maandag 8 juli 2019

Vaste klanten

Ik praatte een tijdje geleden met een collegaatje die veel jonger is dan ik, en minder ervaring heeft in de branche. Ze wil heel graag werken, en ze steekt er ook veel tijd en moeite in, maar het gaat nietzo lekker als ze had verwacht. We zaten bij haar thuis een kopje koffie te doen, en ze vertelde me over hoe krap ze zat, en dat haar aanloop zo was ingezakt. Ik luisterde eerst een beetje, gewoon om haar haar verhaal te laten vertellen.

Toen viel me al op dat ze eigenlijk méér aanloop had dan ik. Ze draait meer nieuwe klanten per maand dan ik nu voorelkaar krijg, dat zijn we ook nagegaan met haar administratie. Ik heb haar meteen maar uitgelegd dat je die netjes moet versleutelen en verstoppen, want je weet niet wat de politie ermee gaat doen als ze die in handen krijgen. Er zijn wetten in de maak om klanten van illegale meiden strafbaar te maken immers.

Eerst dacht ik dus dat ze overdreef, want ik was stiekem wel een beetje jaloers op haar aanloop. Nieuwe klanten zijn toch altijd weer spannend, en ik zou meer nieuwelingen ookwel fijn vinden. Maar ik was helemaal niet jaloers toen ik zag hoeveel ze eraan overhield. Het was meestal een halfuurtje, en daarna kwam die klant niet meer terug. Een paar hadden later nogeens geboekt, maar dat hield ook snel op.

Ze is niet slecht in bed, ik heb haar bezig gezien tijdens triootjes. Ze is aantrekkelijk, en ze kan goed haar werk doen. Ik was eigenlijk een beetje verbaasd. Maar al heel snel was het gewoon duidelijk dat ze niet aan klantenbeheer deed, en niet bezig was om haar vaste klanten aan haar te binden. Dat is wel belangrijk, want je succes in de business is vooral hoe goed je je vaste klanten vasthoudt.

Een vaste klant is beter dan aanloop op een heleboel manieren. Een vaste klant kèn je, dus je weet al wat hij wil. Je hoeft niet meer af te tasten waar de beurt heengaat, je kan meteen de goede kant op. Dat komt ook spontaner over, dus hij heeft er meer pret in. Hij kent jou ook, dus hij is meer op zijn gemak en weet waarvoor hij bij je terechtkan. Dus hij heeft meer aan je prestatie, en jij hebt een soepelere wip.

Vaste klanten zijn ook gewoon prettiger plannen. De meeste mannen leven een regelmatig leven, en hebben altijd op dezelfde momenten van de week of maand tijd en geld voor je. Dus daar kun je voor plannen. En plannen blijft altijd een gedoe in dit werk. Seks plannen is lastig, maar het kan best. Mannen doen er alleen vaak nogal nonchalant mee, waardoor je met wat pech achter ze aan blijft rennen met je agenda. Vaste klanten hebben dat veel minder.

Je kan dus rekenen op je vaste klantjes. Dat zorgt ook dat je meer kan rekenen op je inkomen. Zelfs als het een week tegenzit, of de aanloop is weggejaagd door boze verhalen van het OM in de kranten, of je advertentie is niet omhooggeplaatst door de websites, dan heb je tenminste nog je vaste klantjes, en kan je eten. Dat is fijn om te weten. Het geeft je ook een beetje rust, en het zorgt dat je vooruit kan kijken.

Vaste klanten zijn ook guller. Je bent hùn meisje, ze gaan een beetje voor je zorgen. Of je bent hun domina, waar ze geld naartoe willen gooien, dat kan natuurlijk ook. Ze gunnen je meer, want je bent ze dierbaar geworden. Doordat je die band met ze hebt, zien ze het geld dat ze betalen ook niet meer als verlies, maar als iets waar ze jou een plezier mee doen. Dat levert meer geboekte uren op, extra's en fooien.

Daar kan je actief aan werken. Dat moet je niet overdrijven natuurlijk, geen klant zit te wachten op een plakkerige hoer die hem de hele tijd probeert terug te trekken. Gewoon laten zien dat je hem herkent en vrolijk wordt van dat hij er weer is, is al een goede manier. Dan voelt de klant zich herkend, en daar begint het mee. Je hebt ook klanten die het juist ontzettend eng vinden om herkend te worden, maar die wil je toch niet vasthouden, dus dat geeft niet.

Waar bestwel veel mensen wel mee de mist ingaan, is uitmelken. Je moet uitmelken voorkomen, want het werkt niet goed. Als jij een vaste klant gaat proberen uit te melken, door hem onder druk te zetten meer te komen of meer te betalen, voelt hij dat echt wel. Ook als jij denkt dat je subtiel bent. De meeste klanten zwichten wel, maar niet omdat jij handig bent of omdat ze het wìllen. En het maakt jullie band zwakker. Als je het teveel doet, en dat is héél snel, ben je hem kwijt.

