donderdag 17 september 2009

Saban Baran

EDIT: Dit is een oud stukje, zonder veel uitleg. Voor wat uitleg over Sjaban en hoe hij in het wereldje paste, kan je beter hier lezen.

Nog een stukje extra vandaag, vanwege het nieuws over Saban Baran (sommige zullen hem kennen als Sjaban of Kaptan.) Deze man en zijn maten zijn het ergste soort klootzakken. Niet alleen maken ze gebruik van intimidatie, maar ze zijn ook afpersers van prostituees.

Gewoon een pooier zijn is erg genoeg, maar het gaat dan wel om vrouwen die zichzelf afhankelijk maken van de mannen. Voor hen is het natuurlijk erg, maar ze kunnen eruit. Het is iets wat ze zelf gaan doen. Dat afpersen is wat anders, daar kan je niet omheen.

Die Koerden doen niet alleen intimidatie en het isoleren van de hoeren, ze gebruiken ook geweld. Als zo'n vrouw dus weg wil of wil ophouden, dan word ze helemaal in mekaar geslagen. Dat gaat heel heftig toe. Die vrouwen worden tot het uiterste gepusht, en hebben geen eigen leven meer over.

Ze houden het niet bij de vrouwen die ze zelf verzamelen, maar ze persen onafhankelijke vrouwen, of vrouwen met een bikker, verschrikkelijk af, met weer veel geweld. Deze vrouwen kunnen maar weinig beginnen. Het geweld is niet iets wat je maar kan incasseren. Ze laten je geen rust of duur. Je bent dus heel veel geld aan ze kwijt. De politie noemt dat protectiegeld.

De politie is een lachertje. Als je de regeltjes van de gemeente overtreed, zijn ze er meteen bij om je stevig aan te pakken, maar als je een klacht hebt over de Koerden, dan zeggen ze wat schaapachtig dat er weinig aan te doen is, en adviseren ze je om te stoppen met de prostitutie om van ze weg te komen. De Koerden weten dan meteen dat er over ze gemeld is. Ergens in de politie zit iemand die ze informeerd.

De andere manier is om bij een grote pooier te gaan zitten. N maakt zich geen zorgen over dat soort mensen, want ze werkt voor een soort Oekraïense maffia. Door dit soort dingen niet of maar slapjes aan te pakken, zorgt de politie en vooral de rechter ervoor dat vrouwen voor de veiligheid voor pooiers moeten werken.

Dat is trouwens ook zo voor het vergunningen beleid. Die vergunningen kosten werk, geld en moeite, en dat is voor een hoop vrouwen moeilijk. De pooiers komen wel aan vergunningen, en zo kom je toch voor een ander te werken. Het lijkt alsof de regering graag alle hoeren aan een pooier helpt, en zo maar de hele seksindustrie crimineel te maken.

Ik heb om de problemen heen kunnen glippen, en daar ben ik blij om. Kennisjes van me niet, en die heb ik in tranen gezien. Ik maak me zorgen om sommigen van die meisjes die tegen Kaptan hebben getuigd, want die zijn nu hun leven niet zeker. En bedankt, he, rechter!

28 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is een raar idee dat dit voor jou zo dicht bij huis is. Weet jij hier meer van dan de kranten?

Zondares zei

Ik weet er alleen van door met mijn oude collega's te hebben gepraat hierover, maar dat is wel oude informatie.

Anoniem zei

Het klinkt haast alsof je het afpersen erger vind dan dat ze meisjes dwingen tot seks. Oh wacht dat vind je ook!

Anoniem zei

Ja, precies. Dan ben je toch alle perspectief verloren?

Anoniem zei

Even inhaken op het nieuws he, om te laten zien dat je ontwikkeld bent. We hebben je wel door.

Anoniem zei

onwijs doorzichtig dit stuk

Anoniem zei

Eerder schrijf je dat het best wel meevalt met de gedwongen meisjes. Nou spreek je jezelf tegen. Hoe is het nou?

Zondares zei

Er bestaat best criminaliteit in de prostitutie, maar dat moet je echt apart zien van de prostitutie zelf. Ik schrijf daar nog wel een stukje over.

Anoniem zei

Ja, doe maar. We weten toch al hoe het is. Het is vast interessant om je te zien spartelen.

