maandag 3 september 2012

Studente

In mijn clubtijd zag ik de meisjes komen en gaan. Ik heb zelf ook nogal van clubs gewisseld, dus ik heb heel veel vluchtige contacten gehad. Dat werd eigenlijk haast nooit meer, en als een meid stopte met de prostitutie, kapte ze het contact eigenlijk ook altijd wel af. Zo gaat dat daar, behalve als je echt hartsvriendinnen met iemand wordt. De collegaatjes worden dat nietzosnel, want je bent ergens toch ook wel flink aan het concurreren.

Die collegaatjes zie je meestal nooit meer terug. De buitenlandse meisjes verdwijnen terug naar het buitenland, en de Nederlandse meiden hebben nu nieuwe plekken om naartoe te gaan. Je loopt ze maar heel af en toe tegen het lijf. Als je ze dan ziet, herken je ze misschien niet eens, of ze maken geen oogcontact. Dan stoor je ze ook niet, want misschien willen ze het wel achter zich laten.

Ik liep deze week in de stad, lekker shoppen op een vrije dag. Zo'n dagje jezelf in het nieuw steken, en dan ook nog even een leuke lunch ergens, met daarna massage en zonnenbank. Ik maak een lijstje van dingen die ik gedaan wil hebben, en dan ga ik lekker door de stad heen. Terwijl ik me net stond af te vragen welke tram ik moest nemen om naar de volgende winkel te komen, zag ik een vrouw op de fiets, die ik meteen herkende. Ik noem haar maar S.

S was een meisje uit mijn clubtijd, met wie ik goed klikte. Ik was meer ervaren, zij was een beginneling. S was studente, netzoals ik begonnen was, maar ik was al afgestudeerd, en ik had al werkervaring buiten de prostitutie. Ik heb haar een beetje geholpen, maar ze had het zelf al snel genoeg door. Ze deed het goed, ik vond haar wel een talentje. Opeens was ze verdwenen, na een jaar gewerkt te hebben. Ik dacht dat ik haar nooit meer zou zien.

Toen ik haar herkende, aarzelde ik wel. Ik maak niet het eerste contact, want wie weet, ze kan haar man wel bij zich hebben. Die zou ze dan uit moeten leggen wie ik ben. Ik weet wel dat niet iedereen dat wil. Gelukkig had zij er geen twijfel over. Ze sprong meteen bij me van de fiets af, en begroette me heel blij, met een knuffel en zoenen. We zijn snel een lunchroom op gaan zoeken, want we wouden bijpraten.

De jaren die waren verstreken hadden haar wel veranderd. Ze was nu in een net blauw broekpak, met pumps, een handtas zonder schouderriem en een knotje, terwijl ze vroeger altijd met een sjofele spijkerbroek aankwam, vaak met sandalen. Haar gezicht en figuur waren ook best ouder geworden. Ik schrok eigenlijk een beetje. Clublicht flatteert je wel, maar dit was echt gewoon meer dan dat.

Zij was dus ook heel verbaasd over dat ik er nog netzo uitzag als toen. Seks houdt je jong, dat is gewoon zo. Ze was erg vleiend, ik vond het leuk dat ze nog steeds zo spontaan kon zijn. We hebben lekker bijgepraat, en ondanks dat het vroeg was hadden we er snel een pilsje bij genomen. Ze was na haar studie gaan werken in een goede baan, en ze had carrière gemaakt. Daar vertelde ze smakelijk over.

Daarbij vergeleken was er bij mij nietzoveel gebeurd. Ik heb over de buurtterreur nietteveel verteld, maar wel hoe ik het werk nu deed. Zij zat er bijna bij te zwijmelen. Dat viel me erg op. Over de meeste dingen ging ze een beetje heen, maar als het over mijn werk ging was ze vol met interesse. Ze haalde graag dingen op van vroeger. Ik vroeg haar of ze het miste.

Dat deed ze, daar was ze heel duidelijk over. Ze was niet gestopt omdat ze geen zin meer had, maar om andere redenen. Daar was ze een beetje treurig over, en toen we daarover begonnen werd het een soort diep gesprek dat ik nietzovaak met mensen heb. We gingen echt diep in op wat we belangrijk vonden, en hoe we dachten over het leven. Ze vertelde me over hoe ze er nou bij gekomen was, en hoe ze was gestopt. Dat vind ik erg interessant, want ik ben altijd erg nieuwsgierig naar hoe het leven na de prostitutie nou is.

Er kwamen een heleboel dingen langs die erg persoonlijk waren, en daar zal ik niet over vertellen. Het ging erover dat carrière maken geen makkie is. Je moet er ook dingen voor overhebben. Wat ik vroeger deed was baantjes nemen, niet carrière maken, ik hoefde niets op te geven. Ik vond het wel lijken op wat ik voor mijn werk op moest geven, alleen gaat het om andere dingen.

