maandag 16 juli 2012

Pingelaars

Het is niet te geloven, ik doe het nu al bijna vier jaar, en ik heb nog niets over pingelaars geschreven! Ik had echt gedacht dat ik daar wel mijn woede over had gekoeld op mijn blogje, maar dat betekent alleen maar dat ik nu de kans krijg. Dat is mooi! Want pingelaars zijn een vervelend soort iets waar je in de prostitutie best veel mee te maken krijgt. En in de prostitutie is het ook extra vervelend.

Voordat ik in de business werkte, heb ik wat baantjes gehad. Ik ben onder anderen kunstenares geweest. Daar komt wat verkopen bij kijken. Je moet zelf je zaakjes goed voorelkaar hebben, want anders wordt alleen je galeriehouder rijk van je werk. Als je een prijs voor je kunst moet vragen, zit er vooral loon in. Je doeken, verf, klei, enzovoorts zijn niet duur, de prijs gaat om je werk.

Je moet dus een beetje gokken wat het waard is, en daar moet je wel slim mee zijn. Want kunstenaars moeten een beetje arrogant zijn, voor de kopers, om te laten zien dat het èchte kunst is. Maar kunstliefhebbers krijgen er ook weer een kick van om een tè arrogante kunstenaar op zijn nummer te zetten. Je verkoopt niets als het te duur is, maar ook niet als het te goedkoop is. Kunst is luxe voor wie het koopt, ook al is het een primaire levensbehoefte voor de kunstenaar.

Om die prijs te vinden, moet je een beetje slim met gokken en praten zijn. Je moet je koper in kunnen schatten. Dat zorgt ervoor dat je soms tien keer zoveel voor je kunstwerk krijgt als je dacht. Het is erg de moeite waard om te doen. Ik vond het ook altijd wel leuk. Er komt zoveel bij kijken, het gaat echt niet over het kunstwerk. De koper heeft een gevoel, en dat gevoel moet je versterken. Hij moet weglopen met het gevoel dat het wel veel gekost heeft, maar dat hij het maar mooi voor elkaar heeft gekregen om het te krijgen!

Pingelen is iets anders. Pingelen is de verkoper zo moe krijgen dat hij denkt, ik geef het maar onder de prijs weg, anders komt er nooit wat van. Pingelen is zeuren en irriteren. Ik heb geen respect voor pingelaars. Het is de laagste soort van onderhandelen. Een goede onderhandelaar zorgt ervoor dat hij de deal zo maakt dat hij zijn zin krijgt, maar de ander ook. Hij biedt iets meer voor iets meer, of iets minder voor iets minder. Je kan bieden om een bad voor minder geinstalleerd te krijgen door er ook meteen een wastafel bij te kopen, bijvoorbeeld. Of je kan wat van de prijs afhalen door aan te bieden iets zelf op te halen, wat ze anders vervelend vinden om te brengen. Een pingelaar denkt dat onderhandelen is: "ik vind het te duur, kan je er niet wat afdoen?"

Je hebt soorten pingelaars. De meeste pingelaars zeuren gewoon een beetje. Daar beginnen ze dan al vroeg mee, en dat is mooi, want dan kan ik zijn e-mail of zijn telefoonnummer gewoon meteen blokkeren. Ik doe het nu al jaren, en ik heb het nóóit meegemaakt dat een pingelaar een fijne klant was. Dus na een keertje pingelen krijg je met mij geen contact meer, klaar. Dat scheelt me heel veel moeite.

Het zijn ook altijd smoesjes, het is altijd dat hij even wat krap zit, of dat hij eerst voor minder wil proberen, of dat hij vindt dat ik wel onder de prijs kan gaan zitten omdat ik geen hotelkamer hoef te huren, of dat hij van zo ver moet komen, en dus veel geld aan het reizen kwijt is. Hij doet dan alsof dat wat uit moet maken. De gekke smoezen heb je ook, er zijn er best wat geweest die zeiden dat ze korting wouden omdat ze knap waren, of omdat ze beften!

Ik zou het hele stukje wel kunnen vullen met rotsmoezen. Ze zijn net ziek geweest, of ze hebben het nodig om vaak te gaan, dus dan wordt het zo duur. Of ze beloven je een goeie recensie op Hookers voor een grote korting. Of ze zeggen: je werkt toch zwart, dus ik mag wel minder rekenen. Van die slappe smoesjes die ik beledigend vind, want denken ze dat ik echt zo dom ben dat ik meega in zoiets?

