrekening?

Antwoord op 2, 3 en 4
De regering is van mening dat het zonder een pakket primaire betaaldiensten onmogelijk is om deel te nemen aan het maatschappelijke verkeer. Ik verwijs naar de brief over het betalingsverkeer die op 18 januari 2010 door de minister van Financiën aan uw Kamer gezonden is.[2] In die brief wordt verder gesteld dat het categoraal uitsluiten van bepaalde groepen zonder individuele toetsing ongewenst is. In de brief is er ook op gewezen dat banken na een individuele beoordeling van een aanvraag nog steeds tot de conclusie kunnen komen dat het accepteren van een cliënt een onacceptabel risico meebrengt in het kader van de integriteit.

5
Kunt u aangeven of er, naast de Rabobank, meer banken legaal opererende organisaties als Vakwerk of de legaal werkende prostituee een (zakelijke) bankrekening weigeren? Zo nee, waarom niet?
6
Kunt u aangeven of er, naast Vakwerk, meer legaal opererende ondernemingen zijn, zoals bijvoorbeeld coffeeshops, die belemmeringen ondervinden bij het openen van een bankrekening?

Antwoord op 5 en 6
Het ministerie van Financiën, dat het dossier van de zogeheten ‘unbankables’ beheert, ontvangt incidenteel signalen dat een legaal opererende organisatie of onderneming belemmeringen ondervindt bij het openen van een bankrekening.

7
Kunt u aangeven welke stappen u gaat ondernemen om de ontstane rechtsongelijkheid binnen de bankensector aan de kaak te stellen?

Antwoord
Een oplossing waarbij banken cliënten vrijwillig accepteren – met inachtneming van de regelgeving op het gebied van customer due diligence – heeft de voorkeur. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft met voormalig minister van Financiën Bos afgesproken dat banken bepaalde groepen niet categoraal zullen uitsluiten, maar aanvragen individueel zullen beoordelen. Ik vertrouw erop dat de NVB haar leden conform deze beleidswijziging aanstuurt. Het kan echter enige tijd duren voordat alle kantoren en medewerkers van de banken op de hoogte zijn van de beleidswijziging, waardoor incidenten niet volledig uit te sluiten zijn.

Voorts wijs ik er op dat in het geval van een conflict over bancaire dienstverlening, net als bij ieder ander civiel conflict, het de betrokken partijen vrij staat om de gang naar de rechter te maken.


(w.g.) Maria J.A. van der Hoeven
Minister van Economische Zaken

Joke zei

Het zijn tegenwoordig alle banken, niet enkel de Rabo meer.
Je mag geen zakenrekening openen, terwijl de belasting dat wel wilt. Beetje onlogisch allemaal he?

Zondares zei

Ja, daar was Fortis nog wel goed voor vroeger. Probeer het eens via een adviseur. Die kunnen vaak wel wat regelen.

Co Jansen zei

Alles blijkt geoorloofd om het imago van de prostituee omlaag te halen, dan vind ik ook alles geoorloofd om het omhoog te halen.
Co.