vrijdag 23 januari 2009

Liever cash

Als ik word betaald, is het meestal in briefjes van vijftig. Die zijn makkelijk, en ik breng ze netjes naar de bank. Er zijn ook een paar vaste klanten die het naar me overschrijven. Ik weet niet waarom ze dat liever doen. Ze zijn alleenstaand, dus dan is het niet erg als het op hun afschrift komt. Ze gaan niet graag met veel geld over straat, denk ik.

Soms krijg ik andere soort betaling. Een klant die een haringstal heeft betaalt meestal met tientjes. Er zijn klanten die in natura willen betalen. Een loodgieter heeft aangeboden voor een wip mijn badkamertje te repareren, een automonteur wil wel wippen voor mijn apk. Het is meestal een klusje van vijftig euro waarvoor ze dan een wip van honderd euro willen. Dat gaat niet door.

Vandaag ben ik een keertje door de knieen gegaan. Een klant bood me een Macbook Aero aan voor een wip. Ik vind die Macs ge-wel-dig, en ik wou hem toch al voor mezelf kopen. Dus dat was een deal. Nou heb ik dat ding, en er staat van alles op. Veel foto's van mensen die ik niet ken, en muziek. Tweedehands, maar hij ziet er nieuw uit. Zou hij gestolen zijn?

Mijn boekhouder heb ik gevraagd wat ik hier mee aanmoet. Hij kreunde dat ik het onnodig moeilijk maak. Volgens hem kan ik beter contact met Apple maken om te kijken of ze me met de eigenaar in contact kunnen brengen. Hij wil ook dat ik de lijsten van de maand naar hem opstuur, maar daar zijkt hij altijd over.

Wat is het weer moeilijk. Ik had hem liever gewoon zelf gekocht, nou ik weet dat hij tweedehands is heb ik er ook niet zoveel plezier meer van. Ik heb liever cash, lekker makkelijk.

4 opmerkingen:

Thijs de Wandelaar zei

Wat denk je nou zelf? Een MacBook air kost tweedehands op marktplaats (10 maanden later dan je postdatum) bijna 1000 euro, je zegt zelf dat je geen wip van 100 voor een klusje van 50 ruilt, waarom zou iemand een ding van 1000 ruilen voor een wip van 100 ?

Foute boel, Zondares...

Zondares zei

Ik dacht er niet bij na, ik zag alleen maar dat het een goeie deal voor me was. Ik voel me wel een beetje schuldig. Maar ik typ dit wel op de macbook.

Pim zei

Lees al een hele tijd mee Zondares, mijn beurt om iets terug te doen ;-)

Heb je 'm leeggeveegd? De harde schijf bedoel ik dan.

Een apparaat dat 1) niet leeg is en 2) waarvan je niet weet waar 't vandaan komt richt je beter even vanaf de grond opnieuw in, je weet nooit wat daar op staat (of wat 't bijhoudt van wat jij doet). Als ik dat zo inschat heb je daar geen rekening mee gehouden?

Ik ben goed bekend met Macs, wil je best op weg helpen met wat tips. Trek me even aan m'n jas via pnasbpae apestaart gmail punt com in dat geval :)

Co Jansen zei

Beste Zondares,
Klinkt best wel aantrekkelijk dat "in ruil voor een wip" je winst is het belastingvrije, Zelfs die apk is dan niet eens verlies. Lijkt me de moeite waard om van lieverlee langzaamaan uit te breiden.
Groetjes,
Co.