Ze vertelde me voor het eerst hoe het nou zat met de meiden waarmee ze de club inkwam. Ze had namelijk twee vriendinnen bij zich toen ze begon. Die ken ik niet eens, want die bleven daar niet lang genoeg voor. Eentje was meteen al weg, de andere was na een maandje opeens kwijt. Het gaf me opeens wel een hele andere kijk op hoe dat was gegaan. Ik voelde me eigenlijk een beetje stom dat ik dat hélemaal niet gezien had toen het gebeurde.

S was begonnen omdat ze geen cent te makken had als studente. Ze had huisgenotes die ook erg krap zaten, en samen hadden ze telkens gegrapt over de prostitutie. Maar als je echt je maandverband niet meer kan betalen, en je je studieboeken deelt, dan wordt het wel iets wat je serieus gaat nemen. Na een hoop gezoek hadden ze besloten om samen naar een club te stappen. Die club was er één waar ik ook werkte.

De ene vriendin kon het gewoon niet. Ze had nietzoveel seksuele ervaring, en was iemand die echt heel erg strenge moraal over seks voor zichzelf had. Die werd helemaal bang en rillerig na de eerste keer, en die haakte af. Volgens S heeft ze er nog steeds last van dat ze het gedaan heeft. Die zag het toch als zichzelf overgeven aan iemand anders, en dan voel je je zowat verkracht.

De andere vriendin ging langer mee. Die wou het wel wat langer proberen, ook al heeft ze even pauze gehad toen de eerste vriendin afhaakte. Toch heeft die ook afgehaakt, want die vond het niet fijn om als werk te doen. Ze kon het wel af en toe eens even doen, maar het is best even leren om ermee om te gaan. Dat moet je willen, want als je je niet aanpast aan het werk, kan je nooit goed genoeg worden om het lang vol te houden. Het is werk.

Ze had het wel geprobeerd, maar dat is iets waar je meer voor moet gaan dan zij had gedaan. Ze kwam klem te zitten, tussen wat ze deed en wat mensen voor idee over je hebben. Hoe erg dat aan je gaat knagen, dat weet je echt niet totdat je het meemaakt. Als je dan niet echt lol hebt in het werk, dan wordt het echt heel erg zwaar. Omdat je dan niet snel beter wordt, gaan de klanten je ook niet interessanter vinden. Dan wordt je inkomen ook niet hoger.

Niet zo gek dus, dat ze het opgaf na een maand. S werkte door, want die had de smaak wel te pakken. Het is gewoon leuk werk als je het goed doet. Ze vond het wel jammer, want ze deden het samen omdat ze steun bij elkaar konden zoeken. Nu waren ze nog huisgenotes, maar ze werkten niet meer samen. S hield bovendien haar inkomen vast, en de andere meisjes dus niet.

Dat was volgens S ook de reden dat ze stopte, want langzaam werd het moeilijk om door te gaan met haar werk. Het werk zelf was best voor haar vol te houden, want ze was van zichzelf al seksueel volwassener dan haar vriendinnen. Avontuurlijke meisjes zoals zij zijn dat wel vaker. Het werd moeilijker omdat zij, naast alle andere dingen die de prostitutie van je vraagt, ook nog met haar huisgenotes moest leven.

Ik zou gewoon ergens anders zijn gaan wonen, maar zij niet. Ze vertelde dat ze steeds meer buiten werd gesloten door haar huisgenotes, ondanks dat ze steeds meer voor het huishouden ging betalen. Haar huisgenotes vonden het vanzelfsprekend, vanwege haar hogere inkomen. Tegelijk werden ze steeds valser tegen haar. Ze werd met de nek aangekeken, ook al hadden ze het met zijn drieën geprobeerd. Ze was volgens hen veranderd door het werk, en het werk had haar overgenomen.

Toen ze haar voor de keus stelden, om op te houden of dat ze haar ouders en de universiteit zouden inlichten, is ze gestopt. Daarna was ze weg uit de club, en was ze weer straatarm. Met de vriendinnen is het nooit meer helemaal goedgekomen, dat kan je je wel voorstellen. Zodra ze kon was ze ingetrokken bij een vriendje. Voor haar vriendinnen was alles weer goed toen ze had gezegd dat haar prostitutie-tijd gewoon een bevlieging was, en dat ze zich er nu voor schaamde en er ook op neerkeek. Het zou me niks verbazen als meer ex-hoeren dat deden.

