donderdag 19 augustus 2010

Waarom ik schrijf

Dit blog is niet de moeite waard als ik het voor geld zou doen. Het is best een groot risico dat ik ontdekt word. Er gaat veel werk inzitten om mijn stukjes elke week weer klaar te hebben. Ik ben er best wel hard mee bezig soms. Het is niet iets, wat je doet als je er geen reden voor hebt.

Ik zit niet in een sociaal isolement. Ik heb best vriendinnen, dus het is niet omdat ik verlegen zit om een praatje. Bovendien is een blog daar niet goed voor, want je schrijft en je ziet alleen maar aan de tellertjes dat mensen je lezen. Van de 1300 reageren er 5 in de commentaren. Je weet dus ook niet wat ze ervan vinden. Het is niet een sociaal iets.

Dit blog schrijf ik omdat ik tegen mijn vriendinnen niet over mijn werk kan praten. Ik kan niet vertellen wat ik doe, omdat er zoveel vooroordelen bij de mensen zijn. Ik kan mijn verhalen alleen helemaal anoniem kwijt. Dit blog is daarvoor bedoeld. Ik kan het zo van me af schrijven, terwijl ik weet dat er mensen zijn die het lezen. Dat geeft me bevrediging, anders pot ik het op.

Natuurlijk is het niet zo simpel meer. Ik schrijf nu niet alleen maar meer om mijn ei kwijt te kunnen. Als ik zou ophouden, zou ik natuurlijk een andere manier moeten vinden om mijn ei kwijt te kunnen, maar het is niet meer het enige. Als je dit een tijdje doet, word het een ander iets voor je.

Ik voel me verantwoordelijk voor mijn lezers, dat ze niet opeens zonder hun blogje zitten. Ik vind het onwijs leuk dat er mensen zijn die mijn blogje de moeite waard vinden, terwijl er zoveel andere mensen ook op Internet schrijven. Dat betekend wel dat ze wat van je verwachten. Daar voel ik me weleens verantwoordelijk voor, en dat is niet altijd een fijn gevoel. Maar het zorgt er wel voor dat ik me niet voel alsof het toch niets uitmaakt als ik een keertje niet schrijf. Zo word ik niet lui.

Het is ook een beetje een manier geworden om de wereld wat te kunnen vertellen over wat het nou inhoud, en te kunnen protesteren tegen al de onzin die verteld word over prostitutie. Ik weet ook wel dat mensen er niet op zitten te wachten dat ik mijn mening de hele tijd neerzet daarover, die willen liever anekdotes horen over hoe ik met mijn leven omga. Het is alleen heel belangrijk voor me omdat er geen andere stemmen zijn die mijn verhaal vertellen. Jullie moeten het maar verdragen, het is gewoon iets wat heel erg op mijn hart drukt.

Eigenlijk ben ik wel exhibitionistisch. Ik vind het leuk dat mensen op deze manier aandacht aan me geven. Ik vind het ook opwindend om bekeken te worden. De enige manier om toch anoniem te zijn, en toch aandacht te krijgen, is om zoiets als dit blogje te schrijven. Ik krijg er een kick van, als ik zie dat mensen mijn blogje lezen en elke week twee keer terugkomen. Er zijn zelfs mensen die elke dag een paar keer komen kijken.

Er is nog iets, wat ik niet had vermoed toen ik begon. Ik was toen ik begon met schrijven, al een poosje alleen nog met mijn werk bezig. Ik had al lang niet meer gestudeerd, en ik was het schrijven verleerd. Ik merk, dat ik weer boekenslimmer word doordat ik deze stukjes moet schrijven. Ik ben altijd wel scherp, maar goed kunnen schrijven is iets wat minder word als je het niet blijft doen. Bovendien ga je meer opletten of je structuur wel goed zit, en ben je minder slordig als je weet dat mensen je kritisch lezen. Dat vind ik gezond voor mezelf.

Ik heb ook een soort dagboek, waardoor ik nu al bijna twee jaar terug kan kijken naar wat ik toen belangrijk vond. Dat is ook wel leuk. Dat was ook niet iets wat ik vantevoren bedacht had. Het is nogal wat anders geworden dan toen ik begon. Dat is ook wel leuk, dat het groeit als een boompje.