Je hebt ook nog wel een andere soort pingelaar, en dat zijn de hatelijke. Toen ik nog een beginnertje was, maakten die mij erg van streek. Gelukkig heb ik nu meer geleerd, en ik snap nu hoe ze werken, dus ik ben niet meer zo onder hun invloed. Dat is belangrijk. Dat soort mensen mag je niet serieus nemen, want dat is precies hoe ze je manipuleren.

Hatelijke pingelaars werken door je af te kraken. Ze doen het bijna nooit over de mail of telefoon, bijna altijd als je voor ze staat. Dan gaan ze je af staan kraken, voor en tijdens de sessie. Ze klagen over dat je er op je foto beter uitziet, of dat ze het vinden stinken, of dat ze je nep over vinden komen. Daarvoor willen ze korting zien, want het valt zo tegen. Soms dreigen ze dat ze je zullen ontmaskeren als een lelijke heks.

Bij zo'n man kap ik het meteen af tegenwoordig, want dan wordt het toch niets. Als we nog niet zijn begonnen, geld terug en de deur uit. Anders mogen ze kiezen of ze het nog afmaken. Dat doen ze dan meestal toch maar wèl, maar ik heb dan echt geen zin in meer gezeur. Als ze moeilijk gaan doen, mogen ze meteen weg. Als ze me echt zo lelijk of vervelend vinden, hoeven ze van mij niet te blijven. Als je bij de groentestal slechte kool ziet liggen, vraag je ook niet om korting, maar je zoekt een andere krop uit.

Nog een andere, terugkrabbelaars. Je krijgt een klant, je maakt de wip, en achteraf begint hij opeens over korting. Hij vond het te kort, of hij krijgt altijd wat extra's van andere hoeren, of hij heeft geld nodig voor de taxi, wat voor smoes hij dan ook mee komt. Soms willen ze gewoon niet weggaan als ze geen geld terug krijgen. Vaak zeggen ze ook dat het toch niet lekker genoeg was, maar dan vraag ik altijd meteen wat er dan mis was. Als ze dat niet kunnen vertellen, vind ik ook niet dat ik dat serieus hoef te nemen. Ik hoef die mannen niet meer te zien.

Terugkrabbelaars dreigen soms met slechte recensies, of gaan zitten waar ze zitten en gaan niet weg, of ze komen met een heleboel vragen waaròm ze nou hun korting niet krijgen. Ze krijgen hun korting nooit, natuurlijk. Je moet gewoon niet in de discussie gaan met ze, want dan ga je op ze in. Als ze een echte klacht hebben, moet je daar natuurlijk netjes mee omgaan, maar meestal zijn het gewoon achterafpingelaars. Je moet er meteen achterkomen of ze echt een goeie reden hebben, en daarna is het afgelopen. En als ze een reden hadden, maak je dat vólgende keer goed. Het zit toch in het kluisje, dus daar kan ik tot de stort toch niet meer bij.

Er was een klant, die heel normaal leek, tot hij de eerste keer me penetreerde. Toen begon hij tijdens het neuken te pingelen! Ik was zo verbaasd dat ik hem eerst zijn ding liet doen. Ik vroeg hem, na een minuut ofzo, waarom hij er nú over begon. Hij zei dat als hij eerder was begonnen met pingelen, hij de deur uit zou zijn gewezen. Hij was daar zelfs verontwaardigd over. Natuurlijk heb ik hem de keus gegeven, doorgaan zonder korting, of oprotten. Hij heeft het toch maar afgemaakt. Daarna heeft hij zelfs nog geprobeerd opnieuw af te spreken, maar dat feest ging mooi niet door.

Je hebt ook tijdpingelaars. Dat zijn van die mannen die vinden dat de tijd pas ingaat als het condoom omgaat, dus dat trekken, strelen en masseren maar gratis moet zijn. Of die vinden dat ze recht hebben op meer tijd als ze niet twee keer zijn klaargekomen. Die komen met al die regeltjes aan, die ze zelf verzonnen hebben. Dat is heel makkelijk, ìk bepaal wat de regeltjes zijn. Daar ga ik ook niet over in discussie. Je hebt ze in de thuisontvangst meer dan bijvoorbeeld bij de ramen. En je krijgt ze gelukkig niet vaak.

