woensdag 2 oktober 2013

Vijf jaar!

Het is vandaag vijf jaar geleden dat ik met mijn blogje begon. Dat is bijna een eeuwigheid op Internet. Ik zit ook op de vijfhonderdéén stukjes. Dat had ik nooit gedacht toen ik begon. Na mijn eerste stukje dacht ik eigenlijk dat er nooit meer wat bij zou komen. En ieder jaar dacht ik dat mijn blogje eigenlijk nu wel een beetje vol was, en dat ik niets meer zou weten om erbij te schrijven. Maar het is nu alweer vijf jaar oud.

Het was me het jaar wel. Met al die politieke dingen waar ik betrokken bij raakte, en met al die nieuwsdingen waar ik commentaar op moest geven, en die zenuwslopende toestanden met de WRP die maar niet goed wou aflopen. Het is een zorgelijke tijd. Maar ik ben wel blij dat ik er mijn zegje over kon doen, en dat er tenminste een paar politici zijn geweest die antwoord wouden geven.

Behalve al mijn stukjes over de politiek was er ooknog het burgerinitiatief van ikbenonbetaalbaar.nl, en natuurlijk Patricia Perquin die werd ontmaskerd, ookal heeft dat haar helaas niet haar baantje als prostitutie-adviseur gekost, en heeft het ook de verkoop van haar leugenboeken niet gestopt. Die staan nog steeds in de winkels te pronken bij de non-fictie. Maar toch ben ik blij dat de waarheid wel uitkomt.

Er was natuurlijk ook Gert-Jan Segers die even een grote mond kwam hebben, maar niet op de argumenten wou spelen. Ik vond het een gemiste kans, want hier kon ik eens kijken of hij nou ècht wat in zijn mars had. Tijd genoeg om na te denken, en helemaal openbaar voor iedereen. Maar hij liet zien dat mijn inschatting helaas gewoon helemaal klopte. Dat was hoog bezoek, maar ik heb toch een stuk meer aan mijn reageerders.

Mensen die regelmatig reageren maken mijn blog voor mij toch ook een leukere plek op Internet. Ik geef niet vaak antwoord op reacties, ik lees ze ook niettevaak, want ik kan er best obsessief over zijn, maar ik vind het fijn dat ze er zijn. Vooral de reacties van mensen die het snappen, en van collegaatjes. Als ze het eens zijn, want dan voel ik me gesteund, maar ook als ze commentaar hebben, want dan kan ik het ook anders zien. Ookal ben ik niet makkelijk te overtuigen.

De mensen die dus de moeite hebben genomen om een mooie reactie te schrijven wil ik graag bedanken. Ik heb ooit de reacties anoniem en open gemaakt om te zorgen dat mensen hun eigen mening erbij konden schrijven, want ik vind het nodig dat mensen tegen een mening in kunnen gaan, maar het geeft me heel veel voldoening soms. Ookal zijn veel reacties toch helaas dat mensen laten zien dat ze het gewoon niet snappen.

Mijn stukjes zijn veranderd, dat merk ik ook. Vooral deze zomer, want ik kon niet meer eronderuit om aan te gaan pakken met moeilijke concepten die ik maar voormeuit had geschoven. Die hangen ooknog allemaal samen, en die moeten dus achtermekaardoor behandeld worden. Ze zijn ook heel veel werk, en heel veel moet gecheckt worden. Daar gaat dus zoveel tijd inzitten dat het echt uit de hand aan het lopen is.

Toch is het wel nodig, want dit zijn dingen die je niet ergens anders vindt waar ik naar zou kunnen koppelen, en ik wil het al heel lang eens zeggen. Het overzicht in mijn aantekeningen was ik ook helemaal aan het kwijtraken. Normaal komt een stukje in het klad bijelkaar, maar deze dingen werden nachtmerries van bladzijde na bladzijde losse aantekeningen die geen verhaal willen worden. Deze stukjes zijn helemaal niet leuk om te schrijven, maar het is heel bevredigend om ze geschreven te hèbben!

