maandag 20 juni 2016

Wie je bent

Er zijn mannen die komen om verwend te worden. Er zijn mannen die komen voor helemaal stressloze seks. Er zijn mannen die komen omdat ze even moeten, en er zo weinig mogelijk moeite voor willen hoeven doen. Er zijn mannen die het letterlijk doen om er dan maar vanaf te zijn. Er zijn mannen die komen om seks te hebben waar geen sociale dingen aanvastzitten. Daar gaat het vandaag allemaal niet over.

Vandaag schrijf ik over een heel belangrijk, maar tegelijk heel simpel stukje van de illusie die je voor zo'n man maakt. De illusie van wie je nou eigenlijk bènt. Ik ben daar zelf de laatste maanden flink mee bezig geweest. Het is een belangrijk iets voor mannen die niet komen voor hun pik, maar komen voor de seks. Laat ik maar dat verschil eerst even uitleggen.

Een klein deel van de mannen komt omdat ze graag hun pik in een kut proppen. Die zijn slecht in bed, en ik zou ze eerlijk gezegd niet missen. Een veel groter deel komt juist om seks met je te hebben. Om kontakt en intimiteit met je te hebben, en om alles te doen wat er aan seks vastzit. Want seks is meer dan een handeling. Seks gaat om alles om die handeling heen, waar mensen meestal maar een half idee van hebben.

Je hebt seks met iemand anders. Als het alleen ging om klaarkomen, hadden ze aan hun hand een betere. Als het alleen ging om het lekkere gevoel, dan hoefde je ook niet mooi te zijn of ze te verleiden. Klaarkomen is sowieso al ingewikkelder dan wat mensen denken, en het is maar een heel klein aspect van seks. Het gaat erom dat het een verbinding maken is met een ander mens, met een seksuele dimensie.

Daar zitten twee belangrijke dingen aan. Het contact maken zelf moet je goed maken, door de klant op zijn gemak te stellen. Je moet zorgen dat je ontdekt en onthoudt wat hij in zijn mars heeft. Je moet de betaalde tijd zelf vullen met spetterende bedakrobatiek. Dat zijn allemaal dingen die je moet doen om die verbinding goed te maken, maar het is misschien wel minder belangrijk dan met wíé je hem dat laat meemaken.

Want hoe heet de ervaring is ligt maar voor een stukje aan hóé het gaat, en voor een groot stuk aan wat hij van jou als mens vindt. Mensen zijn biologische wezens, en er zit in ons dat we seksuele interesse hebben in mensen die "biologisch spannend" zijn. Wat daarachter zit is iets waar heel veel dingen uit de evolutieleer toch wel erg goed bij passen, maar ik heb daar nog steeds wel moeite mee, vanwege mijn geloof.

Een tophoer uit mijn kennissenkring die ooknog een bio-wetenschapper is, kan me al die dingen uitleggen aan de hand van hoe het optimale genpakketten oplevert voor kleine groepen mensen die door de wildernis dwalen zonder bezittingen. Dan gaat ze best diep in op dat dat niet alleen om seks voor kindertjes maken gaat, maar om een heel scala dingen die te maken hebben met paren en ons organisme. Dat laat ik nu maar even zitten.

We zijn het namelijk wel gewoon eens over wat dat nu voor resultaten heeft. Die had ik soms zelf ookwel gevonden, of kon ik wel zien nadat ze me erover verteld had. En ik ben het er ook mee eens, dat het in de biologie van de mensen zit. Sommige dingen komen namelijk precies hetzelfde uit bij heel verschillende mensen die in heel verschillende omgevingen zijn opgegroeid, en die heel verschillende leefstijlen hebben gekozen.

Het is een beetje ingewikkeld om de raardere manieren waarop dit werkt uit te leggen, maar sommige dingen snapt iedereen wel. De simpelste is dat mannen graag "omhoog neuken." Ze willen graag met een vrouw seksen die iets heeft wat zij willen hebben. Dat is niet alleen voor hun ego, het is gewoon ook de biologie, ze willen de kindjes die ze met de seks maken die goeie eigenschappen meegeven. En hun biologie heeft niet door dat ze met mij niet ècht kindjes maken.

Er zijn veel dingen die je een hoge waarde geven voor zo'n vent, zodat hij voelt dat hij omhoog neukt. Dat je mooi bent, dat je scherp bent, dat je sociaal en slim bent, dat zijn allemaal dingen die hij graag aan je wil merken, maar helaas zijn dat ook allemaal dingen die je echt in huis moet hebben, en daar kan je maar weinig mee spelen. Als je een illusie moet maken dat je mooi bent, is dat onbegonnen werk.

