vrijdag 9 augustus 2013

Geen Nieuws

In mijn e-mail krijg ik een boel mensen die me koppelingen sturen naar het nieuws. Er wordt ook veel over gepraat in forums, en dat krijg ik ook mee. En er zijn dus mensen die me vragen waarom ik daar nog niet opingegaan ben. Laat ik dus maar een kort en snel stukje schrijven over waarom ik het eigenlijk niet de moeite waard vind om zo uitgebreid opintegaan.

De Raad van State
Bouche heeft het druk tegenwoordig, maar komt nog steeds met goeie raad als ik haar nodig heb. Ik heb haar dus ook gevraagd hoe dat nou zit met de uitspraak van de Raad van State die zo triomfantelijk in de pers is gekomen. Hij houdt in dat de gemeente Amsterdam door mag gaan met het herbestemmen van de prostitutiepanden, zodat de prostitutie in de stad verder wordt weggedrukt.

Dat bestaat uit twee dingen. Ze willen de prostitutie meer op één plaats concentreren, want dat is makkelijker handhaven voor de overheid. Die hoeven dan nietzoveel te rijden voor hun controles. En ze vinden het vervelend dat al die prostitutie op een kluitje zit, dus die moet worden uitgedund waar het wel nog mag. Dat is iets wat mijn statisticus tegenstrijdig vindt, maar de Raad van State doet daar geen uitspraken over.

Bouche voorspelde al dat dit niets ging worden, want volgens haar komen dit soort dingen àltijd uit in het voordeel van de overheid, behalve als er iets héél erg tegen de regels is, of als er iets groot in de pers komt. Het argument wat ze bijna altijd gebruiken is dat de overheid de regels mag maken, en zolang ze daarmee geen wet schenden, kunnen ze àlles doen. Het enige wat wel kan gebeuren is dat de Raad van State vindt dat de gedupeerden gecompenseerd moeten worden, maar dit gaat niet op bij prostitutie natuurlijk. Ze vinden dat een pandeigenaar economisch netzoveel kan verwachten van een galerie, een woning of een kantoor als van een hoer per raam.

Het was dus geen nieuws. Dit gebeurt en het gaat meer gebeuren. Op gemeentes heb je als volk geen greep, als we iets gedaan krijgen is het bij de landelijke overheid. Het enige dat opvalt is dat ze niet erg neutraal praten over prostitutie, dat is criminogeen, economisch laagwaardig en overlastgevend. Dat laatste is vooral dat het toeristen aantrekt. Wil Amsterdam geen toeristen meer? Of denken ze ècht dat die voor het homomonument naar Amsterdam komen en de Wallen er een beetje bij doen?

Als eindopmerking vindt Bouche nog dat de advocaten niet echt goed werk hebben geleverd. Maar ze denkt ook niet dat er iets veranderd zou zijn met betere advocaten. De Raad van State is het hoogste bestuurlijk rechtsorgaan, maar helaas een immer meer gepolitiseerd instituut wat met de jaren een verlies van neutraliteit heeft vertoond. De aanstelling van Donner is de nekslag voor de geloofwaardigheid van de Raad geweest.

Kelderende prijzen
Er kwam in het nieuws dat de prijzen van prostitutie helemaal ingestort zijn. Vanwege de crisis. Dat is alvast niet de reden voor de economische problemen in het vak, maar die lage prijzen zijn ook niet eens echt waar. Er zijn wel wat meiden die het voor bijna niets doen omdat ze anders geen klant meer zien, maar die zijn er altijd geweest. Moet je maar beter in je vak zijn. Er zijn wel minder klanten, maar daar komt dus ook nog een heel stukje over.

Het komt alleen af, volgens de kranten, van Geisha. Die vertrouw ik ergens wel, ookal is dat verminderd sinds ze door de overheid zijn benaderd, dus ik wil eigenlijk graag weten wat die nou voor idee erbij hebben om dit soort dingen te schrijven. Op hun eigen website vind je niets, en het is ook maar geïnterpreteerd door journalisten, dus je weet eigenlijk niets van wat erachter zit. Daarom wou ik er eigenlijk ook maar nietteveel over zeggen. Ik zie het niet, en ik heb geen idee of er nou meer inzit.

Bij de KvK aan de schandpaal
Het is voor iedereen mogelijk om de registers van de KvK te doorzoeken. Daarom hebben hoeren meestal een slimme omschrijving voor hun beroep, want je wil niet nagezocht kunnen worden voor het stigma. Maar de gemeente Amsterdam gaat niet meer toestaan dat je je inschrijft als "persoonlijk masseuse", "relaxwerker", "ontspanningstherapeute" of "erotische dienstverlener" ofzo. Het moet "prostituee" worden, want dan hebben ze met één zoekopdracht een lijst met adressen voor invallen.

