maandag 20 mei 2019

Verlopen

Toen ik begon met hoeren, had ik geen idee waar ik aan begonnen was. Ik had veel van dezelfde vooroordelen als waar de meeste mensen last van hebben, en ik had geen kennis die andere mensen niet hadden. Ik probeerde maar wat, en ik koos niet de beste mentors. En als ik goede mentors had gehad, had ik daar niet naar geluisterd omdat ik hun advies niet goed had kunnen inschatten.

Ik zie veel beginnende meiden dezelfde foute ideeën hebben als ik had toen ik begon. Dat is niet raar ook, als je kijkt naar alle rare verhalen die we meiden leren over seks. En ik geef ze wel advies, maar ik ga er niet vanuit dat ze er slimmer mee zullen omgaan dan ik deed. Daar leg ik me ook bij neer. Ze leren het vanzelf wel, als ze lang genoeg in het werk blijven zitten. Met de jaren komt de wijsheid wel. Of ik ze nou advies geef of niet.

Na wat gezworven te hebben, heb ik een tijd in de clubs gewerkt. Dat zijn bordelen waar ook een bar aanvastzit, waar je de klant je laat "versieren" voordat je hem mee naar boven neemt. Ik was toen niet helemaal groen meer, en ik had het idee dat ik àlles van seks en van hoererij wist wat er te weten was. Ookal kan ik nu wel zien dat ik er misschien wel minder van snapte dan toen ik begon, en nog wìst dat ik er niets van snapte.

Wat ik in die tijd altijd raar vond, was hoe verlopen die bordelen er vaak uitzien. Ook de strakste bordelen hebben vaak iets mufs, iets versletens, en iets oubolligs. Het is er niet echt vies, maar het heeft nooit echt klasse. Ik stelde me altijd voor dat je in een strakker, stijlvoller bordeel ook strakkere en stijlvollere klanten kreeg, die meer te besteden hadden. En dat het er veel drukker zou zijn.

Inplaats daarvan was het altijd een beetje hetzelfde: luxe inrichting, met veel lounge-meubels, stoeprandhoge platformpjes waar je de eerste weken blauwe tenen aan overhoudt, erotische kitsch en goudverf, disco-seventies verlichting, en altijd dezelfde broeierige kleuren. Stijl en klasse leken wel verboden, en vooral het gevoel van ruimte en frisse lucht miste je er toch wel. Toen ik nog clubs deed mocht je er ooknogeens roken, en dan krijg je helemaal zo'n bedompte club met zo'n gele nicotinewaas overal overheen.

Dat vond ik raar. Ik had ideeën over clubs waar je in een stijlvolle omgeving met veel lucht en intieme hoekjes, naast een soort danszaal als in een echte dansclub, je klant kon verleiden om mee te gaan naar een kamer die meer wegheeft van een luxe hotelkamer. Maar elke keer dat ik in een club aan het werk ging, was het weer zo'n bedompte, verlopen zaak. Ook als ze net nieuw waren, of net verbouwd, en dat begreep ik maar echt niet.

Ik vind het ook nu nog niet raar dat ik zo dacht. Want als je naar een schoenenzaak gaat, ben je ook meer bereid even te blijven shoppen en duurdere schoenen te kopen, als je naar een stijlvolle winkel gaat waar je wel gezien wil worden. Je hebt toch minder de neiging uit te spatten in een nebbisj winkeltje dat sinds de vorige eeuw niet meer opgeknapt heeft. En dat kan je makkelijk naar een bordeel doortrekken.

Het is alleen niet waar. Bordelen moeten een beetje nebbisj, een beetje "sleazy" zijn. Dat verwachten de klanten, en daarmee zijn ze op hun gemak. En je klanten op hun gemak stellen, dat is de helft van wat je doet. De klant geeft geld uit in een bordeel omdat hij geld uit wil geven, niet omdat het zo'n goede deal voor hem lijkt. Het meeste van wat er in zo'n club geld kost is namelijk geen goede deal, en dat doen ze toch grif. Ook als het voor de rest vrekken zijn die dan net over de prijzen van wat op de kamers gebeurt weer gaan zitten muggenziften.