Ik vond het zorgelijk toen er verdachtmakingen waren over of ik wel echt was. Ik had niet verwacht dat mensen daar nu nog echt aan konden twijfelen, maar er is best gebakkeleid op Hookers, en de verbiedertjes vonden het wel een hele makkelijke positie om maar niet meer over argumenten te hoeven nadenken die mensen van mijn site afhalen. Het is ook wel heel makkelijk om te zeggen dat ik dan mijn identiteit moet opgeven.

Mijn identiteit, alsof het uitmaakt. Ik ben nu voor de meeste mensen onchanteerbaar, en die druk kan ik missen als kiespijn. Bovendien zijn mijn argumenten goed genoeg op zichzelf zonder dat ik een autoriteit hoef aan te nemen. En al die "hulpverleners" en experts weten helemaal niets en worden serieus genomen zelfs zonder argumenten, dus die logica gaat niet eens op. Als ik me niet hoer maar deskundige zou noemen, zou niemand het zo moeilijk te geloven vinden.

Er zijn dus pogingen geweest om achter mijn identiteit te komen, op Hookers bleef het bij brallen, Donkey heeft een hele poging gedaan maar die werd nooit echt gevaarlijk want die strooide zichzelf zand in zijn ogen, maar ik heb via Nerd wel informatie gekregen dat er serieuze pogingen zijn gedaan om achter mijn identiteit te komen. Ik ben erg blij dat de overheid zo slecht met zichzelf samenwerkt, dat zeg ik je wel.

Hoewel het nog stééds mijn persoonlijke blogje is, en mijn uitlaatklep, en ik helemaal alles in de hand hou, is het niet meer alleen mijn inzet. Er zijn lezers die me helpen. En dat zijn niet zomaar mensen. Mijn blogje heeft me in contact gebracht met echte genieën, zoals Bouche, Nerd, mijn statisticus, en een consultant voor het Rijk die ook wat uit de doeken deed. Dat zijn allemaal superslimme mensen die me heel veel hebben geleerd, en het voelt een beetje achterstevoren dat ik dan schrijf wat ik belangrijk vind, en dat zij dan mij helpen inplaatsvan andersom.

Maar ook mensen die gewoon wat informatie hebben, of andere hoeren, die me op de hoogte brengen, zijn héél waardevol. Al was het maar omdat mensen me in de gaten houden dat ik geen fouten erinzet. En natuurlijk heb ik altijd mijn geldmannetje als vertrouwensman, en die pakt alles voor me aan wat geregeld moet worden. Die doet stilletjes toch maar het meeste nog! Maar ik ben iedereen vooral heel erg dankbaar voor al hun werk.

Nerd heeft me een mooi kado gegeven. Die heeft een mooie internetoplossing gegeven waardoor ik moeilijker op te sporen ben, en hij heeft een feedpagina aangemaakt waar ik in één oogopslag allemaal nieuws geselecteerd op mijn computer krijg, zodat ik op de hoogte blijf van al het nieuws en alle roddels vanaf héél veel forums en andere plekken, waar ik normaal niet eens kan lezen.

Die feedpagina is verslavend. Je vinger zo aan de pols hebben van allerlei mensen op allerlei plekken, het voelt als gluren, maar het geeft zo'n duidelijk overzicht. En het gaat heel hard, als je een dagje niet kijkt kost het je uren om weer bij te lezen. En éígenlijk hoeft dat niet, want ik zou ook zonder die feedpagina genoeg te beschrijven hebben, en er staat heel weinig bij over de prostitutie zelf dat ik niet wist, maar ik kan dan een beetje vooruitkijken hoe het zal gaan in de politiek en het verbiederswereldje.

Het is om te schrikken hoor, hoeveel "metadata" er door een slimme nerd op internet kan worden gevonden. Ik ben blij dat hij aan mijn kant staat. Maar ik heb gelukkig door hem wel weer een hele dikke muur tussen mij en achtervolgers kunnen zetten. En dat was nodig ook. Wat ik had vond ik al heelwat, maar dat is niet meer genoeg. En gelukkig kan ik hetzelfde gebruiken door na te gaan wie er achter dingen zit die mij problemen geven. Zoals chanteerders.

