donderdag 25 november 2010

Zondares gaat op een date

Ik hou niet van daten. Daar heb ik nooit van gehouden, het stoot me tegen de borst. Daten was vroeger toen ik nog niks met de prostitutie deed al moeilijk, want al dat getut om je op je mooist te laten zien vond ik al toen nogal nep, en dat gedraai om elkaar heen vind ik nu echt irritant. Je bent toch een vrij mens, je kan toch zelf met zelfvertrouwen je laten zien?

Daten is om elkaar heendraaien en wel de hele tijd de andere aan proberen te trekken, maar niet teveel toegeven. In het begin moet je zelfs niet toegeven dat je de ander aantrekkelijk vindt, want je moet hard to get zijn. Als het aan mij lag, was het wel anders. Ik moet me maar aanpassen aan wat gewoon is om een partner te krijgen, maar het ligt mij helemaal niet.

Als ik een lekkere man zie, die ik wel een leuke uitstraling vind hebben, dan kan ik niet zomaar op hem afstappen om te zeggen: "Ik vind jou wel leuk, zullen we eens wat meer kennismaken?" Dat is namelijk genant. Eerlijk zijn wordt dan brutaal genoemd. Of wanhopig. Als zo'n man dat dan zo opneemt, dan ziet hij zich al meteen als boven mij. Dat kan ik niet bevatten, zo stom.

En als ik gewoon een beurt wil, en ik heb een slachtoffer gevonden, dan kan ik niet zomaar op hem afstappen om te zeggen: "Jij ziet er wel lekker uit, als je een beetje handig bent wil ik met je naar bed." Dan ben je een slet, goedkoop, wanhopig, en gek. Dat soort dingen kan je alleen maar doen als de man al lekker dronken is, en hij denkt dat jij dat ook bent. En dan is hij al zo dronken dat hij het niet meer kan.

Dus voor het respect moet je om elkaar heen gaan draaien. Mijn vriendinnen vinden dat allemaal heel erg spannend. Ik vind het gewoon moeilijk, en onduidelijk, en irritant, en het maakt me onzeker. Je moet maar een beetje doen wat er hoort, en daar hoort dus bij dat je de man de stappen laat maken. Soms zit je dan echt op hem te wachten totdat hij snapt dat hij verder mag.

Als we bij de seks aankomen kan ik wel meer de touwtjes in handen nemen. Het kutstuk is daarvóór, als we aan het aftasten zijn. Dan gaat alles om dat hij gevoelens voor me heeft, ook al kan ik zó wel zien dat het bullshit is. In het begin gaat het wel eerlijk, als je net met de eerste date bezig bent, maar als dat geweest is begint zo'n man met je emotioneel steeds meer inpakken. Ik vind dat ik dan onder druk word gezet, maar als ik erover praat met mijn vriendinnen vertellen die me dat ik het niet zo moet zien.

Mijn vriendinnen voelen zich juist gestimuleerd en steeds dichterbij zo'n man die zoete woordjes tegen ze zit te praten. Het verschilt niet veel met andere mannen, maar ze geloven toch ergens dat hij het meent ofzo. Ik kan niet begrijpen hoe vrouwen zo naïef kunnen zijn. Al die mannen proberen hun relatie op dezelfde manier te beginnen, en de meeste zelfs ook hun scharreltjes.

Zo gauw als de seks begint, kan ik gelukkig wat meer initiatief nemen. Dat betekent dat ik het gefriemel kan overslaan. Dat soort gepruts gaat bij sommige stellen dus een paar dates door, en ik weet nog wel uit mijn tijd als maagd dat het een ongemakkelijke toestand is. De enige reden dat je niet doorgaat naar het echte werk is omdat je daar nog bang voor bent. Een beetje friemelen is netzogoed seks. Je maakt het alleen niet af, omdat je om één of andere reden niet door durft te gaan naar het harde werk.

