donderdag 11 november 2010

Hartaanval

Er komt in lachfilms weleens zo'n scene voor waar je een ouwe vent hebt die bij zijn minnares in bed een hartaanval krijgt. Die word dan met een laken over zich heen weggereden op een brancard, en zijn eeuwige stijve duwt het laken omhoog als een tent. Mensen vinden dat grappig, maar ik niet meer zo.

Het is weleens gebeurd dat mannen bij mij niet goed werden. Soms is dat gewoon dat ze niet tegen de alcohol, de Viagra, de poppers of andere spullen die ze hebben genomen kunnen. Soms worden ze gewoon ziek omdat ze iets onder de leden hebben. Soms raken ze gewoon buiten adem omdat ze niet in vorm zijn. Dat kan trouwens heel eng zijn voor zo'n man.

Ik heb weleens oude mannetjes gehad die te ver gingen voor wat ze nog konden, en zich helemaal uitgeput hadden zodat ze een uurtje in mijn woonkamer van mijn werkappartement moesten zitten om bij te komen. Dat is niet zo erg. Die hebben ook nooit een hartaanval bij me gehad. Je zou het juist denken bij die ouwe zakken, maar ze zijn dus stevig genoeg.

En soms dan heb ik kotsers. Mannen die opeens over hun nek gaan is echt verschrikkelijk. Alles zit dan onder, en ik haat de geur. Je kan natuurlijk ze niet het op laten ruimen, maar ik vind het niet eerlijk dat ik dat wèl moet doen. Je krijgt die geur ook de hele dag niet weg, en de andere klanten ruiken dat. Smerig hoor! Als het komt van de zenuwen of omdat ze niet lekker zijn, vind ik het niet zo erg. Als het komt omdat ze teveel snuiven of drinken, dan heb ik er geen goed woord voor. Elk jaar is het wel een paar keer zover.

Op een dag kwam er een man bij me die ik al vaker had gehad. Een korte, maar sterke en dikke man met rood kroeshaar. Hij heeft een echt rokersgebit, en hij ruikt altijd naar rook. Hij werkt als stratenmaker, dus hij komt wel veel in de frisse lucht en hij heeft een hele goeie conditie. In bed is hij liever een beetje lui, dus hij laat mij op hem rijden. Ik vind dat prima natuurlijk.

Hij wou hetzelfde als altijd, en na het pijpen en plagen gingen we voor de laatste neukbeurt. Ik ging op hem zitten, en ik maakte een flink werk ervan. Hij was eerst goed bezig, maar toen werd hij wat afgeleid, en toen zelfs bleek. Ik hou mijn klantjes in de gaten, dus ik zag dat wel. Je meot natuurlijk niet bij elk dingetje meteen de sfeer verbreken, maar toen hij ècht grijs werd hield ik wel op. Hij was toch al zacht geworden.

Eerst ging hij zitten, toen ging hij klagen over dat zijn borst zeer deed en dat hij een sigaret nodig had. Toen hij opstond werd hij nog grijzer, en toen viel hij om op de vloer. Hij hijgde heel erg, en ik heb toen snel 112 gebeld. Hij wou het niet, maar ik kan het natuurlijk niet laten gebeuren dat hij zichzelf laat doodgaan omdat hij te beschaamd is om geholpen te worden.

De ambulance was er héél snel, en ze kwamen meteen met een brancard binnen. Het was snel bekeken, hij had een hartaanval. Ze plakten vanalles op hem, en na een paar minuten werd hij met machines op zijn lijf geplakt meegenomen. Ik bleef achter, en ik maakte me best wel zorgen. Zou hij het wel overleven?

Ik hoorde er niks meer van, en ik dacht dat hij dus wel overleden zou zijn, want dan vinden ze je natuurlijk ook niet meer om je het te vertellen. Maar na vier maanden ofzo stuurde hij weer een mail dat hij wou afspreken. Ik was eigenlijk best wel pissig dat hij me niet had verteld dat hij het overleefd had, dus ik heb hem afgeschreven. Bovendien, straks is het weer raak.

20 opmerkingen:

Anoniem zei

ik vind dat je heel leuk schrijft, misschien moet je eens een boek gaan schrijven. Hoeft dan niet per sé over prostitutie te gaan, natuurlijk.

Joris zei

wauw het zou je maar gebeuren. Knap gereageerd. Geweldig geschreven, goed verhaal! Gebeurt niet vaak dat ik helemaal op ga in een verhaal. Maar ik was echt even mijn omgeving vergeten zat hele maal in het verhaal je kent het gevoel vast wel...

Stop nooit met schrijven... Bedankt!

Enhance zei

Gelukkig voor die man dat hij het gehaald heeft, maar wel een beetje onnadenkend dat hij er niet eerder reageert.

Je zou op z'n minst mogen verwachten dat als hij iets op krachten is gekomen even contact opneemt om te bedanken voor het ingrijpen. Zo'n moeite is dat niet; ik was er ook klaar mee geweest met zo'n figuur...

Anoniem zei

Het valt me tegen dat je in dit stukje naar een bepaalde categorie klanten verwijst als "ouwe zakken". Dat is ver beneden de waardigheid en het respect die normaal gesproken uit je berichten blijken.

Engano zei

Risico van het vak....hahahaha, van beide kanten he.
Ik dacht dat het aleen in een commedy gebeurde...

