zondag 29 maart 2015

Ingezonden: Vroeg beginnen, andere ervaring

Vandaag heb ik een ingezonden stukje. Een dag vroeger, want morgen heb ik het veelte druk. Het is wéér een stukje van een meid die vroeg begon, zoals ik er al eerder één heb geplaatst. Ik hoop dat ik het hiermee heb afgerond, want ik heb wel gemerkt dat ik met die eerste, en zelfs met eerdere stukjes, heel wat meiden die vroeg zijn begonnen tegen hun schenen heb geschopt. Dat was niet de bedoeling, en ik hoop dat jullie nu vinden dat ik genoeg kanten van vroeg beginnen heb laten zien, ookal heb ik er zelf geen ervaring mee.

Ze kwam eigenlijk al meteen na het stuk waar ze kritiek op had, en was onmiddellijk vrijwilliger om haar eigen visie op de site te laten plaatsen. Ze wou niet dat ik herschreef wat ze had te melden, dus het verhaal moest verschillende keren heen en weer tussen haar en mij, vandaar dat het pas later komt. Het komt me nu erg goed uit, trouwens! Ik vond haar verhaal te interessant om het zo kort op te schrijven dat de meeste lezers het niet zouden begrijpen.

Je vorige inzendster over jong werken in de prostitutie was verontwaardigd dat je de jeugdprostitutie als slachtofferschap beschreef, en impliciet instemde met de lezing van de overheid. Heel terecht, maar zij komt wel zelf met een verhaal van een eigen slachtofferschap, namelijk iemand die alleen in prostitutie de onafhankelijkheid kon vinden die ze zocht. Ze vertelt nota bene over haar zelfmoordgedachten. Dat zet wel weer de jonge prostituee in een frame van noodzaak en beperkte keus. In haar uitleg merk je duidelijk dat ze een genuanceerder beeld schept dan je gewend bent van de verleide maagd, maar nog beschrijft ze haar perspectief van een getroubleerde tiener die voor overleving en uit beperking kiest voor het werk. Ongetwijfeld is het voor haar de waarheid, maar ze is niet representatief voor de hoofdmoot van de jonge sexwerkers.

Ik schrijf dit ingezonden stuk omdat ik ook jong ben begonnen, en liever een ander perspectief laat zien, een perspectief dat veel vaker voorkomt dan het drama wat in het andere ingezonden stuk wordt verteld.

Mijn achtergrond was bevoorrecht. Ik kwam uit een gezin zonder stand of milieu, maar met genoeg geld en een verlichte moraal. Mijn vader had een succesvolle carrière, mijn moeder een eigen bedrijf. Ik was niet enig kind, en ik heb op school nooit enige moeite gehad met cijfers of socialiseren. Iedereen zag mij als het raketje dat klaar stond om naar de sterren te schieten, en daar had ik zelfs geen stress van, want ik trok me van die verwachtingen niks aan. Waarom zou ik ook, ik had de keus om te doen wat ik wilde. Dat was een bevoorrechte positie, want ik was me bewust dat vriendinnen en klasgenotes door hun ouders veel strakker werden aangestuurd dan ik, niet alleen wat betreft verwachtingen omtrent scholing en gehoorzaamheid, maar ook de interactie van hun puberale onzekerheid met de reactie van de ouders op de nieuwe vrijheden van hun kind trok daar de moraal en de preutsheid steeds verder aan. Meisjes van de tienerleeftijd worden door ouders en peer pressure bang gemaakt voor alles. Mijn ouders deden daar echter niet aan mee, en verwelkomden mijn nieuw verworven vrijheden. Een oudere broer was daar instrumenteel in, want die had voor mij het pad gebaand bij mijn ouders, en werd daarbij ook als mijn oppas beschouwd, hoewel hij mij helemaal vrij liet.