De ergste zijn de knopendraaiers. Van die stiekemerds, die je verneuken waar je bijstaat. Ik doe ze maar in dit stukje, want het zijn wel dezelfde soort mannen. Ze pingelen niet vantevoren, maar ze pakken bijvoorbeeld na de beurt het geld weer af, en gaan ervandoor. Daarom gaat het geld bij nieuwe klanten altijd metéén in het kluisje. Dan is dat tenminste geen probleem meer.

Ik heb ook wel mannen gehad die hun vijftigje onder de kleurenkopiëerder hadden gelegd. Dat zijn ook nog hele slechte namaak. Ik had een keer een oudere, nette Nederlander, die me voor drie uur betaalde met vijftigjes. Het bovenste briefje was echt, maar de rest niet. Dat voelde ik meteen. Ik zei dat ook gewoon, hij kreeg een rooie kop, en zei: "Waar bemoei je je mee? Dat zijn mijn zaken!"

Over die vent belde ik de politie ook nog achteraf, maar toen ze me duidelijk hadden gemaakt dat ze wèl die vent voor het valsgeld wouden opsporen, maar niet voor mij afzetten, heb ik ze vriendelijk bedankt, en geen informatie meer gegeven. Ik wil ze niet meer werk geven dat meer prioriteit heeft dan afzetters, mishandelaars of verkrachters opsporen. Want daarvoor geven ze niet thuis.

Er was een vent die dacht dat hij heel slim was door het batterijtje uit mijn wekkertje te halen. Ik heb alleen een klok in mijn hoofd, en die is heel precies. Hij wou dat ik op het wekkertje keek, toen ik zei dat we klaar waren. Ik haalde mijn horloge maar uit de keuken. Hij keek heel teleurgesteld, maar niet betrapt! Dat vind ik zo raar, van die mannen die zich nergens voor schamen.

De oudste truuk is binnenkomen, en dan als ik wil afrekenen, zeggen dat hij zijn portemonnee in zijn auto heeft liggen. Die wil hij achteraf best eventjes halen. Toen ik net begon, ben ik daar echt een paar keer ingetrapt. Het is zoiets wat je wel doet in een heleboel andere baantjes, maar in de prostitutie kan dat echt niet. Die man moet meteen terug naar zijn auto, en meestal zie je hem dan ook nooit meer terug.

Als een klant grote ogen opzet, of naar adem hapt, als je je geld door de gleuf in je professionele kluisje laat glijden, dan weet je alweer wat het idee was. Dat was een achterafpingelaar of een knopendraaier. Een gewone vent heeft er namelijk nooit problemen mee, die is met jou bezig, niet met de centen. Maar deze mannen zijn anders, het is niet alleen maar een truukje voor bij de beurt. Daar komt hij gewoon voor. Daarna is het vaak een beetje een geforceerd nummertje, en meestal krijgt zo'n vent hem dan niet meer omhoog ook.

Ik heb in de prostitutie meer en agressiever pingelen gezien dan in alle andere plekken waar ik werkzaam was. Vaak zie je dat het met respect te maken heeft. Ze denken dat ze wel wat van je gedaan kunnen krijgen, omdat ze denken dat je zwak bent. Ze denken dat je dom bent, dus zelfs de smoesjes zijn niet doordacht. Ze voelen zich er ook niet schuldig om, want ik ben toch "maar" een hoer. Gelukkig dat de meeste klanten betere mensen zijn.

Je mag alles vragen, als je maar niet lullig doet. Ik heb wel een vent gehad die voor korting een tienrittenkaart wou, elke week op dezelfde tijd. Dat vond ik wel goed, die heb ik een kleine korting gegeven. Ik heb ook wel betaling in natura soms geaccepteerd, ookal komt dat met de Belasting vaak niet goed uit. Maar vijftig procent korting vragen omdat je jezelf lekker vindt beffen, ga toch heen.

