dinsdag 2 oktober 2012

Vier jaar!

Vier jaar! Het blijft maar komen, en ik heb elke week weer wat geschreven. Telkens maak ik me zorgen dat ik het nu echt niet meer weet, en dat ik geen onderwerpen meer kan verzinnen, maar dan kom ik in mijn werk weer wat tegen en dat moet dan op mijn blog. Het is soms even hard nadenken om iets te kunnen schrijven, maar ik heb toch nog wel meer achter de hand. Dat zijn dan wel de moeilijke onderwerpen, die maar niet afkomen.

Het wordt wel moeilijker om niet te diep te gaan. Aan mijn reacties merk ik wel dat heel veel lezers het toch niet helemaal kunnen volgen. Heel veel van de dingen die ik schrijf zijn voor mensen zonder de ervaring die ik toch wel heb, niet goed te begrijpen. Ik probeer het wel duidelijk op te schrijven, en alles uit te leggen, maar ik merk wel héél duidelijk in de reacties dat de meeste mensen het toch niet snappen.

Ik reageer nietzovaak in de reacties, het is niet leuk om overal op in te gaan. Als ik het wel doe, krijg ik meer reacties, dat is wel leuk, maar daar doe ik het gewoon niet voor. De leuke reacties vind ik leuk, de minder leuke, die zitten me soms wel dwars. Er zijn zoveel mensen die denken dat ze het allemaal beter weten, terwijl ze nooit een klant hebben gehad.

Dit blogje is voor mezelf, om dingen de wereld in te kunnen schreeuwen, maar ik waardeer het echt heel erg dat mensen de moeite nemen om het te lezen. Ik begrijp ook wel dat het niet altijd even leuk is als ik schrijf over wat me dwarszit. Ik kan soms zo zeiken, en dat besef ik ook. Ik ben erg blij met de mensen die toch telkens terugkomen om me even te lezen.

Ik ben wat minder gaan pleasen met wat ik schrijf. Dat kan je ook wel zien aan hoe mensen reageren. Het geeft me veel meer satisfaction als ik schrijf wat ik wil zonder dat ik nadenk over of het wel welkom is. Bovendien blijven de mensen ook komen als een stukje saai wordt gevonden, of als er veel negatieve reacties onder komen te staan.

Mijn blogje blijft ook maar groeien. Er komen steeds meer mensen bij me, ook al is de gemiddelde duur van een bezoek ook wel minder geworden. Ik begrijp niet goed hoe dat samen kan, maar dat legt iemand vast wel uit. Er komen ook mensen naar me toe met zoekwoorden die steeds minder van toepassing zijn. Drie jaar geleden kwamen mensen vooral bij me met de zoekterm "Zondares blogspot" maar nu is "beffen" ruim bovenaan.

Invloed op de politiek heb ik nog steeds niet. Kamerleden nemen alleen de moeite om wat terug te schrijven tijdens de verkiezingstijd, en dan nog is het weinig. Ze willen er niet over nadenken. Het zal ook wel nooit gebeuren. Ik denk dat ze het gewoon ook niet willen weten, ze hebben hun oordeel toch al klaar. Ik kan natuurlijk nog steeds niet op tegen de TV en de andere media, maar ik hoop dat de mensen die nieuwsgierig zijn, bij mij toch een hoop kunnen leren.

Er zijn wat dingen gebeurd dit jaar, ik heb meer mensen die me helpen. Dat is niet alleen mijn geldmannetje en Bouche, maar ook andere mensen met unieke talenten hebben zich bij me gemeld omdat ze willen helpen. Ik vind dat wel tof. Het blijft mijn persoonlijke blogje, maar als ik wat achtergrond nodig heb, heb ik nu mensen die me daarmee kunnen helpen.

Ik heb ook weer vervelende toestanden gehad, en niet alleen maar met de overheid dit jaar. De politie volgt me nog steeds, maar die zijn gewoon welkom, maar ik was wel geschrokken van een klant die me wou chanteren met mijn gegevens in de reacties zetten. Er was ook een bezoek van iemand die op andere sites al veel gedoe had veroorzaakt, een vrouw uit de zieligheidsindustrie, die kritiek op me kwam geven, maar die koos gelukkig snel eieren voor haar geld.

Mijn blog is anders geworden, en ik ben er steeds meer mee bezig. Soms hou ik geen vrije tijd meer over doordat ik alle vrije minuutjes met mijn blog bezig ben. Het is anders geworden omdat ik er meer mee wil doen, en omdat ik niet meer wat gedachtes neerzet, maar echt mijn lezers aan het denken wil zetten.

Als ik op de statistieken van mijn blog kijk, zie ik dat ik per dag 300 "unique visitors" heb gehad. De meeste komen uit Nederland, maar de hele wereld komt wel kijken. Alleen uit Chad, Somalia, Central African Republic, San Marino, Bhutan, Brunei, Mauritania, Botswana en Burkina Faso heb ik geen bezoekjes gehad. De rest van de wereld heeft me twee of meer keer bezocht!

