maandag 18 juli 2016

Mijn eerste fijne klant

Toen ik net begon zal ik ze ookwel hebben gehad, maar toen zag ik het nog niet. Ik was nog zo groen als gras, en ik had nog geen idee hoe mannen werken, hoe ze naar je kijken, en hoe ze bedoelen wat ze zeggen. Ik kan me iets herinneren van toen ik eenmaal achter het raam stond, maar toen was ik ook blasé genoeg om het helemaal niet eens tot me door te laten dringen. Later in de clubs had ik er ook een paar, maar ook die gingen langs me heen.

De laatste jaren zijn het er een beetje meer. Dat heeft niet alleen met mijn andere vormen van prostitutie temaken, want van oude collega's die nog op mijn oude plekken werken hoor ik het ookwel, als ik navraag. Ze zijn er altijd geweest, volgens sommige meiden altijd evenveel als nu, maar volgens de meeste zijn het er meer geworden. Dat is ook nietzo raar, als je kijkt naar wat die mannen allemaal horen op TV.

Ik heb het over klanten die denken dat ze de eerste of de enige klant zijn, die mij ziet als een persoon, en niet als een lap vlees met gaten. Daar klopt natuurlijk helemaal niets van, en dat komt meestal omdat ze hele negatieve ideeën hebben over hoe andere klanten zijn. Daar plakken ze het plaatje op van de onvoelende hoerenloper die meisjes gebruikt zonder ze een blik waardig te gunnen.

Meestal is het een manier om wel met een hoer aan de gang te kunnen gaan, maar toch niet het denkbeeld over prostitutie als een soort vleeshandel los te hoeven laten. Meestal omdat ze het te moeilijk vinden om los te laten wat de publieke opinie over ons zegt, want weinig mensen durven dat toch al, maar heel vaak ook omdat ze de publieke opinie juist heel erg geil vinden, en maar wat graag willen geloven dat het echt waar is.

Natuurlijk willen ze dan niet de boze man uit de verhaaltjes zijn, dus doen ze een beetje werk om te laten zien dat ze geen varken zijn dat alleenmaar wil neuken en het verder niet uitmaakt of je leeft of sterft, en ze vinden zichzelf meteen een hele bink waar jij maar over in je handjes mag wrijven. Intussen krijgen zij hem makkelijk omhoog omdat ze je stiekem heel graag zien als iemand waar ze geen rekening mee zouden hoeven houden als ze daar niet vanwege hun hoogstaande moraal voor kozen.

Er komt hetzelfde soort praatjes uit bij die mannen, als die je wel hoort van Frits Rouvoet. Die beweert ook dat hij de enige is die ons niet ziet als een stuk vlees of een gebruiksvoorwerp. Die zegt dat die ons ziet als "meer dan je lichaam" of dat soort neerbuigende praatjes. En vaak met een zalvende houding alsof we van ontroering gaan breken bij zoveel menselijkheid.

Zo vaak is het zelfrechtvaardiging. Mannen die maar wat graag met een geknakt meisje willen naaien, omdat ze zo'n lijdend slavinnetje een supergeil idee vinden, maar niet zichzelf daarover in de spiegel willen aankijken. Als ze gewoon vertelden dat ze een slavinnetjesfantasie hebben, zoals èchte mannen weleens doen, dan kon ik zó met ze aan de slag, en hadden we allebei een goede tijd. Maar deze mannen geven me een smerige smaak in mijn mond.

Een man die zo doet krijgt geen nieuwe date meer. Zijn nummer gaat op blokkeren, en zijn mails gaan in mijn prullenbak. Lang geleden, toen ik nog niet zo diep in die mannenhersens kon kijken, zag ik nog niet wat er gebeurde, en vond ik het gewoon een beetje ranzige klantjes. Tegenwoordig staan ze me tegen, en daar wegen de opbrengsten niet tegenop.

Het geeft me zelfs wat plezier om te bedenken dat het voor hem wel een vreemde spagaat moet zijn om te denken dat ik een geknakt slavinnetje ben, dat neuken móét, en dat dan toch blijkt dat ik hem, mijn Messias, de deur kan wijzen. Al weet ik ook prima dat ze zó een omslachtig fantasietje hebben bedacht om het toch in hun denkbeelden te laten passen. Maar daar krijg ik dan gelukkig niet meer mee temaken.

Soms doen ze hetzelfde, maar denken ze toch anders, en dat maakt het ingewikkeld. Je hebt mannen die juist proberen om aan te geven dat ze niet alleen voor je diensten komen, en die het uitmaakt wat jij te zeggen hebt, omdat ze proberen om je te openen. Die willen contact met je. Dat is soms omdat ze eigenlijk een GFE willen, of omdat ze zich ongemakkelijk voelen met een vreemde, maar meestal om je de kans te geven te zeggen dat je een slachtoffer van mensenhandel bent.

