dinsdag 29 oktober 2013

Reacties op de laatste stukjes

De reacties op mijn blogje zijn voor iedereen open. Het enige wat ik erafhaal is mensen die mijn blog als advertentiesite willen gebruiken, en mensen die strafbare dingen neerzetten. Rotopmerkingen laat ik gewoon staan, ookal irriteer ik me er rot aan. Ik kan het namelijk niet hebben dat mensen zouden denken dat ik reacties weghaal omdat ik ze wil verstoppen, of dat ik mij ervoor verstop. Laat maar lezen hoe sommige mensen me willen behandelen.

Het geeft niet of mensen het met me eens zijn, de meeste reacties vind ik leuk. Niet elke reactie hoeft een meesterwerkje te zijn. Een beetje inzicht in wat mensen nou meekrijgen van mijn stukjes houdt mij ook bij de les. Een heleboel van de uitlegstukjes komt van de dingen die ik leerde van mijn reacties. Ze inspireren me om dingen uit te leggen, want het laat zien dat zelfs mensen die het wìllen snappen, toch vaak flink uitleg nodig hebben.

Ik reageer nietzovaak als ik zou willen, en nietzovaak als ik zou moeten. Dat is niet omdat ik niet wil, maar omdat het lastig is. Ik kom niet op mijn blogje zoals jullie. Ik werk via Blogger, en dat luistert vanalles af aan je PC. Als je je identiteit geheim moet houden, zoals ik, is dat best moeilijk. Daar heb ik technische bescherming voor, maar die is niet makkelijk in het gebruik. Inloggen om een reactie te plaatsen, en die ook te laten lukken, kost me heel veel tijd.

Natuurlijk doe ik het wel. Maar als het snel gaat, en Google zijn regels verandert zodat mijn hele "interface" opnieuw ingesteld moest worden, dan hou ik het niet bij. En de discussies gaan snel tegenwoordig. Ik zou graag vaker reageren, maar ik ben bezig met flink onderzoeken voor een paar belangrijke stukjes die eraan zitten te komen, ik moet mijn gewone stukjes schrijven, èn ook nog mijn werk doen!

Je ziet vast niet hoeveel werk er in dit blog gaat zitten, en vooral niet hoeveel werk erin gaat zitten om al mijn contacten goed te houden, en hoeveel uitzoekwerk erin gaat zitten om te zorgen dat ik vooràl niet domme dingen in mijn stukjes zet die niet waar blijken te zijn, dat is best veel inzet en uren die ik daaraan besteed. Ik word soms echt een beetje geleefd door dit blog. Ik roep niet maar wat.

Mijn blogje is vooral mijn uitlaatklep. Ik schrijf dingen van me af. Maar in die vijf jaar is het ook veel meer geworden. Het is nu ook een manier voor mij om te proberen mensen wat te leren over prostitutie, en ik heb ook gemerkt dat ik best veel hoeren heb die meelezen. Sommige stukjes zijn bedoeld om me gewoon uit te laten spreken, sommige stukjes zijn vooral voorlichting, en heel afentoe heb ik een stukje dat bedoeld is voor mijn collegaatjes.

De stukjes over je vent uit de lik houden waren van die laatste soort. Ik schreef ze voor mijn collega's, en dat staat ook al in het eerste stukje. Dat is niet voor de grap, het is niet bedoeld als publieke voorlichting. Natuurlijk mag je het lezen. Maar heel weinig van jullie hebben de achtergrond om het allemaal een plaatsje te geven. Ook als je trouwe lezer bent en al mijn voorlichtingsstukjes hebt begrepen.

Ik weet best dat de meeste van jullie mijn uitleg over de politie, overheid en instanties met een flink korreltje zout nemen. Dat kan ik jullie ook niet kwalijk nemen. Ik ben bezig met rustig dingen uitleggen in een vorm die je nog wel kan begrijpen, zonderdat ik te paranoia overkom. Ik weet best dat er een idee van samenzweringsdenken aan mijn stukjes kleeft. Er zijn veel lezers die denken dat ik het te groot zie.