In het begin was het gewoon een impuls, en wou ik het gaan doen omdat een vriendin van me een blogje was gaan schrijven. Toen kwam ik niet echt op gang, pas in 2009 is het echt gaan lopen. Ik heb toen trackers en analytics erop gezet, omdat ik erg nieuwsgierig was naar hoe ik nou gelezen werd. Daardoor krijg ik best wat informatie over de lezers. Maar geen zorgen, want ik gooi alle persoonlijke dingen weg. De lijsten IP laat ik links liggen, ik kijk alleen soms of ik geen hackers of trollen heb. Voor de rest is het erg grappig om te zien via welke routes mensen bij mij komen. Ik ben een echte Internet-nerd geworden.

31 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Zondares,

Ik ben een van je regelmatige lezers. Ik vind je stukjes erg de moeite waard. Ik hoop ook dat je nog lang blijft schrijven.
Ik vind het heel leuk om te lezen hoe een 'dame uit het vak' tegen prostitutie aankijkt. Dat is soms heel verhelderend. Zelf ken ik de wereld van de prostitutie alleen in mijn rol als vaste klant. Jouw stukjes maken het beeld heel wat completer.
Ik snap dat jouw blog een manier is om (anoniem) te zeggen wat je op je lever hebt. En ik snap ook dat je op deze manier een aantal vooroordelen over prostitutie weg wil nemen. Ik sta er trouwens wel van te kijken dat je geen vriendinnen hebt met wie je over je werk kunt praten. Dat lijkt me inderdaad wel moeilijk, zeker ook omdat het zo'n belangrijke rol in je leven heeft. Blijkbaar moeten er nog heel wat vooroordelen worden weggenomen. En kennelijk is het werk van prostituee nog veel minder geaccepteerd dan de rol van de klant. Of ligt dit aan de aard en de samenstelling van je kennissenkring? In mijn omgeving wordt er namelijk vrij ruimdenkend op prostitutie gereageerd. Ik ben blij dat ik vrienden (en zeker ook vriendinnen!) heb met wie ik op een normale, respectvolle manier kan praten over mijn behoefte aan seks met prostituees. Ik vind het plezierig dat mijn omgeving hiervoor open staat, dat men niet alleen geïnteresseerd is, maar dat er ook wel degelijk begrip is voor mijn overwegingen om niet voor een vaste relatie te kiezen maar daarvoor in de plaats prostituees te bezoeken.

Hoe dan ook, dank voor jouw blog. Je lijkt me een aardig mens en een prima vakvrouw. Ik ben blij met je stukjes en ik ben blij met het werk van jou en je collega's!

Anoniem zei

Dit soort persoonlijke stukjes vind ik het leukst, dan zien we de persoon achter je blog.

Anoniem zei

Ik lees je stukjes elke keer bij mijn lunch op het werk, al sinds je op GeenStijl stond. Ik kijk er elke maandag en donderdag naar uit!

Het is goed dat je zo anoniem over je werk kan praten, het lijkt me inderdaad niet iets waar je even in een café over begint of met je vriendinnen over babbelt. Ik zal proberen te blijven reageren op elk stukje.

Meer mensen zouden dit moeten lezen om vooroordelen weg te nemen. Jammer genoeg is het stigma van prostitutie nog te erg om zomaar toe te geven dat je erheen gaat of zelf het vak uitoefent. En je mag wel gewoon belastingophaler zijn, en dat vind ik veel erger.

Ik hoop dat we de dag nog gaan meemaken dat het normaal is om prostituee te zijn en dat mannen zichzelf zonder problemen kunnen trakteren op hun pleziertjes, de wereld zou er een stuk mooier op worden.

Anoniem zei

Lieve zondares,

Zelfs tijdens mijn vakantie nu in spanje kan ik het niet laten je blog te lezen.

Groetjes XXX

Send from iPod touch via wifi

Anoniem zei

Ik lees ook mee sinds je op GS stond. Gewoon omdat ik het leuk vind om te lezen.

Reageren doe ik meestal niet omdat ik niet zo veel te melden heb :)

Anoniem zei

Jouw stukjes zijn erg goed. Ermee doorgaan. Ik plaats meestal geen reactie maar ik lees al jouw blogs.

Erg goed.