Ik heb dat ook wel meegemaakt. Dan willen mensen dat je neerkijkt op de prostitutie, om te laten zien dat je weer een goed mens bent. Ik vind het walgelijk. Ze eisen dat je meedoet aan het stigma, gewoon stigmatiseren is niet genoeg. Ze willen niet gewoon dat je toegeeft, je moet ook nog dankbaar zijn dat ze je hebben gedwongen om te doen wat je niet wou. Dat mensen dat ook nog normaal vinden, daar word ik eng van.

Ze vertelde dat ze wel blij was, dat ze af was van al die afkeer. Je komt als prostituee in alle media, en in gesprekken met mensen van buiten het wereldje, de hele tijd met die haat in contact. Dat gaat aan je vreten. Dat was iets wat ze erg fijn vond om achter zich te hebben, ook al laat je het nooit helemaal achter. Het blijft iets wat ongemakkelijk voelt, dat iets wat toch wel een belangrijke invloed op je heeft gehad, zo wordt veracht.

Als mensen lang genoeg zo op je inwerken, ga je het namelijk ergens geloven. Je kan gewoon niet zo lang leven in een samenleving waar iets zo sterk wordt geloofd zonder dat je aan jezelf gaat twijfelen. Zelfs ik heb dat wel gehad, en mijn collegaatjes allemaal ook wel. Geen ervaring en geen logisch denken is sterk genoeg om altijd tegen de stroom in te gaan. Dat is erg hoor, als je het niet hebt meegemaakt weet je dat niet.

Als je het zelf gaat geloven, ga je jezelf verachten, en dat doet heel veel pijn. Als het begint, merk je nog niet waar het van komt, en geef je alles de schuld. Pas later merk je dat je gewoon de mening van anderen de hele tijd overal in voelt kruipen. Het is alsof de gedachtes van andere mensen jouw gedachtes wegduwen. Als je bewijs vindt dat je tòch gelijk had, is dat dan een hele vreemde verbazing. En dan ben je nogeens verbaasd dat je verbaasd bent.

Natuurlijk vroeg ik of ze terug wou. Het antwoord was nee, ze had er niet haar carrière voor over. Een dubbelleven kon ze niet aan, en haar relatie wou ze ook niet kwijt. Maar ze miste het wel. Het werken met seks, de ervaringen, en gewoon de goeie casual seks die je op geen andere manier kan krijgen. Ze miste ook dat ze tijdens de prostitutie geen blaasontstekingen meer had, terwijl ze die ervòòr en erná wel de hele tijd had.

Toen zei ze: "Het is in me gaan zitten, alsof het een soort verslaving is. Ik heb er geen rust meer door." Dat vond ik wel een vreemde uitspraak. Ze legde uit dat ze nu wist dat het er was, en zich een beetje erin had kunnen verdiepen, en dat ze het nu erg vond dat ze het niet verder kon verkennen. Ik begreep dat wel. Ik begreep weer niet dat ze het erg vond dat ze er nu van wist. Niet weten dat er meer is, is niet iets goeds vind ik.

De roze bril was ze kwijt, en die kreeg ze niet meer terug. Dat was lastig in haar relatie. En ze wist ook waar de onrustigheid vandaan kwam als ze monogaam was. Dat leverde ook weleens spanningen op. En ze was iets veeleisender in bed geworden, maar gelukkig nog lang niet zo erg als ik. Dat waren mindere dingen voor haar, want het ergste vond ze om voor altijd te moeten zwijgen over iets wat best belangrijk voor haar was geweest.

Toen ze weg was, fantaseerde ik over dat het normaal zou worden gevonden voor studentes om wat bij te verdienen in de prostitutie. Dat gebeurt wel, maar helemaal nietzoveel als de hijgerige media je wel willen laten geloven. Als de hoger opgeleide meisjes wat ervaring zouden opdoen, zou Nederland nietmeerzo vijandig tegen prostituees zijn, en zou er meer begrip komen. Bovendien vind ik dat vrouwen de ruimte moeten hebben om te ontdekken, en de prostitutie geeft je daar kansen voor die je op andere manieren niet hebt.

Ik vond het heel interessant om een oude collega weer te spreken, en ze is een slimme vrouw. Ik hoop dat ik haar nogeens tegenkom, want we begrepen wel dat we op moesten passen met contact. Maar omdat ik haar een beetje op me vind lijken, vind ik het ook een beetje een blik in wat ik anders had kunnen zijn. En ik denk dat we genoeg verschillen om niet zeker te zijn, maar ik denk echt dat ik goed heb gekozen.