Mijn ouders hadden nog steeds grenzen, en dat ondervond ik toen ik met jongens begon te spelen. Ik had niet buitengewoon vroeg sexuele gevoelens, maar ik was in tegenstelling tot mijn vriendinnetjes niet bang voor sexuele interactie, minder nog dan de jongens. Het boy band stadium sloeg ik over, en ik ging me al vroeg interesseren in jongens om me heen. Dat werd al snel mijn hobby, wat andere meiden met paarden, turnen, wiet, drank of ballet hadden, had ik met jongens. Mijn ouders stonden me al zeer vroeg romantische liefde toe, maar trokken heel duidelijk de grens bij de romantiek, het moest niet meer dan handje vasthouden en wat kusjes blijven, een beetje rommelen was duidelijk niet gewenst. Ze prentten mij regelmatig in dat ik wel verliefd moest zijn als ik met een jongen bezig was, en spelen met meer dan 1 jongen tegelijk werd zelfs aangepakt, dat was een overschrijding van hun normstelsel waar ze me geen ruimte voor wilden geven. Vanzelf bleef ik dat doen, maar leerde om mijn ouders daar onwetend over te houden.

Ik ontdekte door met mijn jongens te spelen het flirten. Ik leerde flirten snel, want ik besteedde er veel aandacht aan. De kunst van het spelen en verleiden was aan die jongetjes niet besteed, maar ik merkte al vlot hoe sterk oudere jongens en mannen konden worden beinvloed met een paar subtiele manipulaties. Het was een kick om veel oudere mannen als een hond aan de leiband rond te kunnen leiden. Ik liet het nooit tot sexuele handelingen komen, maar ik trok wel graag sexuele aandacht van oudere mannen. Het lerarencorps was daarvoor natuurlijk mijn belangrijkste speeltuin, met flirten en verleidelijk zijn heb ik me door vele huiswerkcontroles heen gemanipuleerd. Ik herinner me nog met plezier hoe mijn leraar Grieks zich niet door mijn charmes liet vermurwen, en hoe veel ik kon leren van zijn weerstand. Hij heeft nooit een krimp gegeven, ondanks dat hij wel mijn invloed voelde.

Terwijl mijn klasgenootjes leerden van hun ouders en elkaar om verlegen en bang te zijn in sexuele context, had ik vrij spel om over mijn eigen sexualiteit te leren. Ik leerde door het spelen en manipuleren met mannen dat ik de complete vrijheid had, zo lang ik maar binnen de ervaringswereld van mijn ouders bleef. Die waren ook niet heel braaf geweest, en dus makkelijker dan het gemiddelde ouderpaar, maar buiten die grenzen waren ze even bezorgd en betuttelend. Dat besef was een belangrijke motivatie om de normen van de maatschappij, en zelfs die van mijn ouders, niet te serieus te nemen bij het kiezen hoe ik met mijn sexualiteit omging.

In de tweede klas middelbaar onderwijs kregen we een serie lessen over sexuele opvoeding, die me niks bijbrachten over sex en de dingen die we echt nodig hadden om te weten waar we mee bezig waren, en die vooral bestonden uit waarschuwingen. De jongens werden gewaarschuwd niet per ongeluk meisjes sexueel te misbruiken of aan te randen, de meisjes werden gewaarschuwd zich niet in te laten met jongens die sexuele bedoelingen met ze hadden. Verder kregen we onduidelijke maar nadrukkelijke waarschuwingen over internet, wat ze als een netwerk van pedofielen afbeeldden. Het meeste ging het ene oor in en het andere oor uit, zoals het meeste op school, maar er was 1 ding waar ik als 13-jarige wel opeens ideeen van kreeg, namelijk waarschuwingen dat je geen geld of kadootjes voor sexuele handelingen moest accepteren. Sex voor kadootjes zag ik niet zitten, maar ik had meteen een klik met het idee sex voor geld te verkopen. Het duurde nog dagen voordat ik de link maakte met prostitutie. Prostitutie was in mijn belevingswereld geen beroep, maar eerder een gesloten subcultuur met een intrinsieke verbinding met drugs en ziekte. Ik wist niet beter dan dat het illegaal was, omdat mijn beeldvorming voornamelijk door films tot me was gekomen. Daar durfde ik nu voorzichtig van af te stappen, en meer free-form na te denken over commercialisering van sex. Het leek me te mooi om waar te zijn, en ik ging op zoek naar het addertje onder het gras. Dat deed ik in de openbare bibliotheek, waar boeken over prostitutie uitsluitend op het nivo van misereverhalen beschikbaar bleken te zijn. Daar knapte ik initieel op af, maar telkens begon het toch weer te jeuken, en ging ik terug om de verhalen steeds kritischer te lezen.