Dan kan je veel beter naar andere dingen kijken. Veel mannen vinden intelligentie dus ook aantrekkelijk, en als ze zelf nietzo intelligent zijn, kunnen ze dat alleenmaar goed beoordelen door te kijken naar wat je ze laat zien. Ze kunnen niet echt inschatten hoe slim je bent, zoals echte slimmeriken dat wel kunnen. Als je die kan laten denken dat je heel slim en hoogopgeleid bent, halen ze wat extra's uit de beurt.

Mannen zijn ook dol op vrouwen die sociaal sterk zijn. Die goede vrienden en vriendinnen hebben, en mensen kennen op goeie plekken. Dat is bij een hoer natuurlijk snel je kring klanten, maar als je dat niet voorstelt als je klantenkring maar als de mensen die je op je reizen hebt ontmoet, krijg je respect bij je klant los, van het soort dat hem gretiger maakt om je een veeg te geven.

Dat is namelijk ook zoiets. Een vrouw die de hele tijd in haar huisje zit, dat is niet geil. Als je vertelt over je avond met een Baco op het strand bij Noordwijk is dat burgerlijk en saai. Als je vertelt over je avond op het strand van Goa met een onuitspreekbare cocktail is dat geil en exotisch. Een vrouw in beweging is een vrouw die ze willen hebben. Vooral escorts maken daar goed gebruik van natuurlijk, want dat zijn al echte zwervers waar de mannen niet zomaar op bezoek komen.

Het is in beweging zijn, en niet alleen reizen. Het is ook dat je verdere plannen hebt, en dat je niet van plan bent om lang hetzelfde te blijven doen. Je doet nieuwe ervaringen op, en je groeit. Ookal hebben bijna alle mensen, en dus ook bijna alle klanten, zich allang wijsgemaakt dat de verstandigste keus is om te blijven vastplakken waar ze zitten, in hun biologie geilen ze zich ongans aan een vrouw die juist dóórgaat. Daar heb ik wel een hoop te faken trouwens, ik ben een plakkertje.

Die beweging vind je op nog een manier. Ze willen dat je sociaal mobiel bent. Dat je bezig bent een sociale ladder te beklimmen. Je boort nieuwe sociale kringen aan, en je maakt sociaal kapitaal aan. Daar is W een meester in, in elke kring waar ze in omgaat, en die kan me stap voor stap uitleggen hoe dat moet. Als ik haar inzichten gebruik bij mannen die sociale kringen belangrijk vinden, zijn ze altijd geïmponeerd.

Maar dan ben je er nog niet. Al die beweging moet niet uit noodzaak komen. Je moet niet doen alsof iets je voort heeft gejaagd, of dat je wel moest omdat je ouwe sleur niet meer kon. Je moet juist laten zien dat je het deed omdat je het wóú, omdat het jouw manier is om te leven. Anders lijk je juist niet aantrekkelijk, maar juist iemand die doet wat ze doet omdat ze niet kan slagen in het gewone wat hij al niet interessant vindt.

Er is me ook heel onprettig duidelijk gemaakt dat je moet laten zien dat je er niet mee zit als er eens wat misgaat. Bang zijn om te falen is kennelijk een enorme afgeiler. Zelfverzekerd zijn dat je kan dealen met wat er met je gebeurt, en dat je altijd wel een manier vindt om het tòch allemaal om te kunnen draaien is héél belangrijk. Mannen zijn verzot op vrouwen die met risico's om kunnen gaan. Daar moet je rekening mee houden met wat je laat zien.

Je sociale milieu is ook belangrijk. Daar heb ik W al een tipje van de sluier over laten optillen in dit ingezonden stukje. Dat kan je natuurlijk heel goed faken. Je moet niet doen alsof je een prinses bent ofzo, maar als je niet overkomt als een achterbuurtkind dat slecht Nederlands spreekt, nagels bijt en kauwt met haar mond open, ben je gewoon meer waard voor een vent. Dan kan je voor de rest suggereren dat je gewoon een wildebras bent die het van haar afkomst niet had hoeven doen.

Sommige klanten laten het een beetje over zich heenkomen. Klanten voor wie het belàngrijk is wie je bent, zijn anders. Dat gaat meestal de kant op dat ze nieuwsgierig gaan doen, en gaan proberen door te prikken wat je ze laat zien, om te weten of het echt is. Dat zorgt, als je niet door de mand valt, dat ze je extra gaan waarderen. Je moet natuurlijk dan wel je rol goed spelen.

Maar je hebt netzogoed mannen die juist weinig van je willen horen, en je zo weinig mogelijk kansen willen geven om te laten zien dat je eigenlijk helemaal niet boven ze staat. Soms houden ze de boot af, en praten weinig, en houden bijna hun oogjes dicht, om hun eigen illusie maar niet te verliezen. Die doen het werk vóór je. Dat lijkt handig, maar jij kan dat altijd veel beter dan hij, en dat is veel leuker.

