maandag 9 mei 2011

Egyptische collega

Het voelt best raar om niet meer twee keer per week te schrijven, maar ik heb nu wel meer tijd om over mijn stukjes na te denken. Dat schrijft wel lekkerder. Maar het voelt ook wel minder dynamisch. Vroeger was het toch een beetje pushen en haasten, en nu is het wat minder sterk. Aan de andere kant vind ik het eigenlijk wel jammer dat ik niet meer twee keer in de week wat kan melden.

In één van mijn vroegere stukjes heb ik aleens geschreven over mijn tijd in de clubs, toen ik met een collegaatje in contact kwam die uit Egypte kwam. Ze heeft maar even gewerkt, want ze werkte alleen maar voor haar schulden, maar ze was de business in en uit, dus misschien zit ze wel weer ergens. Ik noem haar E.

E was ouder dan ik, ik denk over de 40. Ze zorgde niet zo goed voor zichzelf, misschien was ze jonger maar zag ze er oud uit. Ze was een huisvrouwen-typetje, en ze had als ze aankwam altijd een boerka aan. Dan kleedde ze zich om in de hoerigste kleren van de club, zoals netkousen die wij allemaal toch wel tè vonden.

Toch kreeg ze wel klanten, want ze had iets wat de mannen aantrok. Ik vond haar echt niet aantrekkelijk, maar de mannen bleven voor haar komen. Ze kreeg geen vaste klanten, want ze deed haar best niet. Ze kreeg de nieuwe klanten omdat die toch ergens door gefascineerd werden. Ze had een soort buikdansje wat ze deed, misschien was dat het wel. Want ik kon er verder niets moois aan zien.

Ze is één van de gezelligste mensen die ik ken. Ze maakte vaak in het keukentje een grote pot thee, waar ze in de pot al veelteveel suiker in deed, en dan nodigde ze je heel overtuigend uit om met haar te komen theedrinken. Als je niet wou kwam ze een arm om je heenslaan, en trok je gewoon naar je stoel. Dan kletste ze je de oren van je kop over haar kinderen.

Soms zaten we daar met zijn vijven te kletsen, heel gezellig, en kwam de baas binnen om te vragen of we wat rustiger konden doen, want het klonk door en de klanten moeten wel in de bui blijven. Als je daar eenmaal zat, ging het praten vanzelf en voor je het wist was het erg laat.

Ze kwam uit zo'n Islamitisch gebied, waar je alleen maar horrorverhalen over hoort. Maar als zij erover praatte, klonk het als een reuze gezellige boel. Ze vertelde erover alsof ze vrienden was met iedereen in haar stadje. En toch was ze nooit verdrietig, en zei ze dat ze geen heimwee had. Dat was één van die rare dingen aan haar.

Hoe en waarom ze naar Nederland kwam, vertel ik niet, want dan kan ze te makkelijk worden herkend. Maar dat vertelde ze ons ook. Haar hele leven vertelde ze, en ze vond het helemaal geen probleem als je niets tegen haar wou vertellen. Ze was op een heel fijne manier helemaal tevreden met zichzelf.

Met die boerka zag ze er heel anders uit. Als ze dat ding omhad zag ze eruit als een heel streng gelovige vrouw. Ze gedroeg zich ook anders. Ze deed heel zedig, en keek bijvoorbeeld mannen niet aan. Dat leek totaal niet op de E die ik had leren kennen aan de thee. Die was juist erg makkelijk met zichzelf.

We hebben dus weleens heel voorzichtig gehengeld naar hoe serieus dat geloof nou was voor haar. Dat had niet gehoeven, ze praatte er heel makkelijk over. Je kan bij die vrouw volgens mij niets vinden waar ze niet gemakkelijk over praat. Dat vind ik wel inspirerend, want als je ergens niet over praat denk je er ook niet rustig over.

Zij vindt zichzelf een goede Moslima. Ze doet alles wat ze nodig vindt, maar ze geeft er wel heel erg haar eigen betekenis aan. Ze draagt hoofddoekjes en doet zedig buiten, omdat dat goed is voor de eer van haar familie. Dat vindt ze belangrijk. Ze drinkt soms wel alcohol, maar volgens haar is het voor de Islam belangrijker dat je niet dronken dingen dóét dan dat je echt van de alcohol afblijft. Natuurlijk vertelt ze het aan niemand van haar moslim kennissen, want ze moet de eer van de familie beschermen.

