maandag 1 juni 2015

Antwoord op: De gedwongen prostitutie verplaatst zich naar...

In de pers kom je deze uitspraak bijna alleen tegen met "de thuisprostitutie" en "het illegale circuit" erachter. In gemeentenota's en politiedocumenten vind je ooknogwel "kleinere gemeenten," "onvergunde vormen van prostitutie," "buiten zicht" en "het internet." Het klinkt alsof ze de vinger wel aan de pols moeten hebben als ze zo trends kunnen zien in hoe de gedwongen prostitutie verandert.

Geloof je dat? Ik niet.

Er is nooit goed breed onderzoek gedaan naar prostitutie, en al helemaal niet naar hoe die zich ontwikkelt. We weten niet eens hoeveel hoeren er zijn, we weten niet hoeveel misstanden er zijn, we weten héél weinig, en hoe harder de hetze wordt, hoe beter de meiden zich gaan verstoppen, dus dan wordt het helemaal een boeltje. Ik ga niet herhalen wat ik al eerder beantwoord heb, dus als je meer wil weten over de cijfers, lees je dat hier.

De kennis over de grootte en samenstelling bestaat niet. Dus waar komt dan vandaan dat de overheid het nodig vindt om steeds maar weer deze dingen te zeggen? Dat kunnen we het beste zien aan wannéér ze met deze uitspraken komen. En dat is telkens nadat ze opgeklopt hebben dat er héél erg veel misstanden zijn in een bepaalde branche, er een razzia komt, en er bot gevangen wordt. Dan moeten ze een verhaal hebben waarom ze niets vinden.

Als ze eerlijk zouden zijn, zouden ze toegeven dat ze er gewoon naast hadden gezeten. Dat hun preken en regels zijn gebaseerd op verhitte fantasietjes. Ze zouden de conclusies trekken uit de resultaten, en zien dat wat ze gezegd hebben onhoudbaar is. En zouden ze hun leven beteren. Maar dat zal de overheid nooit doen. Ze durven niet af te gaan. Dus bedekken ze hun leugens met meer leugens.

Ze liegen vooral zichzelf voor. Als ze handiger waren, en in de gaten hielden dat wat ze zeggen verkeerd is, zouden ze zichzelf beter indekken met die razzia's, door wat succesverhalen te faken. Zoals ze dat nu doen, door zaken die er niets mee te maken hebben te verbinden met zo'n razzia, werkt slecht omdat het nog steeds erg mager afsteekt. Als je ziet hoe zedenrechercheurs elkaar in het geloof helpen, is het niet raar.

Hoeren zijn juist best honkvast. Sommige meiden hebben verschillende soorten prostitutie gedaan, maar meestal zijn we in één soort bezig. Je zag het ook in Utrecht, toen de overheid daar alle raammeiden op straat gooide, gingen die vooral naar andere ramensteden. Er wordt niet zomaar naar een andere soort overgegaan. Dat zijn andere klanten, andere manieren van werken, en je moet je hele reputatie opnieuw opbouwen.

De reden waarom de gedwongen prostitutie zich zou verplaatsen, wordt meestal niet gegeven. Maar als er iets over wordt gezegd, is het dat het heldhaftige optreden van de overheid de criminelen heeft verjaagd van de plekken waar de controles plaatsvinden. Dat zou dan meteen ook de enige criminele business zijn die door de overheid echt effectief is verjaagd, want dat zie je dus echt nergens anders.

Het is een beetje triest om te zien hoe de overheid een rad voor hun eigen ogen draait, om maar niet te hoeven zien dat ze zich een rad voor hun ogen hebben gedraaid. Het is nog triester dat de media het klakkeloos overnemen, en er geen spoortje twijfel wordt geuit, en geen moment wordt uitgezocht of het wel geloofwaardig is wat die overheid vertelt. En het is nog triester wat er door al dat zelfbedrog met ons gebeurt.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Het vervelende is dat de branche óók zichzelf beschadigd. Er zijn partijen in de legale branche - om twee voorbeelden te noemen: de partner van een bekende sekswerkster op de wallen én een bedrijf in den lande dat in de vergunningsfase zit - die zichzelf proberen op te hemelen door de illegale branche zwart te maken met niet op concrete feiten gebaseerde berichtgeving óf door uitvergroting van een enkel incident tot ongekende proporties. De media pakken die (twitter)berichtgeving dan weer én zelfs verwrongen op. Anti-prostitutie-religieuzen en anti-prostitutie-feministen rekken dan de media-kolder over de illegale branche naar wens weer op naar de algehele branche. En .... jawel .... de cirkel is rond én kan zich weer opnieuw versterken in een nieuwe niet op feiten gefundeerde negativiteitspiraal. "Zie je wel" "ja dat heb ik ook gelezen" "oh vertel, ik moet morgen een artikel plaatsen en ik heb nog niets" "hm, goeie info, dat artikel, voor m'n nieuwe boekje over hoerenlopers" "én t sluit ook zo lekker aan op de gedachten en ideeën die ik al had".

