donderdag 30 augustus 2012

Rode Draad failliet!

Het is heel erg, ik las hier opeens dat de Rode Draad failliet is. Ik had eerder niet gehoord dat het zo erg was, maar ze krijgen geen subsidie, dus dan is het sappelen.

De Rode Draad is altijd de meest realistische organisatie over de prostitutie geweest, omdat ze niet óver of vóór, maar vooral mèt de meiden praatten. Het kwam ook vanuit de hoerenwereld, inplaats van de reddertjeswereld. De reddertjes krijgen wel subsidie om hun beleren en betuttelen te doen. De Rode Draad niet, die deden en zeiden niet precies wat de gemeente en de overheid wou. Ze hebben goeie dingen gedaan, en ik hoop in ieder geval dat hun website blijft bestaan.

Dank je, Rode Draad, voor alles. Ik hoop dat jullie een manier vinden om toch door te kunnen gaan.

8 opmerkingen:

Erik zei

Hoeren vallen duidelijk niet onder het begrip "linkse hobbies". Er is altijd subsidie voor allerlei vage organisaties die leuke baantjes opleveren voor mensen uit het juiste netwerk. Alleen als je hoeren als slachtoffer ziet krijg je subsidie, niet als je ze ziet als zelfstandigen die hard werken voor de kost.

Anoniem zei

Zonde! Weer een steunpunt en informatiebron die wegvalt voor prostituees. De overheid wil het prostituees zo lastig mogelijk maken. Zo staan prostituees er nog weer meer alleen voor.

Anoniem zei

Ik vind het erg jammer van De Rode Draad, maar één ding vraag ik me wel af: zijn prostituées niet in staat geweest dit zelf te financieren? Zo'n vermogen moet het toch niet gekost hebben en geen enkele vakbond kan bestaan zonder leden.

Zondares, het wordt nu alleen maar belangrijker dat je een weerwoord biedt. Je kan tenslotte anoniem blijven. Post eens op messageboards, schrijf eens ingezonden stukken enz. maar probeer eens wat meer naar buiten te treden. Deze site is nog relatief obscuur en veel lezers zullen 'm niet in wijde kring verspreiden omdat ze dan zelf verdacht worden.

Anoniem zei

Vrouwen durven vaak geen lid te worden van de rode draad omdat hun beroep dan gemakkelijk te raden is. Denk eens aan de bank die je af- en bijschrijvingen kan zien. Als je een hypotheek aanvraagt en ze zien dat je lid bent van de Rode Draad dan kun je die wel vergeten. De bank kan zelfs zomaar je rekening gaan opheffen omdat ze niets met prostitutie te maken willen hebben. Zo'n lidmaatschap heeft altijd het risico dat het bekend wordt wat je doet.

Dat maakt het voor prostituees zo lastig om lid te worden. Anoniem lid worden is moeilijk.

Anoniem zei

Lidmaatschap is een risico voor diegenen die anoniem wensen te blijven. Er zijn alternatieven: denk aan donaties, collectes, fondsenwerving. Ook hoerenlopers hebben belang bij aanbod dat veilig en legaal is. Met een klein team die dat systematisch in gang houdt worden inkomsten zekerder.

Zou me niet verbazen dat de kern van De Rode Draad nog steeds geïnteresseerd is. Kwestie van een keer aanzwengelen?

L

Zondares zei

De subsidie voor de uitstappers en de evangelische organisaties zal wel altijd blijven. Dat gaat maar door. Helaas niet voor deze echte nuttige mensen die het vanuit onze kant wouden zien.

Lidmaatschap is een risico, zoals mensen boven al beschrijven, en vooral voor mensen die een dubbelleven leiden. Dat zijn er best wel wat.

Anoniem zei

Het klopt dat lid worden geen goed idee is, maar eerlijk gezegd wist ik niet eens dat de Rode draad leefde van donaties (ouch!). Als ze e.e.a. weer op touw zouden willen zetten rijd ik met liefde een keer langs om ze een deel van mijn inkomsten te schenken. Bovendien is het toch wel te doen om daarvoor een aparte stichting in het leven te roepen met een minder duidelijke naam, die niet direct openlijk gelinked is aan de Rode Draad (zoiets als seksshops nog wel eens doen)? Kwestie van een jurist erop zetten?

Co Jansen zei

Beste Zondares,
De Rode draad is pas stabiel als zij niet meer afhankelijk zijn van subsidie en vrijwillige bijdrage. Een door de rode draad nieuw op te richten bank zou daarvoor kunnen zorgen, dan hebben prostituee's meteen een bank waarbij ze terecht kunnen.
Groetjes,
Co.