De klanten zijn de laatste jaren flink banggemaakt. Die willen niet per ongeluk één van die monsters uit de krant of op TV zijn. Ik kan ze niet kwalijk nemen dat ze dan niet onbezorgd losgaan, zonderdat ze me eerst aan de tand hebben gevoeld over of ik misschien één van die mythologische slachtoffers van moderne slavernij ben. Het ergert me natuurlijk mateloos, en het is heel vervelend dat er zo over ons gedacht wordt, maar het is niet zijn schuld.

Bij die mannen gaat het daarom ook snel over, als je ze kan overtuigen tenminste. En het gebeurt weleens dat je hem wel vóór de wip, maar niet meer erná overtuigd hebt. Dan zijn ze niet meer geil, en is hun hele perspectief anders. Soms krijg je dan dat ze ontzettend actief gaan zoeken naar of het wel goed met je zit. Niet dat dat ze minder strafbaar zou maken, als de nieuwe wet erdoor is, maar dat is wat ze denken.

Je hebt ook mannen die het ècht geloven. Die zichzelf voor de eerste keer bij je tegenkomen, en bijna autistisch zijn over wat ze geloven over hoe andere mannen met je omgaan. Die zijn danook snel overtuigd, en dan is het ook over. Die doen het dan ook bij andere meiden niet meer. Dat weet ik omdat ik van één zo'n vent ook opgetogen heb gehoord dat hij zich nu ook bij de andere meiden nietmeer schuldig voelt.

Die verschillende soorten mannen kan ik niet met de schijnheilige eigengeilers op één hoop gooien. Daarom haak ik nog steeds niet metéén af als een vent hier dingetjes van begint te vertonen. Maar ik schiet wel tegenwoordig meteen mijn goeie bui uit als een vent met die praatjes komt, en hij kan maar beter heel snel laten zien dat hij geen hypocriete rukker is, want ik droog op als een krent van die neerbuigende mummelaars.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Zie Lucas 18:11; Jezus noemt deze mensen levende graven. De tirade die hij tegen deze huichelaars afsteekt is om misselijk van te worden, Mat. 23:23-37 (schriftwoord.nl)

http://www.tentmaker.org/books/TheSpiritOfThePharisee.htm

Anoniem zei

Kortom, jij wil graag mannen die komen voor een goeie beurt, geen medelijden met je hebben of vragen of je wel vrijwillig werkt?

Willemijn zei

Wat ik niet begrijp: wie is nu die eerste fijne klant? Er wordt volgens mij niets over deze man gezegd in het stukje.

Albert zei

Beste zondares, met veel plezier en interesse heb ik je volledige website doorgelezen en volg ook regelmatig je nieuwe stukjes. De adjectieven die ik hiervoor gebruikte zijn geldig voor het geheel van je stukjes, er zijn maar een paar uitzonderingen. Een eerste uitzondering is het hoofdstuk over je boekhouder die voor een audit gesleept wordt omdat er zogezegd te weinig geld overbleef van je bruto inkomen. Dat hij ervoor zorgde dat je ondertussen een mooi ontroerend vermogen opbouwde voor jou werd even terzijde gelaten. Jammer genoeg heeft de hetze onder de lezers de arme man er niet toe bijgedragen de zaak nuchter te bekijken. Dit is echter een schoonheidsfoutje in vergelijking met de rest van je publicatie.

Wat me echter meer zorgen baart is je groeiende afkeer van afwijkende meningen over prostitutie. Je verzet tegen overheidsbemoeienis kan op heel wat begrip rekenen. Alleen moet men opletten dat weer door onze extreme stellingnames geen karikatuur van onszelf gaan worden. Je post hierboven waarbij de bezorgdheid van mannen gelijkgesteld wordt met perfide gedachten gaat wel een stuk in die richting. Blijf aub een open geest houden, het geheel van je blog verdient dat.

Als klant mag je je toch wel afvragen of de berichten zoals hier ( http://deredactie.be/permalink/1.2678617 ) en hier  (http://deredactie.be/permalink/1.2676389) dan wel degelijk larie zijn zoals je dergelijk nieuws gewoonlijk afdoet. Men kan het gerecht in België veel verwijten maar we leven nog niet in een bananenrepubliek. Ik ben een bevoorrechte klant van een mature DVP die met veel plezier en kundigheid nog volop in het professionele leven staat. Zij maakt echter ook met regelmaat tijd vrij om andere DVP's bij te staan in opvangtehuizen. Ja, zij is ook een onderdeel van wat jij de zieligheidsindustrie noemt. Haar verhalen kloppen echter van geen kanten met die welke jij hierover deelt. Misschien eens tijd om ook zelf eens een kijkje te nemen? Na tientallen jaren waarvan een groot deel in afzondering gewerkt kan een hernieuwde kennismaking  veruimend zijn, zelfs voor de meest ervaren beoefenaars. Dat merk ik in mijn eigen beroep.

Veel succes gewenst

Nico zei

@ Wllemijn: Ik denk dat je de titel met een dosis ironie mag lezen.

Het verschijnsel "de eerste fijne klant" duikt expliciet op bij het begin van de derde alinea: "Ik heb het over klanten die denken dat ze de eerste of de enige klant zijn, die mij ziet als een persoon..."

