donderdag 6 januari 2011

Poll over jullie

Er is een enquete afgelopen, waar jullie fijn met veel op hebben gestemd. Dat geeft mij ook weer een beetje een idee wie er nou op mijn blogje komen. Ik had deze enquete al een keertje eerder gedaan, maar toen waren er nog nietzoveel mensen die komen kijken. Ik schrijf nu een stuk meer, dat heeft er wel voor gezorgd dat er ook andere mensen komen.

Er hebben 1176 mensen gestemd, in die periode heb ik 26708 unieke bezoekers gehad, dus één op zesentwintig heeft gestemd. Volgens mijn geldmannetje is dat belangrijk, want als je te weinig mensen hebt die stemmen, is je stemming mislukt. Dat legde hij uit, maar mijn oren gingen tuiten. Dit kon nog net, in ieder geval. Volgens hem moest ik het wel met een korreltje zout nemen.

De opties waren man met en zonder ervaring met hoeren, vrouw met en zonder ervaring met prostitutie, en "anders". Die laatste categorie zou toch leeg moeten zijn, maar ik had hem er toch maar bijgezet. En 50 mensen hebben erop gestemd! Hoe kan dat nou? Heeft dat dan wat te maken met significante fractie?

Voor de rest, 311 mannen (26%) hebben ervaring met hoeren, en 551 mannen (46%) niet. Dat telt niet op naar 100%, maar dat hoort dus zo, omdat er meer opties waren. Er zijn dus twee keer zoveel mannen die niet wandelen, als die het wel doen. Dat kan wel, maar ik had gedacht dat het er meer zouden zijn. Een derde is ongeveer wat ik dacht dat er aan mannen naar de hoeren ging, maar ik dacht dat hoerenlopers vaker naar mijn blogje zouden komen. Maar op mijn blogje ben je anoniem, dus waarom zouden ze liegen?

De vrouwen hebben voor het grootste deel geen ervaring, 208 (17%) hebben geen ervaring. Maar ik heb wel 56 collegaatjes (4%) die meekijken! Ik krijg dan meteen zin om een soort van forum op te zetten waar we lekker kunnen kletsen, maar eigenlijk denk ik dat er dan niet zoveel schrijfsters tussen zitten, anders stonden mijn reacties er wel vol mee.

Ik ga even een nieuwe enquete bedenken!

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Je hebt dus 72% mannelijke lezers, 21% vrouwelijke lezers, en 7% onbekend. Van de mannen heeft er 36% ervaring met hoeren. Van je vrouwelijke lezers heeft 19% ervaring in de prostitutie. Behalve als er in Nederland 800.000 hoeren rondlopen, kan je dus wel zeggen dat je disproportioneel veel hoeren onder je lezers hebt.
Die significante fractie gaat om het aantal mensen die stemmen, gedeeld door het aantal mensen die konden stemmen. Mensen die iets te zeggen hebben, stemmen sneller dan mensen die niets op hun lever hebben. Je krijgt dus alleen een goed beeld, als genoeg mensen stemmen. Anders is de kans groot, dat de zwijgende meerderheid helemaal niets van zich laat horen, en je alleen de praters hoort.

Kay zei

De collegaatjes kunnen zowel mannen als vrouwen zijn hé :-)
Zelf collega en man .....

Jasper zei

Mijn vriendin is sinds een tijdje prostituee. Ze liet al een hele tijd via allerlei grappige opmerkingen doorschemeren dat zij ook best "op haar rug" haar geld wil verdienen. Op een dag heb ik haar gezegd dat als ze dat wil, ze dat dan maar moet doen. Een vriendin van haar doet het ook dus ik wist er wel iets van. Ondanks dat mijn vriendin open is over hoe ze het ervaart ben ik gaan zoeken naar meer ervaringen van dames en zodoende kwam ik terecht op jouw blog. Je kan het allemaal erg duidelijk en soms humoristisch verwoorden :-). Als ik dan mag antwoorden op de vraag "wat voor lezer ben jij", kies ik dus voor "anders". Ik lees het blog als partner van een prostituee.

claudia zei

Ik ben dus een "collega" die thuisontvangst doet , maar dan in Spanje. Ik heb wel eens gereageerd, maar van jou geen reactie gekregen.
Ik heb mijn ervaringen net zo beleefd zoals jij ze hebt beleeft, en daarom vind ik het leuk om je blog te lezen.
Misschien toch een idee om gezellie te chatten?? By the way, nog een gelukkig en gezond nieuwjaar, met een goed gevulde portemonee! XXX

Zondares zei

Een mannelijke collega is een man met ervaring met prostitutie. Dat zit dus wel goed.