34 opmerkingen:

Anoniem zei

Wel raar dat ze het nooit aan haar vaste partner verteld heeft. Ook raar dat die 'vriendinnen' zich plots zo tegen haar keerden, terwijl ze het zelf ook gedaan hadden. Kan me daar echt niks bij voorstellen. Hoe konden ze haar zo chanteren, terwijl die S hetzelfde tegen hun ouders kon vertellen.
Ik denk ook dat als je zo iets essentieels achterhoudt voor je partner dat je nooit echt gelukkig kunt zijn in een relatie. Jammer om te horen dat zon stigma zelfs binnen zo'n relatie voortleeft. Dat het in de maatschappij zo is, is 1 ding, maar binnen relaties zouden mensen zich toch bloot moeten kunnen geven. Letterlijk en figuurlijk... Maar ja dat is misschien mijn naieve beeld.
Interessant stukje zondares.

Anoniem zei

Ik leef er helemaal mee in.. Mooi verwoord en idd jmmr dat de media er vol met afschuw er tegen in staat.

Anoniem zei

Mensen willen altijd iedereen in een hokje stoppen en er over oordelen. Dit geldt voor veruit de meerderheid van de mensen in Nederland. De kleine groep die dit niet doen zie ik als visionairs, helaas zijn er dat maar weinig. Hou je taai meisje!

Anoniem zei

een van je betere stukjes ooit Zondares

Erik zei

Leuk stuk weer Zondares, gelukkig heb je weer een positief verhaal geschreven na al die narigheid met de polletiek. Ik begon me al zorgen te maken!

Anoniem zei

Ik ken het wel, het verhaal van jouw vriendin. Ik heb het zelf ook tijdens mijn studententijd gedaan, met als verschil dat ik, jaren nadat ik een carriere startte na mijn afstuderen, het gewoon weer op heb gepakt. Ik worstel op het ogenblik met het probleem dat de escort teveel tijd kost, mijn carriere slokt bijna alles op. En ik weet nu hoe belangrijk het is, dus ik zal er wel tijd voor blijven maken. Ik word er gelukkig van en ik blijf mooi.

Ik ben trots op wat ik doe, en ik houd van mijzelf op dat vlak. Ik ben seksueel ervaren, ik ontwikkel me steeds verder, ik leer dingen die de meeste vrouwen niet meer weten en ik ben gezonder dan veel van mijn leeftijdgenoten. In de jaren dat ik het niet deed ben ik rap ouder geworden, maar dat effect is weer omgedraaid. Het is niet te ontkennen, veel seks is ontzettend gezond (zolang je oppast met geslachtsziektes natuurlijk). Ik mailde en mail nog steeds veel met W en F over seks en de invloed die het op je heeft, en ik ben me ervan bewust dat ik dingen weet die maar weinig anderen weten. Dat geeft me veel inzicht in mensen. Ik kan bijvoorbeeld in mijn relatie veel valkuilen vermijden waar de meeste mensen inkomen, en ik kan kwa gezondheid ook veel kwalen vermijden waar veel mensen last van hebben. Eerlijk gezegd zie ik de verbeterde inzichten niet als een vloek. Het is niet zo dat als je de prostitutie gedaan hebt je "verslaafd" bent, het is simpelweg dat je weet hoe je bepaalde dingen aan moet pakken. Gewone meiden weten dat niet, die zien een bepaalde fysieke en geestelijke toestand als normaal. Als goede prostituee leer je dat er meer is. Ik zal dan ook nooit ophouden, daarvoor is het Leven me veel te dierbaar. Ik voel dat ik leef als ik veel seks heb, en mijn klanten respecteren me veel meer dan vele losse vriendjes hebben gedaan. Daar doe ik dan ook al jaren niet meer aan.

Grappig stuk zondares. Je hebt me een blik gegund van hoe het zou kunnen zijn geweest als ik in al die domme praat zou zijn getrapt. Gelukkig is dat nooit gebeurd.

Co Jansen zei

Beste Zondares,
Die vriendinnen van S zijn verraadsters en chanteersters, ik had al een hekel aan anti-prostitutie-mensen en die lui verstevigen dat. Hun ware aard kan niet genoeg aan de grote klok gehangen worden.
Groetjes,
Co.

Wanda zei

Studentjes, ik weet niet zo wat ik er mee moet. Ze zijn net als de andere meiden, maar ze hebben soms zulke kapsones. Net of ze meer zijn dan wij.

Een hele leuke blog, het leest ook leuk, en vooral omdat je kijkt vanuit jouw ogen en het dan anders ziet.

Eleonore zei

Deze blogjes vind ik de leukste, waar je over je collega's vertelt. Dat geeft zo'n mooi beeld van de meiden onder elkaar, en je vertelt zonder dat je het weet ook veel over jezelf. Prachtig opgeschreven.

Je beschrijft trouwens wel een serieuze student-hoer, want ze zijn toch onprofessioneel meestal. Ik lees bijvoorbeeld de column in de Linda, en er was er ook een in de Viva en de Vriendin ofzo, en waar schreef Alyssa ook alweer? Telkens van die nieuwelingetjes. Zo krijg je toch ook geen kijkje.