De feedpagina maakt me niet vrolijk. Maar ergens geeft het ontzettend veel voldoening om te lezen hoe de verbiedertjes en de professionele zieligerds mijn blogje háten. Elke valse opmerking geeft me telkens een rooie kop van de schrik, dan word ik boos, en voel ik de adrenaline, en dan komt de voldoening dat ik ze zwaar op hun maag lig. En ze kunnen me nooit wat maken, want ze kunnen er niet omheen dat ik gewoon gelijk heb. Dat is gewoon zalig.

Sinds een paar maandjes heb ik een mailadres gemaakt om mensen de kans te geven om me te benaderen. Dat had ik veel eerder moeten doen. Ik heb heel lang geen mailadres gehad omdat mijn blogger-adres regelmatig ge-abused werd, zodat het telkens uitgezet werd. Daarom had ik het van mijn blog afgehaald. Nu heb ik een nieuw adres dat niet aan mijn blogger vastzit, maar daar krijg ik nu ook nuttige mail op.

Er zijn best veel andere hoeren die me al hebben gemaild, en dat stel ik erg op prijs. En ook reageerders die hun verhaal willen doen zijn welkom. Er zijn ook best veel jonge mensen die advies willen hebben, en die geef ik ook wel antwoord. Maar het meeste is toch hatelijkheid. Ik zit op drie doodsbedreigingen per dag. En beledigingen of flauwe grappen zijn soms tientallen per dag. Dat komt vooral met uitschieters, zoals op de dag van het congres Andere Kijk Op Prostitutie. Maar dat is makkelijk om te negeren, je went eraan.

Helaas zijn er ook elke dag wel minstens tien mannen die denken dat ik voor hèm wel een uitzondering zal maken om een afspraak met hem te maken. Dat is dom, maar de eerste keer blijf ik gewoon beleefd. Maar sommige mannen kunnen nog steeds niet met "nee" omgaan, en ze denken dat ik wel overga als ze maar blijven zeiken. Ik ben er echt heel verbaasd over afentoe.

Voor de rest zijn er veel verzoeken om mannen en jongens te ontmaagden. Het is altijd als reden dat ze op hun leeftijd nog steeds maagd zijn, en alleen mij vertrouwen door mijn blog. Die leeftijd is van twaalf tot éénenvijftig jaar, en ik geef ze dan wel wat antwoord dat past bij hun leeftijd. En genoeg onderzoekers, journalisten, en schrijvers die achtergronden willen. De meeste héél onbeleefd. Gelukkig zijn er ook nog nette, maar dat zijn er weinig.

Wat me heel erg opvalt is de Facebook en LinkedIn verzoekjes. Vooral LinkedIn kan ik niet goed begrijpen, want je wil een hoer niet echt aan je CV hebben hangen. Maar mensen proberen me te bereiken op de sociale media, en daar kan ik door de privacy natuurlijk niet aan beginnen. Plekken als Facebook en Twitter kan ik niet eens lézen zonder speciale handelingen, want die zijn héél gevaarlijk voor je privacy.

Er kwam op de mail een aanbod van een grote uitgever om me in een groot magazine een vaste column te geven. Dat klonk héél verleidelijk, maar meteen kwam ze al met eisen, en daar zat niet alleenmaar in dat ik korte stukjes moest schrijven, maar ook dat ik niet tè controversiëel mocht schrijven en moest minderen met mijn blog. Nee dus. Dat was weer een pak van mijn hart, want hoe zou dat met mijn anonimiteit zijn gegaan? Maar het voelt toch als een gemiste kans.