Als ik voor de voorlichting schrijf laat ik het maar een beetje. Ik leg gewoon de dingen neer die iedereen wel kan zien, en ik probeer het een beetje kalm en neutraal te houden. Ik wil maar wàt graag een boekje opendoen over de kleinzielige gemeenheid in de overheid, de gemeente en de politie, maar ik denk niet dat jullie dat serieus zouden nemen. Dus ik hou het maar bij de dingen waar je wel wat aan hebt.

Maar als ik een stukje schrijf voor mijn collegaatjes, die om moeten kunnen gaan met àlles wat ze opeens met je kunnen doen, dan schrijf ik voor die collegaatjes, en dan komt daar misschien wel bij naar voren dat een burgerrecht iets is waar je niet op kan vertrouwen. Je kan me uitleggen dat ik allerlei rechten heb waar ik me aan vast zou moeten houden, maar dat is makkelijk praten als je als echt mens wordt behandeld. Ik niet.

Veel hoeren werken zonder problemen. Die verklaren me waarschijnlijk voor gek. Het valt me altijd mee dat ik die niet veel in de reacties krijg, maar misschien weten ook de hoeren die nu nog nergens last van hebben wat er boven hun hoofd hangt. Het is namelijk hélemaal willekeurig wanneer de overheid beslist om je opeens te gaan verneuken. En om ermee op te houden, want daar heb ik ookwel van gehoord. Maar het is er, en je moet ermee om kunnen gaan.

Wanneer het komt, moet je voorbereid zijn. Ze pakken je hard, en metéén. Die tips die ik geef zijn belangrijk. Ze komen niet alleen van mij af, dit zijn de tips die andere meiden ook uit ervaring hebben. We hebben overlegd over welke tips nou goed en slecht zijn, en wat nou waar is en wat roddels zijn. En daarna is het nogeens langs mijn advocaat geweest. Die heeft er tips uitgehaald die niet mogen. En advies gegeven over wat er niet helemaal klopte. Wat ik uiteindelijk publiceerde is goed.

Heel soms schrijf ik niet voor de gewone lezer, maar voor mijn collegaatjes. En die stukjes zijn anders, en zullen de meeste mensen gewoon helemaal niet begrijpen. Wat me helemaal in mijn verkeerde keelgat schiet, is dat ik uitleg dat je op moet passen omdat je burgerrechten niet voor je gelden als hoer, door sommige mensen wordt gezien als dat ik slecht advies geef omdat ik me met mijn burgerrechten zou moeten verdedigen. Dan volg je het niet.

Er wordt heel makkelijk voorbijgegaan aan de stress van altijd maar verhoren, aan de druk die de politie op je zet via al die middelen die ze hebben. Blijven zwijgen is niet alleenmaar moeilijk, het is bijna onmogelijk om dat vol te houden als ze op je blijven inwerken. En als het vandaag niet lukt gaan ze morgen door, en als morgen niet lukt gaan ze morgennacht door. En als je ondanks al die druk nog blijft zwijgen, dan is dat bewijs dat je wel heel bang voor je pooier moet zijn. Het advies wat ik geef is het enige dat echt een beetje helpt.

Ik zou niet boos moeten worden, maar zoals ik al schreef, dit blog is vooral mijn uitlaatklep, en dit soort dingen ga ik niet oppotten. Als ik op Viva nog eens kom kijken en ik zie vooral hatelijkheid als een meid vraagt naar informatie van escorts, jaren nadat we daar weggepest zijn, ik lees het nieuws over de zoveelste politieactie tegen zelfstandige meiden die zogenaamd vergunningplichtig zijn, en ik kom op mijn èìgen blog nog eens dat soort dingen tegen, dan ben ik echt even klaar.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Voor al die mensen die denken dat het wel meevalt... Als je als werknemer van een "gewone organisatie"; overheid, grootwinkelbedrijf, allerlei particulieren, in een situatie komt waarbij de baas je weg wil hebben. Dan kom je in dezelfde situatie als die Zondares beschreef in haar stukjes over "Je vent uit de lik houden".