19 opmerkingen:

Anoniem zei

haha vermakelijk stuk en goed beschreven.Je zou mijn vriendin kunnen zijn omdat ik het respecteer hoe je denkt, je denkt als een man volgens mij.
Verwerpelijk hoe sommige mannen je behandelen omdat je 'maar' een hoer ben. Veel succes verder van 'maar' een gewone huisvrouw.

Anoniem zei

Wat een leuke stukjes om te lezen. En wat een heerlijke "met beide benen op de grond staande" vrouw ben je.
Al die afreken smoezen zijn echt hilarisch, hoewel ook treurig tegelijkertijd.
Wat een sukkels die kerels.
Zelf ga ik altijd ervan uit dat de prijs de prijs is. Wil ik minder betalen dan krijg ik ook minder. Al moet ik ook zeggen dat ik genoeg ervaringen heb waarbij er gewoon simpelweg "niet of erg slecht geleverd is".

Anoniem zei

Een gewone vent heeft er namelijk nooit problemen mee, die is met jou bezig, niet met de centen.

en zo is het !

Anoniem zei

"Als een klant grote ogen opzet, of naar adem hapt, als je je geld door de gleuf in je professionele kluisje laat glijden, dan weet je alweer wat het idee was. "

Ik zette ook even grote ogen op toen ik dit las, tot ik doorkreeg dat ik deze mededeling wat al te bloemrijk interpreteerde.

enhancebeauty zei

Wat een mafkezen. Weinig innerlijke beschaving te vinden bij sommige mensen.

remimonteverdi zei

Beste zondares, ik heb pas onlangs je stukjes ontdekt. Ik vind ze geweldig want over deze onderwerpen wordt zelden op een zuivere manier geschreven of gepraat. Altijd met sensatie of porno in het achterhoofd.
En over respect gesproken: je bent een oprechte, zelfbewuste en eerlijke vrouw, dus petje af!

Anoniem zei

Hey zondares,

Een vraagje : je schrijft ergens dat sommige mannen als smoes gebruiken dan ze niet tevreden zijn als ze niet 2 keer zijn klaargekomen.

De vraag : komt het vaak voor dat een man 2 keer klaarkomt op een uur ? Is dat niet vervelend voor u, want als hij bvb. na 20 minuten de eerste keer klaarkomt, kan het best zijn dat hij daarna een stuk langer nodig heeft en overtijd gaat, dus dat je er liever geen tweede keer aan begint ?

Gewoon uit interesse :-)

Groetjes

Anoniem zei

ik wist niet dat er zoveel mannen probeerden af te pingelen? maar dit is toch eerder uitzonderlijk denk ik. 1% van de klanten of zo?

met wat betaalden ze je dan in natura? Als ze deden klaarkomen, kregen ze dan niet een gratis beurt of zo?

die tienbeurtenkaart met korting is nog niet zo'n slecht idee, trouwens een goede marketeer werkt altijd met promoties

Anoniem zei

Leuk om te zien dat exact dezelfde aanpakken ook voorkomen in mijn branche (in de "normale" dienstensector). Klanten zijn overal hetzelfde!

Amber zei

Jeetje, ik leer zelfs nog nieuwe dingen bij jou! Wat een geweldige voorbeelden: ongelooflijk en het toppunt van zieligheid. Veel mannen denken ook dat als ze je uitnodigen voor een etentje, je gratis meegaat en dan wel met service erna. Seks voor een schnitzel... ;-)

Anoniem zei

Mooi stukje weer. Mooi beschreven voorbeelden. En je hebt natuurlijk helemaal gelijk!

M.

MKZ zei

@Anoniem van 15.15: ...Zou jij dat echt doen, een klant een keer een wip kado geven omdat 'ie je laat klaarkomen? ...Ik kan me haast niet voorstellen dat er prostituees zijn die dat doen...

Enne, Zondares: Als je het niet te privé vindt, wat heb je wel eens in natura geaccepteerd naast dat MacBookie? En hóe precies poeier je de pingelaars en knopendraaiers af - blijf je resoluut maar vriendelijk, wordt je scherp of snauwerig...?

