maandag 22 juli 2019

Blij dat ik glij

Als ik met vriendinnen over seks praat, raad ik ze heel vaak aan om glijmiddel te gebruiken. Daar zijn ze vaak niet mee op hun gemak, ookal zou het wat ze dwarszit in één keer oplossen. Glijmiddel maakt seks namelijk makkelijker en leuker, en het voorkomt een boel blessures. Het kan ook gewoon leuk zijn om te gebruiken, en het is zéker beter dan erover in te moeten zitten of je wel nat genoeg bent en blijft.

Ook als ik beginnende collegaatjes goede raad geef, komt glijmiddel aan bod. Als je serieus aan gaat pakken, ga je tegenkomen dat je niet elke keer helemaal drijfnat wordt als het tijd wordt om je wip neer te gaan zetten. Veel meiden maken zelf wel natheid, maar je kan gewoon niet elke keer erop rekenen dat het komt. Bovendien wordt het werk steeds meer werk, en dan hebben alleen meiden met mazzel nog dat ze betrouwbaar nat worden.

Glij heeft namelijk veel voordelen. Het zorgt ervoor dat je niet elke keer heet hoeft te worden als je gewoon wil seksen. In mijn werk is dat natuurlijk belangrijk, maar ook als je het wel lekker vindt om een nummertje te maken maar niet echt hijgend geil bent is glijmiddel makkelijk. Het zorgt ervoor dat je geen rauwheid krijgt, dat je minder makkelijk blesseert, dat de pik makkelijker naar binnen komt, dat je langer door kan, dat condooms minder makkelijk afglijden, dat mannen langere halen gaan maken, en dat het lekkerder voelt. Glij is super!

Het helpt zelfs tegen blaasontstekingen. Dat had ik zelf al gemerkt, maar andere meiden waren daar heel duidelijk over. Ik heb het als advies gegeven aan een kennis die zo'n beetje bang van seks was geworden omdat ze àltijd blaasontstekingen kreeg als ze neukte, en die neukt zich nu door alle achterstallige seks heen omdat het met glijmiddel wèl zonder blaasontsteking gaat. Het zal vast niet voor iedereen werken, maar als je dat probleem hebt, moet je het maar proberen.

Toch is er een soort stigma op glij gebruiken. Het wordt gezien als een soort van toegeven dat je niet geil genoeg bent, en dat het gewoon niet goed genoeg wèrkt bij jou. Dat is onzin natuurlijk, maar toch zien mensen het als een prothese, en lezen ze in alle bladen en horen ze op school dat je als je te droog bent meer voorspel moet doen, en geiler zou moeten zijn voordat je je nattigheid nodighebt. Dat zijn hele domme dingen om te zeggen, want waarom zou je moeten wachten tot je nat genoeg bent om te neuken, als je ook even kan smeren?

Er wordt soms gezegd dat glij niet "natuurlijk" is, en dat je bij "natuurlijke" seks het met je eigen nattigheid af moet kunnen. Ja, je hebt je nattigheid gekregen zodat je kan neuken terwijl het niet teveel gaat wrijven. Maar daar moet je niet zomaar uit concluderen dat je maar met tevredenheid moet smeren als de natuur je niet zoveel geeft als je zou willen.

Als je ogen niet zo goed zijn als je wil, neem je een bril of lenzen. Als je tanden niet zo goed zijn als je wil, neem je een kroon. Maar eigenlijk zit daar al aanvast dat je iets tekortkomt en dat met een prothese moet goedmaken. Het is beter te vergelijken met dat je voeten niet zo hard zijn als je wil, dus dat je schoenen draagt. Of dat je nagels niet zo mooi afslijten als dat je wil, dus dat je een nagelvijl gebruikt. En als je niet zo nat bent als je wil, gebruik je glij.