Dat snapte ik toen nooit. Ook niet toen ik al best lang in clubs had gewerkt. Dat was vooral omdat ik gewoon nog niet volwassen genoeg was om me met de gedachtenwereld van de klanten en van mannen bezig te houden. Ik had niet alleen geen besef, ik had ook gewoon de interesse niet om te weten dat het iets was om aan te denken. Ik was te weinig bezig met de zakelijke kant van het werk daarvoor. Het besef kwam eigenlijk pas veel later, en dat was misschien maar goed ook.

Ik ging namelijk mijn eigen werkflatje inrichten, toen ik voor mezelf ging werken. Dat wou ik in één keer gedaan hebben, en daar heb ik dus flink op gepland. Na een half jaar heb ik het tochnog flink laten verbouwen, want die eerste keer een werkflatje inrichten was toch anders dan ik gedacht had, maar de toon was licht, luchtig, meisjesachtig en vertrouwd. Niet een verlopen bar. Ik was overtuigd dat klanten dat geweldig zouden vinden.

Nou, niet echt. Ja, de klant komt voor jou. Hoe je werkplek eruitziet is voor mannen best onbelangrijk. Er zijn meiden die goede zaken doen ik kale kelderboxen met een matras die ze van de stoep hebben gehaald op grofvuildag. Toch merk je wel dat een man ook gevoelig is voor de sfeer die je maakt, ookal hebben ze niets met kaarsen en bloemblaadjes. En ookal vinden mannen frisse lucht netzo belangrijk als wij, toch helpt zo'n bedompt hok voor de goede sfeer.

Dat geldt niet voor alle klanten trouwens, ik heb ook vaste klanten gehad die het juist ontzettend verfrissend vonden om in een vrolijke lichte luchtige ruimte hun ding te kunnen doen. Ik had alleen gedacht dat het voor alle klanten wel welkom zou zijn, en voor sommige klanten zelfs een openbaring dat het ook zó kon. Dat had ik gewoon flink overschat, want ik geloofde in het idee dat bordeelbazen gewoon te lui en te conservatief zijn om iets moderns neer te zetten.

Het is eigenlijk een gelikt stukje klantpsychologie. Dat ben ik pas veel later gaan zien, maar klanten gaan meer uitgeven en komen vaker terug op zo'n plek die er verlopen uitziet. Ook als de meiden er wat verlopen uitzien. Die hebben daar ook hetzelfde voordeel van. Mensen kijken toch naar je in de kontekst van je omgeving. Je voelt je prima in je bikini op het strand, maar als je 's avonds in de stad in een café zou zitten met die bikini, voel je je heel ongemakkelijk, en wordt er anders naar je gekeken.

Als een klant in een nette zaak zou komen, dan voelt hij zich de nette man die hij overdag moet zijn. Dan voelt hij zich alsof hij niet ordi of vies moet zijn. Dat klopt niet met de ideeën die de meeste mensen toch met seks hebben. Al praten mensen nogzoveel over hoe normaal seks vinden, en hoe verlicht ze zijn, toch heeft bijna iedereen een flinke angst voor seks en denken ze mee in het denkbeeld. Taboes genoeg.

Zet hem in een verloederde omgeving, en opeens is het heel anders. Daar durft hij wel. Hij voelt zich meer op bezoek op een alien plek, op een plek waar niemand op hem let, en hij kan losgaan. Hij durft zich dan eens ordi te gedragen, en lekker bezig te zijn met zuipen en schaameloos geilen op het vrouwelijk schoon wat we naar hem toe pushen. Hij is aan het slummen, hij gaat langs in een wereld beneden hem. Dus hij hoeft niet zo op zijn tellen te passen.

Dat klinkt misschien onaardig, maar dat is niet zo. Mensen zijn nou eenmaal heel gevoelig voor de normen op de plek waar ze zijn. Daarmee verandert ook hun rol, immers. Daarom kunnen toeristen zich zo verschrikkelijk misdragen, die denken dat dat hun rol is van feestganger. Daarom kunnen mensen zo zenuwachtig doen op nette feestjes, waar ze ontzettend bang zijn om voor elk foutje te worden veroordeeld, terwijl niemand in feeststemming zo naar ze kijkt.

Seks hoort niet in een nette omgeving. En met seks val je vrouwen làstig. Alleen ordi meisjes doen aan seks buiten een relatie, en je kan alleen iemand die je niet kent zo ordi vinden in een ordi omgeving. Dat is bij veel meer mensen zo dan je zou denken. Nette mensen doen niet aan seks, zo voelen de meeste mensen dat. En voor een snelle wip zoeken ze dus mensen die niet netjes zijn.