Zogenaamd voor een spreekbeurt heb ik me over jeugdprostitutie goed voor laten lichten. Vooral de Rode Draad kon al mijn vragen samenhangend en correct beantwoorden. Iedereen vertelde me over wat die meisjes bewoog, en ik hoorde al die verhalen terug die ik in de boeken had gelezen, en ik geloofde er geen bal meer van. Ik had veel meer aan uitleg over de kanalen die werden gebruikt om klanten te werven, en over de maatregelen van politie en vrijwilligersorganisaties om meisjes in beeld te krijgen, en wat daar vervolgens mee gebeurde. Dat sloot voor mij veel mogelijkheden af, want ik wist wel al dat ik ten koste van alles moest voorkomen gepakt te worden, sociaal te worden uitgestoten, als slachtoffer te worden aangemerkt, en in een internaat terecht te komen.

Die internaten zag ik destijds als een strafmaatregel voor ongehoorzame meisjes, en het heeft me jaren gekost voor ik overtuigd raakte dat die plekken bedoeld zijn om kwetsbare meisjes te isoleren van gevaar. Toen ik vervolgens vriendinnen werd met een vrouw die in die tijd in een internaat zat, ben ik daar weer op teruggekomen, en sindsdien besef ik terdege dat het in internaten plaatsen van jonge prostituees inderdaad een strafmaatregel voor ongehoorzame meisjes is. Uiteraard woog veel zwaarder in mijn beleving dat ik koste wat kost moest voorkomen dat mijn ouders ingelicht zouden worden. Ik zon op manieren om geld te kunnen verdienen aan mijn sexualiteit zonder in het voetlicht te hoeven treden en mogelijk door de politie opgepakt te worden. In het begin waren mijn gedachten nog primitief en ongevormd, later werden ze steeds concreter en steviger doortimmerd. Het was daarbij belangrijk dat mijn sexuele ervaring explosief uitbreidde in die tijd. Mijn ontmaagding was de katalysator om veel te ontdekken over sex, en ik verloor al mijn verlegenheid en angst er voor.

Ik was 15 toen ik begon met prostitutie, iets meer dan een jaar later, dus dat is eindeloos lang op die leeftijd. Het begon met wat sugar daddy werk, maar dat is niks voor doortastende meisjes met een hang naar avontuur. Ik heb nooit mijn leeftijd kenbaar gemaakt, want ten eerste word je dan te makkelijk door de politie gepakt, ten tweede betaalt het kut, ze denken dat je voor een paar tientjes al uren aan de slag gaat, ten derde krijg je bijna geen klanten als ze weten dat je zo jong bent, want klanten willen helemaal geen minderjarigen, en ten vierde vond ik het een creepy idee dat een klant het zou weten en misschien juist op mijn jong-zijn, mijn chanteerbaarheid dus, geilt. Alles is makkelijker als je doet alsof je ouder bent. Klanten die zelf geen puberdochters hebben zijn heel makkelijk om de tuin te leiden. Je lichaam is niet waar ze je leeftijd aan zien, dat gaat meer om je stem, je manieren, en je kleding. Als je sexueel ontwikkelt, krijg je vanzelf volwassener gedrag, en dat helpt veel om verdenkingen af te weren.

De manieren om uit handen van de politie te blijven ben ik ook blijven gebruiken toen ik eenmaal volwassen was. Ontdekt worden als prostituee is een ramp als je nog meer met je leven wil, en er is geen enkel voordeel aan bekend te worden bij instanties. Tegenwoordig maken ze je compleet kapot als je onafhankelijk werkt, toen ik begon was dat nog veel minder extreem. Ik prijs me gelukkig dat ik vroeg begon, en daarom vanaf het begin al wist dat ik me buiten de greep van de controles en registraties moest houden, want als ik als naieve 18-jarige was ingestapt, had ik moeten leren dat we niet zo normaal worden behandeld als wordt beweerd nadat ik al met naam en toenaam in de registers van politie en overheid stond. Ik ben niet van werkwijze veranderd na mijn meerderjarigheid, want ambitie in de burgerwereld is niet te combineren met de chanteerbaarheid en het stigma van een geoute hoer.