Als ik zit te luisteren naar de date-verhalen van mijn vriendinnen, heb ik soms het gevoel dat ze aan het uitstellen zijn met neuken totdat ze vinden dat de man dat verdiend heeft. Als ze vinden dat hij genoeg heeft laten zien, dat hij een relatie ervan wil maken, dan laten ze hem er pas in. Ik vind dat manipulatief, en ook naïef. Het werkt niet, want het gebeurt best wel vaak dat de man het na één of twee keer toch laat afweten. Dan is het huilen, want dan voelen ze zich gebruikt.

Ik ben dus op date geweest. Als ik net heb uitgelegd waarom ik er zo'n hekel aan heb, waarom ga ik dan toch? Nou, omdat ik geen andere manier heb om een vriend te krijgen. Dat wil ik wel heel erg graag. Ik leef eigenlijk heel alleen, en zelfs met mijn sociale beroep en veel vrienden, krijg ik het toch wel eenzaam omdat niemand me knuffelt. Op klanten na, maar die tellen niet.

Van W hoor ik over haar moeilijke relatie, en van mijn niet-hoer-vriendinnen ook, en terwijl zij dus moeilijkheden hebben, heben ze wel iemand. Ik niet. Ik kan daar best jaloers over zijn. Ik zou ook wel iemand willen hebben waarmee ik mijn leven kan delen. Al die problemen die ze hebben zijn toch de moeite waard omdat je gewoon iemand hebt. Ik mis dat wel heel erg.

Er is wel een manier omheen. Dat is als ik me heel geheimzinnig ga gedragen, en die man ga uitlokken om achter me aan te komen. Dat is dan wel meteen weer helemaal gericht op een seksueel avontuurtje voor hém, en daar ben ik dan niet naar op zoek. Dat is wat ik vroeger deed om mijn kunst te verkopen. Het is veel makkelijker dan al dat gedate, maar je krijgt er alleen maar een man mee die je ziet als een ongrijpbare seksgodin, niet als een partner die ook weleens winden laat.

Je kan natuurlijk ook op andere manieren aan een vriend komen, ik heb een vriendin die wat met haar baas kreeg, maar dat werkt toch anders. Dan groei je naar elkaar toe. Daar moet je geluk voor hebben, want dat gebeurt alleen maar als je in de goeie verhouding met elkaar zit. In mijn sociale kring heb ik dat helemaal niet. Daarom gaat dat niet gebeuren.

Dus toch op stap hè. Eerst heel lang tutten en dan met vriendinnen eropuit. Want in je eentje gaan stappen is wel heel wanhopig, en dan zit je wel aan zo'n vent vast. Als je een eerste keer iemand in zo'n café of disco tegenkomt weet je niets van hem, en dan moet je hem maar leren kennen. Maar je bent ook meteen al met seks bezig, en elkaar aftasten op de seksuele manier. Dat vind ik maar niks.

Eigenlijk zou ik liever helemaal geen mannen willen leren kennen bij het stappen. Je krijgt alleen maar kroegtijgers en disco-jongens op die manier, en die vind ik eigenlijk helemaal niet interessant. Maar waar anders ga ik mannen tegenkomen waarmee ik kennis kan maken? Ik heb wel mijn werk, maar die mannen hebben al een bepaalde werkrelatie met me die ik maar beter niet kan veranderen. Kijk maar naar mijn stukje over onbetaalde seks.

Vroeger kreeg ik studiegenoten, of huisgenoten, of mensen die ik in de galerie leerde kennen. Dat waren heel andere mensen. Daar ga je ook heel anders mee om, en die leer je eerst als mens kennen voordat je met ze gaat flirten. Ik vind dat veel natuurlijker. Je hoeft ècht niet alles over een man te weten voordat je hem interessant gaat vinden, maat je wil wel dat je weet dat je hem niet walgelijk vind als mens.

Het wordt weer veel te lang jongens, ik schrijf in het stukje van maandag wel over hoe mijn date nou ging!

27 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou zondares, ik als man zijnde zou het erg leuk vinden als een aantrekkelijke, sexy vrouw op mij af zou stappen en zeggen dat ze sex zou willen. Maar ja, dat gebeurt dus niet heh. Hoewel ik uitgaan best leuk vind vind ik dat mensen zich daar vaak niet van hun beste kant laten zien en is het daarom niet zo geschikt om mensen te ontmoeten.