Net als de meeste dingen die mensen geloven die "moeten" met seks, is nat zijn ook niet iets wat "hoeft." Al ben je kurkdroog, als je wil seksen kan en mag je gewoon doen waar je zin in hebt. Dus pak het glij, het geeft je de vrijheid om te doen waar je zin in hebt. Of dat nou masturberen is, een marathonsessie van 's ochtends tot 's avonds, nadat je wat teveel aan de coke hebt gezeten, of je je man een ritje wil geven terwijl jij er niet zo om zit te springen, doe wat je wil, je hebt glij.

Mensen doen soms moeilijk over glijmiddel kopen. Er zijn al veelteveel mensen die het moeilijk vinden om condooms te kopen, en glijmiddel vinden nog meer mensen moeilijk. Dat is natuurlijk onzin, niemand zal je erop aankijken, niemand zal er zelfs op letten. De kassadame keurt het geen blik waard. Niemand zal je er raar voor aankijken als je met ze in bed verzeilt en ze zien een fles glijmiddel op je nachtkastje. Vooral niet als je het met ze gebruikt.

We moeten af van het idee dat er iets mis is met glijmiddel, en mensen moeten eens accepteren en omarmen dat glijmiddel een plekje in je seksleven heeft. Als je niet wil, of het niet nodig is, prima! Maar je moet het niet afwijzen omdat je het een stapje naar beneden vindt om het te gebruiken, of omdat je vindt dat het soortvan toegeven is dat je niet goed genoeg bent in seks om het zonder te kunnen, of wat je er ook voor neurose over hebt.

In de reclames worden glijmiddelen verkocht met dat ze wat extra's toevoegen. Dat ze extra stimulerend zijn. "Voor mannen die orgasmes geven" zegt een bijzonder tenenkrommende reclame zelfs. Glijmiddel gaat je seks niet extra-goed maken. Glijmiddel neukt niet mee, glijmiddel zorgt alleen dat het allemaal wat gladder en soepeler gaat. Verwarmende, prikkelende of verkoelende glijmiddelen zijn verkoopstuntjes, die waarschijnlijk eerder gaan irriteren dan de boel geiler maken.

Misschien denk jij daar wel heel anders over. Misschien zit jij tijdens de seks te denken "gloeide het allemaal maar wat warmer, dat lijkt me lekker." Dan moet je maar doen alsof ik niets geschreven heb daarover. Maar voor mij is een glijmiddel iets wat leuk kan zijn om mee te spelen, maar voor de rest vooral discreet moet zorgen dat je kan doen wat je wil zonderdat rauwigheid je pret komt storen.

Met discreet bedoel ik dat het eigenlijk alleen moet doen wat het moet doen, en voor de rest nergens problemen veroorzaken. Je wil het niet telkens opnieuw hoeven aanbrengen, je wil niet dat het stoort bij de seks door klef of gummig te worden, je wil niet dat het gaat pillen of vieze draden maakt, je wil niet dat je slip de volgende dag aan je kut gelijmd zit. En met sommige glijmiddelen heb je die toestanden wel.

Je wil ook niet dat het in de weg zit bij beffen. Sommige glijmiddelen smaken naar zuur snot, sommige glijmiddelen geven je zelfs diarree als je teveel ervan binnen krijgt. Als je houdt van zoenen-voelen-beffen-pijpen-neuken-klaar is dat natuurlijk geen probleem. Als je bij het seksen niet weet wat er gaat gebeuren, of als je een heel weekend in bed door gaat brengen, dan is het wel iets om rekening mee te houden.

Iets anders is dat sommige glijmiddelen niet discreet zijn door rommel te geven. Ik heb weleens siliconenglijmiddel gebruikt in mijn badkamer, en dat kwam op de tegels. Makkelijk opruimen, dacht ik. Dat bleek nog heel moeilijk te zijn, en dat ben ik ook op andere plekken tegengekomen. Het is nog steeds een beetje glad op die tegels. Sommige soorten glijmiddel zijn dus oppassen met de rommel die ze geven.

Je hebt verschillende glijmiddelsoorten. Ze hebben allemaal voor- en nadelen. Er zijn teveel produkten om ze allemaal te noemen, maar ik wil wel wat dingen geven om op te letten. Dat is allemaal eigen ervaring, en ookal vertel ik je dingen die waar zijn, voor jou kan het anders uitpakken. Dus gewoon zelf uitproberen is altijd iets wat je moet overwegen.