En je hebt het zelfs nog anders. Toen ik nog nieuw in de clubs was, kwam er een klant die me altijd wel even bekeek, maar dan liet staan. Ik was nog erg groen, en onzeker, en ik voelde me afgekeurd. Ik was het jongste ding in de club, en de andere meiden waren ook geen missen, dus ik voelde het als een flinke steek dat hij die meiden koos inplaatsvan mij. Ik heb hem met mijn domme koppie zelfs een keertje daarover aangesproken, en gevraagd of hij me niet mooi vond.

Hij vertelde een beetje schuchter dat als hij met een mooie jonge meid op kamer ging, hij zich opgelaten zou voelen, omdat het nooit geloofwaardig voor hem kon zijn dat ik echt voor hem zou kiezen. Voor hem zou de illusie een beetje een satire worden als hij er zover mee ging. Dat vond ik toen niet te begrijpen, en nu ik het wel begrijp vind ik het onzin. Die vent dacht veel te weinig van zichzelf. Maar de illusie ging voor hem tever, en dan lukt het niet meer.

Dat gaat op voor alle klanten. Je moet het niet zover laten gaan dat hij niet kan geloven in de illusie dat je interesse in hem hebt. Hij betaalt voor het avontuur met jou, en hij wil best snappen dat je zonder de betaling nooit aandacht aan hem had gegeven, maar hij moet wèl voelen dat jij met hem als klant wèl echt fijn klantcontact hebt. Als hij dat niet meer kan geloven, omdat hij zich teveel een saaie grijze muis bij je voelt, ga je tever.

Een goeie illusie over jezelf maken, over wie je bent en hoe je bent, is erg de moeite waard. Hij hoeft niet erg verschillend te zijn voor verschillende klanten, want dit soort basisdingen vinden ze allemaal spannend, en daar kan je nog heel veel op verderbouwen met hun voorkeuren. Maar het belangrijkste is dat je de klant er niet echt in méé hoeft te krijgen, en dat is met veel andere illusies en spellen die je speelt wel anders.

7 opmerkingen:

BartB zei

Wederom een mooi stuk dat uitgebreid in gaat op een interessant thema van jouw beroep. Illusies spelen inderdaad een hele belangrijke rol bij het bezoek aan een prostituee. Juist het gevoel te krijgen dat je niet wordt 'afgewezen' zoals dat in de wereld er buiten wel wordt ervaren, is volgens mij van groot belang. De oorzaak van het afgewezen voelen kan behoorlijk verschillen.

Volgens mij komt het creëren en in stand houden van illusies in veel meer beroep voor. Vooral bij functies waar mensen maatschappelijk status aan (denken te) ontleden en/of waarvoor zij een lange traject (bijv. studie) hebben doorlopen. Als techneut vind ik met name economen en politici erg interessant in dit kader.

Anoniem zei

nix is leuker als her spel van de illusie om te draaien als klant.Wat omhoogneuken betreft heeft biologish gezien enkel betrekken tot leeftijd en uiterlijk (vruchtbaarheid gezondheid etc) als wat mannen willen van vrouwen.

Anoniem zei

En toch.....
Kan het ook averechts werken.
Bij een te veel aan illusie gaat voor mij de lol eraf, ik moet wel echt het gevoel hebben dat er iets van een klik is.

Soms kan iets ook te mooi zijn om waar te zijn en dan gaat wat mij betreft de glans eraf.
Ik heb daar voorbeelden van gezien dan krijg ik te veel het gevoel dat er een spelletje met me gespeeld wordt dus dan stopt het wat mij betreft.

Anoniem zei

Hm ik had op deze posting veel reacties verwacht.

Indien ik de hookers-recenties lees, waarin vrouwen ÓF slecht zijn zonder herhalingsgevaar ÓF gillend in een valei-orgasme stuiptrekkend én zichzelf nat pissend klaar komen, dan vraag ik mij af:

zouden deze mannen met de namen als likbeest en befkoning van dit artikel zenuwachtig worden omdat hun zorgvuldig in het dagelijks leven in elkaar gedraaide illusie van seksbeest compleet als een kaartenhuis in elkaar dreigt te vallen?

Zij lezen een paar zinnen en denken ..... haha .... nonsens dat slaat niet op mij ..... ik ben speciaal voor deze dames.

Anoniem zei

Die gasten zijn gewoon oerstom want ze snappen het niet

Anders schrijf je ook niets op zo'n vunzig paginaatje

Anoniem zei

ok dit as allemaal bs
er zijn geen cjfers dus de de schrijfster kan zeggen wat ze wil
niemand weet wat er echt gebeurd
dus het is allemaal poletiek
zowel voor haar als de rest

Anoniem zei

Okeej, misschien niet waar je dit artikel voor schreef, maar je hebt me echt heel goed geholpen. Ik zat met een klant in m'n maag die iets "zoekigs" had en nu kon ik hem geven wat hij wou. Bedankt Zondares!!