Alles wat je zegt wordt verdraaid. Maar subtiel, natuurlijk, zodat je eerst denkt dat het wel meevalt. Alleen datgene wat slecht voor jou is komt in de dossiers. Je wordt continu onder druk gezet totdat je breekt. En ze weten het altijd wel zo te draaien dat de rechter jou als de kwaaie piet gaat zien. En: "Wie zwijgt stemt toe..." nietwaar? Je zult nog wel merken hoe weinig rechtsbescherming je hebt, ook al lijkt het heel wat op papier. Die mensen weten precies hoe ze al die regels in hun voordeel kunnen laten werken. Voor hen is het een "spel"; jou raakt het persoonlijk. Alles wat ze schreef is ook voor jou van toepassing...

Er zijn naar mijn mening wel degelijk situaties waarin volledig zwijgen helpt. Maar dat is niet in deze gevallen of die waarin mensen als Zondares zich bevinden. Als jij degene bent die wordt aangevallen op een positie die jij graag zou houden en er aan "dossieropbouw" kan worden gedaan, dan zou ik haar tips goed doorlezen. Zelfs al heb je nooit iets met prostitutie te maken.

En voor prostitutie geldt dat er op het moment weer een moralistische golf heerst. Daar valt bijna niet tegen te verdedigen. Want in zo'n tijdgeest voelen veel mensen dat het "doel de middelen heiligt".

Zondares: dank voor alle moeite!

Johanna zei

Zondares, heel wat mensen beseffen dat je gelijk hebt en dat het geen kwestie van paranoia is. Die ene keer dat mijn man te maken kreeg met de politie kregen wij al zó'n vertoon van machtswellust voor onze kiezen. En dat ging om een vermeende verkeersovertreding.
Er zijn genoeg beschaafde mensen, maar die anderen, daar moet je op verdacht zijn.
Ook mijn dank voor je stukjes.

Unknown zei

Ze maken van je goede advies een misdaad, lijkt de politie wel.
Co.

Richard zei

Ik heb even een poosje gewacht, maar wil nu toch zeggen dat ik teleurgesteld ben. Niet in Zondares, die is heel duidelijk en heeft terecht even de balen van de reacties, maar dat diegenen die haar aanvielen en riepen om intrekking van haar adviezen nu nog steeds niet hebben gereageerd. Ze verwachten dat Zondares direct klaar staat met antwoorden en nu ze zo van repliek zijn gediend en met een rechterlijke uitspraak om de oren zijn geslagen door Emma hebben ze niet eens het fatsoen om hun ongelijk toe te geven. Het lijkt me dat dit toch wel het minste is na deze bijdrage van Zondares.

Ik geloof niet dat ik je ooit heb aangevallen, maar mocht je toch dat idee hebben: ik zal bedoelt hebben dat ik iets niet begrijp en graag uitleg wilde hebben. Reden om te twijfelen aan wat je schrijft heb ik nog nooit gehad.

Richard

fanmail zei

@Richard: Ik ben effe pleite hier. Als ik ooit een vriendin krijg hoop ik dat zij NIET met de politie praat over onze relatie. Ik kan me wel voorstellen als iemand zwicht als ze elke dag aan je deur blijven komen, maar om bij voorbaat je privacy en je zwijgrecht maar op te geven vind ik een slecht advies. Ik weet niet wat die uitspraak waar Emma mee kwam moet bewijzen, maar in ieder geval niet dat er mensen veroordeeld worden omdat hun vriendin gezwegen heeft.

@Z. Als je wilt publiceer ik nog een uitgebreid antwoord, maar ik heb het gevoel dat je daar niet op zit te wachten. Vandaar. Groetjes en wellicht tot later.

Richard zei

OK die uitspraak had niet te maken met volledig zwijgen, wel dat wat ze zegt irrelevant is voor justitie.
De tips zijn ook niet bedoeld voor lezers zoals jij en ik, maar voor haar collega's. Het staat je vrij om te reageren zoals je zelf denkt dat je er het beste vanaf komt. Echter, Zondares geeft hier tips niet gebaseerd op theorie, maar op eigen ervaringen en die van haar medehoeren. Praktijk komt helaas lang niet altijd overeen met theorie. In feite kun je spreken van een catch 22 situatie voor hoeren. Goede leestip overigens....
En daarbij sla ik haar expertise hoger aan dan de theorie en het nut van het grondwettelijke zwijgrecht. Het voorbeeld van de 1e anonieme reactie is in dezen ook een goede vergelijking.
En kijk maar eens naar de recente dwalingen van het OM in grote publieke zaken.
"Anything you say can and will be used against you. And if you say nothing, we'll use that as well..."