Anoniem zei

Ik denk dat we dat stukje nooit gaan zien.

Unknown zei

zijn geen koerden maar turken

Anoniem zei

Het zijn Turkse koerden, bij Turken is het respectloos om een pooier te zijn!!!

Anoniem zei

wolla beter je kop houde

Anoniem zei

Achternaam Baran zegt het genoeg, Een Koerd ...

Anoniem zei

Heb zelf 2 jaar voor Baran gewerkt en kan niets verkeerds over hem zeggen, écht niet. En dit schrijf ik geheel uit vrije wil, nienmand die me ook maar tot iets dwingt.

Anoniem zei

Kun je wel wat positiefs zeggen dan?

Zondares zei

Als je voor hem gewerkt hebt, zal je inderdaad geen klachten hebben. Dan vond je het OK om je geld af te dragen, en dan wordt hij niet gewelddadig. Hij was een echte smeerlap als je niet voor hem wou werken!

hasansmeid zei

Zo stom ik zit 4 jaar in dit vak pooiers palmen je in
Je ziet na een tijd dat alles normaal word je geld afgeven
Slaag krijgen hoort erbij

Anoniem zei

so wat een bullshit schriv je,jij heb 2 Jaar voor B gewerkt en heb een moie tijd gehadt?hoezo ben je dan van hem weg?????Waty will je zegen ik wet precis dat hun hebben Meisjes geslan of in het coude Water gestoppt,hoevel blauwe ogen heb ik moeten verzoren en als het mij niet luckte hebben de Meisjes nog meer klappen bekomen en jij will zegen dat je een leuke tijd heb gehad??????????????echt niet

Zondares zei

Precies, die klootzakken horen achter slot en grendel.

Anoniem zei

Saban Baran is een Turkse Koerd. Het is algemeen bekend dat de PKK-terreurgroep (Koerden) geld verdient voor zijn activiteiten met zware criminaliteit, zoals wapen-, drugs- en mensenhandel, en fraude.

Anoniem zei

Of je nou een Turkse-Koerd bent, een Marokkaan of een Nederlander, een christen of een moslim. Wat maakt het uit. iedereen is een mens. Los van afkomst en nationaliteit moeten we aan de menselijkheid denken. Het is zeer ernstig om zo geld te verdienen. Genadeloos om zo met vrouwen en mensen om te gaan. Iedereen heeft een moeder, zus of kind. Zet je zelf in de schoenen van de slachtoffers. Waar de pooiers ook vandaan komen of wie ze ook mogen zijn. Wat maakt het uit? Ze zijn genadeloos, respectloos en hebben geen geweten. We hoeven niemand over een kam te scheren. We horen dit soort dingen helaas niet mee te maken maar het gebeurt. God mag de slachtoffers helpen, verlossen en de pooiers mogen het zelfde mee maken. Elke loontje krijgt zijn boontje. Wie goed doet, goed ontmoet, wie slecht doet krijgt het slechte terug.

Anoniem zei

Je kan geen Turkse Koerd zijn ofwel ben je Turk ofwel een Koerd die twee komen niet samen

Unknown zei

De regering roeit ipv Saban Baran & consorten de prostituee's uit met controlepesterijen e.d. Nog even en ze gaan ipv tasjesdieven pakken, verbieden dat oude vrouwtjes op straat lopen. Zo is elders ook de burka ontstaan, ipv verkrachters te pakken moeten meisjes voor gek lopen.
Co.

Erdem zei

Hij is zelf puur kurdoes maar wie zegt dat het respectloos is van turken de meeste pooiers in Duitsland zijn bijna allemaal Turkse bulgaarse of armeense pooiers mijn oom is zelf ook pooier is zelf puur turks in duisburg

Erdem zei

Hij is zelf puur kurdoes maar wie zegt dat het respectloos is van turken de meeste pooiers in Duitsland zijn bijna allemaal Turkse bulgaarse of armeense pooiers mijn oom is zelf ook pooier is zelf puur turks in duisburg

Unknown zei

Ik hoop dat ze die baran eens een goed lesje gaan geven die vuile duivel je ziet het gewoon in zijn ogen rot maar weg in de cel

Locutus zei

ja, de wet..