maandag 11 juli 2022

Beweging in de WRS

De WRS is nog steeds onderweg, nog steeds niet van de baan, en nog steeds een ramp. Ik heb aleens uitgebreid geschreven over wat dat wetsvoorstel inhoudt, en hoe schadelijk het is. Dat ga ik niet nogeens herhalen, als je het niet meer zo duidelijk hebt kun je het beter even teruglezen.

Een hele tijd is het al stil rondom de WRS. Eerst werd het ingediend, eigenlijk als een WRP die hélemaal herschreven en hélemaal omgegooid was, en daarna kwamen er adviezen en invalshoeken van allerlei maatschappelijke en juridische organisaties. Die eigenlijk allemaal wel wat te kankeren hadden, want het is een monsterlijk slecht geschreven stuk wetstekst. Ookal had niemand alle punten aangestipt die ik in mijn lange blogstukje erover wel aanstipte.

Ook groepen en instituten die het denkbeeld slikken zonder te kauwen zagen grote gaten in de WRS. Als je gaat nadenken zie je dat het niet logisch is, en als je het naast de rechtsprincipes legt zie je dat het daarmee botst. Dat het veel lijkt alsof het geplagiëerd is van de Prostituiertenschutzgesetz uit Duitsland werkt bovendien tegen, nu dat de eerste resultaten uit Duitsland binnen zijn, en het blijkt uit te pakken zoals sekswerkers al hadden voorspeld. Veel meer ellende, en alleenmaar meer illegaliteit.

Daar werd luchtig over gedaan, en het wetsvoorstel heeft een hele tijd stilgelegen daarna, ook omdat het controversiëel was verklaard. Nu zit hetzelfde kabinet, na een heleboel gekift en diva-gedrag, weer op hetzelfde pluche, en moet weer de hobby van de Christenunie worden gesponsord. Hoerenhaat moet, het staat in het kabinetsakkoord.

Maar er moet vordering worden gemaakt, en er moet worden gedaan alsof er naar de Raad van State is geluisterd, dus worden er wat dingen geschrapt. De strafbaarheid van klanten van illegale òf misbruikte hoeren wordt bijvoorbeeld geschrapt zolang ze maar melding doen van de misstand. Nou ja, bijna dan. Want het moet wel zo worden gedaan, dat klanten "zich er niet achter kunnen verschuilen" dat ze aangifte hebben gedaan. Hoe dan? Dat weet niemand.

Iets anders is dat ze aankondigen dat er geen boete meer komt voor niet geregistreerd staan. Dat is goed natuurlijk. Maar hoe dan? Hoe ga je het verplichten als er geen sanctie op komt? Hoe ga je ervoor zorgen dat we tòch ons in de lekke databases van de discriminerende overheid laten opnemen, en ons gewillig op razzia-lijsten laten zetten? Het antwoord klinkt heel Zweeds.

Want net als in Zweden wordt iedereen om ons heen, zolang we illegaal zijn, nog steeds ge-illegaliseerd. Nog steeds zijn onze klanten strafbaar, nog steeds zijn de mensen die voor ons werken strafbaar, nog steeds zijn de mensen die ons gelegenheid geven om te werken strafbaar. Eerlijk gezegd zou ik liever de boetes houden, en al die maatschappelijke isolatie geschrapt willen hebben.

Maar er is weer beweging. En er komen ontwikkelingen. Ik hou mijn ogen open, en ik verwacht weinig goeds. En ik heb eigenlijk helemaal geen zin om er aandacht aan te besteden, maar het moet nou eenmaal. Eigenlijk heb ik genoeg te doen, eigenlijk is het veel meer werk dan zou moeten, omdat de journalisten hun werk niet doen en ik het dus allemaal zèlf moet controleren of het klopt, en eigenlijk heeft het ook weinig zin. Maar wel een beetje zin. Dus het moet.

Ik schrijf liever gewone stukjes.