Ik ben het werk blijven doen tijdens mijn studie, ook nu ik afgestudeerd ben en een carrière ben begonnen ben ik nog steeds niet van plan te stoppen. Ik vind het werk veel te interessant, en ik ben overtuigd dat ik nog heel veel te leren heb van het werk, en wat ik tot nu toe heb geleerd zou ik niet willen missen.

Mijn motivatie om met prostitutie te gaan experimenteren had niets met noodzaak te maken, maar alles met het vinden van een gestroomlijnde procedure om sexuele experimentatie en nieuwe ervaringen te organiseren buiten mijn sociale kring. Betaling hield niet alleen in dat mijn besteedbaar inkomen aanzienlijk hoger werd, maar ook dat er een scheiding tussen mij en de sexpartners ontstond die duidelijk afschermde tegen emotionele en sociale inmenging, maar wel ongecompliceerde sexuele interactie toestond. Tijdens mijn studietijd kon ik het inkomen goed gebruiken, en dat haalde ironisch genoeg iets van de puurheid van het werk weg. Ik vond het kruisen van mijn geldstromen tussen mijn legitieme burgerbestaan en mijn illegitieme sexwerk een complicatie die risico met zich meebracht.

Ik vertel nooit dat ik zo vroeg ben begonnen. Er zit al stigma genoeg aan gewoon sexwerker zijn, ik hoef niet nog eens extra zielig en gestigmatiseerd te zijn doordat iedereen denkt dat ik een geestelijk beschadigd eeuwig kindvrouwtje zal zijn omdat ik al jong sexwerk deed, en dat is dus waarom we er stil over blijven. We zijn met meer dan je denkt, want niemand in de meerderjarige scene staat te springen om uit te leggen dat ze jong gestart zijn. Je moet echt vertrouwen winnen bij verstandige sexwerkers als je wil dat ze een boekje open doen over hun vroege start, want niemand wil in de whorearchy een paar treedjes naar beneden. De meiden die een boekje open doen over hun vroege start, als je ze hebt laten merken dat jij er ook vroeg bij was, zijn de geslepen meiden met de scherpste tongen, en ze zijn de meiden die zich het best in de schaduw weten te houden, vaak met een perfect huishouden en een goede baan ernaast. Die hebben de kosten en baten van verlies van anonimiteit al jaren in de smiezen. Denk je soms dat die ervoor uit willen komen? Slimme meiden blijven buiten de kijker, dat is het hem juist.

Geen pamflet meer, uitleg hoe ik aan het werk kwam, aangevuld met human interest, anekdotes, eindelijk autobiografisch genoeg zo?

29 opmerkingen:

Roel zei

"Geen pamflet meer, uitleg hoe ik aan het werk kwam, aangevuld met human interest, anekdotes, eindelijk autobiografisch genoeg zo?"

Haha, ik zou nu jullie correspondentie wil willen lezen, dat kan niet anders dan grappig zijn xD

Interessant verhaal, ik zou het zelf niet erg vinden als er een hele serie komt Dit zijn best interessante verhalen, en willecht helpt het enigszins om het te normaliseren.

Anyway, bedankt, allebei!

En Zondares wens ik natuurlijk succes met de moeilijkheden die ze nu heeft. Als ik zou geloven zou ik voor je bidden ;)

Anoniem zei

Goed verhaal. Ik heb er wat van geleerd!

Juridische Startleeftijd Prostitutie het is én zal een emotioneel beladen onderwerp blijven. Ik zit nog steeds te wachten op een serieus onderzoeksartikel hierover dat van feitelijkheden uitgaat. Mijn overtuiging is dat deze artikelen van hoeren moeten komen.

