maandag 4 mei 2015

Antwoord op: Het gaat niet om jou

De uitspraken waar het antwoord van vandaag over gaat, krijg ik meer te horen dan andere mensen. Het is namelijk een antwoord wat ik graag wil geven op al die mensen die moeilijk gaan doen over dat ik wat te zeggen heb over hoe de maatschappij, de overheid, de politie, de media, organisaties en losse mensen met de prostitutie of met prostituees omgaan. En dan vooral de mensen die in de publiciteit treden hierover.

Er zijn mensen die me vragen waar ik me druk om maak, want het gaat toch niet om mij? Ik ben een vrije hoer, en ze willen alléén maar de slàchtoffers van mensenhandel redden! Daar kan ik toch niets op tegen hebben? En waarom ben ik zo hàrd en zo krítisch? Kan ik dan niet zien dat ze hun best doen?

Ze jagen niet op mij, maar op de pooiers! Ze willen òns niet verbieden, maar mijn klantjes strafbaar maken! Daar heb ik toch geen last van? Ze doen dat om mij te beschermen! Ze staan aan mijn kant! oms worden ze gewoon boos. Waar bemoei ik me wel niet mee! Laat ik me bij mijn eigen zaken houden! Zij zijn bezig met belangrijk werk!

Kan ik niet zien dat er hele grote problemen zijn, die aangepakt moeten worden? En met kritiek geven worden die enorme problemen niet aangepakt! Eigenlijk sta ik dan in de wèg! Eigenlijk moet ik met ze sámenwerken inplaatsvan kritiek te geven! En ik leid het debat af van de arme slachtoffers door mijn mond open te doen over de gevolgen van alle initiatieven en acties die ik in mijn nek krijg.

Als je er wat van zegt, doen ze alsof je een privéfeestje komt verpesten. Alsof je je bemoeit met iets waar je eigenlijk niets mee te maken hebt. Alsof je een indringer bent die ver buiten haar boekje gaat als ze zich in de discussie mengt, en die iets gemeens doet door onwelkome argumenten te gebruiken. Die een agressor is, die een indringer is, die alleen komt om dingen kapot te maken.

Het wordt helemaal een boeltje als de mensen over wie ik kritiek heb zelf het slachtoffer gaan spelen. Ze zetten zich in voor de arme geknakte meisjes, en dan worden ze "aangevallen" door "de seksindustrie." Want ik maak opmerkingen tegen ze dat hun feiten niet kloppen, dat hun plannen niet gaan werken en dat ze maar wat zwetsen over wat wij willen en wat wij zeggen.

Dit komt vooral vanaf de mensen in de zieligheidsindustrie, maar ook een heleboel buitenstaanders kijken naar wat ik zeg, en denken dat ze door een paar docu's deskundigen zijn over prostitutie, en doen hun mond open omdat ze denken het beter te weten dan de hoeren zelf. Die mogen er rustig bij gaan staan, want ookal zitten ze er nietzo diep in, en doen ze maar passief mee, ze zijn gewoon een stuk van het probleem.

Mijn antwoord op al die praatjes van al die mensen is dit:

Er komen steeds meer acties, wetten en regels, task forces en NGO's, die allemaal steeds meer aan de prostitutie mogen zitten, en steeds meer mogen bepalen voor de hoer. Dat zijn geen dingen die alleen met de excessen te maken hebben. Die excessen komen te weinig voor, en waar uiteindelijk al die dingen terechtkomen, is op het bordje van de gewone hoer. Dat is telkens zo geweest, en bij nieuwe ontwikkelingen wordt er ook helemáál geen moeite gedaan om te voorkomen dat het wéér zo gaat.

Mensen die vanalles gaan voorschrijven aan hoererij, terwijl ze er niet het minste van snappen, maken er een warboel van. Ze denken geen moment aan de enorme toestanden die aan domme, ondoordachte regels vastzitten. Het wordt natuurlijk nog veel erger als het gaat om strafwetten over dat mensen criminelen zijn, als er bepaalde dingen worden gedaan die in de werkelijkheid niets te maken hebben met misstanden. Dat werkt juist andersom.