Wanda zei

Die uit de Linda vind ik soms wel heel erg naief overkomen. Dan denk ik als ik dat lees: halloooo, ga jij wel goed? Ze heeft wel wat ervaring, maar in de laatste las ik hoe ze helemaal in die high-class toestand duikt alsof ze geen idee heeft.

Zondares zei

Amber, het meisje uit de Linda, is gewoon nog nieuw. Ze leert het wel. Ze is een vriendelijke meid, die leuk kan schrijven. Niemand van ons is doorgewinterd begonnen.

Wanda zei

Als iemand in de media stapt en zich voorstelt als een prostituee, dan doet ze mee aan beeldvorming. Dan heb je een verantwoordelijkheid vind ik. Dan vind ik haar nogal onervaren om daarvoor gekozen te worden. Ik vond haar toon in haar laatste column over de high-class dom en neerbuigend. Vooral met dat laatste paragraafje toen ze bij de les werd genomen omdat ze nog moest leren om condooms om te doen. Dat is een teken dat je erg onervaren bent. Zij schrijft het alsof het een "schaduwzijde" is.

Anoniem zei

Onvoorstelbaar hoe vals meisjes kunnen zijn. Eerst stappen ze er samen in, dan besluit er één te blijven en de rest chanteert haar. Het blijkt maar weer hoe gevaarlijk het is als uitlekt dat je een prostituee bent, zelfs ten opzichte van je collega's en vriendinnen!

Types zoals dat lokken alleen maar meer mannen naar hun voormalige collega's. Ik ben blij dat die een uitkomst bieden!

Zondares zei

Anoniem 3 september 2012 13:17, leuke reactie. Heb je eraan gedacht om voor jezelf te gaan werken? Dan kan je zelf heel precies je planning beheren. Het is dan wel meer werk om je agenda vol te krijgen, maar je werkt wel op je eigen voorwaardes. Je hebt wel een hele goeie reputatie nodig. Daar moet je dan wel in investeren.

Zondares zei

En leuk dat er zo leuk wordt gereageerd, ook voor alle andere natuurlijk!

Anoniem zei

@Zondares: tsja, dit is een van je beste stukjes ooit, heel interessant hoe anders iemand over de prostitutie kan denken dan algemeen aanvaard is en dat van een prostituee zelf. Veel mensen zijn toch nieuwsgierig naar wat voor een mevrouw een pro is, want wat ze ervan zien is natuurlijk een zorgvuldig opgebouwde pose. Buiten hun werk moeten het gewoon mensen zien maar daar zie je nooit iets van omdat niemand ervoor uit wil komen.

Anoniem zei

Beste Zondares,

Wat leuk dat je met me meedenkt. Ik werk voor mijzelf, maar voor een goede reputatie moet je goed werk leveren. Dat betekent dat je er goed uit moet zien (dus geen wallen vanwege nachten doortrekken op kantoor) en strak moet zijn (dus flink trainen en veel seksen) en vrolijk. Daar heb je tijd voor nodig. Bovendien, en dat is eigenlijk mijn grootste probleem, moet je betrouwbaar in je afspraken en beschikbaar zijn. Klanten willen niet altijd een week van tevoren een afspraak plannen, althans niet de klanten waar ik naar op zoek ben. Omdat ik het echt voor mijn gezondheid en plezier doe, ben ik op zoek naar klanten die vooral geinteresseerd zijn in een goed uurtje hard wippen (en bij voorkeur over een goede pik beschikken, je weet wel wat ik bedoel, ik knijp hem wel de goede kant op!). Met klanten waarmee je lang vantevoren een afspraak plant krijg je vaak mannen die willen praten en een echte girlfriend experience willen, en dat betekent lang praten en vaak kort wippen. Als student heb ik goudgeld aan dat soort mannen verdiend en ik was er ook goed in hen te onderhouden. Fysiek waren ze niet zo veeleisend, als je er maar goed uitzag en leuke diepe gesprekken kon voeren. Maar mijn prioriteiten liggen niet bij het geld.

De wippers zijn voor de escort toch wel vaak wat impulsiever. Voorts moet je betrouwbaar zijn. Dus niet op het laatste moment afspraken afzeggen omdat je de dag daarna een bliksembespreking hebt en niet plotseling je telefoon niet meer op kunnen nemen om afspraken te maken.