Richard

fanmail zei

Beste Zondares,

Ik wilde er zonder commentaar tussenuit knijpen voor onbepaalde tijd maar Richard heeft me overtuigd dat ik toch maar beter kan antwoorden. Ik vind het zóóó onterecht dat je stelt dat ik als buitenstaander mijn kop moet houden hierover, en dat ik makkelijk praten heb vanaf de zijlijn omdat ik nog wèl 'als een echt mens word behandeld' en dus gewoon 'niet kan plaatsen' hoe slecht jullie behandeld worden.

Ik heb het artikel gelezen en mijn comments geschreven (mede) ALSOF ik een (beginnend) hoer of haar partner zou zijn. Dat meen ik mij namelijk voor te kunnen stellen. In mijn eerste comment heb ik alleen maar VRAGEN gesteld over zaken die me niet duidelijk waren geworden in je artikel. Ik heb je per mail om opheldering gevraagd en je antwoordde dat je zou reageren maar dat het nog 'voeten in de aarde had'. Ik heb toen nog twee dagen gewacht en uiteindelijk pas zes dagen na mijn vraag een harde toon aangeslagen. Want als(of) (beginnend) hoer of partner wil ik niet het advies krijgen om mijn burgerrechten maar op te geven zonder uitleg. Het gaat om deze zinnen: "Je hebt in principe wel recht om dingen niet te zeggen, ze kunnen je immers niet echt dwingen, maar het recht om niet met de politie te hoeven praten heb je niet. En bovendien, als je niet praat wordt dàt weer tegen je vent gebruikt." Die eerste zin is tegenstrijdig, maar het is duidelijk dat je bedoelt: 'je hebt in theorie zwijgrecht, maar in de praktijk niet'. Mijn vraag blijft dus: hoe kan de politie mij (alsof hoer of partner) dwingen om toch te praten? Ik WIL namelijk niet praten met de politie, en al helemaal niet over de details van mijn sexleven (al dan niet waar of verzonnen). Alsof partner word ik nog liever onschuldig veroordeeld dan dat ik (of mijn vriendin) dat doe(t).

Alsof hoer wil ik zeker ook niet praten, maar ik wil ook niet dat mij het werken onmogelijk gemaakt wordt. Daarom wil ik weten wat voor methodes de politie gebruikt om mij onder druk te gaan zetten. Je hebt nu wel door laten schemeren dat ze dan elke dag terugkomen maar dat vind ik echt te summier. Ik wil veel meer informatie hebben over praktijkervaringen met deze situatie om een gefundeerde beslissing te nemen om mijn poot stijf te houden of dat ik toch je advies opvolg en hen een onjuist verhaal vertel. Ik kan niet goed liegen en uit je artikel blijkt wel dat als je eenmaal met hen praat ze je zwaar onder druk kunnen zetten. Mijn eigen inzicht om gewoon allebei niks te zeggen lijkt me daarom veel veiliger. Jij stelt dat de politie je er niet mee weg zal laten komen als je niet wilt praten, maar over hoe ze je onder druk zetten ben je rijkelijk vaag. Ook heb ik nog geen concrete uitleg gekregen over hoe mijn zwijgen tegen mijn partner gebruikt zou gaan worden. Jouw advies heeft dus een hoog 'geloof mij nou maar' gehalte. Dat vind ik echt fout zeker omdat het om zulke zwaarwegende keuzes gaat. Het gebrek aan onderbouwing en toelichting vind ik erger dan het advies zelf, maar ook dat vind ik verkeerd. Ik geloof wel dat je hiermee over het algemeen de beste kans hebt om snel van een verdenking af te komen, maar de prijs is hoog namelijk opgeven van je privacy. En als de politie zo makkelijk aan haar informatie komt gaat ze alleen nog meer mensen pesten en nog verder de grenzen oprekken. Ik snap ook wel dat het makkelijker gezegd is als gedaan, maar als je geen nee zegt tegen dit soort praktijken dan wordt het alleen maar erger.

fanmail zei

[vervolg] Wat mijzelf betreft, ik zie mijn eigen mensenrechten eveneens bedreigd en houd al jaren mijn poot stijf tegen verschillende dingen die de overheid van mij wil die ik verkeerd vind. Ik weet wat het is om onder druk te staan. In het verleden ben ik onder zware druk ook gezwicht om mee te werken aan dingen die ver over mijn eigen grenzen gingen, waardoor ik grote schade heb opgelopen. Ik hoop in de toekomst niet meer te zwichten, maar ik denk zeker niet dat ik Iron man ben en dat ze me niet kunnen breken. Ik spreek dus uit persoonlijke zeer vergelijkbare ervaring als ik jullie aanraad om terug te vechten.