Mijn aantal vaste lezers is afgenomen vanaf vorig jaar. Ik schrijf minder toegankelijk denk ik, daar zal het wel aan liggen. Maar met Google komen er vijftig procent meer mensen. Ik begrijp niet waarom, en de meeste lezen alleen mijn voorpagina en klikken dan weer weg. Ik weet niet of ik die mensen wel echt bereik. Dan zou ik korter moeten schrijven denk ik, met one-liners enzo. Dat ga ik niet doen, daar heb ik geen zin in.

De opvallendste van de 62532 zoektermen van dit jaar waren: "zndraaaaars44jls" "spinning in de buurt van almere" "mijn dochter overtuigen dat ze niet in de prostitutie meot gaan" "korenbloem" "hebben prostituees ook een ziel" "kan siliconenkit tegen olie" "goed ziekenhuis nierstenen" "moet sijn plasser in mijn plasser voor Ontmaagden" "hoe manipuleer ik mijn vriend zodat hij zich laat besnijden" "ik ben maar 16 cemtimeter ben ik nou te klein geschapen" "ik wil een junkie zijn" "argumenten tegen prostitutie" "ik heb kadootje voor seks gekregen hoe zorg ik dat ik geen hoer mer ben" "white only churches near poughkeepsie" "schenkkan met twee tuitjes moet in de vaatwasser kunnen"

Er komt nog een vijfde jaar, en misschien raken mijn ideeën wel op, maar ik kan me niet meer voorstellen niet elke week even een stukje te schrijven. Een jaar moet ik nog wel kunnen doen hoop ik. Daarna, dan weet ik het ook niet meer.

21 opmerkingen:

Anoniem zei

Haha, ik heb wel gelachen met die zoektermen hoor. En die mensen komen dan op jouw blogje terecht :).
Ik ben alvast mega blij dat je nog steeds schrijft!
Ik check je blog elke dag.
Doe zo voort!

Anoniem zei

Altijd doorgaan Zondares! Je bent voor mij bijzonder inspirerend geweest! Ik kijk elke maandag uit naar je stukjes en deze dinsdag keek ik voor de zekerheid en jawel, een nieuwe!

Zonder dit blog zou mijn leven nu heel anders zijn geweest.

Anoniem zei

Ik zou zeggen: vooral doorgaan :)

Anoniem zei

Gefeliciteerd! Nog vele jaren. Ik waardeer je blog ontzettend, ik heb een RSS feed, dus ik zie elke blogpost meteen komen. Heel mooi hoe je vertelt, ik voel me helemaal thuis als ik je lees.

RobvK zei

Hoi Zondares.
Ook ik lees je stukjes graag!
Wel boeit het ene onderwerp meer dan het andere.
Ook kijk ik wel eens even snel, hoelang je artikel is en als het onderwerp dan niet echt mijn interesse heeft haak ik af.
Als het artikel kort is en het onderwerp heeft mijn interesse niet, lees ik het toch.
Want ook ik wil graag wat wijzer worden over jou wereldje.
Even een tip voor jezelf.
Kijk eens hoelang je eerste ”blogs” waren en hoe lang ze nu zijn.
Ik weet het niet zeker maar vermoedelijk is het factor 2 zoveel langer zijn ze!
Ook is het misschien raadzaam om niet meer dan eens in de week te schrijven wat je kwijt wilt.
Je zal dan zien dat het aantal bezoekjes minimaal gelijk blijft maar de tijdsduur langer wordt.
Uiteraard hoop ik dat je dit nog lang blijft doen.

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd!

Ik volg je al bijna vanaf het begin. En ik lees je nog steeds met veel interesse. Misschien ben ik wel met je meegegroeid in dat opzicht. Hoop dat je nog lang doorgaat. En dat jij er vooral ook plezier in houdt.

Omdat je soms ook reageert op actualiteiten kijk ik wat vaker in de week of je iets hebt geschreven. Of wat mensen voor reacties hebben gegeven. Of ik lees hilarische / interessante passages nog een keertje. Dat zijn korte bezoekjes. Als meer mensen dat doen, dan kan dat de gemiddelde duur naar beneden halen ondanks dat jouw stukjes in elk geval allemaal 1x volledig worden gelezen.

Ik heb een link rechtstreeks naar jouw blog, waarbij ik de intro met uitleg over jezelf, oversla. Waar zit het tellertje precies?

Anoniem zei

Hoi Zondares,

Ik lees nog steeds met plezier je blogjes. Het is interessant om de kant van een dame van plezier te horen. Af en toe vraag ik me inderdaad wat je bedoelt met bepaalde termen. Maar ik blijf gewoon lezen.

