donderdag 22 augustus 2013

Heel kort over het nieuws

Ik ga hier geen woorden aan verspillen, ik heb het allemaal al genoeg keren uitgelegd. Maar het moet gezegd worden, dus dan maar even kort:

De gemeente Amsterdam heeft in hun prostitutie-regels vastgelegd dat hoeren duidelijk op te zoeken moeten zijn als "prostituee" bij de Kamer van Koophandel. Iedereen mag zijn bedrijfje zo omschrijven als hij wil, maar hoeren niet. De reden daarvoor is alleen maar om ons kwetsbaarder te maken.

Nu doet die smeerlap van der Laan alsof dit helemaal onverwacht was. Dat is natuurlijk onwaar, ik wist het een jaar geleden ook al, en hij is zelfs gewoon betrokken met zijn werk bij deze toestand. En nu is er aangekondigd dat de gemeente nog niet gaat controleren, vanwege dat ze zich zorgen over ons maken.

Dat is onzin. Ze hebben het er expres ingezet, en ze zijn ook niet van plan om het weg te halen, en ze willen er ook geen geld voor uitgeven totdat ze weer de centjes hebben voor een grote razzia. Maar dat maakt ook niet uit.

Of er nou gecontroleerd wordt of niet, het is vanaf deze maand gewoon illegáál voor meisjes die "verkeerde" KvK hebben. En de exploitanten moeten zorgen dat de meisjes helemaal goed in de papieren zitten. En die doen dus het controleren wel voor de gemeente, want als ze dat niet doen zijn ze hun vergunning kwijt.

Die schijnheilen bij de gemeente hebben hun zin hoor. En ze doen alsof ze het zo erg voor ons vinden. Maar dan hadden ze het niet bedacht, niet voorgesteld, niet ingevoerd, of het in elk geval aangekondigd dat het wèg zou worden gehaald. Nu is het gewoon schijnheilig. Ze hebben ons weer meer onder druk gezet, en daar gaat het gewoon om. Hoertje pesten. Smerige hypocrieten.

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou even een lijstje maken van landen waar deze vrouwen niet meer naar toe mogen: De VS, Nieuw Zeeland, ..., etc.

Jammer als je bv. daar familie hebt zitten.

Dit is een ernstige beperking van bewegingsvrijheid van onschuldige personen. Zo ernstig, dat het misschien wel loont een rechtszaak te beginnen: is het niet discriminatie in strijd met de grondwet, Europese wet of zelfs de rechten van de mens?

DeWandelaar zei

Het lijkt er op dat ze de prostitutie geheel willen laten verdwijnen. Dat is volgens mij het ultieme doel van deze hetze..

Mark van der Beer zei

Bij de meeste exploitanten op de Wallen was hier twee weken geleden al een deadline voor de meisjes.
Geen goede KvK met het juiste beroep erop was geen raam meer.

Mijn vriendin stond toevallig zelf al gewoon als prostituee ingeschreven, dus voor haar maakte het niet uit. Toch wou de exploitant dat ze een nieuw uitreksel ging halen. Bij de KvK stond er een behoorlijke rij hiervoor met dames, wat ik van mijn vriendin begreep.

Meer hierover ook op mijn blog hier

Meeste dames lijken zich vooralsnog zorgen te maken over, of ze nog wel welkom zijn voor vakantie in bepaalde landen nu dit openbaar wordt.

Anoniem zei

Het klinkt misschien lullig, maar ik, en ik vermoed ook veel anderen lezen dit blog uit interesse naar je vak. Vroeger bezocht ik je blog trouw iedere week, tegenwoordig eens in de maand om te kijken of er een stukje is dat daadwerkelijk over prostitutie gaat en niet over politiek of een eventueel verbod

Ik snap best dat het heel frustrend is, hoe de politiek hiermee omgaat, maar met stukjes als dit kunnen we ook niet zoveel.

Co Jansen zei

Registreren teneinde ze uit te roeien: waarom komt me dat zo bekend voor?
Co.

DeWandelaar zei

@Mark van der Beer

Even off topic:

Waarom is het niet mogelijk om op jouw blog een reactie achter te laten? Ik had daar gereageerd, maar het wordt alleen niet geplaatst. Moet het eerst door de beheerder (jij dus) worden geaccepteerd alvorens het geplaatst mag worden?

Mark van der Beer zei

@De Wandelaar
Ja, het moet eerst door de beheerder geaccepteerd worden. Ik heb namelijk geen zin in onzinnige scheldpartijen op mijn blog.

DeWandelaar zei

@Mark van der Beer

Sorry hoor, maar - "onzinnige scheldpartijen"?

Kun je dat even toelichten? Voor zover ik weet heb ik in mijn betoog geen enkel scheldwoord gebruikt. Jij bent in de war met een ander bericht. Jammer...

Mark van der Beer zei

@DeWandelaar

Ik heb ook niet gezegd dat jij dat deed, toch?

Mark van der Beer zei

p.s. ik zie geen reacties van jouw ertussen zitten. iets mis gegaan misschien?

DeWandelaar zei

Ik had mijn reactie zelfs een tweede keer verstuurd.. Dan is het zeker niet goed gegaan.

Mark van der Beer zei

@Wandelaar, nope zie nog steeds niets verschijnen.

Anoniem zei

Beste Zondares,

Echt heel erg hoe het gesteld is met de positie van prostituees in nederland. Ik vind het altijd zo raar dat een prostituee als iets onreins gezien wordt maar een porno-actrice dan weer als een ster, zo hypocriet. Heb jij wel eens gedacht aan die industrie en wat weet jij daarvan? Dat zou misschien een leuk stukje zijn, want het is wel het voorland voor velen als prostitutie zo doorgaat.

Mark van der Beer zei

@Anoniem 24 augustus 2013 20:47

Doet me denken aan deze post hier