De prostitutie vond ze ook niet de Islam tegenspreken, want volgens haar gaat het erom dat je je gezin niet beschadigt, en volgens haar beschadigt ze haar gezin niet met prostitutie, maar juist door schulden te hebben. Die betaalde ze juist af met de prostitutie. Haar man wist van niets, die dacht dat ze schoonmaakte.

Ze filosofeerde heel veel over het geloof, maar ook over hoe mensen zijn. Ze heeft me een keer heel overtuigend verteld over dat in elk mens een man èn een vrouw zit. Dat je vrouwelijke èn mannelijke personen in je hebt. En dat je die met elkaar in balans moet brengen. Daar hebben we heel leuk over gepraat, want ik vond juist dat ze er andersom naar moest kijken.

Volgens mij zijn we namelijk heel brede personen, en heeft elke mens àlle gevoelens en àlle neigingen die iedereen anders heeft, maar is het sterker of minder bij sommige mensen, en kiezen mensen om sommige dingen te laten bloeien en andere dingen weg te drukken. Zij had van een heleboel dingen het gevoel, dat het bij een man òf een vrouw hoorde. Zij voelde dingen die ze bij mannen vond horen, dus vond ze dat er een man in haar geest zat.

Als we een klant hadden die de club binnenkwam, hadden de andere oudere hoeren geen schijn van kans als zij er bij was. Ze trok de klanten sterk aan. Gelukkig was ze vaak lang bezig, en ze kwam toch maar tijdens de schooluren. Dat is maar weinig tijd. Er waren nietzoveel klanten die dan net kwamen, en ik had nog wel klanten over. Anders had ik haar ook niet zo gemogen.

We deden een keer een triootje. Een klant wou mij en haar. Dat was niet zo vreemd, in clubs willen ze vaker wel een triootje. Het was een heel simpel nummertje, en de klant was lekker tipsy. Dat hielp wel, want dan hoef je niet zo je best te doen. Dat vond ik toen veel beter. Zij en ik werkten best wel goed samen.

Tijdens dat nummer was de klant mij op zijn hondjes aan het neuken, terwijl ik deed alsof ik E befte. Ik heb het niet zo op beffen, dus ik doe wel alsof. Een andere hoer vindt dat echt niet vervelend. Ik zat dus met mijn gezicht op haar doos, en ik zag meteen al dat er iets helemaal niet klopte. Ze was namelijk verminkt.

Daar had ik bijna wat van gezegd, maar dat kan je niet tijdens een wip, dus ik heb maar mijn mond gehouden. Ik werd wel meteen droog, dus de wip was niet fijn. Na de beurt heb ik de klant heel snel weggewerkt, en heb ik haar meteen gevraagd hoe het met die verminking zat. Het was een hele brutale vraag, die ik niet zomaar zou doen. Maar ik moest hem gewoon stellen.

Ze was er net zo makkelijk over als ze altijd is over alles, dus ze vertelde me dat ze toen ze een kind was, was besneden. Haar schaamlippen waren kapotgesneden en aan elkaar vastgenaaid, en haar kittelaar was helemaal verwijderd. Er zat nu een kuiltje, want dat ding gaat best wel diep. Ik schrok, want het leek me zo erg!

Zij vond mij maar grappig, want ze vond het niet zo erg. Ze vertelde er heel relaxed over, dat het wel lastig was geweest maar dat het nu in orde was. De operatie was onder verdoving geweest, en dat vond ze al wel luxe. Vele andere vrouwen krijgen het zonder verdoving. Het was erg lastig geweest dat haar schaamlippen aan elkaar vastgegroeid zaten, maar bij haar eerste bevalling was dat al verholpen. Daarna was ze apart naar een specialist gestuurd om het netjes te laten maken.

Volgens haar was het niet heel erg voor haar seksleven. Ik had gehoord dat je zonder klit geen lustgevoelens meer hebt, maar zij vond dat onzin. Ze kon lustgevoelens hebben, vond seks lekker, en ze kon makkelijk klaarkomen. Vooral vaginaal. Ik vond dat toen erg verrassend, want ik kende mijn lijf nog niet zo goed.

Van haar heb ik een hoop geleerd, maar niet omdat ze mij lessen gaf. Ze liet me zien hoe je flexibel om kan gaan met je omstandigheden, en toch geen schuldige gevoelens hoeft te hebben. Want ze ging tegen de regels van haar cultuur in, zonder dat dat haar schuldig liet voelen. Ze had een soort van zelfvertrouwen, dat haar heel eerlijk liet voelen, ook al was ze eigenlijk best hypocriet. Dat bewonder ik wel, want ze deed niemand wat kwaad.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammer dat er nog maar één keer per week stukjes komen, maar ze zijn wel beter geschreven heb ik de indruk. Dit las heel mooi!

zo'n typische zeikerd zei

Goed stuk, bedankt!

