maandag 4 juli 2022

Koude douche

Mijn oma, niet die van de opa met de boot maar de andere, vertelde ooit bij een grote familielunch dat als haar broers "verhit" waren zoals tienerjongens nogweleens zijn, ze door hun moeder naar een koude douche werden gestuurd. Had zo'n jongen dus een stijve, en merkte zijn moeder dat op, dan was het op naar een koude douche. Oma vond dat het een goed idee was, en vond het maar niets dat er tegenwoordig niet meer in geloofd werd.

Natuurlijk zit daar vanalles onder vanuit het geloof, en vooral heel veel seksuele bekrompenheid. Het idee dat die jongens seksuele gevoelens hadden kon niet worden geaccepteerd, en dus moest dat maar weggespoeld worden. We zijn als cultuur, en vooral als geloof, niet op ons gemak met de simpele en gezonde biologie van seks, en dat er diep in ons ingebakken is dat we naar seks toe worden gedreven. Dat zien we als schadelijk en schandelijk genotzoeken, en moet weg.

Hetzelfde idee van de koude douche kom je ook regelmatig tegen als middel tegen masturbatie. Een jongen, want het gaat altijd om jongens, een koude douche laten nemen helpt hem niet te masturberen, en dus "puur" te blijven. Dat is je reinste flauwekul natuurlijk, ookal valt er wel wat te zeggen voor masturbatie aan banden leggen. Het is natuurlijk wel gewoon onzin om je zo te bemoeien met de seksualiteit van je zonen, en bovendien helpt het niet.

Koude douches werken prima om stijve pikken te veranderen in teruggetrokken wurmpjes, die omhooggedrukt worden door verschrompelde balzakken. Maar dat simplistische idee dat hoe geil en hoe gedreven door seks iemand is, één op één temaken heeft met hoe gezwollen zijn of haar geslachtsorganen zijn, is belachelijk. Je moet een maagdelijke kluizenaar die niet naar zichzelf durft te kijken of een seksuoloog zijn om dat serieus te nemen.

Ik kan er namelijk over meepraten. Het liefst douche ik warm. Als ik de tijd voor mezelf neem, zet ik de kraan zo heet dat het bijna pijn doet, en de wolken stoom in mijn badkamer staan, en de muren achteraf druipen. Ik heb mijn handdoekenrek dan buiten de deur van de badkamer, anders zijn ze zeiknat. Dan laat ik me helemaal als een kreeftje zo rood koken in het hete water, en bedek ik mezelf in een bontjas van badschuim. Zálig!

Dan maak ik er ook echt een feestje van. Ik koop een douchegel met een nieuw geurtje, ik gebruik mijn dure rehydraterende douchecrème, en ik warm door tot in mijn binnenste. Dan wip ik de badkamer uit, en terwijl die nadrupt wrijf ik me heel stevig af met dikke wollige handdoeken tot ik helemaal geëxfoliëerd ben. En dan ga ik lekker na zitten soezen in mijn badjas bij het raam, met een kop koffie. Mijn haar weer onder controle krijgen komt dan nog wel een keer.

Ook als ik even douche voordat ik naar college rij doe ik dat lekker warm. Niet zó warm, maar gewoon zoals het lekker comfortabel is. Dat iets minder warm en een stuk minder lang douchen betekent ook dat je niet je hele lijf hoeft in te smeren achteraf, en dat scheelt tijd. Lekker even schoon, en dan weer door. Het scheelt ook enorm met hoevaak je je hele badkamer moet ontkalken, want die mistwolken laten overal een groezelig groengrauw laagje op achter.

Maar in mijn leven heb ik vaker koud gedoucht dan warm. En dat komt door mijn werk. Nee, het is niet dat ik als hoer zo geil ben dat ik telkens onder de koude douche moet springen om mijn kloppende kut onder controle te krijgen. Het is omdat je als hoer gewoon heel erg vaak moet douchen, en het werkt veel beter als je dat zo koel mogelijk doet, dan wanneer je je huid telkens uitdroogt in de warmte.