Hetzelfde verhaal was het een week later toen een heel groot TV-productiehuis me een aanbod wou doen om een TV-serie van mijn blog te maken. Ik zat al meteen in de twijfels, want ik wou niet dat mijn verhaal verdraaid zou worden, en hoe zou ik mijn anonimiteit bewaren, maar ze hakten de knoop in de volgende mail al door. Ze vertelden me op een bullebakkerige manier dat het alleen door zou gaan als ik afstand deed van alle rechten, en dan ben je bij mij natuurlijk helemaal verkeerd. Ze wouden er een sensatieshow van maken met een echtheids-tintje door mijn naam te gebruiken. Bah.

Even later waren er nog twee kleine TV-makers die wel interesse hadden, maar die zijn ook afgeketst. Ik vind dat eigenlijk wel prima. Het is allemaal verleidelijk, maar eerlijk gezegd zie ik er geen goede dingen van komen als ik niet zoals op mijn blogje honderd procent de touwtjes in handen heb. Ik zou me doodschamen als er fouten of verdraaiingen met mijn naam erop in de wereld zouden komen. Hier krijg ik misschien veelminder mensen mee bereikt dan als ik een TV-serie zou krijgen over mijn leven, maar je leest hier tenminste wel wat ik echt wil zeggen.

Op mijn mail krijg ik ook regelmatig vurige mails van mensen die aan mijn kant staan, maar vinden dat ik veelteveel schrijf wat de verbiedertjes kunnen gebruiken. Ik schrijf over dingen die miszijn, en over dingen die prostitutie toch nietzo mooi laten zien. Ze vinden dat ik als tegengewicht voor al de ellende in de media het alleen van de goeie kant moet laten zien. Maar dat vertik ik. Ik wil mijn plaatje laten zien, en dat is gewoon met alle kanten, de goeie en de slechte. Ongenuanceerd en zwart-wit is er al genoeg over de business.

Verder krijg ik opvallend veel mensen die vroeger bij de Rode Draad zaten, en de verhalen spreken mekaar nogal tegen. De informatie is heel welkom, en ik vind het fijn dat ze zich nog betrokken voelen, maar ik ga geen partij kiezen bij oude ruzies. Oude Rode Draad koeien uit de sloot halen laat ik liever van mijn blog af.

Er komen ook een boel mensen die me inlichtingen geven over de achtergronden van de hele zieligheidsindustrie. Dat is erg nuttig natuurlijk, ookal kan ik natuurlijk het meeste niet publiceren. Wat wel heel erg opvalt is dat er redelijk veel informatie komt over rare dingen bij Fier Fryslan. Dat hoor ik bovendien van bronnen binnen de politie enzo, die komen normaal niet snel met dingen. Maar mensen lijken wel bang voor die club. Wat is dat toch? Ik hoor graag meer van mensen die wat durven uit te leggen.

Iets wat me heel erg opvalt is hoeveel jonge meiden ik op de mail krijg. In mijn reacties komen ze niet veel voor, maar ik ben bijna een Lieve Lita. En dat gaat meestal meer over seks en jongens dan over de hoererij, ookal zijn best wel veel jonge meiden daar toch wel in geïnteresseerd. Ik geef zo goed mogelijk advies, maar dat is vooral dat ze eerst maareens wat op moeten groeien. Als minderjarige kan je enorm in de problemen komen als je gepakt wordt door de overheid.

Sommige mensen kunnen niet lezen. Zoals de pooiers die zichzelf aanbieden over de mail. Ik heb wel héél duidelijk op mijn blog staan wat ik vind van die types, en dat ik helemaal niets met ze te maken wil hebben, maar ze proberen het nog steeds. Ik denk ook niet omdat ze echt denken dat ze een voordeeltje aan me hebben, maar meer voor hun eigen ego ofzo. Ik weet het niet precies, maar er zit een kantje ijdelheid aan.

Echte gekkies heb je ook. Een oudere hoer heeft gedreigd om me aan te klagen omdat ik haar ideeën zou hebben gekopiëerd. Ik heb nooit van het mens gehoord, en ze heeft nooit wat uitgebracht, dus ik vind het maar een raar verhaal. Ze wil dat ik ga betalen, en dat vind ik nog wel het koddigste.