Jerbil zei

Liefste Zondares,

Hoe geraak ik in contact met jou?

Anoniem zei

Beste Zondares,
Ik heb met veel interesse je lange bericht gelezen en ik kan wel met je meevoelen.
Je centrale vraag is dus eigenlijk: waar kan ik mannen tegenkomen waar ik kennis mee kan maken.
Volgens mij moet je dan inderdaad niet in het uitgaanscircuit zijn en ook niet op het werk. Volgens mij zijn er helemaal niet zoveel serieuze relaties die op het werk beginnen.
Het klinkt misschien heel burgerlijk, en ik weet ook niet hoeveel vrije tijd je hebt, maar ik denk dat je actief moet gaan zoeken naar situaties om informeel mannen te ontmoeten. Dus allerlei activiteiten gaan ontplooien waarbij beide seksen elkaar treffen.
Denk aan (gezelligheids)verenigingen, sportclubs, sportscholen, fitness, (ballroom)dansgelegenheden, dansscholen, vrijwilligerswerk in teamverband (gemengd), (boek)leesclubs, cursussen (fotografie; schrijven), debating clubs, korte studie beginnen, enz.
In al die situaties kun je mannen tegenkomen die je eerst op een natuurlijke manier kunt leren kennen. In het uitgaansleven is alles eigenlijk teveel op seks gericht.
Nogmaals, misschien vind je deze voorstellen allemaal heel erg burgerlijk en moest je hard lachen maar het is ook een kwestie van hoe graag wil je iets en wat ben je bereid daarvoor te doen.
Verder is het natuurlijk zo dat een ontmoeting met een man ook zomaar spontaan gebeurt: een opgevangen glimlach, iemand die je ineens ongevraagd helpt met iets, een knipoog. Soms kan er een vonk overslaan terwijl je het helemaal niet verwacht.
Ok, ik brei er een eind aan want anders blijf ik ook te lang door zeuren. Denk er eens rustig over na.
Veel sukses en vooral niet forceren.

Anoniem zei

Ja zondares, ik denk dat het voor jou knap moeilijk is om dat te bereiken maar ik begrijp wel wat je wil want dat is eigenlijk een normale man-vrouw relatie waarin jij tegen een man aan kan leunen en niet alleen voor de sex maar ook voor je gevoelens een plaats te kunnen geven.
Toch zal het niet makkelijk zijn want stel dat je een aardige man tegen het lijf loopt dan zal hij toch wel je werk moeten accepteren en stel dat het lukt hoe zou je dan omgaan met een eventuele kinderwens die zou kunnen ontstaan

Anoniem zei

Ik ben het eens met het commentaar dat je het best iets kan gaan doen dat je leuk vind en hopelijk ontmoet je dan een leuk iemand. Het hoeft niet burgelijk te zijn, er zijn zoveel vereniginging op elk gebied...er is zo veel keus. Je klinkt sportief dus misschien is dat wat? Of een datingsite?

Nou ja, lekker stukje weer en ik ben benieuwd hoe je date ging.

M.

Unknown zei

Wat leuk om te horen, hopelijk heb je een gelijkwaardige fijn vriendje opgeduikeld.
Als het niet zo is, jammer, jij kijkt alleen of andere mensen voldoende smaak en interne beschaving hebben om voor jou te kiezen, dat is niet voor iedereen. Lijkt me duidelijk...
Ik hoop dat de man ik kwestie voldoende ballen had om tijdig te realiseren wat voor vlees hij ik de kuip had; een zondares, hoe kan iemand zich veroorloven daar niet voor te knokken?

Anoniem zei

Ach is het voor mannen niet veel moeilijker op veel vlakken :).

Ik zou het perfect vinden als vrouwen is wat duidelijker waren. in me zakelijke leven lees ik mensen zonder enige problemen maar als het aankomt op het flirten enzovoort kan je net zo goed een muurtje neerzetten en die zou er waarschijnlijk nog meer van snappen :).