Maar ook directe acties, zonder regelgeving, die gewoon te maken hebben met gelobby, foute ideeën in de media zetten, mensen aanspreken, meiden hersenspoelen, het recht doorsmeren, meiden opsporen en aangeven, geld inzamelen voor andere groepjes die zich met deze dingen bezighouden, dat heeft ook allemaal èchte gevolgen, en daar wordt maar liever niet over nagedacht. En als we het aanstippen, gaan jullie zieligdoen.

Voor jullie is het een fantasietje, en een mogelijkheid om je eens lekker in het zonnetje te zetten als reddertje van zielige meisjes, maar wat jullie doen geeft niet alleenmaar jullie een lekkere kick, maar het heeft ook èchte effecten in de èchte wereld van de prostitutie. Daar werk ik elke dag, en ik krijg de resultaten van jullie prietpraat elke dag voor mijn neus. Voor jullie is het een spannend of winstgevend avontuurtje. Wij kunnen er niet voor kiezen de gevolgen niet mee te maken.

Jullie eigengegeil levert op dat er steeds meer stigma op ons terechtkomt, en dat zorgt niet alleen voor een flinke psychische belasting, maar óók dat mensen steeds meer pìkken als iemand wat met ons wil doen. Dat gaat niet alleen over de gekken en psychopaten die zich veiliger voelen om ons aan te vallen, maar vooral ook over politici die lekker makkelijk kunnen scoren door ons vanalles te flikken.

Als je het echt goed bedoelde, zou het je wat uitmaken wat het resultáát is van je acties, je gelobby en je campagnes. Maar daar verstoppen jullie je juist altijd voor, en als ik als één van de weinige stemmen uit de business me uitspreek, zijn jullie juist geschokt over dat je verantwoordelijk wordt gehouden voor wat je doet. Jullie nemen niet de moeite om te kijken wat je doet, maar je wil óók niets te maken hebben met wat je aanricht.

Je verstoppen achter zielige praatjes dat je zulke goeie bedóélingen hebt zet geen zoden aan de dijk. Zolang je niet zorgvuldig bent met wat je doet, komen er gevolgen van die je niet kan overzien, en die gevolgen komen niet op jullie bordje, maar op dat van mij en mijn collega's. Jullie hebben nooit de moeite genomen om eerst eens met ons te praten, of om het zelf eens te proberen, want het kan jullie eigenlijk niet schelen wat er echt aan de hand is.

Wat jullie doen is bovendien belachelijk on-effectief. De politie-razzia's vangen altijd bot, de hersenspoelclubjes krijgen de meiden maar tijdelijk gehersenspoeld, want ooit moet je ze toch vrijlaten, en de ranzige clubjes als Stop the Traffik, Free a Girl en dergelijke schuiven alleen maar geld door naar andere foute clubjes die vooral treiteren en niets voorelkaar krijgen. De meiden die jullie "redden" kunnen dat redden missen als kiespijn.

Dat redden van jullie gaat niet over de meiden, het is masturbatie. Jullie geilen op je eigen reddertjesrol, en of de meid het nodig heeft om te worden gered, wìl worden gered, of beter af is als ze jullie "redding" heeft gehad kan jullie niet schelen. Of je nou opschept dat een meid nu straatarm is maar in ieder geval niet meer néúkt, of dat je gewoon doet alsof ze in het niets verdwijnen, het gaat je dan in ieder geval niet om de hoer.

Laten we ook vooral niet vergeten dat de zieligheidsindustrie niet slecht verdient aan al dat geageer tegen zogenaamde misstanden. Ze verdienen geld over onze ruggen, door problemen te verzinnen die niet bestaan, en daarmee máken ze problemen voor ons die wèl bestaan. Ze verdienen geld over onze rug en onderwerpen ons aan misstanden door te beweren te strijden tegen dat er geld over onze rug wordt verdiend en tegen misstanden, terwijl die geen van beide significant voorkomen. Je verzint niets hypocrieters.