Toegegeven, ik heb zelfs geprobeerd een advertentie van je te vinden. ;-)

- Marvel2463

Joris zei

Bedankt voor je Blog.. Blijf gewoon door gaan...

Anoniem zei

Vier jaar, times flies...
En ook ik blijf terugkomen, die spiegel die wordt voorgehouden kan nooit kwaad, er zijn altijd meer zijden aan een verhaal.

Gefeliciteerd en ik blijf uitkijken naar hetvolgende verhaal!

Co Jansen zei

Beste Zondares,
Jouw dreigingen met "op zwart gaan als....." bezorgden me schrik, maar dit stukje geeft weer hoop. Ik zou je heel erg missen als je ophield.
Groetjes,
Co.

Anoniem zei

Lees je blog al voor een jaar regelmatig! Heel leuk en leerzaam.
Keep it up! Groeten J. (man 18j)

Anoniem zei

blijf schrijven!

Anoniem zei

Hoi! Weet niet of je er al eens eerder een stukje over geschreven hebt, maar zoen je ook met je klanten? Of sommigen wel/niet of vind je dat te privé om te doen en hoe ervaar je het. Succes met je blog! grs en liefs

Anoniem zei

Als ik in Botswana zit dan zal ik proberen je blog even op te zoeken. Dat zal rond januari worden. ;)

Anoniem zei

Hallo zondares, hier een vrouwelijke fan van jouw blogs. Ga vooral zo door! Ik hoop nog veel meer van je te kunnen leren.
Hoe onthaar jij je doos eigenlijk? Ik onthaar al sinds mijn pubertijd, maar ik blijf irritatie houden of ik nu met creme, mesje of electrisch onthaar... Vooral na het neuken zitten er allemaal pukkeltjes op mn venusheuvel.

Anoniem zei

Gefeliciteerd Zondares! Ik blijf ook gewoon lekker lezen :)

M.

Anoniem zei

Hey zondares proficiat, ik kom wekelijks zeker een paar keer kijken naar nieuwe posts of reacties, echt fantastische blog.
Ik denk dat dit de enige is waarvan ik echt alles gelezen heb.
Groetjes van een zuiderbuur

Henri Bik zei

Ja na vier jaar ga je begrijpelijk terugzien en nadenken.

Zelf 'volg' ik ca 24 blogs van prostituees in 8 verschillende landen omdat ik graag wil begrijpen wat er in die dames omgaat. Jouw blog springt er uit zowel in kwantiteit als in kwaliteit, dus blijft het een interessant blog.

Dat je stukjes vaak lang zijn vind ik geen bezwaar. Je wilt het graag helemaal goed uitleggen en gelukkig heb je geen last van een redacteur die je bijdrage tot 200 woorden beperkt.

Anoniem zei

Vooral niet te veel nadenken over wat mensen willen horen, maar gewoon vertellen wat je wil vertellen. Er zullen altijd mensen zijn die het niet volgen, maar wie het wil begrijpen heeft meer dan genoeg materiaal op je blog om een goed beeld te krijgen. En wie het niet wil begrijpen plezier je toch niet.

Zondares zei

Anoniem 2 oktober 2012 04:20, hoe zou jouw leven anders zijn geweest zonder mijn blog? Ik vind dat heel bijzonder.

Ik weet dat mijn blogs langer zijn geworden, maar ik wil elk woord erin hebben staan. Zoals het van mijn opschrijfblok afkomt, is het maar een paar zinnen, en op de computer werk ik die uit tot het heel groot is, en dan komt het redactiewerk. Daarna gaat het naar mijn helpers, en die halen er dingen uit en schrijven er soms wat bij, en daarna knip ik er vaak nog meer uit, en dan krijg je wat je nu overhoud. Het is al kort voor mij!

Ik heb aleens over zoenen geschreven. Gebruik de zoekfunctie maar.

Ik onthaar met elektrolyse op mijn lipjes, want dat scheert zo vervelend, maar verder scheer ik alles, ook al zou ik liever harsen. Dat kan alleen pas als er wat staat, en daar heb ik tegenwoordig niet genoeg vrije dagen meer voor, behalve na vakanties. En dan scheer ik meestal toch door, want ik vind schaamhaar niet prettig.

Henri, ik vind jouw doordachte en beschaafde reacties altijd leuk om te lezen. Ik denk weleens dat jij de enige vent bent die het echt begrijpt.

Yara zei

Hoi Zondares,
Ik ben 2 weken geleden per toeval op je site gekomen. Sinds die tijd heb ik heel wat uurtjes besteed aan het lezen van al je stukken.
Ik ben een meid van 23 en heb na enige sekspartners een vriend gevonden die net ze open staat voor nieuwe dingen als ikzelf. Ik heb veel dingen geleerd van jouw ervaring en vind de stukken waarin je meer verteld over technieken heel interessant. 'Rukken' heeft echt mijn ogen geopend.
Ik zal je zeker blijven volgend. Bedankt!!!