Dit is ook het eerste jaar dat mijn cijfers achteruit zijn gegaan. Ik heb minder nieuwe lezers, ookal blijven mijn vaste lezers wel komen. Via de zoekmachines krijg ik éénendertig procent minder bezoek. Mijn vaste lezers zijn gelijk gebleven. Ik heb gemerkt dat de statistieken over mijn blogje altijd wel populair zijn bij een deel van mijn lezers, en ik vind het ook wel leuk om wat te weten over mijn lezers.

Nog steeds krijg ik regelmatig bezoekjes van de Nederlandse en Oekraïense politie, maar tegenwoordig ook uit Hongarije en Bulgarije. Niet uit Roemenië, en die hoort toch wel in het rijtje thuis. Vreemd hoor. Aan de andere kant krijg ik van een boel bedrijven geen hits meer, maar dat is omdat ik op lijsten ben gekomen van pornosites, dus dat veel bedrijven me blokkeren op hun internetverbinding.

De universiteiten zijn altijd wel een flink stuk van mijn "arrivals" geweest, maar voor het eerst krijg ik meer hits vanaf gewone universiteiten dan vanaf technische universiteiten. Ik weet wel dat de Technische Universiteit Delft actief is geweest voor exxpose, dus misschien heeft dat er wat mee te maken? Nerd denkt van niet, maar voor mij is het toch wel erg toevallig hoor.

Het populairste stukje van dit jaar was Arme Myrthe Hilkens, 16,801 hits. Als je de stukjes die door GeenStijl niet op de voorpagina zijn gekoppeld niet meetelt, is de topscorer Seksverslaving, 2,226 hits. Het stukje wat het minste scoorde was Rapport Jurisprudentie Mensenhandel, 107 hits. Die laatste is wel droog, dat begrijp ik wel, maar jammer dat het net wel een belangrijk onderwerp is. In het buitenland is mijn enige Engelse stukje het populairst. Daar waarschuw ik voor Dettmeijer.

De populairste zoektermen die worden gebruikt om naar mijn blogje te komen, zijn op volgorde: (not provided), pik, zondares, cockring, beffen. Maar het is veel interessanter om te kijken naar de zeldzame en vreemde. Eerst maar de drie zoektermen die sessies van de langste tijd gaven: "Hoe verdien ik geld in de prostitutie?" 4h17m23s, "seks voor lichting" 3h08m56s, "hoeren verhalen" 3h01m44s. Die zijn wel de soort van zoektermen die je verwacht.

Het grappigste is natuurlijk de vreemdste zoektermen. "wat is een kut" vond ik wel opvallend. "help met huwelijksnacht" vond ik ontroerend. "als je niks meer wil" "0j54C" "melkflessen schoonmaken zonder chemische stoffen" "kubota kx080 afschrijving" "viva vrouwtjes fisten" "waterpolo sletjes" "nail biting in class" "ik geef het op" "Gang activity in Amsterdam prisons" "littoral_detritus.csv" "hond eet plastic zak op komt me moeder er achter" zijn te vreemd. Dat het naar mij toe leidt snap ik dus niet. Als ik het intik niet. Ze klikken niet eens allemaal meteen weg.

Eentje die me wel ongerust maakte was: "gonoroe medicijnen werken niet" want dat kan gaan over de nieuwe gonorrhoe die in Amerika begint te komen, en die niet meer kan worden aangepakt met antibiotica. Daar knijp ik hem wel voor. Als je dit hebt, ga er dan meteen mee naar de dokter. Dit kan heel erg ernstig zijn.

Ook best veel van die gluipers met zoektermen zoals: "geile verhaaltjes gedwongen prostitutie" "hoeren verkrachten" "sexverhaal prostituee geweer bloed" "hoe licht je een hoer op" "kan hoer ana je zien dat je hiv heb" "kan je gepakt worden als je een hoer slaat" "www.hoe krijg ik een prostituee uit huis gezet" "hoertje lekker pijn doen" "ik haat prostituees" "kan de prostituee voelen dat je het condoom af hebt gedaan?" en die mogen eens lekker over zichzelf gaan nadenken.