En Jasper, misschien is het wel interessant als jij eens schrijft hoe het is als partner van een prostituee. Die horen we niet zo vaak.

Claudia, sorry dat ik je eerder gemist heb. Fijn dat je het leuk vind om mee te lezen. Ik hou niet zo van chatten, maar ik vind het leuk dat je reageerd.

Peter zei

Een reactie plaatsen hier is toch wat anders dan een forum. Op een forum kunnen bezoekers ook onderling een onderwerp aansnijden.

Een forum is natuurlijk wel extra werk, om het op te zetten (http://bloggerstop.net/2010/02/add-forum-to-your-bloggerblogspot-blog.html) en om het te modereren (misschien is er een vrijwilliger).

Richard86 zei

Is het alleen niet zo dat dit soort polls op internet altijd maar een fractie van de bezoekers wordt ingevuld? Een deel van jouw unieke bezoekers kijkt misschien even naar een verhaaltje en besluit dan misschien dat hij naar iets anders op zoek was en gaat weer weg. Dan ga je echt geen poll invullen, maar ben je tevens ook minder interessant voor de poll denk ik.

Ik heb overigens wel een mogelijke verklaring waarom een groot deel van de mannelijke lezers geen ervaring met prostitutie heeft. Als je er namelijk geen ervaring mee hebt wil je er waarschijnlijk gewoon iets over weten. Als je dan gaat zoeken kom je vanzelf bij jouw blog uit (ik in ieder geval wel). Een man die al ervaring heeft met de prostitutie zou misschien wel je blog willen lezen, maar heeft de behoefte om ernaar te zoeken waarschijnlijk veel minder. Zodoende lijkt de uitkomst van je poll me logisch. Je poll gaat natuurlijk enkel over jouw lezers en niet over de nederlandse populatie.

Trouwens ik had geen ervaring met prostituees, maar dat is recentelijk veranderd (dus je kan mij opschuiven naar de andere groep hehe). Je hebt mij in ieder geval ervan overtuigd dat er wel degelijk prostituees zijn die voor het werk kiezen en het dus niet gedwongen doen (en al die andere nare dingen). Dit was misschien niet mijn enigste struikelblok om naar een prostituee te gaan, maar toch bedankt voor het wegnemen van deze :)

Anoniem zei

Een derde van de mannen loopt hoeren, dat komt overeen met wetenschappelijk onderzoek. Grappig dat je dat hier ook terugvindt. Je mag trouwens in je handjes wrijven met 27000 bezoekers in een paar maandjes, dat is niet misselijk. Mijn bedrijf krijgt daar nog geen tiende van.

Cedars zei

Ik ben ook wel benieuwd naar de belevenissen van Jasper. Het is toch wel een aparte stap als je vriendin de prostitutie in gaat. Hoe kijk jij daar tegenaan? Vind je het wel een geil idee, of was je bang dat ze het zowieso wel zou doen en wilde je ze niet kwijt? Hadden jullie misschien al ervaring met partnerruil of swingen? Kijk je nu anders aan tegen prostitutie/prostituees/prostitutiebezoekers aan als voor deze stap? Hoeveel krijg jij mee van haar werk als partner? Ben benieuwd, wellicht geeft de zondares je ruimte voor een gast-column. (Zondares?)

Jasper zei

Ik kan er zeker wel wat meer over vertellen maar weet nog niet op welke manier. Met zomaar wat losse flodders en reacties ergens kan ik moeilijk duidelijk maken hoe ik dit beleef. Ik ga er even over nadenken.

Zondares zei

Jasper, als jij je verhaal hier opschrijft, vind ik dat alleen maar interessant.

Of begin er een blogje over!

Cedars zei

Achter elke werkende vrouw staat een (vul zelf maar in) man.

achterelkewerkendevrouw.blogspot.com is nog vrij, jasper!

Co Jansen zei

De "ja's" en "nee's" in enquêtes zijn zo vaak geen van beide dat ik een hekel gekregen heb aan enquêtes.
Co.