Mooi stukje maar voor de schoften is inderdaad uitgaan goede plek om leuke dames te ontmoeten ik kies toch liever een goed gesprek.

Anoniem zei

Heb je wel eens een dating site overwogen? Met name sites met een vragen systeem (zoals bijv. okcupid) waarmee je de ergste mafketels er vrij makkelijk uit filtert. Het is niet ideaal, maar je hebt meer informatie dan je in een kroegontmoeting krijgt.

Anoniem zei

Ondanks alle ellende om de date heen: Veel plezier!

Frank zei

Zondares!

Ga een half jaar op vakantie. Reis rond en ontmoet heeel veel mannen.
Je kunt misschien je werklokatie verhuren aan een collega.

Goede manier om een groot aantal "normale" mannen tegen te komen. Wat in een bar rondhangt is waarschijnlijk niet veel soeps.

Peter zei

Ik ken het probleem zelf helaas ook. Voor mij is het nog wat extra moeilijk omdat ik niet zo geweldig goed kan praten.

Als je een hobby hebt die erg belangrijk is kun je proberen via die hobby iemand te vinden. De pest is natuurlijk dat je niet altijd tegen mensen aan loopt die ook iemand zoeken of waarmee het klikt.

Ik denk zelf dat het internet vrij ideaal om iemand te vinden. Er zijn veel sites om dates te vinden. Op die sites zitten ook veel mensen die niet interessant zijn, maar die filter je er zelf zo uit.

Maar ikzelf heb nog niet iemand gevonden, dus ik kan je ook de weg niet wijzen.

Op dit moment vindt ik paiq.nl wel een leuke dating site.

Anoniem zei

Tip van Frank is heel slim :)

Pak inderdaad paar maanden bijvoorbeeld Azie en dan niet in een duur hotel gaan zitten maar echt in de hostels of tenmiste normale hotels.
Ontmoet je mensen van de leeftijd 18-40 van alle lagen van de bevolking en misschien klikt het wel + je ziet nog wat van de wereld :)

Frank zei

Ik heb mijn partner "op reis" gevonden. We kennen elkaar al 18 jaar en wonen al 5 jaar (vrij) succesvol samen.

We hebben een huis in Zweeds Lapland gekocht en wonen daar nu. Zondares is welkom om hier in de winter langs te komen - we hebben hier veel vrijgezelle pensionisten ;-)

Peter zei

De tip om op vakantie iemand proberen te vinden heeft zeker de voordelen dat mensen op vakantie veel relaxter en opener zijn, en dat je er ook wat normalere mensen tegen zult komen dan in een bar of café.

Aan de andere kant zijn er ook nadelen.

De manier die Frank voorstelt is die van backpackers, en dat is een bepaalt slag volk. Prima als je daar op valt, niet als je daar niets mee hebt.

En een georganiseerde reis is over het algemeen geen dating gebeurtenis. De kans dat je op zo'n reis een geschikt iemand vindt is een stuk kleiner.

Ikzelf ga altijd op de fiets op vakantie, de kans dat ik westerlingen zie onderweg is altijd zeer klein. En als ik ze al zie dan is het altijd op de voorspelbare plaatsen waar de backpackers en dergelijke rondhangen.

Ik denk dat mensen op vakantie ontmoeten lijkt op het ontmoeten van mensen bij het uitoefenen van een hobby: als je een bepaalde soort vakantie kiest (actief/luieren in de zon/cultuur opsnuiven) dan heb je dat in ieder geval al gemeen. Dan moet er nog wel de klik zijn.

Peter zei

Nog even een nabrander: het beroep prostituee is natuurlijk hetgeen het wat het wat moeilijker maakt dan het normaal al is.

Wat dat betreft zou het het fijnste zijn in contact te komen met mannen die dat al van je weten, dan heb je dat in ieder geval al gehad. Eerst een goede man vinden die je vervolgens je wegens je beroep laat vallen is natuurlijk niets.

Dat is ook een voordeel van internet, je kunt lekker anoniem en in een vroeg stadium vertellen wat je beroep is.