Anoniem zei

Hoi Zondares, ik ben één van je vrouwelijke lezers die je blog twee keer per week lezen!
Reageer eigenlijk nooit, alleen vandaag ;-)

CC

Anoniem zei

Hoi Zondares,

Ik lees ook mee, omdat ik je goed vindt schrijven, maar ik ben een vrouw, vandaar dat ik niet veel reageer.
Maar vooral doorgaan.

Marco zei

Ik lees je stukjes ook 2 keer per week sinds je op GeenStijl hebt gestaan. Erg goed om in contact te staan met onderdelen van het echte leven in plaats van te lezen wat hoernalisten en ander links tuig te propaganderen heeft. Vooral de stukjes over de overheid vind ik interessant. Ik ben wel erg nieuwsgierig naar je geworden. Hopelijk zien we ooit nog eens een foto wanneer je uit de anonimiteit treedt.

Anoniem zei

ook hier op vakantie blijf ik je blog volgen. Prachtige inkijk in een wereld die ik niet ken en overigens ook geen gebruik van maak. Wat me vooral treft is je trots op je beroep, je eigen keuzes en professionaliteit. Sterke persoonlijkheid.

Gewoon door blijven gaan!

claudia zei

Hoi zondares,

Ik ben een collega in Spanje, en ik vind het je stukjes super leuk om te lezen!
Ik vind het alleen jammer voor je dat je dus niet met je vriendinnen het kan bespreken, mijn vriendinnen weten wat ik doe , en ik kan gelukkig met ze praten over alles.
Ik begon je te lezen een korte tijd terug , en ik las gewoon me eigen levensverhaal geschreven door een ander, supertof. ga zo door!!! Groetjes uit Spanje!

Anoniem zei

Ik check altijd via de rss op m'n telefoon voor updates voordat ik ga slapen. Ik heb een stuk of 7 feeds waaronder de jouwe. Het leest lekker weg, soms is 't leuk, soms spannend, soms saai en soms is het informatief. Maar wel oprecht en zoals 't is, zonder poespas. Daarnaast is het ook als lezer leuk een voorstelling te maken van jou en je werkomgeving zonder deze visueel te kennen. Het zet je fantasie aan 't werk en stimuleert de nieuwsgierigheid. Bij deze dus (voor 't 1st) bedankt voor jouw belevingen die je met ons deelt!

Anoniem zei

Beste zondares,
Ik lees jouw blog sinds gisteren en ben raamprostituees gaan bezoeken sinds mijn relatie stuk is gelopen een paar weken geleden.
Ik vind de blogstukjes die ik van je gelezen heb heel interessant en ik vind het goed dat de eerlijke prostituee in een beter daglicht gezet wordt. Jullie verdienen respect. Dit vond ik al voordat ik er zelf een bezocht en deze mening is voor mij nu alleen maar beter bevestigd. Ik vind het ook knap dat je jezelf bloot wilt geven, vooral gezien het foute vooroordeel dat een prostituee haarzelf zou moeten schamen voor haar werk. Ik snap ook niet dat je jezelf een zondares vindt. Je begaan namelijk geen zonde, meid. Ik hoop dat je nog een tijdje met liefde aan je blog blijft werken, maar vind wel dat je jezelf niet gedwongen moet voelen. Heel veel liefst,
P.

Anoniem zei

Ik ben hier ook gekomen via GeenStijl en ook ik ben vrouw. Ik vind jouw stukjes echt hartstikke leuk, informatief, grappig en kijk er elke keer naar uit. Het is voor mij een kijkje in een wereld waar ik totaal geen weet van heb.

Je stukjes over de overheid en je mening over hoe media en overheid met prostitutie omgaan vind ik interessant, je hoeft je er echt niet voor te verontschuldigen.

Groet,

M.

Anoniem zei

Hallo Zondares,

Ook ik ben via Geenstijl hier terecht gekomen. Je stukjes zijn interessant omdat ze over een wereld gaan waar ik niets van weet. Je schrijft leuk en toegankelijk

Als aankomend arts vind ik het prettig dat je veel vooroordelen weet te ontkrachten. Later in mijn beroep zal ik daar zeker baat bij hebben.

Met vriendelijke groet,

Een trouwe lezer :)

Anoniem zei

Een aankomende arts kan misschien ook wel zorgen voor wat betere zorg voor ons, ik moet ook eens naar een goeie dokter gaan zoeken. Ik werk in de club tr.