Vele klanten en sekswerkers weten beter, echter die zijn geremd om naar buiten te treden door het stigma op seks voor geld.

En Zondares, zoals je aangeeft in jouw artikel: bij rondvraag over het aantal (actieve) hoeren in Nederland blijkt uit de variatie in de antwoorden dat niemand dat weet. De antwoorden bevinden zich meestal binnen een range van 20000 (twintigduizend) tot 40000 (veertigduizend) actieve hoeren." En wat is de definitie van een actieve hoer? Een hoer met minimaal 1 betaald sekscontact per maand? Of één met minimaal 3 á 4 per week? Of meer?

Tja ...Anoniem zei

Vorige reactie +1

Nico zei

Ergens in de afgelopen maanden las ik in de geschreven media dat het aantal legale werkplekken van prostituees sinds legalisering ca. vijftien jaar geleden met ongeveer een-derde is afgenomen. Er wordt van alles gesloten, er komt niets bij.

En kijk, dan kan je daar veel over zeggen, maar dan ben ik niet verbaasd als het zich verplaatst. Iets met het eeuwenoude proces van vraag en aanbod...

Szasja zei

@Zondares, klopt het wel dat indien ik deze post op fb deel ik er de dreigbrief van Marjan Weijers uit deze link er als een soort logo bij zie?

Kees zei

Het verbaast mij dat er zo weinig geschreven wordt over de sluiting van de 2 panden in den haag. Waarom zijn ze gesloten? Alléén omdat de exploitant(e) incidenteel steken heeft laten vallen met het intake gesprek? Had hij/zij (de exploitant) dit wel kunnen weten? Wat is er met de andere hoeren in die 2 panden gebeurt. Is hier de Utrecht-truuk uitgehaald én zijn ze op straat gedonderd met de mededeling "veel plezier in het illegale cirquit?". Óók op twitter wordt er amper over geschreven. Is dat omdat niemand het fijne ervan weet? Loopt het onderzoek nog? Óf is het omdat de met prostitutie geaffineerde twitteraars met name activiteiten in Alkmaar, Amsterdam én Utrecht ontplooien? Én zich nauwelijks bezighouden met Den Haag?

Interesseert Renate dit niet? Interesseert dit Frits niet? Waarom houden Frans, Mark, Felicia en Caja, Marjan, Barbara etc. zich hier niet mee bezig?

Roos? Roos heeft het even aangestipt, dat wel.

Haloooooooooooo waarom maakt niemand zich druk over de verdwenen en weer ten onrechte op straat gesmeten hoeren in Den Haag? Of speelt hier wat anders. Om hoeveel hoeren gaat dat eigenlijk? 2 slachtoffers/aangevers?? 10 benadeelde hoeren?????

Ook de media artikelen die ik las zijn oppervlakkig.

Waarom is de informatie hoerover zo kút!?

NB: wat mij wel opviel dat 1 week voor de sluiting de hoeren plotseling rare fratsen met de prijzen uithaalde. Opeens wijzigde 2 20-jarige hongaarse hoeren de prijs voor nzc/1h voor € 95 naar nzc/45minutsi voor € 200 (een bizarre wijziging in prijs). Blijkbaar wisten deze hoeren ongeveer 1 week van te voren dat het pand ging sluiten?????? Anderszins kan ik hun volledig op hol geslagen gedrag niet verklaren.

NB: eigenlijk wil ik ook de werknamen van de slachtoffer hoeren weten. Ik kan dan dan door zelfreflectie ontdekken of ik mogelijkerwijs signalen over dwang heb gemist. Het kan dus zijn dat ik een door familie gedwongen dwanghoer geneukt heb zonder dat te weten.
(wat op zich niet zo heel raar behoeft te zijn). Ik denk het niet want de 2 jonge hoeren die ik wel eens neukte waren tot op sluiting aanwezig, terwijl de slachtoffers waarschijnlijk medio 2014??? uit de 2 panden zijn gelicht richting Comensha voor hulp.

??Hebben klanten geen recht op wat meer info dan wat nu is verstrekt??
??waar zijn de hoeren gebleven die te goeder trouw waren??

Haloooooooooooo sex-experts duik hier s in!!!!!!!!!

Anoniem zei

Wel apart dat op kinky.nl een stijging van thuisprostitutie te bemerken was na de sluiting van de boten in utrecht. Apart dat jou dat niet is opgevallen!