Nog wat linkjes:
http://venturo.web-log.nl/venturo/2006/04/hoer_zoekt_man.html
http://forum.kinky.nl/showthread.php?t=4563

Frank zei

Je kunt gaan reizen als backpacker, maar je ontmoet letterlijk duizenden mensen die geen backpacker zijn.

Winkelbedienden, hotelgasten, voorbijgangers, bioscoopbezoekers etc. Mijn huidige Tsjechische vriendin ontmoette ik in de Universiteit waar ze studeerde.

Anoniem zei

Beste Zondares,
Ik heb al eerder op je stukje gereageerd maar nu de adviezen steeds exotischer vormen gaan aannemen wil ik toch nog iets toevoegen aan mijn reactie.

Bedenk wel dat statistisch gezien de meeste serieuze relaties nog steeds beginnen in de direkte sociale omgeving zoals de vriendenkring, het verenigingsleven, de sportclubs, de kerk, de familie (feestjes, verjaardagen, bruiloften) m.a.w. sport, spel en ontspanning.

Dus tenzij backpacken je ding is denk ik niet dat dat nu veel voordelen heeft boven de direkte sociale kontekst.

Bovendien wil je niet zoveel mogelijk mannen ontmoeten maar je wilt diegene ontmoeten die aansluit bij jouw eigen verwachtingen.

Uitgangspunt is volgens mij de vraag: hoegraag wil ik een serieuze relatie en wat ben ik bereid daar voor te doen?

Daarna kun je gaan kijken waar je interesses liggen (hobby, belangstellingssfeer, zelfexpressie, educatie) en in welke verbanden je de grootste mix van seksen kunt verwachten.
Je moet dus echt iets kiezen wat bij jou past en waar jij heil in ziet.

Dan kies je een of meer activiteiten uit en geeft ze een reele kans. Dus niet na twee weken weer afhaken of zo.

Je bent niet wanhopig dus je kunt je gewoon openstellen voor kontakten en proberen mannen te leren kennen op een natuurlijke manier.

Wat ik zo van je lees ben je intelligent, slim, heb je veel mensenkennis, moet je er best leuk uitzien dus ik denk dat je heel wat troeven in handen hebt.

Maar forceer het niet. Geluk overkomt je soms ook zomaar.

Veel succes, ik wens je het beste.

Anoniem zei

LOL, dat kom je niet snel tegen, zo iemand die dat hele daten aleen maar fake en rond de pot draaien vind. Het is idd niet zo dat je daarom maar dadelijk met elkaar naar bed moet. Het gaat er om dat je elkaar's persoonlijkheid metteen leert kennen zoals je bent en je niet daarvoor moet opsmukken of "een houding aan nemen'.

In het uitgaansleven zou ik zowiso geen vrouw zoeken want als je je daar dan zo'n houding moet aannemen dan verschiet ik er niet van dat vele koppels ook snel weer uit elkaar gaan omdat ze zo'n pose moeten aannemen en niet onmiddellijk eerlijk zijn met elkaar en elkaar leren kennen in "hun normale doen". Want het gaat 'm toch alleen maar om het feesten en fuiven en je denkt dan vaak oh omdat zij dat graag doet en ik dat graag doe zullen we wel bij elkaar passen omdat we elkaar zo aantrekkelijk vinden zeker...

Maar je kan zo niet tengronde elkaar leren kennen zo ? Het is één en al masker opzetten dat daten. Als je die stommer regeltjes hoort van je mag hier of daar niet over praten, of je moet iets aantrekken dat op maat voor je gemaakt is : dan pas ik er ook liever voor.

Anoniem zei

aii ik herken het wel hoor...dat mannen eigenlijk die directheid apart vinden. Heb het zelf laatst nog gehad. Ik draaide er niet om heen en ik zei gewoon wat ik precies wilde. Die jongen schrok zich echt dood en zei dat hij nog nooit iemand had ontmoet die zo direct was als ik. Hij zei ook tussen neus en lippen door dat die 'spanning' er dan ook een beetje af ging (je weet niet wat er precies gaat gebeuren enzo, je moet een beetje gaan gissen). Ja die spanning is leuk...maar duidelijkheid is toch echt een stuk belangrijker hoor voor mij. Geen indirect gedraai alsjeblieft.