Anoniem zei

hai zondares,

Wat mij vooral opvalt in je stukjes is dat ik je een sterke vrouw vind. Ben zelf een vrouw (een gewone huisvrouw in de volksmond)en vind dat dat niets met je beroep te maken hebt. Een vrouw die keuzes durf te maken dus ga zo door met je leven, vriendelijke groeten

Barman zei

Keep on sinning baby!
O yea!Mooie, eigenzinnigge vrouw schrijft over werk in de meest overschaduwste business der mensheid.


Jouw interesse en vakkenis overschaduwen het gros der hoeren (sic.) die volstaan met het benensprijden en mooi zijn.


Ik bedenk je carrie"re later als madam, romntish idee, Ik weet het. Maar ik denk dat je dat nooit wil. Kan je, desalnittemin, beschrijven wat het idealy bordeel er volgend jou uit ziet?

Cedars zei

Waarom wij lezen, waarom ik lees:

Heel simpel: voor het kijkje achter de schermen. Hoe de overheid je op een belachelijke manier op de huid zit. Over alle regels die speciaal wel of juist niet gelden voor sexwerkers. Je geeft een heel ander beeld van prostitutie dan wat er publiekelijk over geschreven wordt. De sextips zijn reuze interessant, en ik heb er zelfs van enkele al profijt van gehad. Maar het interessantste stuk is wat er in jou hoofd zit. Hoe je erbij bent gekomen, hoe je die stap dan zet. Over welke problemen jij ervaart met relaties en je eigen sexleven.

Het is me opgevallen dat je liever daardwerkelijk sex hebt, als dat je tijd besteed aan administratie, bellen, mailen, voor- en napraatje. En dat terwijl ik eigenlijk zou verwachten dat je zo min mogelijk tijd echt bezig wil zijn met pijpen of neuken. Ik denk dat als je van buiten af naar de prostitutie kijkt, je de sex echt zo lang mogelijk voor je uit zouden schuiven, maar als je er middenin zit en je over die psychologische grens hebt gezet, de sex eigenlijk het makkelijkste gedeelte van het werk is. Je bent geen 0900 nummer of chat-dienst, die zo lang mogelijk mannen aan het lijntje houdt, zonder dat er iets tegen over staat.

Zo heb ik ook geleerd dat het prostituees écht niet uitmaakt wat voor man er voor hun deur staat (jong/oud/dik/dun/blank/zwart), zolang ze zich maar aan de regels houden. Dat je als jonge aantrekkelijke man dus hoopt op een betere behandeling omdat je denkt dat het voor haar leuker is met jou als met een ander is dus een grote illusie (in elk geval bij de profesionelles). Het duurde wel even voor dat dat kwartje viel.

En zo zijn er nog veel meer dingen, zoals de vooroordelen die bevestigd of juist ontkracht worden:
Dat protituees in hun privesex graag hard neuken met grote pikken.
Dat de meeste prostituees liever lui dan moe zijn.
Dat je heel snel went aan het grote geld (en dat dat eerder de reden is dat meiden er niet uitstappen, dan dat ze gedwongen worden)
En onlangs nog gelezen: dat de oost-europese mafia met het grootste gemak de regels omzeilt en de politie achter zijn rug uitlacht.

Bedankt voor al je stukjes, ik blijf ze lezen tot je er mee stopt.

Cedars


Wat ik nog graag zou lezen. Ik heb op Viva eens wat gelezen over wat de dames tijdens hun werk wel doen, maar prive niet doen (of omgekeerd). Er was bijvoorbeeld een dame die voor haar werk wel anaal deed, maar daar eigenlijk niets aan vond en het thuis niet deed. Een ander vond het juist heel speciaal en hield het exclusief voor haar vriendje. Op welke manier scheid jij werk en prive?

Cedars zei

Waarom wij lezen, waarom ik lees:

Heel simpel: voor het kijkje achter de schermen. Hoe de overheid je op een belachelijke manier op de huid zit. Over alle regels die speciaal wel of juist niet gelden voor sexwerkers. Je geeft een heel ander beeld van prostitutie dan wat er publiekelijk over geschreven wordt. De sextips zijn reuze interessant, en ik heb er zelfs van enkele al profijt van gehad. Maar het interessantste stuk is wat er in jou hoofd zit. Hoe je erbij bent gekomen, hoe je die stap dan zet. Over welke problemen jij ervaart met relaties en je eigen sexleven.