Jan uit Almere zei

Jammer dat je juist nu even uit je rol bent gevallen. Ik wandel al meer dan 40 jaar en voel me nu als een oude zak weggezet. Misschien zie ik het zelf verkeerd maar aan leeftijd kun je niets doen,de dronken kotsende stinkende mannen hebben dit zelf veroorzaakt en hebben schijnbaar geen respect voor jou maar dat schijnt dus allemaalnog niet zo erg te zijn als zo'n ouwe zak.. wat je hem natuurlijk ook niet verteld want geld is geld..
Gelukkig denken niet alle vrouwen zo over mannen op leeftijd.
Het ga je goed, mij ben je als volger kwijt.

Anoniem zei

Van tijd tot tijd komt je ware aard naar boven. Ook nu weer, met je "oude mannetjes" en "ouwe zakken". Hun geld is alleen goed zolang je er niet te veel last van hebt?

Anoniem zei

Het valt wel op dat er zo gestruikeld wordt over dat "ouwe zakken." Gevoelige snaar geraakt?

Anoniem zei

Het is vast heel eng als het echt gebeurd. Wat ik me wel afvraag, als je een hartaanval hebt, dan krijg je toch pijn in je linkerarm?

Heb je EHBO?

Anoniem zei

Heel goed geschreven stukje. Het onderwerp is ook leuk, dat helpt natuurlijk wel, maar het is bijna professioneel geschreven. Kan je niet in een krant je blog als een column gaan uitbrengen?

Enhance zei

Toch een beetje flauw om de Zondares aan te vallen op het woordje oude zakken. Ze steekt figuurlijk de oudere meneren nog een veer in de reet met haar conclusie dat ze nog stevig genoeg zijn.
Ze geeft nota bene nog aan het niet erg te vinden als de mannen nog extra op adem moeten komen als de inspanning toch te hoog was (hoezo zorgtaken serieus opvatten?). En dan komen er opmerkingen over het woordje oude zakken...
Je merkt toch zelf ook wel dat Zondares gedrag in deze niet in overeenstemming is met hoe sommigen die term opvatten? Een klein beetje inlevingsvermogen en relativisme kan geen kwaad.

Frank zei

Zondares - als je over ouwe zakken schrijft, noem ze dan in het vervolg gewoon weer ouwe zakken :-)

Bullshit is voor een ander soort schrijvers. Die lezen Harry mulish maar, die ouwe zak.

Anoniem zei

ik (vrouw) wil niet lullig doen om maar even in termen te blijven maar mannen vanaf een bepaalde leeftijd hebben ook gewoon een oude(re) zak, dat ziet er ook vaak uit als een oude zak en het gedraagt zich in bed vaak als een oude zak. Net zozeer als die vrouw thuis die eruit ziet als een oud wijf en niet meer zo spannend is als oud wijf. En dat is dan weer negen van de tien keer de reden dat die oude zakken naar zo'n mooi mens als Zondares gaan. Hij leest weer lekker weg Zondares! ga zo door

Anoniem zei

Hoewel ik nog niet tot de ouwe zakken behoor (hoop ik tenminste 45jr) kan ik mij hun verontwaardiging wel indenken. Zelf lees ik deze recties liever dan al dat geslijm, ohh Zondares, je moet een boek uitgeven... ohh Zondares, wat goed geschreven...
Whaaah

Anoniem zei

Trolls, denk ik. Van hoeveel IP's komen deze reacties af?

Martijn zei

Laten we nou niet hypocriet zijn want de gemiddelde man kijkt als hij op straat loopt voornamelijk naar meisjes tussen de 16 en 30 jaar en vind de oudere vrouwen er minder aantrekkelijk uit zien en ik kan me voorstellen dat vrouwen dat ook hebben en zeker in Zondares haar vak want zij heeft beter dan gemiddeld vergelijkingswaar. Ik kan trouwens goed begrijpen dat je pissig was dat hij niet eerder iets heeft laten weten maar als hij getrouwd is moet hij natuurlijk voorzichtig zijn want het zal al moeilijk genoeg zijn geweest om het geheim te houden waar hij een hartaanval heeft gekregen. In ieder geval is dit weer een mooi verhaal voor het ambulance personeel.

Zondares zei

Ik registreer al een poosje niet meer de IP's van reageerders. Jullie hebben ook recht op privacy. Maar zoweinig rare reacties vind ik ook niet zo'n probleem.

Ik heb EHBO, dat heb ik al sinds waterpolo en ik doe nog steeds de opfriscursussen!

Anoniem zei

martijn heeft gelijk. Ik vind het een beetje kleinzielig dat mensen zo over die woordkeuze vallen. Zo praten jullie ook over het andere geslacht. De tijd dat vrouwen voornamelijk op status vallen is voorbij.

Co Jansen zei

Geen probleem dat "ouwe zak", ik ben zo'n ouwe zak. Het woord "hoer", ook al gebruik je het als niet-scheldwoord heeft net zo'n lading, net als "boer", vind ik.
Co.

Anoniem zei

Het is lief van je dat je ouwe zakken neukt, wat een gevoelige zieltjes, het lijken wel meisjes. (-:

Gewoon schrijven wat je denkt, (zelf)censuur is echt niet nodig en ook niet gewenst.

En je laat je toch zeker niet chanteren door een opmerking als 'nu ben je een volger kwijt' .... (Zie Reactie 12-11-2010. 4:22).

Life is just a shadow passing by.

R60