Anoniem zei

Indirect gedraai zorgt voor miscommunicatie :) zo heb ik wel al een paar vrouwen laten schieten omdat ze simpelweg niet duidelijk waren.

Dan krijg je zon geval: Jah ik lachte altijd naar je :/ ik lach ook altijd naar mensen maar dat betekent niet dat ik geinteresseerd ben :P

Btw ik heb zelf ook dit jaar gebackpackt in thailand en ik kan je verzekeren dat het oude backpack gevoel ( hippies) allang verdwenen is .

Ik heb genoeg mensen ontmoet die gewoon een goede baan hebben maar gewoon alleen gaan reizen zodat ze vrij zijn en ook iets van lokale cultuur oppakken en niet alleen het 5 sterren hotel wat de meeste nederlanders meestal doen.

Zondares zei

Jullie zeggen nou wel dat je het leuk zou vinden als een vrouw op je afstapt, maar het lef is er niet als ik het probeer, geloof mij nou maar. Ik heb het vaak genoeg gedaan.

Leuke reacties jongens!

Cedars zei

Eén van je collega's houdt ook een blog bij, als is het minder actief als bij jou. Ze heeft echter wel een manier gevonden om aan de man te komen. Lees maar: http://jeanette1.punt.nl/index.php?r=1&id=193581

Cedars zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jenna zei

hey, wil even laten weten dat ik achter elkaar al al je verhalen zit te lezen vanaf het begin! Ik kan er gewoon niet mee stoppen haha,
ik ga nu eindelijk even reageren!

Ik herken zoveel in je verhalen, en nu dit weer :) ik ben 21 jaar en had laatst 2 meisjes leren kennen. (ik ben in me eentje naar australie gegaan en dus is het leuk om mensen te ontmoeten enzo) zij was 18... nou vertelde ze dat ze zooo verliefd was op een jongen die ze op dr werk had ontmoet, en ze vertelde heel trots dat hij haar had meegenomen naar de bioscoop en uiteten, en toen vertelde ze met een big smile dat ze op de 3e date hadden gezoend.

Ik wist niet waar ik het zoeken moest! Vanbinnen moest ik lachen maar ik was ook erg verbaasd. Bestaat dat nog in deze tijd? ik heb nog nooit een date gehad. al zou ik het hebben zou ik seks hebben op de eerste date... ergens wel knap, ik zou me echt niet in kunnen houden, maarja ik zou ook nooit zo'n jongen willen...

Unknown zei

Beste Zondares,
Ik wil je man zijn, ik zou het fijn vinden als je blijft doen wat je nu doet en blijft te zijn die je nu bent.
Co.

Anoniem zei

Hoi Zon,

Probeel Paiq eens...dat is gericht op interesses en persoonlijkheid.
Een datingsite waar je eerst gesprekken hebt met mensen voordat je foto's te zien krijgt.

Zo heb ik mij huidige vriend leren kennen en we zijn al meer dan 2 jaar samen.

En ik heb gewoon lekker op de eerste date seks gehad. :)

Grts, ikke

Anoniem zei

Ik ben een man, maar ik vind het contact leggen reuze ingewikkeld.
Ik word geacht het initiatief te nemen, maar dan loop ik dus de kans dat de dame in kwestie mij niet ziet zitten en later gierend van de lach aan haar vriendinnen uit de doeken doet hoe ze me voor Jan met de korte achternaam heeft laten staan. Vrouwen delen namelijk de intiemste dingen met elkaar.
Dus: jawel, nog steeds zonder, want ik neem het risico niet. Wat mij betreft is dat om elkaar heendraaien er niet bij en heb ik liever dat de vrouw in kwestie het initiatief neemt. Vrouwen lopen nmiet zo'm risico. Bovendien heb ik om mij heen gezien dat vrouwen vaak het spelletje spelen van: eerst lonken, de sukkel hapt, en hem daarna laten staan tot grote hilariteit van haar gezelschap.