Eerst maar de officiële glijmiddelen zoals ze in de winkel liggen. Dan begin ik met siliconenglijmiddel. Dat spul is heel dun, heel glad, en voelt heel zacht aan. Het wordt verkocht aan hetero's als superdun, bijna waterdunne olie, en aan homo's als iets dikker spul. Zoals haast altijd met seksspeeltjes: het spul voor homo's is beter. Het is een tripje naar je homo-seksshop waard.

Siliconenglijmiddel is moeilijk weg te wassen, maar het kan wel. Het vlekt een beetje, en als het vuil wordt kan het heel erg vlekken. Het blijft lang op je huid zitten, maar dan voelt het alsof je een dure crème hebt gebruikt, dus dat vind je niet erg. Het gaat niet plakken, en het wordt niet jeukerig of vervelend. Als het makkelijker wegwaste, was het ideaal. Aan de andere kant geeft het veel minder het glibbergevoel dat sommige mensen graag hebben, en krijg je diarree als je het teveel binnenkrijgt, dus het heeft niet alleen voordelen.

Dan de glijmiddelen op waterbasis. Dat zijn er heel veel, en ze verschillen onderling enorm! Je kan er tientallen uitproberen en dan je lieveling kiezen, maar het gebeurt ook regelmatig dat ze opeens van recept veranderen, dus dan kan je weer opnieuw beginnen. Het kan wel helpen om op de ingrediëntenlijst te kijken, want daar kan je een idee krijgen van watvoor soort spul het is.

Blijf bijvoorbeeld uit de buurt van alles waar Nonoxynol in zit. Dat was vroeger heel populair als zaaddodend middel, maar het helpt weinig tegen zwangerschap en veroorzaakt wel irritatie en wordt in verband gebracht met kanker. Gelukkig zie je het weinig meer, maar laat het links liggen.

Glijmiddel met lidocaïne of benzocaïne is verdovend. Dat zie je bij middeltjes die de man langer moeten laten volhouden, of middeltjes die seks voor jou pijnloos moeten maken. Maar dat doen ze dan niet door te zorgen dat je niet rauw wordt, maar door je niet te laten voelen dat je rauw wordt. Dat wordt natuurlijk blessures krijgen. Bovendien kunnen die goedjes branderig aanvoelen, en maak je die wip niet om er zo min mogelijk van te voelen.

Hydroxyethylcellulose, Guargom, Xanthaangom enzovoorts zijn verdikkers die na een poosje zorgen dat het glijmiddel dik en plakkerig wordt. Je begint met een gladde glibber, en na een kwartiertje zit je aan elkaar gelijmd. Alle voordelen die glijmiddelen hebben met het voorkomen van afglijders kunnen daardoor juist omgekeerd komen. Je hebt het zo weer opgelost door nieuw glijmiddel erbij te smeren, maar het is vervelend.

Je hebt nogal wat glijmiddelen waar glycerine of glycerol in zit. Dat spul zorgt dat het langer duurt voordat je glij gaat pillen of plakken, maar het kan wel al van zichzelf rauwheid geven omdat het je natuurlijke barrières op de huid in je kut oplost. Dat voel je als warmte, en meestal als onprettige warmte. Je huid wordt kwetsbaarder, en het spul glijdt wel aardig, maar niet heel goed. En achteraf kan je makkelijker ontstekingen krijgen. Ik vermijd het liever, maar veel van mijn niet-sekswerkende vriendinnen zweren er juist bij.

Als je stoffen als menthol, capsaicine, menthyl-verbindingen of menthol op de ingredientenlijst ziet staan, dan is dat erin gedaan om je glijmiddel als verwarmend of verkoelend te verkopen. Dat spul kan heel erg irriteren als je pech hebt, en het voegt heel weinig toe. Ik heb nog nooit een glijmiddel gezien dat die troep in zich had, en tegelijk zijn werk goed deed. Ik vermijd het.