Anoniem zei

Leuk stukje weer!

Anoniem zei

Leuk portret van E. heb je geschreven!

M.

Anoniem zei

Volgens mij heb ik ooit een paar uurtjes met die E van jou doorgebracht. Maar haar artiestennaam begon met een N, nietwaar? Als ik had geweten dat ik jou had kunnen hebben!

Ik probeer me te herinneren welke andere vrouwen er toen in die club waren, maar dat lukt me helaas niet meer. Ik heb je maar net gemist, Zondares!

M. zei

Wauw, heavy. Mooi geschreven.

Anoniem zei

Hallo Zondares,

Ik ben deze blog tegengekomen via het viva forum. Ik wou even zeggen dat ik het heel knap vind wat je doet (Heb je waarschijnlijk al een miljoen x gehoord).

Maar ik prostituees, hoeren en courtisanes altijd al iets fascinerends gezien en ook wel eens gewild dat ik het zelf deed maar het is me echt een brug te ver.

Ik denk ook vooral omdat ik de sociale druk van mensen om me heen niet aan zou kunnen. Want die haat waar jij het over hebt van andere vrouwen/de maatschappij voor hoeren en sletten heb ik altijd wel gemerkt. Het blijft een beetje op de oppervlakte maar het is altijd latent aanwezig. Als het ooit uit kwam dat ik zoiets deed dan zijn de gevolgen niet te overzien heb ik het idee.

Ik heb veel stukken op je blog doorgelezen en ik moet zeggen dat ik er wijzer door ben geworden. Ik kom uit een christelijk gezin en heb eigenlijk nooit iets over seks geleerd en ik heb eigenlijk altijd een 'vrouwelijke seks mentor" willen hebben. Niet om het mee te doen want ik val op mannen maar meer een soort oudere zussen figuur die je uitlegt wat mannen nou echt lekker vinden en wat nou niet. (Net zoals Geisha's in Japan die hebben een "oudere zus" die hun in het vak introduceert.) Ik bedoel wie vertelt je die "echte' informatie nou over seks? Eigenlijk helemaal niemand.

Dus dank je wel voor het schrijven van je blog en ik hoop dat ik ooit de ballen heb om gewoon totale schijt te hebben aan maatschappelijk conventies en me suf te laten neuken door wie ik wil , wanneer ik wil. Tot die tijd lees ik stilletjes mee op je blog.

Trouwens nou heb ik wel een vraag hoe oud ben je eigenlijk want als ik dit allemaal zo lees denk ik dat je rond de 26-30 zit ??? Sorry voor mijn uberlange verhaal maar je hebt er een 21-jarige bewonderaarster bij.

Anoniem zei

ik vind het leuker als je over je zelf schrijft

Anoniem zei

Ik lees altijd met plezier en interesse jouw stukjes. Deze vind ik ook heel interessant! Helemaal omdat ik nu omga met een Irakees die ook uren kan praten over hoe andere mensen in elkaar zitten, geloof en ook de geloofsregels mooi kan uitrekken :P
Bedankt weer!

Anoniem zei

"De ballen hebben om gewoon totale schijt te hebben aan maatschappelijk conventies en me suf te laten neuken door wie ik wil, wanneer ik wil." zegt Anoniem. Dat is nou persoonlijke vrijheid!

Het is juist twijfelachtig dat iemand die deze persoonlijke vrijheid heeft bereikt, daar vervolgens een prijskaartje aan hangt... Het hebben van vrijwillig sex met elkaar zou vanzelfsprekend en zonder geldgewin moeten zijn.

We zouden allemaal naar persoonlijke vrijheid moeten streven en elkaar de vrijheid moeten gunnen. Maar ik ben vast een idealist...

Zondares zei

Haar pseudoniem begon inderdaad met een N, wat leuk!

Ik ben inderdaad "rond de dertig", maar ik ga niet vertellen hoe oud precies.

We kunnen denk ik best wat leren van de moslims, en hoe ze met hun geloof omgaan. Ze vinden geen twijfel in de delen van het geloof waarmee ze niet om kunnen gaan, maar ze leggen het gewoon bij hun eigen geweten neer. Dat vind ik soms ontroerend.

Unknown zei

Aan Anoniem 10;24
Bij mij hoef je alleen maar naakt te zijn, niet boos te kijken, met m'n lul te spelen, te doen of je neuken leuk vindt en met je kutspieren in m'lul te knijpen. Heb je daar wat aan?
Co.