Wat mij het meest raakte in dit verhaal én wat ik nooit beseft heb én nu ik er op gewezen wordt zeker wel iets bij voor kan stellen is dat een vroege startleeftijd in de prostitutie "iets zou zijn om je voor te schamen" ten opzichte van je collega's.

Terwijl ik óók juist de indruk heb dat de jonge starters "de meest geslepenen", "de meest opmerkelijke" én "de handigste zijn" in het vak. Streetwise ten top. Ik bemerk dat deze dames amper beseffen over hoe enorm veel competenties zij wel niet beschikken waarmee ze moeiteloos een verantwoordelijke reguliere baan zouden kunnen uitoefenen, als ze dat zouden willen. Competenties die ook bij het voeren van een sollicitatie gesprek zeer van pas zouden komen. Wat ze wel missen is dat besef en het zelfvertrouwen (en de CV én de certificaten) om zo'n reguliere baan in te kunnen duiken. Verder zie ik geen drempels die niet met een beetje aanvullende opleiding opgelost zouden kunnen worden.

Zie 2


Anoniem zei

2.

Ik heb het idee dat de drempel voor prostitutie hoog is, maar éénmaal een paar jaar aan het werk ook de voldoening groot is. Om één miniem voorbeeldje te schetsen. Wat is nu mooier dan een klant met zijn vrouw tegenkomen in de stad én de lichamelijk wat ongemakkelijke micro-reacties van de man te observeren. Mannen maak je absoluut geen zorgen. Prostituees zijn niet achterlijk. ONTSPAN!

Ik denk dat iedereen zich voor kan stellen dat prostituees soms in zeer bijzondere situaties verzeild raken. De jong begonnen en nu ervaren prostituee weet dat ze zich overal en altijd uitredt.

Ik bemerk wel dat ik steeds meer moeite krijg met de geobjectiveerde leeftijdsgrens van 16. Zeker als ik de geavanceerde manipulatie-technieken van seksueel rond snuffelende 16-jarige meisjes objectief bezie. Ik zou graag het complete Valkenburg dossier eens lezen! Het zou goed zijn als het OM haar eigen rol, in deze, eens zeer gedegen zou (laten) evalueren. Ik vind persoonlijk dat ze ver buiten hun boekje zijn gegaan met sommige media als partner in crime.

Mijn persoonlijke indruk is dat de geobjectiveerde leeftijdgrens wellicht één jaartje omlaag zou kunnen. Zodat je meisjes van 16 die zich willens en wetens de prostitutie instorten wettelijk kan sanctioneren. (Denk ook aan de zaak van de door 3 meisjes gechanteerde advocaat, ook in deze zaak was, naar ik begreep, het bewust seks voor geld initiërende meisje 16 jaar.)

zie 3

Anoniem zei

3.

Met een komende Nederlandse Prostitutie startleeftijd van 21 zit je dan vanaf 16 tot 21 jaar dan met een grijs illegaal gebied, waarbij zowel meisjes(art x?), pooiers(art 273f), als klanten(?rond art 248b?) hun risico afwegingen kunnen maken, Lijkt mij prima. Misschien met de "loverboy-workshops" op scholen ook wat aandacht geven aan de juridische aspecten, de risico's én ook de kansen. De huidige workshops bestaan alleen uit dramatiek en emotie. Het meisje wordt geschetst als de onschuldige engel én de jongen als de kwaadaardige duivel. Is dat wel zo? Heeft het er misschien mee te maken dat goed betaalde moderne vrouwelijke feministen deze workshops geven én er belang bij hebben dat beeld in stand te houden?

3 van 3 (fini)

Anoniem zei

Heerlijk verhaal, hoeren zijn zo lekker he. Het leven is toch mooi :-)))

Nico zei

Als de minimumleeftijd voor prostitutie het enige probleem was waar prostitutees mee te maken hadden... dan was het al heel mooi geweest...

De Groene Amsterdammer kwam laatst met een artikel over prostitutie. Ik werd daar niet bepaald gelukkig van...