Het is me opgevallen dat je liever daardwerkelijk sex hebt, als dat je tijd besteed aan administratie, bellen, mailen, voor- en napraatje. En dat terwijl ik eigenlijk zou verwachten dat je zo min mogelijk tijd echt bezig wil zijn met pijpen of neuken. Ik denk dat als je van buiten af naar de prostitutie kijkt, je de sex echt zo lang mogelijk voor je uit zouden schuiven, maar als je er middenin zit en je over die psychologische grens hebt gezet, de sex eigenlijk het makkelijkste gedeelte van het werk is. Je bent geen 0900 nummer of chat-dienst, die zo lang mogelijk mannen aan het lijntje houdt, zonder dat er iets tegen over staat.

Zo heb ik ook geleerd dat het prostituees écht niet uitmaakt wat voor man er voor hun deur staat (jong/oud/dik/dun/blank/zwart), zolang ze zich maar aan de regels houden. Dat je als jonge aantrekkelijke man dus hoopt op een betere behandeling omdat je denkt dat het voor haar leuker is met jou als met een ander is dus een grote illusie (in elk geval bij de profesionelles). Het duurde wel even voor dat dat kwartje viel.

En zo zijn er nog veel meer dingen, zoals de vooroordelen die bevestigd of juist ontkracht worden:
Dat protituees in hun privesex graag hard neuken met grote pikken.
Dat de meeste prostituees liever lui dan moe zijn.
Dat je heel snel went aan het grote geld (en dat dat eerder de reden is dat meiden er niet uitstappen, dan dat ze gedwongen worden)
En onlangs nog gelezen: dat de oost-europese mafia met het grootste gemak de regels omzeilt en de politie achter zijn rug uitlacht.

Bedankt voor al je stukjes, ik blijf ze lezen tot je er mee stopt.

Cedars


Wat ik nog graag zou lezen. Ik heb op Viva eens wat gelezen over wat de dames tijdens hun werk wel doen, maar prive niet doen (of omgekeerd). Er was bijvoorbeeld een dame die voor haar werk wel anaal deed, maar daar eigenlijk niets aan vond en het thuis niet deed. Een ander vond het juist heel speciaal en hield het exclusief voor haar vriendje. Op welke manier scheid jij werk en prive?

Anoniem zei

Hoi Zondares,

Ik lees je stukjes ook trouw.
Vind het geweldig om te lezen hoe het er "achter de schermen" aan toe gaat.

Het heeft mijn beeld van de prostitutie wel veranderd.

Blijf zo doorgaan!

Gr. Anoniempje

Anoniem zei

Via de Viva site ben ik op jou blog beland en kom 2 keer per week terug om je nieuwe verhaal te lezen.

Ik zelf ben ook een vrouw en werk met vrouwen die verslaafd zijn en daardoor in de prostitutie werken. Ik ben van mening dat jou baan en die van de vrouwen waarmee ik werk totaal niet op elkaar lijken maar vind het fijn om te lezen dat er vrouwen zoals jou zijn die met liefde en passie hun vak uitvoeren! Ga zo door!

Liefs Cindy

PeterdeL zei

Ha Zondares,

Je enquête geeft een aardig beeld van de reden om je blog te lezen: ik heb maar gewoon alle mogelijkheden aangekruist, het is precies die mix waardoor ik je stukjes graag lees. En ook vanwege je lekker losse, directe schrijfstijl. Misschien wel leuk om te vermelden: de laatste keer dat ik bij een van je collega's op bezoek was (het was in amsterdam, maar ik geloof niet dat je het toevallig zelf was), heb ik haar naar jouw blog verwezen. Het was een meisje die, net als jij, er niet zo gecompliceerd in zat, aardigheid in haar werk had, en inzet toonde. Klagen over de instanties hoorde ik haar niet, maar ze zei dat ze maar een paar dagen per week op de wallen was gaan werken, want daarmee was registratie makkelijker. Raar hoor.