Je kan ook temaken krijgen met methylparabeen of andere parabenen. Die zijn ongezond om in je lijf te krijgen, dus dat kan je ook beter vermijden. Het is niet zo erg als wat je op sommige websites leest, maar het geeft wel aan dat bij de bereiding er meer is gedacht aan goed lang op de plank kunnen staan in de winkel, en minder aan jouw gezondheid. Dat zegt mij alweer genoeg.

Glij op waterbasis is vaak troep. Vooral als het van Durex is. Het lijkt in het begin wel lekker, maar vaak verandert het na even in lijm, zitten er dingen als glycerine in of zelfs zeep, zodat ze je droog en dor maken, of doet het gewoon zijn werk niet goed. En dat is jammer, want het kan heel goed spul zijn. Als ik glijmiddel op waterbasis wil, koop ik Beppy glijmiddel. Dat is lastig te krijgen, maar ze hebben het gewoon goed doorgedacht.

Heel populair bij sommige mensen is Nurugel. Dat is vooral als massagegel heel populair, maar natuurlijk gebruiken mensen het ook als glij. Je kan het in flesjes krijgen, maar ook als poeder om met water aan te maken. Ik heb er zelf nietzoveel plezier van als sommige mensen die er gek op zijn, maar het is een keertje proberen waard. Ik vond het te snel niet meer zijn werk doen, en bij ruige aktie was het te snel weg voor mij.

Een glijmiddel dat door iedereen wordt afgeraden is vaseline. Nou ja, door iedereen behalve een aantal van mijn meer ervaren sekswerkende vriendinnen. Die vinden het juist heel handig. Vaseline heeft als voordeel dat het een beetje stug blijft, en nietzo glibbert, maar eigenlijk alleen smeert als de wrijving sterk wordt. Het voelt droger, terwijl je toch de rauwheid voorkomt. Dat kan lekker zijn.

Aan de andere kant is het wel op basis van aardolie, en daar kan je wat tegen hebben. Bovendien is het niet veilig met condooms, ookal heeft een collegaatje eens uitgeprobeerd hoeveel verschil dat nou maakt, en viel dat erg mee vergeleken met hoe ernstig de waarschuwingen zijn. Condooms een halfjaar laten liggen was erger dan een nieuw condoom met vaseline gebruiken. Het wast ook erg moeilijk uit, en dat is wel een dingetje.

Vaseline heeft wel als enige glijmiddel de eigenschap dat het nog nuttig is nadat je al rauwe plekken hebt. De meeste glijmiddelen doen daar dan weinig meer aan, maar vaseline verzacht de rauwheid en laat toe om door te ketsen. Ja, niet als je het te ver hebt laten komen natuurlijk, maar het is wel een goed geheim middel voor als je wat te enthousiast bezig bent geweest.

Minerale olie, zoals baby-olie, is nietzo populair. Het is nog slechter voor condooms, het vlekt nog meer en is nog moeilijker uit te wassen, en het smeert maar zo-zo. Toch zijn er mensen die het gebruiken, vooral als ze op de dure glijmiddelen in de drogisterij zijn afgeknapt. Je kan het beter links laten liggen, er zijn betere alternatieven als je even gaat zoeken.

Plantaardige olie is niet beter. Het maakt je condooms evengoed breekbaar, het maakt ook vlekken, en veel plantaardige oliën hebben stoffen die kunnen irriteren. Bovendien smeren ze slechter dan minerale olie, en je blijft dan bijgieten. Aan de andere kant houden ze je kut wel goed befbaar, en de meeste andere glijmiddelen doen dat toch minder.

Sperma is ook een verrassend goed glijmiddel. Je krijgt het alleen na de beurt pas, dus eigenlijk merk je pas hoe goed het werkt als je een vent hebt die het achter elkaar door kan, of als je een triootje, een kwartetje of een gang bang zonder condoom doet. Je weet alleen nooit hoeveel je krijgt, en hoe goed het deze keer gaat smeren. Ik heb wel ervaringen dat ik droog en beurs was, en een goede kwak ervoor zorgde dat ik het met nog twee jongens kon. Maar dat koop je niet in flesjes.