In de forums en in de pers doen ze nu alsof dit onverwacht is, en niemand ervan wist. Dan hadden ze mijn blog beter moeten lezen. Dit schreef ik al een jaar geleden. Ik weet dat veel mensen het een beetje negeren als ik die dingen schrijf, maar gelóóf maar dat ik dat niet voor mijn lol doe. Als ik dat in de krant en op Hookers zie, dan voel ik me weer zo'n roepende in de woestijn. Als ik het schrijf denken mensen dat ik paranoia ben, en willen ze dat ik met officiële documenten kom die niet eens bestaan, of vinden ze dat ik het verkeerd begrijp, en achteraf zijn ze vergeten dat ze gewaarschuwd zijn. Doe ik het dan nog ergens voor?

Gearresteerd voor lingerie
Met de NS reizen is gevaarlijk, want ze letten goed op wat je bij je hebt. Een conducteur vond een man die met twee meiden een boel lingerie was gaan kopen maar verdacht. Dat waren buitenlandse meisjes, want hij sprak geen Nederlands met hen. We laten alles maar gaan in Nederland, maar niet als het gaat om prostitutie, dan wordt de politie gebeld. En die komen dan ook nog.

De meiden verklaarden in het begin niets, de man ook niet, over dat het hier om prostitutie ging, maar Hongaarse meiden die iets met seks te maken hebben dat moet dus wel prostitutie zijn, en dan mag je alles. Want dat is vast wel mensenhandel! Nou, dat is dus in de cel en in de krant geëindigd. Hij had namelijk de ID-kaarten van de meiden bij zich. De rest verzinnen ze er wel bij, dus dat is genoeg om iemand voor mensenhandel in de cel te douwen.

Ze hadden wat uren verhoor door specialistische mensenhandel-rechercheurs nodig om er een verklaring en een aangifte uit te persen. Ze zijn apetrots dat ze hier werk voor uit hun handen hebben laten vallen. Als je zelf naar ze toestapt krijg je niets gedaan, maar als ze je kunnen pakken zijn ze er zo bij. Je kan het in dit stukje zelfpijperij nalezen.

Nou kan het best de bedoeling zijn geweest om te gaan hoeren. Dat moeten die meiden zelf weten. Maar dat je zelfs al zo hard wordt aangepakt als ze niet eens mogen aannemen dat je gaat hoeren, dat is erg hoor. Het ging hier niet eens om een stel meiden die in een verhuurkantoortje op de Wallen binnenstapten, het was in de trein van Sittard naar Utrecht, en als je daar al niet veilig bent voor Big Brother, dan leef ik in een èng land.

Als ik dat lees, krijg ik niet zin om daar meer over te schrijven. Dit heb ik allemaal al weleens aangestipt, en ik moet er eerder wat meer in de diepte over schrijven dan wéér een stom, bitter nieuwsstukje. Bovendien is dit gevalletje al aangestipt door Mark in zijn blog. Als die jongen zo doorgaat, neemt hij me werk uit mijn handen, en dat zou fijn zijn. Dan kan ik weereens wat leuke stukjes ertussendoor doen.

Kentekenparkeren
Weet je iets waar je wèl wat mee kan? Hier kan je vinden hoe je kan protesteren tegen het geklier van de overheid met gegevens over jou. Ze misbruiken hun macht om je te verplichten om gegevens af te geven over waar je gaat en staat, en die worden tegen de regels van de overheid zelf in, gewoon gebruikt om je in de gaten te houden. Als je zo dom bent om te denken dat de overheid daarmee vertrouwd kan worden, dan doe je niets, maar anders wil ik je graag aansporen om hier je protest te laten horen. HEt kruipt vooruit. Nu is het de hoeren, straks ben jij aan de beurt.

12 opmerkingen:

Unknown zei

"Hij had namelijk de ID-kaarten van de meiden bij zich": Kun jij een reden bedenken waarom hij die bij zich heeft?
Co.

Anoniem zei

@ Co Jansen: Zelfs op de politie site staat dat die meiden alleen Hongaars konden.

Zal dus wel net zoiets zijn als op groepsreizen in b.v. Griekenland. Dan vragen die gidsen ook vaak aan iedereen in de groep om even het ID-bewijs mee te mogen hebben. Op die manier kunnen ze makkelijker ieder lid van de groep bij het hotel in één keer inschrijven (het hotel heeft een bewijs nodig voor controle door de overheid op wie er bij hen heeft overnacht). Zonder veel gedonder die voortvloeit uit het feit dat niemand in de groep Grieks kan.

Ik loop zelf altijd mee, want ik ben nogal achterdochtig en achter in het paspoort staat dat je het niet aan onbevoegden mag afgeven. Maar de meeste mensen vinden het na een lange vermoeiende reis al lang best dat iemand anders die vervelende eindeloos durende administratieve handelingen van ze overneemt.

Kortom: iets dat genoeg voorkomt, ook bij mensen die te goeder trouw zijn (en niets met prostitutie te maken hebben).

Unknown zei

Aan Anoniem 9 Augustus 2013 10:28
Die reden heb ik niet aan gedacht, maar in dat geval is op straat al duidelijk of je gelijk hebt (paspoortinname is vaste prik bij pooiers)
Co.

