maandag 24 september 2012

Littekens

Ze zeggen weleens "Chicks dig scars," en dat is ergens ook wel zo. Toch zijn littekens dingen waar de meeste mensen heel onzeker over zijn, ook mannen. Als je erover praat denken de meeste mensen wel dat een hip litteken ergens heel stoer staat, maar bij zichzelf zullen ze zich er meestal toch flink over schamen. Dat is natuurlijk niet nodig. En bij seks ga je bloot, dus als je ergens littekens hebt, zijn die te zien.

Mannen die op hun gemak zijn met littekens zijn in de minderheid. Je hebt ze wel, die weten dat hun litteken ze goed staat, maar dat zijn mannen die zonder ook wel tevreden met zichzelf zijn. Zoveel mannen zijn dat niet. Littekens zoals in de film komt eigenlijk nooit voor, zo'n streep over je gezicht die de vorm van zijn gezicht accentueert. Meestal is een litteken in iemands gezicht juist zonde.

Het werkt wel voor mij. Het is een beetje oppervlakkig van me misschien, maar ik vind littekens, of een verweerde kop, echt mooi. Het doet me wel iets. Ik kan er echt een kick van krijgen als één van mijn klanten, een metaalbewerker, vanachteren mijn tiet vastpakt, en ik dan neerkijk op mijn gladde tiet met zijn grove handen vol met littekens erop. Dat is iets waar ze van mij porno van mogen maken, dat is lekker. Hij moet lachen als ik het zeg.

Het gaat dan om littekens waardoor je denkt dat een man iets heeft meegemaakt. Als je een ventje hebt die niet stoer is, en een litteken van een blindedarm heeft, dan doet me dat niets. Maar een beetje een grove kerel die een streep over zijn schouder heeft, van een wond waarvan ik het niet weet wat het was, dan staat dat heel stoer. Ik wil dan eigenlijk niet weten hoe dat daar komt, want meestal is het iets stoms, maar de meeste mannen vertellen het meteen als je eraan voelt.

Ik móét eraanzitten, ik weet niet wat het is. Ik aai er dan altijd over, en ik vind ze bijzonder om te voelen. Het is wel duidelijk een stuk van zijn lijf, maar het voelt vreemd en soms zelfs onnatuurlijk. Ik vind het meestal wel spannend. De man is dan altijd een beetje gespannen over wat ik ervan vind, dus ik zeg altijd dat ik het stoer of mooi vind. Meestal is dat ook gewoon zo.

Het kan me ook tevergaan. Als mannen komen met te weinig tenen, dan heb ik daar niet echt iets mee. Brandwonden maken ook geen mooie littekens. Ik vind het niet eerlijk van mezelf, maar als een litteken echt een verminking is, kan het wel een afknapper zijn. Ik ben professioneel, dus de klant laat ik dat nóóit merken, maar het is wel iets wat ik meemaak. Een vingerkootje is niet erg, maar een glazen oog met een scheef gezicht, ja dat is wel iets onaantrekkelijks.

Zo'n man heeft er nooit voor gekozen. Dat betekent dus ook, dat ik hem er eigenlijk niet op mag beoordelen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik moet seks hebben, dat gebeurt op een hele lichamelijke manier, en mijn lijf reageert op wat ik zie. Als ik iets zie wat me afknapt, dan gaat mijn lijf gewoon minder meedoen, en moet ik er meer aan werken. Dat kan ik, en dat doe ik ook. Dat lijkt me logisch als iemand betaalt.

De meeste mannen hoeven zich nergens zorgen over te maken. Een paar littekens vallen me niet eens op meestal, en als ik ze zie vind ik ze meestal wel spannend. Toch doen ze dat wel, en ik kom best vaak een man tegen die zich niet bloot durft te geven vanwege zijn littekens. Mijn geruststelling is meestal ook niet genoeg voor ze. Dat gaat soms tot het kiezen van standjes waarbij het litteken niet te zien is, of er de hele tijd een hand op houden.

Littekens van zweertjes zijn anders. Die kunnen een teken zijn van gemene SOA, dus daar reageer ik weer heel sterk op. De man snapt dat vaak niet zo, die ziet alleen kleine witte wasachtige plekjes, of donkerbruine streepjes. Ze zijn daar helemaal niet onzeker over, ik heb dan juist echt een afkeer-reactie. Ze vinden dan dat ik me aanstel, maar als ik ècht niet op mijn gemak ben met zoiets, krijgen ze hun geld terug en gaat het feest niet door.