Er zijn mensen die aanraden om eierstruif te gebruiken. Alleen het wit dan. Ik heb het eens geprobeerd voor de nieuwsgierigheid, maar ik kan het je echt niet aanraden. Het is een beetje beter dan spuug, maar vooral omdat het méér is. Het glijdt kort, en het maakt stinkende vlekken. Ik kan me ook voorstellen dat het voor ontstekingen kan zorgen, maar daar heb ik geen last van gehad.

Als je glijmiddel gebruikt, gebruik dan véél. De meeste mensen brengen kleine beetjes aan, maar dat werkt niet. Dat neuk je zo weer weg. Bij het ketsen wrijf je alles overal heen, dus je moet genoeg glij hebben om de hele omgeving te smeren, niet alleen je lastige plekjes. Sowieso moet glij àlle plekjes bereiken, want anders krijg je toch rauwe plekken. Op die rauwe plekken is het bovendien het eerst weg, dus je wilt gewoon teveel gebruiken.

Die rauwe plekjes moeten niet de kans krijgen te ontstaan. Als je ze gaat voelen, ben je eigenlijk al te ver. Je wil al gaan smeren voordat ze beginnen rauw te wòrden. Dus je moet niet pas met glijmiddel gaan werken als je voelt dat je eigen nattigheid niet genoeg is, maar daarvoor al. Ik smeer dus altijd als ik niet kleddernat ben, of als ik wel kleddernat ben maar ik weet dat ik er een lange wip van ga maken.

Je kan glij aanbrengen door te doen wat er op de verpakking staat, maar het werkt beter om hem in te smeren terwijl hij jou insmeert. Dat is leuker dan jezelf doen. Lekker kliederen, het mag nat en glibberig en een beetje overdreven worden. Plak gerust zijn schaamhaar plat tegen zijn buik en zijn ballen, dan schuurt dat ook minder.

Het werkt ook heel goed om een voorraadje glij diep in je kut te spuiten. Je kan het met je vingers naar binnen proppen, je kan de fles in je doos schuiven, maar homo-seksshops verkopen ook een soort injectiespuiten die precies hiervoor gemaakt zijn. Vaak ook nog met vingerringen zodat die spuit niet uit je glibberige handen glipt. Dat voorraadje werkt hij tijdens het neuken langzaam naar buiten toe, en dat zorgt dat je lang glad blijft.

Veel collegaatjes gebruiken ook glijmiddel met de seks met hun man, en dan kunnen ze al deze dingen makkelijk doen. Je eigen vent leert snel genoeg dat je weet wat je doet, en die kijkt nergens meer van op. Bovendien merken die ook wel dat het gewoon fijn seksen is. Met klanten is dat anders. Als die doorhebben dat je glijmiddel gebruikt, vinden ze dat je fake bent, en knappen ze soms af. Die willen de illusie dat je gewoon botergeil en supernat van hem wordt.

Dat krijg je het beste voorelkaar met zo'n spuit. Je brengt wat dikker soort glijmiddel aan achterin je doos, en je maakt je vulva goed schoon en droog. Dan merkt hij er niets van tot je gaat neuken, en dan krijgt hij juist het gevoel dat hij de wilde natuur in je losmaakt. Het hoeft niet zo, een discrete veeg glij werkt natuurlijk ook gewoon, en dat is hoe de meeste collegaatjes het doen.

Een vriendin van me zei dat ze opgehouden was met glij gebruiken omdat ze zwanger wilde worden. In de blaadjes staat dan dat glijmiddel kan zorgen voor verminderde vruchtbaarheid, omdat het sperma er dan doorheen moet. Ik heb dat uit laten zoeken, en alle onderzoeken laten zien dat glijmiddel geen invloed heeft op je kans om een kind te verwekken. Alleen het zaaddodend glijmiddel had invloed, en die was nieteens heel groot.