En wat zoektermen van vrouwen die ik liever gewoon als vraag in de mail had gehad: "hoe krijg ik zijn smegma uit mijn vagina + ontsteking" "me vriendje spuit aleen in me gezig is dat normaal" "kan ik zwanger worden van dubbel penetratie" "is zwanger van hond worden mogelijk?" "ik word niet zwanger, zijn sperma blijf in zijn voorhuid" "mijn vagina verliest geen sperma als ik met mijn minnaar neuk maar wel met mijn man"

Nou nog de uitsmijter: elk jaar heb ik een heleboel spam reacties weg te gooien. De spamfilters doen het zelf best goed, maar het moet soms ook met de hand. De afgelopen jaren was het vooral spam over andere hoeren, Viagra, of telefoons, maar dit jaar is het voor het eerst dat er heel veel spam voor squirt-cursussen langskomt. Dat wordt nog heel groot zo te zien.

Ik denk dat ik jaar zes ook nog wel volkrijg. Nouja, we zien wel wat dit jaar gaat brengen.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd Zondares, gaat zo door! Je hebt echt een impact hoor, je doet het niet voor niks.

Anoniem zei

Gefeliciteerd! En inderdaad, aan de reacties die je beschrijft is het duidelijk dat je echt veel impact hebt. Blijf je eigen plan trekken en laat je niet uitbuiten (maar dat is jou wel toevertrouwd)!

Vind het ook leuk te lezen dat je een groepje mensen om je heen hebt verzameld waar je samen mee aan de slag bent. En fijn dat je onze reacties waardeert. Ben ook erg blij met jouw reactie op mijn mail.

Juist dat je alle kanten laat zien maakt dat je betrouwbaar bent. Alleen positief of alleen negatief... Inderdaad allebei niet goed. Schat inderdaad dat als je je "specialist" had genoemd dat alles dan nog meer werd geloofd. Wat wel raar is, want dan zou nog steeds niemand weten wie je was.

Dat er minder hits binnen komen kan er mee te maken hebben met dat zoekmachines als Google steeds meer op maat en persoonlijk worden gemaakt. Na een paar dagen klikken weten die programma's wat je wil weten en waar je het mee eens bent. Andere meningen krijg je dan niet meer te zien. Weinig mensen beseffen nog dat het internet dus al lang geen vrije bron van informatie meer is. Probeer maar eens met kennissen met verschillende interesse op één zoekterm te laten zoeken. Heb het zelf geprobeerd met "Egypte". Sommigen kregen alleen info over allerlei vakanties enzo. Politiek geïnteresseerde kennissen kregen dat allemaal helemaal niet te zien, maar alleen dingen over de Arabische Lente. En dat in dezelfde periode.

Bij Google zelf weten ze dit overigens wel, getuige de TED talks: "What Facebook and Google are hiding from the world": http://www.youtube.com/watch?v=aAMP1Wu_M2U

Henri Bik zei

Proficiat met je eerste lustrum en leuk voor je dat er zoveel verschillende reacties komen.

Anonimiteit op Internet maakt het jou mogelijk om je privacy te bewaren; anderzijds komen er daardoor hele prinitieve scheldpartijen op je af en dat vind ik jammer.

amateurpsycholoog zei

Ikbenook zoiemand diejestukjes regelmatigleest.

Ik denk dat je cijfers achteruit gegaan zijn omdat je artikels vroeger meer over je persoonlijke ervaringen gingen -en dat was spannend om te lezen-, terwijl het laatste jaar de focus volledig is verschoven naar het politieke gebeuren.

Ik begrijp natuurlijk wel dat je op een bepaald moment uitgepraat raakt, dus ik vind het goed dat je toch blijft schrijven. De stukjes van vroeger hebben me veel bijgeleerd en veel inzicht gegeven.

Ik had nog niet gezien dat je een mailadres had.

Co Jansen zei

"Vooral de reacties van mensen die het snappen": Veel snap ik inderdaad niet en als ik denk dat ik het snap blijkt het achteraf fout te zijn, maar ik zou je heel erg missen als je op zwart ging.
Co.