10 opmerkingen:

TK zei

Zondares, de koning heeft geen kleren aan. Elke wetgeving is bullshit. De wetten worden ondertekend door de koning die zegt te mogen regeren bij de gratie Gods. Zolang jij die gratie Gods niet gezien hebt, kun je elke wet naar de prullenbak verwijzen!

Huur een kelderbox en bel Gert-Jan Segers dat 'ie langs mag komen voor z'n wekelijkse peggingsessie. :D

Ouwe Brood zei

Ja, het is dodelijk vermoeiend die WRS, hij wordt gelukkig (nog) niet ingevoerd, maar blijft rondzoemen als een killerbee die ieder moment de kolder in de kop kan krijgen. Ben nog steeds dankbaar naar die ene GroenLinkser die destijds de WRS controversieel verklaarde. Toen kon D66 ook niet achterblijven. Soms is het 1 persoon waar je het van moet hebben. Ben helaas zijn naam vergeten en durf ook niet mijn vertrouwen op GL te stellen op dit punt. Kijk bijvoorbeeld naar de kruistocht tegen De Wallen door Halsema en vergeet niet dat er ook nog een grote christelijke invloed is binnen GL (Linkerwang) die graag samenspant met de SWERFS.
Ik heb wel het idee dat het tij iets naar het positieve aan het keren is, onder meer omdat de sekswerkers onderdeel lijken te zijn geworden van de woke-lettersoep en daar kun je nu eenmaal als enigszins moderne partij moeilijk tegenin gaan. Maar de hazen blijven raar lopen, vooral over de bestuurlijke geitenpaadjes waar onze polder vol mee zit.
Eén ding is zeker: het politiek enthousiasme om sekswerk uit te bannen is sterker en prominenter dan het enthousiasme om sekswerk te decriminaliseren. Alleen BIJ1 en de Piratenpartij hebben op dat punt ballen. Hoewel BIJ1 ook een motie heeft gesteund om uitstapprogramma's te subsidiëren (nog iemand te porren voor conversietherapie?) en de Piratenpartij helaas nog steeds nergens zetels heeft.

Anoniem zei

Na je stukje van vorig najaar over hoe de overheid werkt verbaast het me dat je het nog probeert, Zondares. Het is toch gewoon hopeloos.

Anoniem zei

zonnie, misschien een aanrader, gaat over seks, https://www.youtube.com/watch?v=ofWwU5nZy_A

TK zei

(...) ‘De illusie van democratie heeft ervoor gezorgd dat de koning zijn marionetten de feitelijke wetten laat opstellen en handhaven, maar diegene die deze marionetten aanstelt, inzweert en die de wetten ondertekent, is nog steeds de koning. Iedere wet vangt aan met de woorden “Wij Willem Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz., enz., enz. Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut!”’

https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/hoe-kun-je-jezelf-onafhankelijk-maken-van-het-systeem/

Anoniem zei

zonnie is interessant, over seks en de Bijbel, https://www.youtube.com/watch?v=pueVDbVbuo0&t=225s

Anoniem zei

zonnie, ben wel benieuwd wat je van de ideeën van martin zender over seks vindt, zijn nieuwe boek Shagah, https://www.youtube.com/watch?v=tKVXqYAbG1Q&t=76s

Ouwe Brood zei

Ik weet inmiddels weer wie de GroenLinkser was die de WRS controversieel verklaarde: Niels van den Berge. Het is afwachten of die WRS er uiteindelijk alsnog gaat komen, maar vooralsnog zijn we deze man veel dank verschuldigd!

Anoniem zei

Zonnie, Goddess of Nazareth is een leuk boek voor jou. Leuk als kado voor jouw mooie blogs. http://martinzender.com/books/goddess.htm

TK zei

Verzoekje Zondares, mocht je tijd hebben, dan zou het misschien leuk zijn om een ‘random post’-button aan je site toe te voegen. Zie: https://duckduckgo.com/?q=blogger+random+post voor voorbeelden.