Nu leg ik het allemaal wel donker uit hoor. Zelfs met hoe ik het nu doe krijg ik nog terugkomers, maar ik heb er oprecht moeite mee dat ik het vak niet op een niveau kan uitoefenen waar ik tevreden mee ben. Ik had altijd hele hoge rates van terugkomers en ik heb altijd bergen complimenten van mijn klantjes gekregen. Dus ik ben gewend om vakwerk af te leveren, en wanneer ik zie dat het nu gewoon minder is schaam ik me een beetje. Dus doe ik het maar heel af en toe. En werk ik nog even door zodat ik zometeen part time aan de bak kan, of voor mezelf kan beginnen. En ik lees je blog, omdat ik daar veel in herken over hoe ik naar seks kijk, heerlijk is dat. En aan je stuk over condooms heb ik veel gehad, dank daarvoor. Ik heb ook gewoon weinig geduld meer met hoe mensen in Nederland over seks denken. Je kunt zo gemakkelijk al zoveel verder komen, soms heb ik het gevoel dat men gewoon niet wil leren. Ik heb in een paar maanden escort enorm veel geleerd, en dat was nog voordat ik W leerde kennen. Allemaal kennis die ik koester. Ik heb ook geen vriendinnen zoals S. Mensen die zo over prostitutie denken noem ik mijn vrienden niet. Mijn vrienden hebben althans tegen mij het fatsoen om een open mening daarover te houden, en als ik jouw blog zo lees moet ik ze daar maar een dikke knuffel voor geven, want bljkbaar zijn ze zeldzaam.

Esmeralda

olidose zei

toen ik de laatste zin las dacht ik:
Je denkt dus eigenlijk dat S de verkeerde keuze gemaakt heeft!

Anoniem zei

De reacties van de collega studentes is pure jalouzie: en de keus kunnen maken, en het volhouden, het nog leuk vinden ook, en er het geld aan verdienen. Allemaal dingen die de 2 andere dames niet voor elkaar kregen. Door die goede tijd een "bevlieging" te noemen voegt ze zich weer in de norm van de falende dames. Jammer.

(in psyhcologie noemt men dit het krabbenmand model; als een krab zich uit de mand weet te werken trekken de anderen deze weer terug de mand in. typisch voor vrouwengroepen. Mannen werken met apenrots model: hierarchie bepalen, omhoog klimmen ten koste van anderen).

Anoniem zei

@esmeralda

Ik vraag me af of je vnl. "klassieke seks" doet (man-vrouw) of bvb. ook trio's met 2 mannen of vrouwen of pure lesbo zaken ? Wat vind je het leukst ?

Serena zei

Zo zie je hoe het gaat bij de dames, dat krabbenmand model slaat de spijker op zijn kop, daar kan ik weleens naar refereren... Goeie!

Ik, als 18 jarige escort, heb een vaste relatie van 3,5 jaar en we wonen 2 jaar samen, mijn vriend weet van niks. Ik vind het verschrikkelijk te moeten liegen maar weet ook, door meiden waaronder zondares, hoe anderen (ouders, collega's, vrienden, kennissen, roddelcircuit) erop reageren als ze de waarheid weten.
FF terugkomend op mijn vriend; ik heb een werkende goeie smoes en werk wanneer t MIJ uitkomt, zon + - 20 uur in de week, en zover de smoes t kan wegdragen. Ik zou NOOIT vreemdgaan, het zit niet in mijn aard. Mijn werk is een baan, en er zitten voordelen maar behoorlijk veel nadelen aan, daar wordt ik immers voor betaald.

Mijn werk is werk, soms is het leuk, soms niet. Maar zodra ik die taxi instap wordt ik een ander persoon, die seks gebruikt om haar huur en studie, leerkracht PO, te betalen. Ik wil niet afhankelijk zijn van een man, maar ik heb geen diploma's tot nu toe, hélemaal niks. Zelfs mijn toelating op de PABO was op basis van een test maken en een hoop goodwill. Ik heb niks om op terug te vallen wat echt mijn bezít is. Ik wil opbouwen maar t is me flink onmogelijk gemaakt. Daarom kies ik nu eindelijk voor mezelf (en zo voor t leven wat ik nu heb met mijn vriend). Ik stop als ik mijn studie klaar heb met de prostitutie, heb niet de (zeer bewonderingswaardige) ambitie een professionelle te worden, maar respect voor dames die dit doen!

Heb t laatst aan mijn beste vriend verteld, hij moest huilen en vond t zo zonde omdat 'hij me zo slim vond'. Hij had n vriendinnetje die straatprostitutie en thuisontvangst deed, hij had t me nooit verteld, hij was erg door haar en haar indianenverhalen gekwetst, ik wist het echt niet en had spijt van mijn verhaal. Toch was hij blij dat ik hem in vertrouwen nam, en hij heeft geen contact met mijn verdere omgeving. Maar t heeft me wel weer laten inzien hoe 'zondares' gelijk heeft gehad...