Laat ik meteen even het beeld afschieten dat we veel douchen omdat we onszelf willen reinigen van die o-zo-vieze dingen die we doen. Ik spring niet de douche in om een emotionele reden, maar omdat ik hygiënisch werk. Je bakker wast ook telkens zijn handen, je automonteur wast ook zijn handen en zijn gezicht, je tandarts wisselt ook telkens zijn gereedschap en zijn maskertje, je volgende klant moet gewoon geen vuiligheid van de vorige hoeven meemaken.

Dat betekent trouwens niet dat ik na de laatste klant de hele verdere dag rondloop met zijn parelketting op mijn tieten of zijn zweet op mijn reet. Als het klef is geworden douche ik ook zo snel mogelijk. Maar als ik snel even naar de super moet, kan het best even wachten. Ik ben niet vies van mijn klanten, maar ik ben gewoon schoon op mezelf. Dat vind ik zelf ook gewoon fijn.

Wat ik minder fijn vind, is koud douchen. En dat deed ik vroeger heel veel, want toen ik thuisontvangst deed had ik meerdere klanten per dag. Als je dan meerdere keren per dag warm doucht, wordt je huid droog, klam en geïrriteerd. En hou je hem gewoon niet mooi. Met douchen bij het opstaan, en na elke klant een keertje douchen, douchte ik wel zo'n vier keer op een gemiddelde dag. En op drukke dagen dus meer.

Ik had al last van douche-huid toen ik nog nieteens met thuisontvangst begonnen was. Ik werkte in een club, waar ik als ik geluk had een klantje per dag draaide. Mijn inkomen stelde niets voor, en ik leefde op grotere voet dan ik zelf kon verdienen vanwege een vriendje waar ik aan hing. Dat was zo'n typisch verlopen bordeel dat het erom doet, en helaas hoorde daarbij dat je vanzelf mee ging ruiken met die parfum-tabak-lucht die daar hing.

Mijn vriend vond dat maar niets, en ik deed altijd mijn best om die lucht van me af te schrobben. Reuze warm natuurlijk. En ik kreeg een droge, schilferige huid, waar ik maar met allemaal smeerseltjes tegenin smeerde. Ik kankerde erover tegen collega's, en die knikten meelevend met me mee, maar kwamen niet verder dan zeggen dat ik misschien mijn vent maar wat minder zijn zin moest geven.

Op een dag was ik net klaar met een klant in de rui. Sommige mannen hebben veel lichaamshaar, en die raken dat dan kwijt. Overal in je nest ligt dan haar, en het zit ook op je geplakt. Het is maar haar, en dat is niet vies, maar toch heb ik het altijd ranzig gevonden. Daar kan zo'n klant niets aan doen, maar ik wil dus wel even snel onder de douche na zo'n klant. Dus nu ook.

Ik moest even wachten bij de douche, want een collegaatje stond te douchen. Nou heeft de helft van mijn mannelijke lezers meteen verhitte plaatjes in hun hoofd over hoe ik erbij klim in die kleine douchecel, en we door ruimtegebrek onze natte ingesopte lichamen tegen elkaar aan moeten wrijven, tepel aan tepel, terwijl we elkaar helpen inzepen. Sorry, maar dan was waarschijnlijk die aftandse douchecel omgevallen. Als je daar doucht, wil je wassen.

Dus vlak nadat ze klaar was, klom ik de douche in, en gilde meteen van de schrik. De douche was ijskoud, van de kranen en buizen tot de vloer tot de wandjes. Ik was dat niet gewend, en ik wou meteen weten of de douche stuk was. Mijn collegaatje moest lachen, en vertelde dat ze altijd koud douchte. Volgens haar kreeg je er stevigere tieten van. Ik was verbaasd. En nieuwsgierig.

Als je dan naast die douchecel had gestaan, net teleurgesteld doordat we niet als twee lesbische palingen om elkaar heen gekronkeld hadden, had je weer een gil gehoord, want zomaar even met koud douchen beginnen is niet voor mij weggelegd. Er zijn vrouwen die dat zomaar kunnen, maar ik moest echt maanden wennen voordat ik de warme kraan er niet bij hoefde open te draaien. En dan stond ik bij het afdrogen te klappertanden.

Of mijn tieten er steviger van zijn geworden wéét ik eigenlijk niet. Het kan wel, maar hoe je dat meet is natuurlijk de vraag. Ik vind het niet opvallend steviger. Wat ik wèl na een paar weken merkte, was dat mijn huid er strakker en soepeler van wordt, en niet meer uitgedroogd aanvoelt, ookal douchte ik vier keer per dag. Dat was bestwel een groot verschil. Dus ookal háátte ik het, en haat ik het ergens nogsteeds, ik bleef het doen.