Admin zei

@Co Jansen, ik kan er wel meerdere bedenken.

Zelf heeft mijn vriendin altijd mijn ID bij haar. Ik vergeet hem altijd.

Op de dag dat dit gebeurde (maandag 5 augustus), was het trouwens 31 graden. De gemiddelde Hongaarse vrouw zal zeker niet dik bekleed met dit weer naar buiten stappen, en zeker niet twee dames van 18 jaar. Grote kans is dus dat ze weinig kleding aanhadden die ruimte overliet voor hun ID kaart.

Als mijn vriendin in een kort jurkje rondloopt in de zomer, heeft zij ook geen zakken daarin zitten. Ik neem dan vaak haar spullen in mijn zakken mee. Dat maakt mij echter ook nog niet direct een pooier.

Maar als je het gehele verhaal wil lezen, en de feiten van de fictie van het OM wilt scheiden, kunt je beter even op mijn blog hier kijken.

Admin zei

@Zondares Velen handen maken licht werk. Leuk om te lezen dat je m'n blog zo kan waarderen.
En ga zo door schat!

P.s. ik vond dat je het wel weer eens verdiende om iets positiefs te schrijven

Anoniem zei

Of denken ze ècht dat die voor het homomonument naar Amsterdam komen en de Wallen er een beetje bij doen?

haha, humor

Anoniem zei

Zonnie, gisteren danste ik en toen ging er zo'n bloedmooie meid voor me staan dansen. Dat overkomt me niet vaak. Ik werd er helemaal geil van maar tegelijk wist ik dat ik niet verder zou komen dan dat.

Anoniem zei

Zondares, twee vragen die eigenlijk niets met het artikel te maken hebben:

1. Een vriendin van mijn vrouw heeft een relatie met een oudere man, die er een rare gewoonte op na houdt. Hij gelooft namelijk dat ejaculeren ouderdom in de hand werkt. Telkens als ze seks hebben, stopt hij voordat hij komt. Ik snap uberhaubt niet waarom je seks wilt hebben als je niet wilt komen. Ben je ooit zoiets tegengekomen?

2. De meeste porno die gemaakt wordt is vanuit een mannelijk perspectief en gemaakt voor mannen met een onvolgroeid sexueel zelfbeeld. Zoals je schreef over hoeveel radicale feministen en gangster rapper op elkaar lijken: in de meeste porno is de vrouw een willoze sexpop en eindigt het met een facial. Persoonlijk vind ik dat onbegrijpelijk: waarom een vrouw hebben als je uiteindelijk jezelf toch aftrekt? Dan had je veel geld aan drank, schoenen en handtassen kunnen besparen en het resultaat was hetzelfde.

Wat ik me afvraag, wat vind jij nou goede porno? Zijn er bepaalde sites/regisseurs/acteurs waar jij fan van bent?

Admin zei

@Anoniem van 11 augustus 2013 08:05

Ik weet dat de vraag aan Zondares was, maar wellicht vind je dit ook interessante informatie.

De eerste vraag vond ik met name interessant, omdat ik het zelf herkenbaar vond. Ik hoef namelijk niet altijd een orgasme te krijgen bij sex om een voldaan gevoel te hebben. Ik ben, zoals je zult begrijpen, een man, en weet dat veel mannen geobsedeerd zijn met hun orgasme. Maar ik weet ook uit eigen ervaring, dat als je écht goede sex hebt, een orgasme niet perse nodig is.
Uiteraard blijft het een fijn gevoel, maar als je nog niet eens op het punt met sex bent dat je zonder orgasme ook een voldaan gevoel hebt, zou ik nog even wat door oefenen hierop, voordat je pas écht kan genieten van goede sex.

Mijn vriendin is over het algemeen ook bepaald geen fan van porno, maar er zijn wel degelijk bepaalde productiemaatschapijen waar mijn vriendin meer van houdt. In dit geval zijn dat X-Art en Passion HD.

Anoniem zei

Wel het gaat hem niet om de goede sex (ze doen het al niet zo vaak) maar hij loopt met het idee rond dat klaarkomen de ouderdom bevordert.

Passion HD en X-art zijn soms aardig, maar nog altijd te nep. Zelden zie je er echte passie.

Anoniem zei

in het Taoist tradities is sex een manier om de interne krachten (Chi) loss te brengen & om een begin te maken met de controleren van deze krachten, die te gebruiken zijn voor de gezondheid onderanderen, ook om tegen de negatiefen van leeftijd te werken, klaarkomen is als verspillen van kracht gezien, ik geloof dat de Buddhist & Hindu tradities/leer zoiets gelijk hebben. Gr Cuchu

Anoniem zei

@Zondares, ik had u dagen geleden een e-mailtje. Ik wou weten of u een paar zeer goede colega's kent die ook zo goed zijn zoals jij. Want ik wil ook dat een vrouw mijn pikkie met hun kut "vastpakt" tijdens het neuken!
:-P

Let op je Spam folder, want ik zal opnieuw een e-mail opstauren!

"Tzeff"