Natuurlijk zou ik hier nog een keer los kunnen gaan over de meiden in de business die het wel best vinden om het stigma te gebruiken om een zwartepiet af te spelen op concurrentes die ze niet bevallen, maar daar heb ik al een heel eigen stukje over geschreven, en daar ga ik nit nogmeer woorden aan vuilmaken.

En laat ik ook nog even wat zeggen tegen de professionele slachtoffers, die de slachtofferindustrie geloofwaardigheid geven in ruil voor pathetische aandacht, schnabbeltjes bij "voorlichting" en "hulpverlening" als "ervaringsdeskundige" en een smak geld via de overheid als "voorschot op schadevergoeding." Het gehuil en gescheld dat kritiek hebben op de onzinverhalen het "aanvallen van slachtoffers" is slaat nergens op. Ik ben niet gebonden aan jullie verhaal. En dat verhaal schaadt andere mensen, dus wat kritiek is heel gezond.

Jullie zijn niet alleen geen slachtoffers, want ik heb van jullie allemaal bij elkaar nog niet één verhaal gehoord wat ik zou kunnen geloven, maar jullie geclaim over je slachtofferschap maakt niet uit als ik aanwijs dat de indianenverhalen over de business niet kloppen, en dat de waanzinnige verhalen die over ons worden verteld schadelijk zijn. Ik ben niet verplicht om te zorgen dat jullie wankele slavinnenfantasietjes overeind blijven staan.

Mensen met emotionele prietpraat over de prostitutie, met idealistische plannetjes om de niet-bestaande problemen met grove wel-bestaande middelen aan te pakken, verbiedertjes, hersenspoelertjes, mensen uit de zieligheidsindustrie, jullie willen heel graag de enige zijn die gehoord worden, en ik snap best dat dat belangrijk is, want een klein beetje kennis over de realiteit bij de mensen zet jullie wel heel erg in je hemd.

De feiten zijn dat jullie het dus voor ons erger maken, èn dat jullie het erger maken voor meiden die ècht problemen hebben. Door de heksenjacht op niet bestaande rare patronen en alle aandacht voor de nepslachtoffer-industrie heeft niemand oog of tijd voor meiden die echt in de problemen zitten, en worden ze niet eens herkènd of èrkend. Niet dat er veel van zijn, want ondanks al jullie waanzinnige overtuigingen zijn jullie zelf veruit de grootste misstand in de prostitutie.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Heerlijke tirade Zondares. Past mooi bij Bevrijdingsdag. Zieligheidsindustrie is tenslotte ook gebaseerd op het principe van fascisme: een groep gutmenschen die denkt andere mensen de wet te kunnen voorschrijven

Henri Bik zei

Fraai stuk Zondares, geef ze van Jetje die hypocriete reddertjes..!

Nu nog de namen ... en we zullen ze aan de schandpaal nagelen, stuk voor stuk met naam en toenaam overgieten met pek en veren..!

Anoniem zei

Wat fictieve kosten en zorgen van een hoer: kamer € 150 per dag, wonen € 800, de BTW verrekening iedere 3 maanden, condooms, glijmiddel, massageolie, make up, hair, lingerie, health insurance hier en health insurance daar, onderhouden familie in thuisland, kinderen in thuisland, huis hier, huis daar, transport, taxi vervoer, jaarlijkse inkomstenbelasting. kasboek bijhouden, accountantkosten, eigendomsrecht huis/huizen in thuisland met alle kosten van dien. (pensioenopbouw), vakantiegeldopbouw, reserveringen onvoorzien. Risico op ziekte (rsi, voetproblemen, kaak, rugklachten, soa preventie), evt plastische chirurgie, verzekeringen hier, verzekeringen daar, verzekeringen en catastrofekosten familie etc etc. Ik ben vast nog van alles vergeten!

En ga dat maar eens allemaal realistisch inplannen.

Peter zei

En stel dat we deze hoer redden á la Renate van der Zee.

Dan stoppen al haar kosten in Nederland en wordt ze realistisch gezien teruggedwongen naar haar thuisland.

Maar wie gaat daadwerkelijk langdurig haar kosten in het thuisland dragen? Leg dat eens uit Frits, GertJan, Renate en Jojanneke.

