maandag 29 mei 2017

Antwoord op: Zo ver zullen ze niet gaan.

Heel vaak hoor je sussend, als je net verteld hebt wat er nou weer voor plannen worden gemaakt in de overheid om nog meer rechten, nog meer plekken en nog meer menselijkheid van ons af te pakken, dat je het overdrijft. Ten eerste omdat ze het voelen alsof je het veel te serieus neemt, ten tweede omdat ze denken dat de overheid wel terug zal schrikken van vergaande maatregelen die echt zware gevolgen zullen hebben.

Vooral klanten hebben die ideeën. Die kijken ernaar, en die zien hoeveel geld de overheid aan ons verdient, hoeveel extra overlast en ellende het op zou leveren als we niet in rust en vrede onze klantjes blij konden maken, en die denken dat niemand zo mal kan zijn om te denken dat je hoererij echt onder de knoet krijgt, want dat is nog nooit gelukt, en iedereen weet dat toch. Wie zou nou de kip met de gouden eieren slachten? Genoeg politici die zelf ook klant zijn.

En ik antwoord: was dat maar waar.

Ja, er zijn genoeg politici klant. En ja, we doen genoeg belangrijke dingen voor de samenleving, al was het maar als bliksemafleider. En ja, we betalen ontiegelijk veel belasting, en ja, we doen niemand kwaad. En ja, we trekken toeristen aan en we zijn leuk om goede sier mee te maken om te laten zien hoe ruimdenkend Nederland wel niet is dat ze ons laten bestaan. Maar toch beschermt ons dat niet.

Je ziet het overal. Rotterdam maakt escorts en thuisontvangsters het leven onmogelijk. Utrecht heeft de hele aanloopsector vernietigd. Den Haag en Groningen pakken niet de locaties als eerste, maar onderwerpen de meiden aan Stasi-praktijken en laten ze koeioneren door de zedenpolitie. Amsterdam koopt de enige panden waar het legaal is om te werken op, omdat ze van ons afwillen. En ondanks alle gevolgen gaan ze gewoon door.

Die zijn niet bang om het lid op de neus te krijgen. Ze weten dat we tochwel doorgaan. Ze weten dat wàt ze ook doen, wij tòch wel door zullen werken. Het is nog nooit gelukt om hoererij helemaal kapot te krijgen, in elke tijd en op elke plek, dus ze kunnen doen wat ze willen zonder het risico te lopen dat de hoererij kapotgaat. Dus kunnen ze ons zo hard ze willen aanpakken, en dat doen ze graag.

Kijk maar om je heen, naar de razzia's, naar de heksenjachten, naar al de sluitingen, naar uitsterfbeleid, naar de wetten waarmee we voor het eerst sinds meer dan een eeuw strafbaar worden, naar de verpreutsing en de onzin in de media. Zo ver gaan ze wel. Zo ver zijn we al gegaan. En we weten nog nieteens wat ze verder nog gaan verzinnen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Helaas wel zondares

Zucht. Ik zou ook gewoon willen dat ze de prostitutie met rust lieten.

Groetjes. Een trouwe klant van prostituees.