Andersom is uitmelken ook een probleem. Er zijn klanten die reageren op onervaren meiden die proberen een klant aan zich te binden, door de boter eruit te braaien. Ze zien het aan je als je probeert om een band met ze te smeden, en helaas zijn er dan veel fijne mannen die afhaken omdat ze denken dat ze anders misbruik van je enthousiasme maken, en veel rotzakken die dan juist gaan zuigen tot ze voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

Een hele populaire is bijvoorbeeld korting krijgen als vaste klant. Dat slaat nergens op, maar er zijn teveel meiden die erintrappen. Je krijgt soms ook berichtjes op de app, waar ze gewoon zeggen dat ze op zoek zijn naar een vast meisje, en heel vaak gaan komen, kan er dan korting af? Of een gratis eerste keer? Dat wordt nooit wat, en je wordt gewoon uitgemolken. Trap daar nooit in. Het zijn gewoon pingelaars.

Als je nog niet weet wat je doet, is het onthouden van zijn naam, wanneer je de vorige keer hebt afgesproken, en wat jullie toen deden al een goed begin. Probeer ook te zien of hij zijn haar, tattoos of juwelen heeft veranderd. Een complimentje laat zien dat je je hem herinnert. Dat kan moeilijk zijn, maar dat kan je leren. En gewoon zeggen dat het lang geleden is laat ook al zien dat je ergens wel aan hem gehecht bent. Maar dat is voor beginners wel het randje!

Met de jaren en de ervaring komt dat je meer kan doen. Subtiele dingen zoals hem onderdeel maken van een verhaal, dat bestaat uit allemaal 'arcs' die inelkaargrijpen. Zorgen dat hij meeleeft in een intrigerend of spannend verhaal waar hij door jou deel van uitmaakt. Je kan hem voorstellen gaan doen, dingen laten proberen waar je van aan hem kan zien dat hij ze wel spannend vindt, maar die hij zelf nog nooit bedacht had. Maar doe dat pas als je héél goed weet wat je doet.

Zo'n verhaal gaat vooral over wat en wie jij bent. Klanten willen je heel graag leren kennen, en een deel worden van je leven. Ze willen een inkijkje, denken ze. Veel onervaren meiden laten die vaste klanten dan steeds verder hun leven in, en dat gaat meestal helemaal mis. Niet dat de klanten opeens boemannen blijken te zijn, maar je echte leven is gewoon nietzo spannend, en hij kijkt nu opeens mee met je eigen leven. Dat is privé.

Een vaste klant maken is investeren. En die investering gaat niet altijd lukken. Je wil dus ook niet dat je eraan begint als het er niet inzit. Bovendien haken sommige mannen juist af als je teveel investeert. Dus je moet pas echt er werk van gaan maken als je ziet dat er wat van te maken is. Wat ik doe is mijn basistipjes voor beginners bij iedereen toepassen, en als de klant er duidelijk op reageert, langzaam uitbreiden.

Dat reageren kan op twee manieren zijn, hij kan er gewoon blij van zijn en verder niets, of hij kan ook een band gaan opbouwen. Dat merk je doordat hij je vertelt dat hij aan je heeft gedacht, of hij komt met iets van de vorige date, of hij heeft gewoon kleine attente dingetjes die hij bedenkt. Als hij alleen blij is, ga je gewoon door met die simpele stukjes herkenning die je hem geeft. Dat hoeft niet méér te worden. Als hij ook een band begint op te bouwen, kan je samen aan de slag gaan met grotere dingen.

Mijn collegaatje had al deze dingen niet gedaan. Ze wist niet dat het bestond, ze had geen mentor die het haar tot in de verfijning uit kon leggen, en uit haarzelf was het ook niet spontaan naar boven gekomen, terwijl ik het wel snel vanzelf ging doen. We hebben danook wel verschillende karakters, ik ben softer dan zij, en kennelijk heeft dat afentoe ook eens vóórdelen.

Toen ik haar over al de dingen in dit stukje vertelde, zat ze me haast ongelovig aan te kijken, totdat ze uitriep dat er een klant was die al een poosje met dat band smeden bezigwas, en zij hem juist af aan het weren was omdat ze hem te close en te plakkerig vond. Daar zat nou juist de kans voor een vaste klant. Dus nu moest ze kiezen of ze een vaste klant wou, of liever afstand hield. Ik denk dat ze daar nog even op moet broeden.

Meiden die groot worden in de business krijgen vaste klanten. Vaste klanten zijn belangrijk om je omzet te houden. Maar uiteindelijk moet het maar net je stijl zijn. Want als je gewoon niet zo met je klanten om wil gaan, is het wel een heel intiem iets wat je openstelt voor je boterham. En als je liever een dunnere boterham eet, maar wel werkt op je eigen manier, is dat gewoon jouw manier, en is dat niet slechter.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Verrassend eind!

TK zei

Nou Zondares, als het niet lukt met die studie, kun je altijd nog een coachingspraktijk voor beginnende hoeren beginnen. ;-)

Anoniem zei

Dat zou mensenhandel zijn, dus doe dat maar niet.

Anoniem zei

Zondares, bedankt voor de spiegel die je mij hebt voorgehouden met je blog op het gebied van sex en het leven in zijn algemeenheid. Ik ga nu verder met werken aan wat ik het echte leven vindt en mijn L.Q. verbeteren i.p.v mijn I.Q en E.Q. Ik wens je een goede reis door het echte leven en veel geluk.