Acne-littekens zijn ook weer iets waardoor mensen zich heel rot voelen. Dat is iets wat ik ook niet snap. Ik weet wel dat ik me zorgen maakte over een paar acne-littekens toen ik een puber was, en die waren niet eens goed te zien. Ik moet nu zoeken om ze te vinden. Maar ik verwacht wel dat mensen er vrede mee krijgen. Best veel mensen hebben acne-littekens, en ze zijn nietzo erg. Bij mannen maakt het toch al nietzoveel uit, want van scheren krijgen die toch wel een ruwe huid.

Ik krijg weleens mannen met littekens waar ik echt van schrik. Maar na een paar minuutjes ben ik zelfs met grote brandwond-littekens wel op mijn gemak. Het is wel vaak al gebeurd als ze me zien schrikken. Meestal denken ze dat het echte afkeer is die je dan voelt, maar meestal vind ik het gewoon erg schrikken en vind ik het heel erg wat ze moeten hebben meegemaakt.

Een klant van mij heeft brandwonden aan zijn benen en kruis van frituurvet, en hij heeft het er heel moeilijk mee. De huid daar is vreemd en klonterig, bijna als een kleisculptuur. Ik heb er geen moeite mee, ik vind het niet eens echt lelijk. Zijn huid is niet iets wat me afstoot, maar zijn onzekerheid erover is zenuwslopend. Dat is veel erger dan welke verminking dan ook. Zelfvertrouwen maakt een hoop dingen goed.

Je kan denk ik meer zien aan hoe een man zelf zich over het litteken voelt, dan aan het litteken zelf. Een klein dingetje kan al voor een hele toestand zorgen, maar ik heb ook klanten die onder zitten en zich van geen kwaad bewust zijn. Die laatste zijn natuurlijk veel fijnere klanten. Dat is uiteindelijk wat er veel meer toe doet. Een man die blij is met zichzelf, is makkelijker om blij mee te zijn.

Al met al moeten mensen zich niet drukmaken over hun litteken. Als het een mooie is, is dat gewoon leuk, maar anders moet je het gewoon leren vinden. Een partner went er snel genoeg aan. Als dat niet vanzelf gaat, moet er maar gewoon een beetje werk voor worden gedaan. Iedereen heeft wel iets, en een litteken heb je tenminste geen last van. Een raar karakter is al veel moeilijker.

Er is natuurlijk één litteken wat ik altijd graag zie, want die maakt de seks beter. Die is ook nog mooi om te zien, maar voor de rest doen littekens er eigenlijk niet toe. Uiterlijk is belangrijk bij seks, maar je wordt er geen betere of slechtere sekspartner van. Als je je er zorgen over maakt, is dat veel erger dan dat litteken zelf. Je moet gewoon op je gemak met jezelf zijn, litteken of geen litteken.

5 opmerkingen:

Co Jansen zei

Beste Zondares,
Dat vind ik eerlijk van jou om te erkennen dat er ook littekens zijn waar je op afknapt.
"Geen zorgen maken over littekens": maar ik krijg de neiging me bezorgd te maken over de afwezigheid van mijn besnijdenis-litteken, ik ben blij dat er ook vrouwen zijn die nat worden van een onbesneden lul. Daarom vind ik je niet minder lief hoor.
Als een litteken een gevolg is van een heldendaad kan ik me voorstellen dat je er makkelijk mee kan leven in tegenstelling tot een litteken tengevolge van pech.
Vrouwen willen het licht al uit als ze zichzelf niet mooi vinden zonder de aanwezigheid van een litteken, doodzonde want van "licht uit" en "onder de dekens" krijg ik al een slappe lul.
Groetjes,
Co.

Puttana zei

Je bent soms wel heel erg met je klanten begaan, ik hou meer afstand. Jij bent wel erg gevoelig voor hun luimen.

Je uitsmijter vind ik wel mooi gevonden, ik ben het er ook erg mee eens.

Anoniem zei

Je staat niet alleen:

http://www.at5.nl/artikelen/85449/blote-dames-tegen-vertrutting

Anoniem zei

Ik heb er een op mijn ballen. Telt zeker niet.

Zondares zei

Ik gebruik altijd condooms, en ik ben aan het spiraal, dus op je zak vind ik niet zo interessant schat.