De klant moet zich ook béter voelen dan de plek waar hij is. Mannen voelen zich zo snel minderwaardig en kwetsbaar, dat gevoel moet je ondermijnen door hem allerlei signalen te geven dat hij super is. In ieder geval beter dan de mensen om hem heen. In ieder geval dat de omgeving om hem heen niet te goed voor hem is. Maar wel dat hij in een omgeving is die genoeg luxe uitstraalt dat hij luxe-gedrag gaat vertonen.

Want zo'n klant in zo'n verlopen bedrijf voelt zich de bink. Die is niet verlopen, die laat wel even zien hoe mannelijk en dominant hij is. Die laat het dus breed hangen. En dat is een stuk van de kick voor hem. Hij brast er wel even wat doorheen om de meisjes onder de indruk te maken, en wij kirren wel met hem mee. Zolang de magie van de verlopen tent werkt, gebeurt dat ook wel. Vooral als er ook andere klanten met flappen aan het zwaaien zijn.

Dat werkt zolang je in het bargedeelte hangt. Als hij daar is, en nog bezig is om je te "versieren," koopt hij piccolootjes, betaalt je barrekening, en is hij de grote meneer vanwege zijn geldsmijterij. Hij voelt zich de big spender, de grote man. Bij sommige mannen merk je echt dat ze zo'n beetje daarvoor kómen. En als je dan met ze op kamer zit, en hun ogen alleennogmaar voor jou zijn, en de jacuzzi en de ijsemmer niet meer opvallen, dan verandert een man die net achthonderd gulden aan champagne uitgaf in een man die moeilijk doet over vijftig gulden extra voor anaal. Betalen moet een onderdeel zijn van de ervaring.

Vooral vanuit de bordeelhouder is het dus nuttig om dat verlopene erin te houden. Als je het allemaal te mooi maakt, betalen de klanten niet meer graag. Hoe netter en strakker, hoe krenteriger je klanten. Nou moet je niet denken dat bordeelhouders zo'n kien inzicht hebben over wat hun klanten allemaal denken en voelen, maar ze merken gewoon dat opfrissen van hun zaak de inkomsten neerdrukt, en vooràl dat níet opknappen iets is waar ze geen pijn voor in de portemonnee voelen.

Want het is ècht niet alleenmaar klantenpsychologie hoor. Een bordeel mag meestal geen ramen hebben, die moeten geblindeerd worden om klachten over overlast en schennis voor te zijn. Dus dan krijg je wel een donker hok. Meestal moet zo'n bordeelbaas ook maar wat zien te maken van het pand waar hij een vergunning voor kon krijgen maar niet of nauwelijks financiering, en dat betekent vaak oude, slechte panden in slechte buurten waar je kleine kamertjes en smalle trapjes hebt.

Dan moet er ooknog geluidsisolatie komen, weer tegen de overlastverhalen, er zijn meestal belachelijke regels over hoe het pand moet werken om aan de vergunning te voldoen, en verbouwen zou de vergunning in gevaar kunnen brengen, het mag allemaal niet te licht zijn zodat je ziet hoe oud de hoeren soms zijn, het moet allemaal toch een beetje porno overkomen dus je komt snel bij de erotische kitsch uit, veel zaken hebben alleen een vergunning als "erfstuk" uit de tijd dat alleen penoze werd gedoogd, dus die penozestijl blijft ook hangen, noem maar op.

Het werkt alleen ook voor de meisjes. Dat merk je ook niet meteen aan de klanten, dus een hoop meiden denken dat ze meer zouden krijgen als de zaak maar moderner, frisser en klassieker was. Dat merk je pas als je eens gaat werken bij een bordeel dat het niet snapt, of als je zelf gaat uitproberen hoe je je klanten het best de ambiance laat ervaren. Het is voor ons ook niet meteen intuïtief duidelijk ofzo. Maar als je het eenmaal gezien hebt, is het snel duidelijk wat er gebeurt.