Altijd met je eens ben ik het (natuurlijk) ook weer niet. Vooral de manier waarop je met de junk, en zijn gestolen spulletjes, omgaat beviel me niet. Je Macje was zo duidelijk gestolen, met de foto's van vreemde mensen er nog op, als slachtoffer van dat soort types krijg ik dan vooral zin zo'n parasitaire aaseter flink af te rossen, en heb ik even geen zin in de compassie die jij met die slapjanussen hebt. Jij hebt toch ook een tijdje gewoond in een buurt waar je je spullen niet zeker was, dus je kent het gevoel vast wel. En tegenover de agenten ben je dan weer genadeloos, alsof je zomaar kunt zeggen: jij bent agent, hier is je loon, en zorg nou als de sodemieter dat ik nergens meer last van heb. Dat is me veel te gemakkelijk.

Maar zoals gezegd, je schrijft leuk, en ik zal vast regelmatig terug blijven komen voor je altijd lezenswaardige invallen.

Peter

Anoniem zei

Lees je al tijden, reageer nooit, voel me soms net een beetje een gluurder, dus toch maar eens een reactie.
Reuze interessant, zelf ook weleens overwogen om tijdens mijn studententijd als escort aan het werk te gaan, maar nooit aangedurfd.
Goede tips maar ook een nieuw licht op een beroep wat 'politiek' zeker in een verdomhoekje zit,en waar beleidsmakers de raarste wetten op los laten.
Af en toe zou ik gewoon bij je langs willen fietsen en een bakkie doen, en in een andere bui tijdens je werk willen toekijken om ervan te leren.
Het is een zo onbekende wereld, en jij maakt het voor mij toegankelijk.
Dankjewel, en blijf nog even doorschrijven!

Brains&Beauty uit Amsterdam
PS Jammer van je Macje nog!

Richard zei

Toch nog maar even een reactie plaatsen. Ik ben normaalgesproken niet iemand die reacties plaatst, maar leek me nu wel een leuk idee om een verhaaltje terug te schrijven.

Ik vind dat je een leuke blog hebt geschreven en hoop dat je nog een hele tijd met plezier doorgaat. Hier en daar staan er dan wel wat spellingfoutjes in, maar daar moeten we geen groot probleem van maken vind ik. Je doet het immers voor jezelf en wij mogen blij zijn dat we het zomaar mee kunnen lezen. Daarnaast is het allemaal prima te volgen desondanks de fouten. Iets wat soms in verhaaltjes die ik schrijf niet meer het geval is.

Ik ben een beetje later begonnen met het lezen van je blog. Uiteindelijk ben ik binnen gekomen met google, toen ik op zoek was naar ‘informatie’ over de prostitutie. Ik had een tijdje geleden met een (inmiddels ex) collega in de auto en we hadden het over vrouwen. Op een gegeven moment vroeg hij of ik nog maagd was (geen idee meer waarom). Nu ben ik maagd en had ik geen zin om te liegen, dus ja. Toen begon hij een verhaal te vertellen hoe hij ooit met een groepje vrienden naar Amsterdam was geweest om voor het eerst seks te hebben. En uiteindelijk natuurlijk met de suggestie dat ik dat misschien ook maar eens moest doen. Op het moment zag ik dat echt helemaal niet zitten, maar later ga je dan toch eens denken van ja waarom niet. Zit niet echt te wachten op een vriendin, ben ook het type niet voor onenightstands, dus wat dat betreft is het zo’n gek idee nog niet. Nu had ik echter wel last van vooroordelen over prostituees en wandelaars. Dat is dus iets wat je eerst moet doorbreken en dus het internet op.

Nu zijn we van het internet gewend dat er heel veel rotzooi op staat. En het blijkt dat als iets seks gerelateerd is, dat de hoeveelheid rotzooi alleen maar meer wordt. Toch viel je blog op in de manier van schrijven en het gebruikte perspectief. Na het lezen van een paar stukjes, heb ik je blog toegevoegd om later eens verder te lezen. Er zaten een paar stukjes bij waar ik persoonlijk niet veel aan had, maar toch waren ze interessant of leuk om te lezen. Een paar weken later had ik mezelf up to date gebracht met wat je tot dat punt had geschreven. In de tussentijd ben ik weet te weten gekomen en heeft het me zeker een hele andere kijk gegeven op de prostitutie. Het ziet er in ieder geval een stuk minder negatief uit, en het is leuk om te weten dat er vrouwen zijn die zich er happy bij voelen en professioneel hun werk doen. Niet dat ik nu opeens iets heb van ik moet morgen naar de hoeren, maar het is in ieder geval wel een optie geworden.