@alleDVP:
Het valt me op dat dames uit de high-class vaak hooghartig doen en denken beter te zijn, maar ook trekt t mijn aandacht dat de 'reguliere' escort dames dat ook weer andersom doen! Ik heb t beste van beide werelden; en lieve meiden, neuken voor geld doen we, (ook de meiden die drinken en entree regelen op kosten van een man en dan met m naar bed gaan, en dan zeggen dat t een one night stand is of t begin van n relatie!) laten wij dames elkaar steunen. We hebben van de Nederlandse staat al teveel te verduren.

Go on, zondares, ik leer een hoop van je!

Co Jansen zei

Beste Zondares,
Die vriendinnen van S zijn verraadsters en chanteersters, ik had al een hekel aan anti-prostitutie-mensen en die lui verstevigen dat. Hun ware aard kan niet genoeg aan de grote klok gehangen worden.
Groetjes,
Co.

Anoniem zei

Sex houdt je jong? Ik ken geen hoeren, maar zie natuurlijk wel veel pornomeisjes op het webz, en het valt me altijd op hoe jong die al een oude kop krijgen. Maar dat kan ook aan een teveel aan UV liggen, of de zorgen omdat porno spelen geen bal meer oplevert nu je het gratis kan downloaden.

Anoniem zei

@ 9 september 2012 01:30

Of jij denkt dat het jonge meisjes zijn met oude koppen, maar in wezen zijn het oude meiden met een fantastisch lichaam...

Angie zei

Ik snap de bekommernissen van S wel. Teveel mensen (bijna iedereen) moeten een keuze maken tussen datgene wat ze écht graag willen, en wat aanvaardbaar is in onze 'toch al tolerante' samenleving.
Vanaf de moment dat ik 18 was heb ik nogal veel dingen gedaan die 'sociaal niet aanvaardbaar' zijn. zoals een relatie hebben met een véél oudere man, naaktmodel zijn ( best wel erotisch, maar ik zou het geen porno noemen, omdat er geen écht seksuele handelingen in plaatsvonden...) , en dan nu... prostituee. Ik heb me nooit slecht gevoeld, over géén één van die drie zaken. Het voelde ( en voelt) zoals 'Mijzelf'. Seksuele diensten , en soms ook naaktfotografie, zijn dingen die ik gráág doe. Niemand heeft het me ooit voorgesteld, of mij op die gedachten gebracht. Die beslissingen kwamen vanuit mijzelf. En toch... het liegen, zwijgen, (en altijd oppassen wat je zegt), dat slokt écht veel energie op, het vreet aan me. Het maakt me kapot. Teveel mensen vellen een oordeel,zonder zich écht af te vragen waarom sommige zaken slecht zouden zijn, zonder de voordelen en de nadelen te stellen, zonder eerst naar zichzelf te kijken...... :(

Angie

Co Jansen zei

Beste Angie,
Ik vind dat een prostituee in de regering moet, of zich tenminste kandidaat moet stellen. Er zitten genoeg hoerenlopers in de regering en die samen met de prostituee's maken een kans. Het helpt om zo de prostitutie in aanzien te laten stijgen.
Co.

Zondares zei

Esmeralda, als je het zo doet krijg je dat je ergens op moet bezuinigen kwa tijd, en zoals jij dat doet, zeg ik bezuinigen op make-up en kleding tijd. De echte harde neukers zijn niet op poppetjes uit, die willen een girl next door of een strakke atlete. Die maakt het niet uit of je gloss bij je lipstick past. Je kan termen als nymfomane en wild in je adv gebruiken. Dan krijg je ook wel de echte rauwdauwers.

olidose, ik denk niet dat S voor haar de verkeerde keus maakte. Maar ik zie wel dat ze het mist.

Serena, NOOIT JE MOND VOORBIJPRATEN, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Privacy en anonimiteit zijn nummer één voor meiden zoals wij.

High-class of niet maakt eigenlijk nietzo uit, maar er is gewoon wat ongemakkelijks aan als mensen je voor lager aanzien omdat andere mensen zich highclass noemen.

Porno is niet hetzelfde als prostitutie. Het verschil is best groot. Daar heb ik aleens over geschreven.

Angie, ik ben het met je eens!

Angie zei

Deze week is me iets naars overkomen.

Alle leden van mijn gezin weten dat ik sekswerk doe.
Mijn moeder zag de laatste tijd dat er iets 'mis' was.
Ze zei: 'Je moet iets kwijt. Laten we eens een goed gesprek hebben.'
Ik was niet in de stemming.
Een paar dagen later zaten we met twee aan tafel, niemand was thuis.
'Klopt het dat jij in de prostitutie zit?',vroeg ze.
Ik kon met moeite een 'Ja' uitbrengen.