Mensen, zoals alle dieren, neuken graag omhoog. Je wilt met iets beters dan jezelf seksen. Vrouwen willen indrukwekkende mannen, mannen willen indrukwekkende vrouwen. Dat is gezond. Daar zit een hele evolutionaire filosofie achter, maar dat heb je eigenlijk niet nodig. Je hoeft het alleenmaar consequent om je heen te zien, want het is gewoon zo. Liefst neukt een klant een meid die véél te hoog gegrepen is voor hem.

Helaas zitten klanten netzogoed als de rest van de samenleving vast in het denkbeeld. Ze kunnen zich niet voorstellen dat seks en sekwerk werken zoals het werkt. Je kan ze uit proberen te leggen hoe het zit, maar ze geloven het nooit helemaal. Dus dat een vrouw waar ze in de datingmarkt nieteens aan hoeven te beginnen het prima kan vinden om ze alle hoeken van de slaapkamer te laten zien omdat ze er haar werk van heeft gemaakt, dat doet het niet voor ze.

Andersom is het zelfs zo dat klanten denken dat je eigenlijk helemaal geen hoogwaardige vrouw kàn zijn als je ze accepteert als klant. Dan worden ze argwanend, en gaan ze bij je denken dat je eigenlijk helemaal geen hete stoot bent, maar dat er wat mis met je is. En als je met zo'n oog naar iemand kijkt, vind je altijd wel iets wat je mis met iemand kan vinden. Dus dat helpt ookal niet om een goede paydate te laten gebeuren.

Het enige wat je kan doen, is meegaan in hun denkbeelden. Je moet een arc, dus een soort verhaalboog, voor ze opzetten zodat ze mee kunnen voelen in wat je ze voorspiegelt, wat past in hun denkbeelden en toch de toetsen raakt die je belangrijk vindt dat ze meekrijgen. Daar kan het heel nuttig voor zijn om een beetje verlopen over te komen. Je bent dan de hoogwaardige vrouw die verzeild is geraakt in een positie waarin zijn klandizie heel welkom is.

Want iedereen weet dat je zonder aan lager wal te zijn geraakt nóóit die keus zou hebben gemaakt. Dus je moet wel laten zien dat je wat hebt meegemaakt, dat er wat krasjes op je zitten, en dat je daarom beschikbaar bent. Dat maakt het voor de klant veel geloofwaardiger dat hij met een hoogwaardige vrouw kan ketsen. Het zou niet nodig moeten zijn en ergens is het gewoon onzin, maar je moet nou eenmaal dealen met de bekrompenheid van de maatschappij. Want die zijn je klanten.

Ik heb weleens discussies gehad met collegaatjes die denken dat zo'n klant die het graag met een verlopen hoer doet een soort machtsfantasie uitleeft omdat hij denkt dat hij misbruik maakt van haar negatieve keus, maar ik herken dat maar heel weinig in klanten die dat zoeken. Niet alleen omdat ik die klanten sinds mijn bordeeltijd maar héél weinig heb gezien, maar vooral omdat er bestwel veel tussen zitten die je, na een beetje bevriend te zijn geworden, graag een steuntje in de rug of een handje hulp aanbieden. Dat vind ik niet kloppen met iemand die een machtsfantasie uitoefent.

Eigenlijk is dat dezelfde redenering als al die feministen die ons belerend vertellen dat wat wij doen eigenlijk geen eerlijk werk is, of dat het eigenlijk verkrachting is, omdat "onze consent wordt gekocht" door de klant. Je gaat er dan vanuit dat de hoer eigenlijk niet wil hoeren, en dat je haar dwingt door haar geld aan te bieden. Dat is je reinste onzin natuurlijk, want je moet wel heel ver zoeken voordat je een situatie vindt waarin dat genoeg is om van verkrachting te kunnen spreken. Maar daar heb ik eigenlijk al een heel stukje over.

De klant zover krijgen dat al deze dingen voor hem werken, dat kan je niet voor hem doen. Dit komt vanuit de klant, ookal heeft hij wel heel veel zetjes in de richting van deze manier van denken gehad vanuit onze cultuur en de media. Maar uiteindelijk kan je als hoer alleenmaar hem de kans geven er zelf in te gaan zitten, en zelf zich meer op zijn gemak te voelen door zijn illusie mee te helpen opbouwen. En daar zal ik het ook maar mee moeten doen soms.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Eigenlijk zijn de beste klanten qua sex de klanten die helemaal zichzelf zijn. Geen poespas, alleen sex. Daarvoor is het wel nodig, dat de klant zichzelf door en door kent en dus volledig aanvaardt wie hij is. Dus bijv. geen gedachtes van: ik wil indruk op haar maken, maar ik zal wel niet goed genoeg zijn.