Ondanks dat ik inmiddels wel de informatie heb gekregen waar ik naar op zoek was, vind ik het toch leuk om terug te blijven komen om je nieuwe stukjes te lezen. De stukjes die je schrijft zijn toch wel divers qua inhoud en zo wordt het niet snel saai. Ook helpt het dat je verhalen heel persoonlijk weet te brengen. Ik lees je stukjes meestal als ik even niet zo veel te doen heb, of voordat ik ga slapen. Dat moet je niet verkeerd opvatten, het is meer zoiets van “wat zal ik eens even gaan doen” en dan denk je van “oh, misschien heeft Zondares nog een leuk stukje geschreven wat ik kan lezen”. Het helpt wel een beetje dat je het netjes op maandag en donderdag probeert te publiceren. Dan weet ik wanneer er kans is dat ik een nieuw stukje ga vinden. Maar als je dat een keertje niet lukt is dat ook geen ramp natuurlijk. Je moet schrijven wanneer je dat kan en wil, en als dat een keertje niet is kan gebeuren.

Tenslotte wil ik nog heel even iets kwijt over sommige negatieve reacties die je zo nu en dan krijgt. Gelukkig is het een stuk minder dan het af en toe was, maar toch vind ik het vervelend voor je. Ik heb het hier vooral over het uitschelden of het dom negatieve dingen roepen zonder enige aanleiding/uitleg. Je zal er zelf inmiddels wel aan gewend zijn en er geen aandacht meer aan besteden. Dus gewoon blijven negeren die mensen, je hebt genoeg lezers die het wel top vinden.

Groetjes,
Ries

Richard zei

Ik had een probleem met het posten (te veel tekens) dus ik heb met maar in twee stukjes gehakt. of je überhaupt zoveel wilt lezen moet je zelf maar even kijken.

===================================

Toch nog maar even een reactie plaatsen. Ik ben normaalgesproken niet iemand die reacties plaatst, maar leek me nu wel een leuk idee om een verhaaltje terug te schrijven. Had het eigenlijk iets eerder willen doen, maar beter laat dan nooit.

Ik vind dat je een leuke blog hebt geschreven en hoop dat je nog een hele tijd met plezier doorgaat. Hier en daar staan er dan wel wat spellingfoutjes in, maar daar moeten we geen groot probleem van maken vind ik. Je doet het immers voor jezelf en wij mogen blij zijn dat we het zomaar mee kunnen lezen. Daarnaast is het allemaal prima te volgen desondanks de fouten. Iets wat soms in verhaaltjes die ik schrijf niet meer het geval is. Maar ik zal mijn best doen om dit verhaal leesbaar te houden.

Ik ben een beetje later begonnen met het lezen van je blog. Uiteindelijk ben ik binnen gekomen met google, toen ik op zoek was naar ‘informatie’ over de prostitutie. Ik had een tijdje geleden met een (inmiddels ex) collega in de auto en we hadden het over vrouwen. Op een gegeven moment vroeg hij of ik nog maagd was (geen idee meer waarom). Nu ben ik maagd en had ik geen zin om te liegen, dus ja. Toen begon hij een verhaal te vertellen hoe hij ooit met een groepje vrienden naar Amsterdam was geweest om voor het eerst seks te hebben. En uiteindelijk natuurlijk met de suggestie dat ik dat misschien ook maar eens moest doen. Op het moment zag ik dat echt helemaal niet zitten, maar later ga je dan toch eens denken van ja waarom niet. Zit niet echt te wachten op een vriendin, ben ook het type niet voor onenightstands, dus wat dat betreft is het zo’n gek idee nog niet. Nu had ik echter wel last van vooroordelen over prostituees en wandelaars. Dat is dus iets wat je eerst moet doorbreken en dus het internet op.

Richard zei

Nu zijn we van het internet gewend dat er heel veel rotzooi op staat. En het blijkt dat als iets seks gerelateerd is, dat de hoeveelheid rotzooi alleen maar meer wordt. Toch viel je blog op in de manier van schrijven en het gebruikte perspectief. Na het lezen van een paar stukjes, heb ik je blog toegevoegd om later eens verder te lezen. Er zaten een paar stukjes bij waar ik persoonlijk niet veel aan had, maar toch waren ze interessant of leuk om te lezen. Een paar weken later had ik mezelf up to date gebracht met wat je tot dat punt had geschreven. In de tussentijd ben ik weet te weten gekomen en heeft het me zeker een hele andere kijk gegeven op de prostitutie. Het ziet er in ieder geval een stuk minder negatief uit, en het is leuk om te weten dat er vrouwen zijn die zich er happy bij voelen en professioneel hun werk doen. Niet dat ik nu opeens iets heb van ik moet morgen naar de hoeren, maar het is in ieder geval wel een optie geworden.