Het was weer een en al: "Alles wordt uit de kast getrokken om die meiden aangifte te laten doen (speciale rechters, verblijfsvergunningen voor niet-Europese hoeren), maar die naïeve, onschuldige wezens blijven maar verliefd op hun wrede mensenhandelaar." Het probleem bestond niet uit eventuele misstanden, het probleem bestond het bestaan van de Wallen zelf. Iedere hoer werd gezien als een aanklacht tegen een mensenhandelaar - maar waarom die aangiften dan nauwelijks rond kwamen - die vraag kwam niet aan de orde...

Dettmeier kreeg ruim baan. Van de Groene had ik beter verwacht. Veel beter. Uiteindelijk is er geen excuus om autoriteiten klakkeloos na te kwebbelen...

Anoniem zei

Interessant verhaal, zou juist wel meer van haar willen lezen, juist hoe ze aan het werk kwam, de human interest, anekdotes etc.

Nico zei

Om meer inhoudelijk te reageren: mooi geschreven.

En het blijft niet onopgemerkt: "Mijn motivatie om met prostitutie te gaan experimenteren had niets met noodzaak te maken, maar alles met het vinden van een gestroomlijnde procedure om sexuele experimentatie en nieuwe ervaringen te organiseren buiten mijn sociale kring. [...]"

En natuurlijk... de laatste zin :)

Joris zei

Doet me een beetje denken aan dat verhaal dat je een tijd terug vertelde over die Syrische die op 14-jarige leeftijd was begonnen...

lisanne zei

Ik wil meer van haar lezen!

Schrijfster van dit ingezonden stuk zei

Toffe reacties, ik wil wel meer schrijven maar ik zou niet weten waarover. Ik zou ook niet weten wat Zondares niet al behandeld heeft. Dit was ter correctie.

Anoniem zei

Source: http://www.nationaalrapporteur.nl/actueel/nieuws/2014/voer-prostitutiewet-snel-in-maar-stel-prostituee-niet-strafbaar.aspx
QUOTE
Laat strafbaarheid prostituees vervallen
De Nationaal rapporteur adviseert (...........) . Uiteindelijk moeten klanten in de legale, vergunde prostitutiesector er van uit kunnen gaan dat zij daar geen prostituees jonger dan 21 jaar zullen aantreffen. Wel blijven klanten strafrechtelijk verantwoordelijk wanneer de prostituee minderjarig is, dus jonger dan 18 jaar.

De resterende strafbaarstellingen (.......) en, buiten de vergunde sector, op de klant van 18 tot 21-jarige prostituees. Deze strafbaarstelling van de klant moet in ieder geval niet leiden tot een zwakkere positie van een prostituee doordat zij haar anonimiteit jegens klanten moet opgeven. (..........)
END OF QUOTE

Mijn opmerking:
Ik blijf het een vreemde situatie vinden, dat nlrapporteur geen enkele verantwoordelijkheid bij de prostituee wenst neer te leggen. Is dat omdat ze een vrouw is?

Ze wil de klant geen enkele mogelijkheid bieden de geboortefatum van een prostituee te checken, toch is hij immer strafbaar bij een prostituee onder de 18!

4 JAAR. Het is niet niks.

Ik zou graag voor de NLRapporteur een rij van 50 door mij te selecteren meisjes zetten. Én dan mag zij kiezen welke <18 óf groter gelijk aan 18 jaar zijn.

Ik wens ze veel success!

(Inmiddels hebben we in Nederland al 2 zelfmoorden van klanten én een paar 16 jarige meisjes met "kwaadwillende" bedoelingen meegemaakt, waaronder een bewust door een 16-jarig meisje gechanteerde advocaat.)

NB ik was tegen 16-jarigen in de prostitutie inmiddels heb ik mijn mening wat bijgesteld. In Zwitserland heeft het namelijk ook altijd probleemloos gefunctioneerd).

Anoniem zei

Misschien moeten we in die loverboy-workshops meisjes van 16 jaar ook leren geen valse aangiften meer te doen als ze bijvoorbeeld te laat thuis zijn gekomen óf spijt hebben van een knuffel met een Marokkaan.