Ik wil jullie graag meegeven: gebruik glijmiddel, zie het niet als een kruk of iets waar je je voor moet schamen, maar als iets wat moderne mensen handig kunnen gebruiken. Als je niet kleddernat ben, pak er glij bij! Je bent er niet minder om als je het jezelf makkelijker en veiliger maakt. Of je moet het lekker vinden om droog en een beetje rauw te worden, en ook dat is helemaal goed als dat je ding is.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Geen woord over wat de klant van glijmiddel vindt.
Lees maar eens hoe vaak er op Hookers geklaagd wordt over het gebruik van teveel glijmiddel door de dames.
Hoe meer glijmiddel, hoe minder frictie en gevoel bij de man.

Anoniem zei

Informatief stukje!

Anoniem zei

Vanavond maar eens proberen, hihi! Ik heb wel Durex Play, maar als dat niet goed is, welk merk is dan wel goed?

KSP zei

Een tip die je hebt laten liggen: Replens. Gericht op langdurig nathouden bij menopausale vrouwen, maar een supertof glijmiddel. Moeilijk te krijgen tegenwoordig, maar de moeite waard. En als er vraag voor komt, wordt het misschien ook meer beschikbaar.

Anoniem zei

Misschien dat er klanten zijn die er over klagen, degenen die glijmiddel wel prima vinden, zul je er niet over horen.
Gewoon een kwestie van heerlijke olie aanprijzen, en al zíen ze dat ik het gebruik, dan nog zeggen ze 'wat ben je heerlijk nat'.
Er was ooit een soort brokje glijmiddel dat je hoog in de vagina kon inbrengen, dat dan geheel natuurlijk ging smelten, ik weet niet of het nog bestaat.
Maar het lijkt me beter dat we als branche gewoon open en bloot (pun intended) glijmiddel gaan gebruiken naast onze condooms.
Wel als je op de bank zit een handdoekje er onder doen, ik heb ooit een dure stoel verpest met vlekken!

Anoniem zei

lick it before u kick it. Mooi, verhelderend en leerzaam stukje.

Anoniem zei

Die brokjes weet ik nog wel, maar die gaven wel problemen. Dat was een soort was die echt heel onregelmatig kon smelten, en soms echt vlokken en draden gaf bij mij. Ik had toen nog schaamhaar ook, zag er niet uit.

Anoniem zei

Helemaal natuurlijk en werkt vast ook prima : Multi-Gyn Acti / Liqui gel


Misschien prijzig als je het vaak wil gaan gebruiken.. maar dan heb je wel goed spul

Anoniem zei

Ik begrijp die hoeren soms ook niet ... neuken 15 keer per dag gebruiken perperdure potjes lube met een paar honderd millimeter erin.

als ze hun bizz met parameters zouden monitoren via excel zouden ze met draaitabellen andere keuzen maken.

draai maar eens een opzetje door voor 10 jaar werken ......

Er zijn hoeren die nauwelijks lube schijnen te gebruiken maar er zijn er ook die zich compleet volpompen .... het is nogal individueel afhankelijk van het segment waarin ze [willen] werken en de [beoordeling van de] grenzen van hun lichaam in sekswerk.

same anoniem zei

milliliter, mililiter ...

Anoniem zei

pff zonnie wat heet, meer dan 40 graden. Met glijmiddel verander je in een glijbaan.

Anoniem zei

aan 24 juli 2019

ze kunnen ook makkelijk hun kwartaal-BTW zelf digitaal regelen en alleen de jaar-IB door de accountant laten doen en dan een goedkoper tarief uit onderhandelen. Vergt wel wat discipline anders vliegen de boetes om je oren.

Heel kosten bewust zijn ze niet .... daarom valt er zoveel te verdienen door de financiële, religieuze, feministische en quasi-kunstzinnige partijen die rond de hoeren zwermen.

Maak ze bijvoorbeeld weer eens een beetje bang voor de hel rond kerst, doe er een klein mini-cadeautje bij en de donaties aan de kerk vliegen er weer uit.