Jullie hebben makkelijk praten en maken dan van een financieel volledig onafhankelijke vrouw een financieel afhankelijk huisvrouwtje? (Los van morele oordelen).

Anoniem zei

Een laatste geheimpje.

Samantha is simpelweg gelukkig in Nederland.

Anoniem zei

Maar zo is het ook!!

https://twitter.com/kanstaandpijpen/status/596705128461291521

Hoeren zouden "de goede" waardering moeten kunnen toekennen en "de foute" moeten kunnen corrigeren met verbeteringen voor de toekomst. Maar hoe? Als je je privacy niet kan laten aantasten door de bestaande stigmatisering?

Én de echte moedwillige foute?

Er is inderdaad ook veel moois te zien rond hoeren. Én dan denk ik inderdaad ook aan de 2 wekelijkse Soa controles etc. Maar wie ben ik. De hoeren moeten zich gaan uitspreken.


useiwi zei

Zondares overtuigt mij dat de overheid veel maatregelen treft die hoeren als zij benadelen.
(Één van de ergste vind ik dat de belastingdienst onredelijke aanslagen oplegt als hij vermoedt dat een prostituée zwart werkt.)

Ik ben ook niet overtuigd dat de overheid goede maatregelen tegen misbruik treft.
(Om bijv. bordelen te sluiten, geeft Amsterdam een gouden handdruk aan exploitanten die hun pand verkopen. De plannen voor registratie van hoeren vind ik ook ongunstig.).

Maar Zondares suggereert in dit stukje dat misbruik helemaal niet voorkomt, en dat alle vermeende slachtoffers liegen.
Dat is onjuist.

Nico zei

@ useiwi: Heb je het stuk helemaal doorgelezen, tot en met de laatste alinea?

Ik moest nog even denken aan dat waardeloze stuk in de Groene Amsterdammer. Ergens kan ik niet uitsluiten dat via prostitutie misstanden uit Hongarije geïmporteerd worden. Tegelijk... kan ik een artikel niet geloofwaardig vinden als daar wordt gesproken over vrouwen die per dag veertig man afwerken, of lieve schepseltjes die de aangifte tegen hun ("mensenhandelende") "loverboy" intrekken omdat ze verliefd op hem zijn...

Er wordt wel eens een paar vierkante meter vol Polen aangetroffen, maar niemand durft daaruit te concluderen dat de bouw per definitie door uitbuiting en onderdrukking gekarakteriseerd wordt.

Berichtgeving is zo ranzig, weerzinwekkend, dat het over het algemeen gewoon ongeloofwaardig wordt - ten koste ook van serieuze problemen...

Anoniem zei

Kan er geen wet komen die het verbiedt hoeren hun broekje uit te doen voordat je het gezamenlijk eens bent geworden over prijs en handelingen? Ter bescherming van klanten?

Peter (laatste comment :-) zei

"Samantha" tegen mij op een terras.

OrganizIng parties in Holland, your country cán do. You saw the line up "puntjepuntjepuntje 2015"? I will never forget in my life your dance-events. Ze straalde zoals Renate van der Zee straalt als ze net haar eerste exemplaar van haar nieuwste boek van de ontvangt.

Terwijl ik dacht WTF? waar heb je t over?

Na wat gezamenlijk googelen begreep ik dat ze soms met concullega-hoeren naar een dansfestival in Nederland gaat. De grote, met de lasershows, vuurwerk etc etc.

Hoeren zijn niet zo zielig.

Het is essentieel dat wij leren met het juiste perspectief naar een hoer te kijken en vanuit dat perspectief waar nodig te helpen én niet met het perspectief van de (prostitutie veroordelende) hulpverlener.

By the way ik ken ook een hoer die gek op onze musicals is. Zij begrijpt aardig wat Nederlands.

Nederland is een land met veel pretparkachtige pret die niet in die mate en grote in haar thuisland(dorp) te vinden is. Hoeren genieten daar van.

Hun thuisland heeft weer andere kwaliteiten waar wij van genieten.

Het is allemaal een kwestie van perspectief.