Ik zou zelf verschikkelijk ontploffen van zo'n opmerking "wat is dat nou jouw zaak" na een poging tot oplichting, of van een klant die niet wegwil zonder korting. Lósgaan van kwaadheid (verbaal, niet fysiek natuurlijk).
Maar dat is vast niet de juiste strategie, dan laat je je teveel in de kaart kijken.
Nou, dat je maar veel leuke en gezellige klanten moge kjijgen deze zomer en dat alle pingelaars maar impotent thuis blijven zitten! Cheers girl :)

Anoniem zei

"Ik zei dat ook gewoon, hij kreeg een rooie kop, en zei: "Waar bemoei je je mee? Dat zijn mijn zaken!""

hahaha

Puttana zei

Als je pingelaars tegenkomt, is dat meestal omdat je net boven, of net onder de prijs zit die ze je zouden schatten. En ook als iedereen anders intussen prijzen heeft veranderd en jij nog niet, dan krijg je pingelaars. Ik denk dat jij dat laatste wel kan hebben. Als je veel tussen de escorts adverteert krijg je als thuisontvangster ook veel pingelaars.

Goed stuk, weer. Leuk opgeschreven ook. Je draait al een poosje mee, niet waar?

Erik zei

Ik kan me goed voorstellen hoe jij je voelt bij dat soort types. Ik ben een keer door zo'n pingelaar te grazen genomen, het ging maar om een heel klein bedragje maar het was mij meteen duidelijk dat hij het bij alles deed. Het is lang geleden, maar ik herinner het mij nu nog, geen wonder dus dat jij je er flink aan ergert. Het zou me nu niet meer overkomen, die types moeten op hun nummer worden gezet, het doet me dan ook veel plezier om te lezen dat ze hun erectie verliezen, dat geeft veel voldoening!

Eleonore zei

Het ligt aan de thuisontvangst. In clubs of zelfs bij privehuizen flikken ze dat niet. Thuisontvangst heeft toch dat sfeertje van een huisvrouwtje dat je wel even kan bedotten. Met escort kom je dat bijna niet tegen, en helemaal niet zo erg. Ze zeuren wel over extra's, maar ze lichten je niet op.

Zondares zei

Als je praktisch denkt, denk je nog steeds als een vrouw hoor. Dat is niet iets alleen maar van mannen ofzo.

Anoniem 16 juli 2012 12:40, ik boek per uur, dus dan kan de klant zovaak komen als hij wil, en als de tijd op is is het voorbij. Dat maakt dat veel makkelijker. Ik probeer hem wel in de buurt van het eind klaar te laten komen, daar heeft de klant toch het meest aan. De meeste mannen kunnen maar één keer, er zijn er flink wat die een keertje aan het begin en nog een keertje aan het eind kunnen, en sommige mannen blijven gewoon gaan. Ik heb daar al weleens over geschreven.

1% van mijn klanten is het nog niet eens denk ik, misschien wle minder. Maar dat zijn er nog tientallen. Ik doe dit al jaren en ik draai zoveel uren als ik kan. Dus ik heb wel wat klanten gehad hoor. Er zit altijd wel wat tussen.

De natura ging vooral om dingetjes die ik toch al wou, een mooi duur horloge, flinke korting op mijn auto, en dat soort prijzige dingen.

Amber, in de business moet je duidelijk zijn, want de klanten willen het erg graag verkeerd begrijpen.

Afpoeieren is makkelijk, als het vroeg is blijf ik netjes, maar als netjes niet werkt ga ik niet snauwen, dan bel ik meteen mijn jongens even. Die zijn meteen heel duidelijk. Als je gaat snauwen word het bekvechten en daar heb ik geen tijd voor.

Erik, zelfs al zet ik ze een hak, ze hebben eigenlijk gewoon een pak slaag nodig. Maar toch gebeurt dat maar niet, want ik kan de toestanden niet gebruiken. Mijn jongens stellen het altijd wel voor, om hem een lesje te geven, maar ik laat die zielenpieten gewoon lopen, want ze zijn het niet waard.

Puttana en Eleonore, jullie hebben wel gelijk, maar daar ga ik vanwege de privacy niet opin hier. Ik heb liever de pingelaars dan dat ik het anders ga doen.

Leuke reacties, jongens!

MKZ zei

Ha, dank voor je antwoord ook! Gezellig :-D

Unknown zei

Bij zijn eerste pingel gelijk je afgesproken prijs verhogen en steeds weer verhogen.
Co.