zaterdag 13 november 2010

Pesten kost geld

De gemeente geeft geld uit om de ramenpandjes op de Wallen op te kopen, zodat ze er de prostitutie-bestemming vanaf kunnen halen. Dat kost geld, maar omdat ze het idee hadden dat er wel geld terug zou komen, zou het nog wel meevallen. Maar je moet echt een politicus zijn, om te denken dat een onbruikbaar gemaakte hoerenkast met winst kan worden verkocht.

Lees maar.

Ik begrijp niet dat het de moeite waard is, om tientallen miljoenen van ons belastinggeld uit te geven aan het verprutsen van de Wallen, die toch zoveel toeristen trekken. Het erge is, mijn belastinggeld wordt er dus voor gebruikt. De stad wordt weer een beetje vertrut, en het is nog duur ook.

7 opmerkingen:

Unknown zei

Dat is wat de Staat doet. Geld innen bij ons allemaal. En het vervolgens verspillen. Daar is dit slechts één voorbeeld van.

Het probleem, in o.a. Nederland, is dat we van alles aan de Overheid hebben uitbesteed. En die moet het maar regelen. Maar de Staat is daar heel slecht in. En zij tast ondertussen ook steeds meer onze vrijheden aan. Een zorgwekkende ontwikkeling.

Anoniem zei

Niet alleen verschrikkelijk dat de overheid met ons geld smijt. Maar verrijkt bovendien de onderwereld, die deze panden in beheer hebben.
Deze z.g. ondernemers hebben jarenlang onschuldige vrouwen uitgebuit, die geld moesten verdienen, om wat voor'n rede dan ook (Geldnoot en/of Pooier) Deze heren gaan nu met de grote Geldprijs strijken. Jac

Jan zei

Als ik zo doorreken dan kunnen we voor zo'n honderd miljoen helemaal verlost zijn van alle criminaliteit, vrouwenhandel en vrouwenonderdrukking voorkomend in de raamgebieden. Nu, dat heb ik er wel voor over...

Martijn zei

Beste Jan, Ik hoop dat je die opmerking sarcastisch bedoelt want iedereen weet toch wel dat de prostituees gewoon ergens anders naar toe gaan waar het wel mag en als ze illegaal zijn dan gaan ze tippelen of de escort branch in waar een aantal legale dames op de sites en in de boeken staan en de illegale gewoon gestuurd worden en het geld zwart in de handen van deze of gene komt.

Ik vind het persoonlijk een slechte zaak en ik ken toevallig een kunstenaar die haar kunst tentoon heeft gesteld op de wallen en dat was voor haar ook geen succes dus niemand is erbij gebaat.

Zondares zei

Het valt me gewoon iedere keer toch zo tegen. Die mensen zijn gekozen om goed om te gaan met onze samenleving, en dan gaan ze zo moralistisch heersen over de mensen die op ze stemmen.

Anoniem zei

Hoi allemaal,

Ik kan het in deze alleen maar met "Ons Zondaresje" eens zijn!

Er wordt ons op school (en door de media) geleerd dat ons land in het buitenland vooral bekend staat om haar molens,kaas,bloemen,klompen, dijken en haar tolerantie ten opzichte van andere culturen.

Volgens mij is dat vermeende beeld dat de gemiddelde buitenlander (vooral die van buiten Europa) van ons land heeft toch iets anders.

Voor mijn werk verblijf ik veel in het buitenland en dan niet alleen in Europa, maar in allerlei landen over heel de wereld.

Mijn ervaring met "de gewone man" in het buitenland is dat Nederland aldaar vooral bekend staat als het land:

Waar zeer goede voetbalspelers en trainers vandaan komen.

Het land waar alles kan en mag, waar je kan zeggen wat je wilt en waar men echt in vrijheid kan leven.

Het land waar men met een sticky(pretsigaretje van een dusdanige kwaliteit waar de buitenlander zeer goed over te spreken is) gewoon over straat kan lopen.

Het land waar de hoeren gewoon openlijk in de etalage staan (en niet zoals veelal in het buitenland heimelijk te bezoeken zijn in achteraf kamertjes).

Amsterdam RLD (Redlightdistrict) is (was?)voor veel buitenlanders een pretpark van lust, genot, vrijheid en vermaak dat een aantrekkingskracht op hen heeft (had?)als van een ongelooflijk sterke magneet.

De koopman en de dominee gingen in Nederland jarenlang hand in hand over straat, maar daar lijkt nu in Amsterdam een einde aan te zijn gekomen.

Maatregelen (lees:goede maatregelen) tegen criminaliteit zijn natuurlijk op zijn plaats, maar heeft men in het rode bolwerk dan niet in de gaten dat men "De kip met de Gouden eieren" aan het slachten is...???

Men brengt daar in hartje Amsterdam een symbiose, of met andere woorden; een beproefd commercieel concept (waar vele kleine zelfstandige ondernemers, maar ook grotere bedrijven direkt of indirekt geld mee verdienen)om zeep!

Het valt mij tegen dat de als goedgebekt bekend staande "Amsterdamse Koopman" dit laat gebeuren.

Ik begrijp dat ook deze laatsten tegen criminaliteit en uitbuiting zijn, maar "De hoeren an sich" zouden zij(ook vanwege hun eigen inkomsten) moeten omarmen!!!

groet,

HL 69.

Unknown zei

De criminaliteit uit de prostitutie halen met minder kosten: Een undercover met verborgen camera op zijn lichaam als boevenvanger. Is dat wat?
Co.