zondag 27 december 2009

Kijk hier nou eens naar

Een bezoeker van mijn blog wees me op deze aflevering van een programma van de publieke zender. Als ik ernaar kijk, word ik weer helemaal opgewonden.

Het is een beter programma dan wat je normaal ziet. Het is genuanceerd. Daarom kan ik er echt niet van zeggen, dat het stemmingmakend en verkeerd is. En toch ben ik er niet gemakkelijk mee. Ik denk dat dat komt omdat Sophie er als zo'n domme gans bijzit. Ze is heel springerig, en ze projecteerd haar eigen gevoel. Er kwam één opmerking van de brunette uit de club waar ik graag van had gehoord, over hoe ze het ervoer, en die kapte ze juist af met een leidende vraag.

Het is netjes in vergelijking met andere programma's, maar toch ademt het de sfeer van de vooroordelen. Wat ze laten zien is veel minder wat er speelt, en veel meer wat er over word gezegd.

Weet je wat me eigenlijk opwind? Die broodmeisjes die het vrijwillig doen houden hun mond als die domme kip die door een loverboy erin is geluisd, met de fantasie-aantallen gedwongen vrouwen komt. Bovendien laten ze maar een paar kantjes zien, ik had graag een dure escort erbij gezien, want ze kiezen voor de clubs en de straat, en dat zijn de meiden met de minste ondernemers-kracht.

Ik heb het net gekeken, en ik ben nog een beetje opgefokt. Ik word al zenuwachtig als ik de aankondiging van zoiets zie. Ik vind het eerlijk fijn dat ze hun best doen om het van twee kanten te bekijken, maar ik vind dat ze toch hebben misgeslagen. Misschien is dat ook, omdat slimme vrouwen voor geen goud als hoer op de buis willen. Die zullen niet meewerken.

Het was wèl heel mooi, dat ze lieten zien dat de straathoertjes niet te vinden waren. Die artikelen over de prostitutie komen vaak uit de dikke duim, nu is dat wel goed te zien. Die "hulpverlener die daarna kwam, stond er mooi op.

Hè, toch fijn dat ik weer even mijn hart kon luchten. Ik ben een poosje hélemaal weg jongens, dus tot na nieuwjaar zie je me niet.

13 opmerkingen:

Frank zei

De pers is niet geinteresseerd in the Waarheid. Ze willen gewoon een smeuig verhaal dat kijkers (= adverteerders) trekt.

Ik kwam hier achter toen ik na 1992 teruggekeerd te zijn uit een burgeroorlog in Georgie, waar Moslims tienduizenden Christenen hadden afgeslacht.

Het Haarlems weekblad belde me op voor een telefonisch interview. Omdat op dat moment de Balkan oorlog gaande was, waar voor het merendeel Christenen moslims vermoordden, vergistte de journalist zich en schreef het omgekeerde op.

Omdat mijn naam erbij stond, werd ik later opgebeld door woedende Georgiers, die niet begrepen waarom ik "had gelogen". Journalisten zijn net zo dom, lui en bevooroordeeld dan ieder ander gemiddeld mens.

Anoniem zei

Hey hey!
Je bent even helemaal weg, dus....... fijne vakantie!!! :)

Een anoniem lezertje :)

DikkeWillem zei

Sophie is wel een betere interviewer bij Spuiten en Slikken. Nou dat ik je heb gevolgd op deze blog, valt me inderdaad op hoe hyper ze doet.

cedars zei

De media willen graag laten zien wat ze denken dat interessant is, daar heb je helemaal gelijk in Frank. Langs de andere kant: Er is gewoon in een uurtje niet genoeg tijd om alle kanten van het verhaal te laten zien. Ze doen naar mijn idee wel een goede poging met ook de mindere kanten en het straathoer onderzoek. Wellicht dat BNN er een keer een marathon-uitzending van 24 uur aan kan besteden?

Er vallen me nog een paar dingen op... ten eerste: waar halen mannen het geld vandaan om twee keer per maand 500 euro (of meer) stuk te slaan voor een paar uur op de kamer met een meisje. Als ik toch 300 euro per uur betaal voor een meisje, dan neem ik geen genoegen met 15 minuten sex.

Misschien ligt het aan mij, maar ik moet gewoon sparen voor mijn dates. En verwacht dan ook waar voor mijn geld. (hoe denken de collega hoerenlopers hierover?)

Verder bevestigen de brooddames het idee dat ik al had bij clubdames: gemakkelijk geld verdienen met korte recht-toe-recht-aan sex, veel kletsen en in bad zitten. Beschermde opgeving, weinig risico.

En opvallend dat de brunette al een kindje had. Wellicht dat financiele motieven haar in de richting van de prostitutie duwden? Niet gedwongen, wel gemotiveerd...

Depressie zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Depressie zei

Een gelukkig nieuwjaar Zondares en dat jij jezelf al je Zondes maar jezelf kan vergeven.

Geniet van het leven en dat al je wensen maar mogen uitkomen

Dikke knuffel Daryl

cedars zei

Afgelopen zondag bij spuiten en slikken: Nicolette loopt mee met een call-girl. Over stemmingmakerij gesproken zeg... Een of andere oost-europese doos die net in Nederland is laat zich voor een habbekrats gebruiken.

DikkeWillem zei

Cedars, BNN vindt de prostitutie wel spannend geloof ik. Ik kreeg de indruk dat ze in jouw programma meer afkeurden omdat het zo hoort.

cedars zei

Ja, ze vinden het wel spannend (wie niet?), maar van een reportage kan je toch niet spreken. Ik had meer verwacht van BNN. Misschien is het omdat ik er nu zelf meer van heb gezien dat ik er doorheen prik, maar het zet me wel aan het denken over de andere items waar ik nog helemaal geen ervaring mee heb...

Zondares zei

BNN is niet zo anders dan de rest vind ik. Ze gaan alleen wat verder. Ze zijn wat frisser. Ik mis hun programma's altijd omdat veel klanten in de avond komen.

Mannen die zoveel geld elke maand wegbrengen zijn er trouwens best. Ik heb ze ook wel. Maar bij mij krijgen ze veel meer waar voor hun geld.

cedars zei

Precies! Waar voor je geld, daar gaat het (ook) om. Mijn bezoekjes zijn vaak ook niet goedkoop vanwege "aanvullende" service en de tijd die ik ervoor neem, maar voor wat hoort wat. Persoonlijk zie ik er de lol niet van in om voor 200 euro slechte bubbels weg te gieten. Voor dat geld heb ik liever sex... (verraad mijn zienswijze mijn leeftijd nu, zondares? Je schreef al eens over oud en jong...)

Co Jansen zei

Beste Cedars,
"maar ik moet gewoon sparen voor mijn dates.":
Ik kan sporadisch een straathoer betalen. Die vind ik ook nog een keer super.
Groetjes,
Co.

Co Jansen zei

"domme kip die door een loverboy erin is geluisd": Ik zou er ook ingeluisd zijn als er lovergirls zouden bestaan en niet omdat ik een man ben en ik vind dat niet dom. Verder een leuk stuk.
Co.