Ik ken de specifieke details van de situatie nog steeds niet, omdat jij geen boekje open wilt doen. Het is me inmiddels wel duidelijk geworden dat vrijwel alle hoeren al met hun voeten gestemd hebben, net zoals de gehele bevolking overigens, en het niet wagen om zich openlijk tegen de controlestaat (waarin iedereen voortdurend zijn eigen onschuld moet bewijzen) te verzetten. Een voorbeeld is dat niemand voor zover ik weet een aanklacht heeft ingediend na de ontvoeringen bij de razzia's in Alkmaar en Utrecht. Tsja en nu zeg jij dat je de politie gewoon altijd te woord moet staan. Begrijpelijk hoor, want ik geloof je op je woord dat het bar en boos is. Maar hoe je het tegelijkertijd de Zandpad dames kwalijk kan nemen dat ze zich hebben laten registreren om hun werkplek te behouden dat volg ik dan helemaal niet meer.

Wat me ook helemaal in het verkeerde keelgat schiet is dat jij zoveel (m.i. ijdele) moeite doet om jezelf af te schermen van de spooks, terwijl je ons, je lezers en contacten, totaal aan hen uitlevert door bij G. te blijven. Dus verhuis alsjeblieft naar een eigen website!

Mijn inzet voor een vrije hoererij is niet vrijblijvend. Als ik een mogelijkheid zie om hoeren die terugvechten te steunen zal ik daar een hoge prioriteit aan geven. Ik heb wel niet datgene te verliezen wat jullie te verliezen hebben maar ook voor mij staat er heel wat op het spel. Ik dacht een bijdrage te leveren door naast mijn instemming (met andere artikels) ook mijn vragen en kritiek naar voren te brengen hier. Ik vind het echt niet leuk om tegen je in te gaan, maar ik zie hier echt grote zwakke plekken in jouw zaak.

Ik geloof je op je woord dat het echt heel erg is: dat een partner van een hoer zomaar onschuldig veroordeeld kan worden, en dat hoeren die van hun zwijgrecht gebruik willen maken zwaar worden geïntimideerd door de politie. Maar omdat je niet genoeg onderbouwing levert voor deze stellingen kan ik deze beschuldigingen zelf niet uitdragen. Ik wilde een artikel schrijven over deze kwestie (het 'partnerverbod'), maar dat lukt niet want ik kan moeilijk schrijven dat het zo is omdat Zondares zegt dat het zo is. Het wordt dus m.i. tijd dat jij een "boekje open doet over alle gemeenheden van de overheid en de politie". Als je dat niet doet blijf je namelijk met enorme beschuldigingen zitten die onvoldoende onderbouwd zijn en kan men je inderdaad als een 'samenzweringsdenker' afserveren. Dan wordt het voor mij ook erg gevaarlijk om mij nog jouw fan te blijven noemen.

Anoniem zei

Het is "je ergeren aan" en datgene waar je je aan ergert, dat irriteert je.

fanmail zei

Zondares, Het heeft een tijd geduurd maar ik heb inmiddels ingezien dat ik heel fout zat door de hoge toon die ik tegen je aangeslagen heb in mijn comments n.a.v. je advies en ook in mijn antwoord hierboven. Je bent terecht kwaad op me want het was niet aan mij om een standpunt in te nemen over je advies. Mijn excuses voor deze vergissing en beschouw bedoelde comments a.j.b. (voor zover mogelijk) als 'ingetrokken'. Ik constateer dat je voor je advies ruim bent bedankt door je collega's en maak o.a. daaruit op dat je inderdaad helemaal gelijk hebt.