zaterdag 25 januari 2014

Europarlement en onbetaalbaar

De laatste tijd schrijf ik minder nieuwsstukjes. Het meeste van mijn nieuwstijd de laatste tijd gaat op aan het proberen te volgen van de geruchtmakende mensenhandelzaken die in het nieuws komen. Daar hoor ik via-via allemaal roddels over, maar de vonnissen komen maar niet op internet, en dan kan ik ook niets laten zien natuurlijk. Aan meer geruchten hebben jullie ook niets, dan ben ik netzo erg als de kranten.

Maar er zijn wel dingen die me dan zelfs wel bereiken. Zoals de actie van het Europarlement. Die hebben een vrouwenrechtenkomitee, en dat heeft een adviesrapport uitgebracht om het Zweedse model in heel Europa in te voeren, zoals de Fransen laatst ookal hebben gedaan. Je kan lezen wat voor gekkigheid erachterzit in dit artikel van een initiatiefneemster.

Er zijn oproepen om onze stem te laten horen.

Gelukkig is het Europarlement geen echte machtige organisatie, eigenlijk zit het er volgens Bouche een beetje voor de democratische sier bij. Maar het is altijd wel een windvaan waar de politici in de landen naar kijken. En het is iets dat serieus wordt genomen in de pers, dus waar mensen over gaan praten. En ze horen in die pers eigenlijk alleen maar één kant. Helaas, afentoe komen er nu wel wat tegenstemmen in de opiniestukken, maar de journalisten zijn nog steeds kritiekloos.

Vrijdag was de actie van ikbenonbetaalbaar.nl weer in de krant. Ze zitten al maanden vast op zeventienduizend handtekeningen, en het bleef niet zomaar komen. Ze moeten er veertigduizend hebben. Dus ze hebben opnieuw aandacht nodig. Het AD vond het wel nieuws. Maar eigenlijk staat er helemaal niets nieuws bij. Een opmerking over de Fransen die liever Zweeds doen, en dat is het dan. Dat valt me wel op, want er zijn wel ontwikkelingen waar ze opin hadden kunnen haken. Zoals Segers die denkt dat prostitutie in vijf jaar in de ban kan zitten.

Ik kan niet verklaren waarom, maar ik heb een heel goed artikel van een poosje terug gemist! Ik denk dat ik het toen gewoon te druk had met mijn e-mail. Daar gebeurt zoveel dat ik echt meer dan een maand achterloop. Maar ik blijf doorwerken hoor jongens, jullie krijgen antwoord. Dit artikel had ik meteen aan moeten stippen, want het is gewoon goed. Er wordt inderdaad heel veel overschat als het over prostitutie gaat.

Tenslotte was er nog wel een krantenartikeltje wat ik leuk vond. Metje Blaak kon haar zegje doen over het nieuws in de Volkskrant. En dat was een leuk artikel, en niet alleenmaar omdat ze naar me koppelde!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

@zondares, bedankt voor weer een nieuwsupdate. Ik ga het binnenkort volledig doorlezen. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je weleens wat mist. Ik vind je blog fantastisch en lees het graag. Dank je wel weer!

Katja zei

Die bitches hebben gewoon een harde beurt nodig.