Dat kost ons als belastingbetaler namelijk klauwen met geld.

http://www.beke.nl/doc/2013/Rapport_Van_verhaal_tot_verbaal_30_05_2013.pdf
(50% van de intakes is vals, daarna ook nog een zeer ruim percentage. We registreren maar niet, dan weten we ook de kosten voor de belastingbetaler namelijk niet, wel zo veilig).

De macht van steeds mondiger wordende 16-jarige emotioneel manipulatieve meisje is misschien wel iets té groot geworden!

Anoniem zei

VALSE AANGIFTEN MINDERJARIGEN

zie bv. Blz 19 van 30 van voornoemde link.!!

Met een helikopter naar een grot zoeken. €€€€€€€

QUOTE
In de interviews is een voorbeeld genoemd van een meisje dat was doorgereden na het veroorzaken van een verkeersongeluk. Zij beweerde dat zij dat had gedaan door de toestand waarin zij verkeerde. Ze was naar haar zeggen verkracht in een grot. De politie heeft toen veel energie gestoken in het lokaliseren van die grot en verdachten (inclusief de inzet van een helikopter), zonder resultaat. De zaak is opgelegd en niet als vals te boek komen te staan.
END OF QUOTE

Anoniem zei

Doorrijden na een ongeluk is een misdrijf.

Slim

Erik zei

Pracht verhaal, ik hoop dat er nog vele zullen volgen.

Anoniem zei

Aan de schrijfster van het ingezonden stuk en met name over je comment van 31 maart 2015, 8:25h

Wat ík zou willen horen ....
Dát moment, die seksuele ervaring" dat een jongedame denkt "én nu door deze ervaring ben ik dus nu een hoer".

Ik heb bij veel hoeren díe eerste annekdote proberen los te krijgen. Vooral óók om de "art 273f-dwangelementen" daaruit te destilleren.

Ik heb in al mijn pogingen én vooral bij de centraal-europa hoeren zeer jammerlijk gefaald.
Misschien bestaat dat moment wel niet, maar is het zoals het met zoveel zaken in het leven een glijdende schaal van processen en gedachten daarover én ben je dan langzamerhand geëvolueerd naar dat wat wij onder "een hoer" verstaan. Vanuit een roeping, vanuit een rebel-gedachte, vanuit een geldnood, vanuit het zoeken naar een beter leven, voor gratis drankjes óf voor die "gratis" autorit naar een MTC-party.

Dat moment bestaat dat?

Anoniem zei

@laatste vraag

Dat moment stelt volgens mij meestal niet zoveel voor. Je begint gewoon met een sugar daddy, dat is meestal een toffe gast waar je dan maar mee sekst zoals je dat met je vriendje doet na een paar weken : veel spanning is daar niet meer aan.

Als je beseft dat je meestal seks hebt voor het plezier van je vriend/man, is het volgens mij voor zeer veel zelfs heel normale meisjes helemaal niet moeilijk om als sugar babe te starten voor een rijke vent waar je naar opkijkt.

Dan ineens 2, 3 en hop je bent vertrokken.

Pure noodzaak zoals drugshoeren etc. die haal je er meestal makkelijk uit, dat zijn de marginalen. Maar er zijn veel heel deftige meisjes die dit beroep zouden kunnen uitoefenen, in het geheim, vandaar ook de schrik van veel ouders dat hun knappe dochter dit zou doorhebben. Of de schrik van veel getrouwde vrouwen dat die jonge meiden dat zouden doorhebben, hun man gaat er gegarandeerd op in gaan. Dat is de basis van de stigmatisering. Het is namelijk zo gemakkelijk verdiend en nog leuk ook.

Anoniem zei

@antwoord Thanks Met vr Groet, "Laatste vraag"

Anoniem zei

@laatste vraag

Ik zat nog te denken over je antwoord ...

definities:
Hoer geeft bewust en voorbedacht seks voor geld (cadeautjes of anderszins)
Slet geeft seks met niet of nauwelijks een tegenprestatie (drankjes, transport, cadeautjes of anderszins). Bewust, voorbedacht óf onbewust, onvoorbedacht, impulsief.

Je antwoord is helder. Een echt emotioneel moment is lastig te schetsen. Dat verklaart dat ik niet of nauwelijks anekdotes los krijg.