Anoniem zei

Melkflessen schoonmaken zonder chemische stoffen? haha!
in ieder gefeliciteerd,ik lees elke keer trouw je blog maar heb niet altijd tijd om een reactie te plaatsen.
In bijna elk etukje ben ik het ook met je eens,alleen kan ik me soms zo druk maken over mensen die hier reageren alsof ze er alles van af weten.
ik schrok wel van je 3 doodsbedreigingen per dag,dat snap ik ook gewoon niet,als je iets niet leuk vind ga je er toch juist geen aandacht aan geven?
naar mijn idee is alles wat je hier neerzet juist heel nuttig,mensen kunnen zo lezen hoe het echt is,de leuke en minder leuke dingen. ook meisjes die willen beginnen kunnen zich hier inlezen.

Ik hoop dat je nog lang doorschrijft en je je niet teveel op laat jutten door se haat reacties!

Anoniem zei

____________
|Van harte |
|gefeliciteerd |
(\ (\ |/""""""""""""""""""
(^•^)/
o(")(")

Anoniem zei

Nogmaals gefeliciteerd! 2x feest:eerst 500 stukjes, nu 5 jaar!

Inderdaad jammer dat wij als trouwe fans geen kans hebben jou in levende lijve te ontmoeten, so be it.

Hoewel ik je blog pas dit jaar heb ontdekt, geen idee meer hoe, krijg ik zelf de indruk dat de impact van je blog zeer is toegenomen, met name bv door de idiote reacties na die akop conferentie: er is met angst over je blog gepraat (ik kan het gaan naar zo'n conferentie niet goed rijmen met het puberale niveau).

Ik plaats altijd linkjes naar je blog in discussies: vaak een van de beste manieren om de kleur van de discussie om te buigen.

Blijf schrijven por favor!

Dirk-Jan zei

Ik snap niet dat mensen je bedreigen, wat heeft dat voor nut? Blijkbaar zit de angst voor (de vrouwelijke) seksualiteit diep. Die mensen zouden aan zichzelf moeten werken in plaats van flauwe emailtjes sturen. Elke irritatie zegt iets over jezelf. Mensen moeten zich afvragen waarom ze zich ergens aan ergeren. Dan leren ze zichzelf beter kennen. Dan wordt je bewust en meer mens.

Erik zei

Gefeliciteerd!

Het is knap hoor om 5 jaar lang de tijd te nemen de discipline te hebben om telkens weer een stuk te produceren.

Ik hoop dat je nog lang door gaat.

Richard zei

HOERa! HOERa! HOERa!

Je hebt weer een mijlpaal bereikt en de manier waarop is bewonderenswaardig. Het blijkt dat je inmiddels dus wel degelijk invloed hebt, vandaar: Vooral dóórgaan.
Je hebt op zijn minst mij veranderd en daarvoor wil ik je ook bedanken.

Je geldmannetje en Nerd verdienen ook een extra bedankje want zij zorgen ervoor dat je dit kunt blijven doen. En al die anderen die je bijstaan.

Vergeleken met het begin is er nogal wat veranderd. De schrijfstijl is enorm verbeterd en de onderwerpen ook anders.

Nog een jaar moet makkelijk kunnen, alleen al de dingen waar je "nog wel eens een stukje over zal schrijven". Een gevleugelde uitspraak vind ik.

Richard

Anoniem zei

Je had ooit beloofd nog eens wat te schrijven over twee mariniers die je helemaal kaal hadden geneukt. Wil je dat stukje eens plaatsen? Bedankt!

Anoniem zei

In je stukje heb je het over een slim opgezette 'feed' die allerlei nieuws en artikelen over prostitutie op je beeldscherm tovert.

Nu vraag ik me af: is het geen interessant idee om die feed ook op je website (of een aparte site) te plaatsen, liefst met een aparte ruimte voor commentaren?

Tja, het is natuurlijk wel weer een hoop extra werk...