Tegenwoordig douche ik maar afentoe koud. Vooral als ik me bedenk dat ik vandaag aleens gedoucht heb. Maar tegenwoordig ook voordat ik naar een klant ga. Niet alleenmaar omdat de klant dan een gladdere, stevigere huid te betasten heeft, maar ook omdat ik het zel ben gaan associëren met het voorbereiden op een klant. Netzoals met je make-up opdoen of je setje aantrekken, je geeft jezelf de waarschuwing dat er seks aan zit te komen. Dan kom je vanzelf makkelijker in de stemming.

Ik merk ook dat het me niet alleen voorbereidt op seks, maar me ook een werkhouding geeft die goed voor me is. Na een koude douche ben ik zakelijker en ondernemender. Ik voel me vitaler. Misschien wel omdat mijn lijf van de weeromstuit warmer lijkt te worden na een koude douche. Ik squash beter na een koude douche, ik neuk beter na een koude douche, en ik neem me telkens voor om ook eens 's ochtends bij het opstaan koud te douchen.

Maar ik heb niet voor niets een warme kraan in mijn douche, en ik vind eigenlijk dat ik bestwel mezelf mag belonen met een traktatie in de vorm van heet water. Ik heb immers al ondernemendheid laten zien door uit mijn heerlijke warme bed te klimmen, en dat is al moeilijk genoeg zonderdat ik het moet doen met in mijn achterhoofd dat ik nu het koude water inmoet. Brr.

10 opmerkingen:

Roxxy zei

Koud douchen helpt met afvallen, daar begon ik het om. Ik vind tegenwoordig warm douchen gewoon vies aanvoelen. Koud water voelt veel natuurlijker. Maar je krijgt wel shampoo slechter uit je haar, dus dat doe ik wel met warm water. Ik ben ook hoer trouwens

Anoniem zei

Je schrijft telkens weer iets waar ik nog nooit van gehoord heb. Weer een rabbit hole om in te duiken. Hoe doe je dat na zoveel jaar nog?





TK zei

Ik sluit me daarbij aan. Leuk om dit soort dingen te lezen! :-)

Anoniem zei

Neuken met jan en alleman kan ik best, en tegen de stroom inzwemmen met de preutsheid durf ik ook nog wel, en me verstoppen voor de politie zie ik mezelf ook nog wel doen, maar koud douchen dus echt niet!

Anoniem zei

Lesbische palingen he? Je kent je publiek te goed.

Anoniem zei

Zolang warm douchen geeft een hoog gasverbruik en hoge energierekening. Dan is koud douchen en stuk goedkoper. Alleen al daarom doe ik dat.

TK zei

Ga je trouwens nog op vakantie, Zon? Ik ben net terug uit Kroatië. Ik kan het aanraden! ☀️🌊🏄‍♂️

Anoniem zei

Geinige posting..


QUOTE Annual showering problems. Every summer, for between 10 days and three weeks, there is no hot water in Russia. It makes no difference whether you live in the remotest corner of Khanty-Mansiysk or in the heart of the glittering metropolis of Moscow: This is the normal, 21st-century Russian reality. Only Westerners are surprised by it. Russians bear it with fortitude. They know it has to be this way. But ... why? ENDofQUOTE [als je googeled vind met het willekeurige blogje wel erover …ik googeled eerst in het nederlands op wat trefwoorden omdat ik dit weet [van die koude douche periode] maar dan vind ik het onderwerp niet.


NB overweeg ook even te googelen of utube-en op Epyfani festival, Russia 😉

Anoniem zei

"Je moet een maagdelijke kluizenaar die niet naar zichzelf durft te kijken of een seksuoloog zijn om dat serieus te nemen. "

Sick burn, komt nog dat stukje over seksuologen?

Anoniem zei

Sinds ik koud douch, verlies ik eindelijk gewicht. Je lichaam reageert op kou door vet te verbranden. De eerste maand vond ik het ver-schrik-ke-lijk! Maar ik ben er nu aan gewend, en warme douches voelen gewoon vies nu!