Er is mi ook een (Nederlands) juridisch moment is dat iemand hoer wordt. Naar mijn mening is dat het inschrijvingsmoment KVK.

Iemand kan dus emotioneel hoer zijn zonder dat juridisch te zijn. (Iedereen kan vrij gemakkelijk voorbeelden verzinnen). Het is veel moeilijker juridisch hoer te zijn en emotioneel niet. Ik ken wel een opmerkelijk voorbeeld. Raamhoeren zijn vanzelfsprekend ingeschreven in de kvk. Ik ken een pas gestarte raamhoer die geïrriteerd wordt als ik haar als prostituee benoem. Zij zegt dan "ik ben geen hoer, ik doe dit maar tijdelijk".

Ik vind haar opstelling opmerkelijk omdat er in mijn perceptie tegenstrijdigheid in zit. Blijkbaar ziet zij hoer-zijn als persoonlijkheid en niet als beroep. Dat is de enige manier waarop ik haar opstelling (enigszins) kan verklaren. Op het moment dat zij haar hoerschap beëindigt ((?)emotioneel(?)) én nog steeds zou vinden dat ze geen hoer is (geweest) kan ik me voorstellen dat zij dan wat psychische problematiek zou kunnen gaan ervaren.

Zij zal dan een (emotionele) keuze moeten maken.
- ik was, ben én zal een hoer zijn (persoonlijkheidstrek)
- ik was een hoer en ben dat nu niet meer (beroep beëindigd).
- ik was geen hoer, ik was economisch gedwongen
- ik was een hoer, ik was economisch gedwongen
- een combi van bovenstaande(?)
- iets met slet ..... (?)
- iets anders dat ik niet kan verzinnen(?)

De definities van Hoer en Slet hebben overlap. Dat is niet handig in het debat maar de connotatie van de woorden is als zodanig.


Anoniem zei

Beter om een 4-voudig-onderscheid te maken:
*pre-emotioneel: ik fantaseer en voel dat ik hoer zou willen zijn.
*emotioneel/daadwerkelijk: ik ontvang geregeld geld voor het geven van seks
*after-emotioneel: ik voel me nog hoer, maar wil het niet meer zijn.
*juridisch: ik sta ingeschreven bij de KVK

Ik ken wel een hoer die juridisch hoer is maar emotioneel/daadwerkelijk niet meer én after-emotioneel waarschijnlijk (nog) wel.

Zij is terug naar het thuisland en heeft zich vanwege kennisgebrek hierover vergeten uit te schrijven uit de kvk.

Anoniem zei

in mijn ervaring zij de jongstge niet het meeste " Streetwise "
net het tegenovergestelde

Anoniem zei

@3 april 2015 08:01

Bij zorgvuldig lezen ontdek je dat dát wat jij stelt ook niet beschreven is.

Beschreven is: dat de (te) jonge starters enige jaren láter het meest geslepen/streetwise zijn.


In de illegale periode stuit je op de meeste barrières, dat vereist slimheid, een continue sensitieve waakzaamheid en een vangnet op de achtergrond. Zij leren snel van soms onvermijdelijke fouten. En moeten in staat zijn snel te handelen én in beweging te blijven. Weinigen beschikken jong over voldoende basis-competenties.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Den Uil zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
KSP zei

Als je 'het vuur in een man ontsteekt' is het daarna zijn taak om jou te verleiden. Een echte man doet dat. Er zijn ook mannen, zoals die anoniem van 4 april 9:34, die verwachten dat je ze dan maar als koninkjes bedient. Doe je dat niet, dan komen ze, net als hij, met mokkige kinderachtigheden zoals dreiging met verkrachting. Die blijven natuurlijk uitgelachen achter.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Volgens mij heeft ze het prima gelezen...

Anoniem zei

Heren,

Voor € 15 kan je al neuken.

Het is jammer voor de dames, maar ze zullen nu dus toch echt economisch zelfstandig moeten gaan worden. Óók in Nederland dat op dat gebied hopeloos achter loopt. Het door vrouwen van mannen omkopen met seks (of t verlangen naar seks) zal steeds slechter gaan lukken.