Erik Pors zei

De mannen waar u het over heeft, zondares, zouden uw blog eens moeten lezen, dat helpt

Anoniem zei

Hoi, ik ben een collega van 19 jaar, en ik heb het hele weekend je blog zitten lezen. Heel tof dat je schrijft. Ik heb er onwijs veel van geleerd. Ik studeer nog, en ik wil niet dat mijn baantje me achtervolgt, dus ik heb heel veel aan je tips. Ik wou eigenlijk alleen maar zeggen dat ik het waardeer, en dat je zo veel goede duidelijke artikelen schrijft om mensen ons te laten begrijpen.

Ciao!

Anoniempje

Marcus zei

Mijn eerste bezoek aan een Amsterdamse venster meisje? Ik verliet de kamer van het meisje gevoel duizelig. Maar door de vierde bezoek realiseerde ik me dat dit (het bezoeken van prostituees) was niet voor mij. Waarom? We waren niet verbinden. De seks was goed (op een mechanistische manier), maar dat maakte me gefrustreerd. Hier was ik met mooie vrouwen die laat ik seks hebben, maar emotioneel was er een arm verlengd, zodat ik niet te dicht kreeg. Dus, daar was ik, mijn vierde bezoek, en mezelf dat ik nooit meer zou bezoeken. Toen gebeurde er iets. Het was met een (ernstig vrij) Nederlands meisje (niet zo veel Nederlandse meisjes in de rosse buurt in Amsterdam, op een paar jaar later). Ze stelde me voor aan 'het echte girlfriend experience'. Ik gedumpt mijn plan niet terug naar Amsterdam te komen en afgezet met hernieuwde doel. Hoeveel echte vriendin ervaringen heb ik gehad in Amsterdam? Niet zo veel als ik zou willen, maar veel meer dan ik verdien. Hoe komt het? Nou, als de man heet, kunnen de meisjes gaan met die (dat is duidelijk door middel van toevallige observatie). Echter, kunnen vrouwen niet stoppen met vrouwen. Ik heb veel van de meisjes waarom ze reageren op mij gevraagd als ze doen wat ze doen met mij en ik krijg veel verschillende antwoorden. Een daarvan was deze: "Het was de manier waarop je naar me keek toen je binnenkwam." Ze probeerde uit te leggen, maar haar Engels was niet zo goed. Ze bedoelde, dat je niet loook me zoals vlees.

obpesi zei

marcus,

your message is incomprehensible. If you write it in french, it will be a lot clearer to us.

Anoniem zei

Marcus' is alleen reclame voor z'n e-book aan het maken.

Mensen lezen het, begrijpen er geen ruk van, denken dan wat is dat voor een eikel, klikken op z'n naam om z'n profiel te bekijken én Voila.

Het is sluikreclame.

Het kwartje is nog niet bij Zondares gevallen óf ze denkt ach dat poeppie, laat hm maar fff.

Over poeppie gesproken. Dit is goed! Het onderwerp!

Anoniem zei

NB Typische hoerenstreken zijn dat, je dommer voordoen dan je daadwerkelijk bent. T's als 8 keer aan hem aangegeven. Hoerenstreken.

Anoniem zei

nb niet kopen, het boek is hopeloos verouderd.

Anoniem zei

Zijn commentaar mag dan moeilijk te lezen zijn, het is wel altijd relevant en on-topic. Dat kan ik van jou niet zeggen.

Emil zei

Beetje late reactie, maar één zinnetje was heel herkenbaar:
[Mannen die] bijna autistisch zijn over wat ze geloven over hoe andere mannen met je omgaan. Die zijn dan ook snel overtuigd, en dan is het ook over.
Ik heb zelf autisme, en heb binnenkort voor het eerst aan afspraak met een escort.
Ik denk dat ik ook heel lang in het "standaard denkbeeld" (hoeren zijn zielig, geknakt en vaak gedwongen, hoerenlopers zijn of misbruikers of anderszins sneue figuren) heb geloofd, zelfs zonder dat ik het me echt bewust was. En dat was eigenlijk zo totdat ik ben begonnen dit blog te lezen. Dus, zondares bedankt! Je hebt me ook geholpen om de stap te durven zetten om een afspraak te maken, ik kijk er echt naar uit.

En nog iets wat ik me afvraag. Heel vaak als mensen iets of iemand 'autistisch' noemen zit daar een negatieve ondertoon in, heeft het iets beledigends. Maar hier is één van de weinige keren dat ik het lees als een gewoon, beschrijvend woord. Komt dat doordat je als prostituee zelf zo veel gestigmatiseerd wordt dat je sneller door andere stereotypes heen kan kijken, daar opener in staat?

Anoniem zei

Hello goedeavond had een vraagje aan deze mensen hier heb zelf niet zo veel verstand van daarom ? Heb een familie die deze week in de prostitutie gaat beginnen in Duisburg wou vragen hoe is het om paar eerste klanten te hebben is het een naar gevoel en als
Je je geen klanten hebt hoe betaal je huur van de kamer dan ?