Ondanks dat ik inmiddels wel de informatie heb gekregen waar ik naar op zoek was, vind ik het toch leuk om terug te blijven komen om je nieuwe stukjes te lezen. De stukjes die je schrijft zijn toch wel divers qua inhoud en zo wordt het niet snel saai. Ook helpt het dat je verhalen heel persoonlijk weet te brengen. Ik lees je stukjes meestal als ik even niet zo veel te doen heb, of voordat ik ga slapen. Dat moet je niet verkeerd opvatten, het is meer zoiets van “wat zal ik eens even gaan doen” en dan denk je van “oh, misschien heeft Zondares nog een leuk stukje geschreven wat ik kan lezen”. Het helpt wel een beetje dat je het netjes op maandag en donderdag probeert te publiceren. Dan weet ik wanneer er kans is dat ik een nieuw stukje ga vinden. Maar als je dat een keertje niet lukt is dat ook geen ramp natuurlijk. Je moet schrijven wanneer je dat kan en wil, en als dat een keertje niet is kan gebeuren.

Tenslotte wil ik nog heel even iets kwijt over sommige negatieve reacties die je zo nu en dan krijgt. Gelukkig is het een stuk minder dan het af en toe was, maar toch vind ik het vervelend voor je. Ik heb het hier vooral over het uitschelden of het dom negatieve dingen roepen zonder enige aanleiding/uitleg. Je zal er zelf inmiddels wel aan gewend zijn en er geen aandacht meer aan besteden. Dus gewoon blijven negeren die mensen, je hebt genoeg lezers die het wel top vinden.

Groetjes,
Ries

Anoniem zei

Waar blijft het tweede stuk nou?

Richard zei

Blijkbaar heb ik iets fout gedaan bij het posten van het tweede deel. Kwam eigenlijk alleen checken of ik mezelf alleen richard had genoemd of iets erachter had neergezet. Jammergenoeg heb ik het verhaaltje niet opgeslagen, maar ik zal het wel even afmaken. Heb nog wel een idee wat er ongeveer stond. Het is een beetje laat en iets korter dan het voorheen was, maar het idee achter het verhaal is hetzelfde gebleven.

===================================

In eerste instantie was ik op zoek naar hoe het is om ontmaagd te worden door een prostituee. Dat heb ik hier niet gevonden, maar kwam wel een interessant stukje tegen en ben vanaf daar door gaan lezen wat je allemaal nog meer had geschreven. Het koste me toen ongeveer drie weken voordat ik je hele blog gelezen had en het verschil is duidelijk merkbaar. Eerst was ik meer van mening dat het nooit een goede ervaring kan worden en dat ik er later spijt van zou krijgen, maar dat beeld is totaal veranderd. Het is niet gelijk dat ik direct opzoek ben gegaan naar een prostituee, maar ik sta er in ieder geval meer voor open en denk dat het er binnekort wel van zal komen (als ik weer eens wat geld over heb).

Ik vind dat jouw blog leerzaam is en een goede kijk geeft achter de schermen. Er zijn verschillende vormen van prostitutie en prostituees en dus kan het niet alleen het slechte zijn wat mensen er vaak van denken. En het was voor mij meer een 'verassing' dat niet iedere prostituee het alleen maar voor het geld doet of gedwongen wordt. Daarnaast gaat het niet alleen daar over en is het leuk dat je stukjes vele onderwerpen behandelen die te maken hebben met de prostitutie en seks.

Kortom het is een leuke blog en ik hoop dat je het nog lang zal blijven doen.

Groetjes,
Richard86

Zondares zei

Wat een leuke reactie, Richard86

Co Jansen zei

Beste Zondares,
Ik hoop dat je gauw vriendinnen en vrienden en een vriend vind, dat heb je nodig. Ik vind je een heldin en ik wens je niet de eenzaamheid toe.
Ik hoop dat je net als bij "de Geuzen" van de hoeren heldinnen kunt maken in plaats van verguisde vrouwen.
Co.