Haar reactie was opmerkelijk. Ze ging niet schreeuwen, huilen of preken. Ze was (en is) natuurlijk superbezorgd.
Ze zei dat ik er goed moest over nadenken, over mijn kansen, mijn toekomst...
Ze zei niet dat prostitutie slecht was, integendeel. In sommige gevallen kán het goed zijn.
"Maar het is niet voor jou weggelegd, meisje."
Ja, ze zet me wel degelijk aan het denken.
Met mijn vader heb ik medelijden.
Hij weet het, maar reageert er niet op. Waarschijnlijk probeert hij het te verdringen, en hoe zou hij er 'juist' op moeten reageren?

Van mijn zus was ik geschrokken. "Als je de mijne was, smeed ik je buiten, als je er niet mee stopte. Ik zou je niet slagen, want dat is een te milde straf."
Die reactie had ik eerder van mijn vader verwacht, niet van mijn zusje. Ik kon altijd goed met haar praten, over echt alles, ook over seks. Ik had ooit een gegrapt dat ik in de prostitutie ging.
Maar zij dacht dat ik het niet meende
Ik ga niet in detail treden, maar zij is ook nooit een brave geweest (qua seks en sekspartners).
Er borrelde opstandigheid in me op, en wilde haar wijzen op haar eigen 'fouten' in het verleden.
Ik heb wijselijk mijn mond gehouden

Anoniem zei

@Angie Hoe zijn ze er achter gekomen?

Angie zei

Mijn moeder vermoedde iets...
Ik denk omdat ik opeens minder gierig ben met mijn geld.
Vroeger begon ik al te klagen als ik mijn vriendinnen een ijsje moest gaan eten.
Verder zeg ik er niks over, het is gewoon naar.
Ik zit in de knoop nu.
Misschien heel raar, maar vanaf m'n 16de was ik al geïnteresseerd in de eroticabusiness.
Ik moest het gewoon eens proberen!
(Vanaf m'n 18de natuurlijk)
Het bevalt me én ik doe het graag.
Ik wil er niet mee stoppen, maar ik zal binnenkort toch serieuze beslissingen zal moeten maken :s
Ik ben blij dat ik lieve en begripvolle ouders heb.
Natuurlijk zijn ze niet blij, maar ze wijzen me gelukkig niet af.
Ze laten me nu vooral héél diep nadenken.

Anoniem zei

@Angie
Als je nog jong bent, kan je nog nadenken of je dit echt wilt. Je kan dan nog steeds iets anders doen. Wel verschrikkelijk dat ze er achter zijn gekomen. Je kon toch niet tegen hen liegen.

Angie zei

@Laatste anoniem:

Ik denk al lang na over wat ik wil.
Momenteel is het antwoord;"Ja, ik wil dit!"
Ik kan niet zo gemakkelijk van dit standpunt afstappen.
Het is zoeken naar een antwoord dat afgewogen is tussen;
"Ik doe het graag, Ik wil hier mee verder doen " en "Is het goed voor mij?".


Nu, ik ben iemand die haar wil bijna meedogenloos volgt en er alles aan doet om deze wil te rechtvaardigen.
Ik ga meestal door tot er iets niet meer goed voelt. (Ik weet het, dom)

Toegeven, ik ben egocentrisch.
Ik heb (veel) tijd nodig om hierover na te denken.

@Zondares;
Hoe ben jij doorheen dat 'proces' gekomen? Heb je er al iets over geschreven?

Zondares zei

In mijn hele blog staan wel stukjes over mijn motivatie. Ik heb er een sleutelwoord voor aangemaakt.

Ik wil je adviseren om zo weinig mogelijk mensen te laten weten wat je doet. Je blijft toch merken dat mensen het niet kunnen begrijpen. Jij bent je nu al schuldig aan het voelen over hoe raar zij erover denken. Dat is toch raar? Je moeder weet niets van prostitutie, en hoe raadt zij je dan af om het te doen? Zij kan dat niet inschatten. Dat moet je zelf doen.

Angie zei

@Zondares

Bedankt om te reageren om mijn comment.
Misschien is het zó over gekomen, maar ik voel me niet schuldig over hoe raar ze over mij denken.
Ik had wel verwacht dat de reacties negatief zouden zijn.
En ik voel me zeker niet schuldig over het feit dat ik prostituee ben.
Mijn moeder raadt het af door me constant op alle negatieve punten van prostitutie te wijzen, en hoe gevaarlijk het is.
Ik heb haar gezegd dat ik wel goed rekening hou met de gevaren.
En dat het mijn keuze is.
We praten er thuis niet over, en ze lijken te denken dat ik wel ga stoppen.
Mooi niet dus.
En ik ga mijn bezigheden ook niet aan iedereen zijn neus hangen, natuurlijk.