Het blog laat weer zien, dat er voor een goed prostituee zijn naast talent, heel veel inzicht bij komt kijken op allerlei vlakken.

TK zei

Interessant stukje! Ik vroeg me af, heb je eigenlijk nog dates gehad, of heb je daar geen tijd meer voor sinds je studie? Misschien kun je ons anders verblijden met een vervolg op "De date zelf" en "De date in bed". :D

Anoniem zei

absoluut een interessant stuk. Ik heb me vaak afgevraagd waarom sommige clubs erzo verlopen uitzien. Inderdaad zo’n soort van ‘oude glorie kitsch’. Niet vies maar ‘dat je denkt’ een verfje zou geen kwaad kunnen.

Het vergemakkelijkt ‘het je kunnen distantiëren van hoeren”. Dat ik daar nu nooit aan gedacht heb. Die gedachte strookt ook met vrienden die ik ken die wel eens bordelen bezoeken en niet naar de ramen om moverende redenen.

Interessant stuk. Je kaart aspecten aan waar ik niet aan gedacht heb, maar wel over nagedacht heb.

Anoniem zei

nou moet ik zeggen ... ik bezochte eens een illegale roemeense hoer, erg jong. Met wat goed observeren heb ik de conclusie getrokken .... boven de 21. Ze adverteerde ook als zodanig en ze adverteerde ‘zonder condoom’.

Ik vond haar niet heel duur ‘zonder’.

Ik vond haar enorm lekker. Echt een droom. De eerste keer hadden we seks op een bed met een ‘sprei van de kinderfilm cars’ tussen de knuffels. Ze deed duidelijk haar best om ‘met wat thematische truukjes’ zo jong mogelijk over te komen en ze had ook duidelijk de ‘looks’ ervoor.

De tweede keer dat ik er was deed ze een luik open en kwamen we beneden in een soort betonnen kelderruimte. Het leek een beslapen gewoon bed met dekbed. Er stonden wat dozen. Een beetje een ‘creepy’ plek.

Ze speelde een soort van verkrachtingsspelletje. Ze glimlachte en hield haar muts met haar spieren gesloten. Uit dat soort aspecten, ondanks haar superjonge uiterlijk, zeer ervaren, en ook andere aspecten heb ik geconcludeerd dat ze boven de 21 was. Ze adverteerde ook op een site met de reguliere controles [ik ken de inschrijfvoorwaarden van die site. Ze hebben bepaalde controle-drempels].

Een aparte jonge dame...... ik werd bloedgeil van haar. En de omgeving - ik schaam me ervoor om het toe te geven - speelde daar zeker een rol in mee.

Gezien de porno die wordt aangeboden op het net met miljoenen hits zal ik niet de enige zijn die daar toch wat op triggert.

We hebben ook nog wat zitten kletsen zo goed en zo kwaad als het kon. En ik had van te voren een link van deze site in de google translate ‘roemeens’ gezet. Dat kan nu technisch niet meer. En aan haar laten zien. Ook omdat ik ze toch voor de zekerheid een ingang wilde geven ‘voor als’. Ze vond het grappig dat ik die site liet zien en leek ook wel wat interesse erin te hebben.

Echt 1 van de heetste hoeren die ik ooit ontmoet heb.

Het ‘illegale’ circuit is wel grappiger qua ervaringen dan bijvoorbeeld de ramen. Alhoewel er raamdames zijn die ik al vele vele jaren ken en dan bouw je toch een zekere band op. Maar ik kom eigenlijk vaker bij de ramen dan bij ‘illegale’ dames. Ik vind dat er naar toe gaan en adres zoeken etc etc. toch weer een beetje een kleine ‘drempel’. Het grote voordeel van de ramen is, is je loopt een beetje zoekt een meisje naar keuze uit, maakt een praatje en hoppa ... maar ik dwaal af.

Wat ik eigenlijk bedoel. De sfeer heeft zijn invloed en laat je maak kennismaken met kanten van jezelf die je niet kent, niet kende, of eigenlijk niet wil weten dat je ze in je hebt. Sommige dames zijn een ‘ster’ om je je grenzen te laten verkennen.

Het zou ook jammer zijn als door alle politie controles bepaalde thema’s of wijze van inrichtingen verdwijnen omdat dames voorzichtiger worden omdat ze niet op willen vallen qua advertentie teksten en ‘low-profile’ gaan adverteren. Dan zou er een soort van ‘eenheidsworst’ kunnen gaan komen.

Het is een lastige balans voor alle partijen.


Anoniem zei

Hoi Zondares, een mooi stuk weer. Heb jij ook al eens een stukje geschreven over de waardering die je krijgt in dit beroep? (Van de klanten zelf, van anderen zul je het namelijk niet krijgen). Lees : bij poetswerk wordt er soms op je neergekeken (weet ik uit ervaring) bijvoorbeeld door je werkgever. Als escort daarentegen wordt je vaak door de klant op handen gedragen en SOMS zelfs heel erg verwend en bijna als een prinses behandeld kleine dingen als "Wat wil je voor drankje vanavond? Dan zal ik het vast in huis halen". "Van wat voor muziek houd je?" Etc. Jij bent die avond nr 1 voor de klant en hij zorgt dat jij het naar je zin hebt. Je hebt vaak mooie inkomsten in combinatie met een leuke , aangename tijd, die lang niet altijd om de seks zelf draait, sterker nog, dit is vaak maar een klein gedeelte. Dit alles kun je over het algemeen niet van veel andere baantjes zeggen. Het komt er op neer, als alles goed gaat geef jij de klant een mooie tijd en daarvoor krijg je HEEL erg veel waardering terug. Je krijgt complimentjes en de klant is vaak oprecht blij met jouw bezoek. Waarom denken mensen vaak zo slecht over hoeren? Ik vind dat hoeren , prostituees, escorts, juist heel erg nuttig kunnen zijn. Sowieso honderdduizend maal nuttiger dan vrouwen categorie Golddigger en juist DIE vrouwen komen er mee weg, hoeven er nooit een geheim van te maken en hoeven ook geen dubbelleven te leiden, hun familie accepteert hen, kijkt in veel gevallen tegen hen op, zijn eigenlijk zelfs wel trots op hen. Golddiggers (die er zelf voor kiezen, dus niet de 'gedwongen variant') hebben alle voordelen die het beroep prostitutie met zich meebrengt : mooie inkomsten, op handen gedragen worden, cadeaus , complimenten, geen gebrek aan seks, maar NIET de nadelen (uitgekotst worden door de samenleving, voortdurend leven met een geheim, gezien worden als slecht, ordinair en goedkoop, soms ook erg hard werken, veel verschillende mannen, tot laat in de nacht) Nee, Golddiggers komen eenvoudig weg met het hoer zijn. Van de andere kant, ze doen eigenlijk niks verkeerds... Net zoals hoeren niks verkeerds doen. Golddiggers zijn alleen wel een stuk minder nuttig. Dat wel. Maar het laat zien hoe scheef het allemaal is. Waarom 'mogen' zij het wel en prostituees niet? Ik persoonlijk, heb duizend maal meer respect voor hoeren dan voor vrouwen a la Yolanthe en de hele lijst erachter aan: vrouwen die toch wel een beetje kicken op mannen met geld. Wat is het verschil? Hoeren WERKEN voor hun geld. Die krijgen niet alles zomaar in hun schoot geworpen. Nogmaals, ook Golddiggers doen niks verkeerds, je mag namelijk een voorkeur hebben voor rijke, financieel beter bedeelde mannen. Maar het feit dat zij door hun naaste omgeving juist de hemel in worden geprezen, waar hoeren door hun naaste omgeving uitgekotst zullen worden, blijft voor mij onbegrijpelijk. Prostituees zouden juist heel trots op hun werk moeten kunnen zijn. Zo lang ze hier zelf voor kiezen en er helemaal achter staan natuurlijk: en ja, dat zijn vast genoeg meiden. Wat vaak vergeten wordt: ze doen juist iets heel erg goeds in deze samenleving. Maar dat weten ze uiteindelijk zelf ook wel. En de klant gelukkig ook..

En daar gaat het uiteindelijk toch om <3

Wat anderen er ook van vinden.