maandag 3 juni 2013

Openingstijden

Als je werkt in een bordeel, een raam of een club, worden je openingstijden door de exploitant bepaald. Dat is meestal van laat in de ochtend tot laat in de avond. Als je een escort bent, is het vaak zo dat je zelf kan bepalen wanneer je wel en niet wil werken. Voor veel meiden betekent dat dat ze altijd in principe beschikbaar zijn, want ze krijgen weinig genoeg klanten dat het niet echt hun tijd gaat opslokken.

In de thuisontvangst bepaal je zelf alles. Dus ook wanneer je werkt. Voor de meeste betekent dat, dat je gewoon doet hoe het bevalt. Voor mij ook, maar ik heb er nog een extra voordeeltje bij. Ik ben van mezelf een vroege vogel, en de meeste meiden gaan juist later en later. Die slapen van vijf uur 's ochtends tot twaalf uur 's middags. Ik sta op met het zonnetje, of eerder. Dat is meestal om zes uur of half zes. Ik ga op tijd naar bed, en als het overdag rustig is, doe ik er weleens een slaapje bij.

Het is fijn om een vroege vogel te zijn. Als je wakker wordt en je hebt een keer geen zin in de dag, kan je gewoon even wat voor jezelf doen terwijl de rest van het land ook nog slaapt. En ik ben zoiemand die niet in bed kan blijven als ze wakker is, ik spring er eigenlijk meteen al uit.

Toen ik een schoolmeisje was, moest ik altijd vroeg op de fiets. Van onze gezindte was er wel een school in de buurt, maar mijn vader vond dat geen goede school. Het onderwijs was onder de maat, vond hij. Ik moest dus een heel eind fietsen naar de volgende stad om naar school te gaan van ons gezindte. Ik mocht zelf kiezen wanneer ik vertrok, maar er zwaaide wat als ik te vaak te laat kwam. Ik hield niet van hard fietsen, dus ik vertrok maar lekker vroeg.

Ik werd toch al vroeg wakker, want er was een boer die zijn velden aan twee kanten van het dorp had, en 's ochtends reed hij àltijd met zijn trekker voor ons huis langs. Dan was ik wakker, en dan ging ik ook maar douchen en ontbijten. Als ik ging fietsen, was het hele dorp nog helemaal stil en in slaap. Onderweg zag ik het land dan wakkerworden. De boeren zijn natuurlijk al in touw, maar de rest van Nederland wordt maar langzaam wakker.

Toen ik ging studeren, was ik altijd het eerste wakker. Studenten trekken lang door, want na het colleges lopen is er nog een hoop te blokken en te schrijven, en daarna wordt er nog doorgezakt. Anders moet je van de stress meteen naar de slaap. Als er geen vroeg college was, bleven ze op bed liggen tot ze eruit móésten. Mijn huisgenoten konden het ook niet verdragen als ik veel herrie maakte, dus ik ging meestal weer naar buiten!

In de kraak leerde ik wel een latere bedtijd, want anders lag je er een beetje uit. In de kraak waar ik zat was het echt een hechte groep. Als je dan vroeg naar bed ging, miste je sociaal heel veel. Ze namen het je zelfs een beetje kwalijk. Bovendien was alle cultuur 's avonds. Alle concerten, maar ook de praatclubs waren laat. Dan ga je wel later naar bed natuurlijk.

Daarna ging ik werken, en mijn bedtijd werd weer veel vroeger. Ik ging weer om tien uur naar bed, en om zes uur opstaan. Ik kon lekker vroeg beginnen, en dan vroeg weer naar huis. Toen ik ging managen kon ik het niet meer maken om vroeg naar huis te gaan, dus maakte ik lange, luie dagen op het werk. Ik kreeg pluimpjes dat ik zo vroeg aan het werk was! Daar kwam het weer goed uit.

Toen ik ging hoeren, en veel in de clubs werkte, paste ik me heel snel aan de clubs aan. Die sloten laat, en ze willen graag dat je er tot het àllerlaatst zit. Er kàn nog een klantje komen. Daar zoop ik ook nog veel, en dan kater je 's ochtends nog. Toen werd ik helemaal een avondmens, maar dat beviel me eigenlijk helemaal niet. Ik weet niet wat aan de alcohol lag, en wat aan het late slapen, maar ik kreeg nooit meer dat echte wakkergevoel in die tijd.

Dat schema hield ik ook nog vol toen ik begon met thuisontvangen. Ik dacht er niet eens aan om het anders te doen, want ik dacht dat de klanten het wel verwachten. Nou ja, eigenlijk dacht ik gewoon niet. Het was normaal, en ik had al heel veel veranderd. Pas nadat ik opnieuw was verhuisd, en mijn oplossingen had gevonden voor de problemen van de buurt, had ik de tijd om er eens naar te kijken.

Ik heb langzaam weer mijn bedtijd en mijn opsta-tijd vroeger en vroeger gemaakt, en ik kon daar gewoon mee werken! Het was wel iets minder, want ik moest alle nacht-klanten teleurstellen, maar het was genoeg voor mij. En dat ik me zoveel beter voelde, dat vond ik belangrijker. Zelfs met alles wat ik had geprobeerd in mijn leven kwam ik gewoon weer terug bij een vroege vogel zijn.

De meeste klanten willen 's avonds of 's nachts. Je hebt er ook genoeg die in de middag willen, maar de grote groep is nadat het donker wordt. Ik zit daarbuiten, ook al heb ik bij slappe weken weleens avonden en nachten erbij genomen. Inplaats daarvan heb ik de vroege vogels, en eigenlijk vind ik dat fijn werken. Niet alleen maar omdat ik dan mijn dag vol heb met werk, maaar ook omdat het andere klanten zijn.

Als je niet 's avonds of in het weekend zit, krijg je meer klanten. Al die part-timers met een beroep ernaast kunnen tijdens kantooruren niet. En ze moeten slapen voor het werk, dus de vroege ochtend kunnen ze ook niet maken. Dat is een hele grote groep waar ik dan niet de concurrentie van heb.

Vroege klanten zijn er nietzoveel. Maar er zijn ook erg weinig vroege hoeren, dus ik krijg ze allemaal als vaste klant. Dat is fijn. Bovendien zijn het allemaal harde werkers, die voor het werk even langswippen. Ik krijg veel bouwvakkers en andere mensen die met hun handen werken. Ik krijg mannen die de hond uitlaten voor het werk, en dan even een stop bij mij maken. Het zijn betrouwbare kerels, die begrijpen wat het is om met je handen te werken, en dus ook een beetje snappen hoe het is om met andere stukken van je lijf te werken!

Ik ben niet de enige die vroeg aanbiedt. Heel veel hoeren zijn vierentwintig uur per dag te boeken. Maar ik ben 's ochtends wàkker en vrolijk. De meeste meiden moeten het dan toch doen terwijl ze eigenlijk liever zouden slapen. Eigenlijk is dat niet goed, want zo kan je nooit een goeie indruk maken, ook al doe je nog zo je best. Een klant zei: "jij hebt tenminste 's morgens niet zo'n brakke kop met wallen onder je ogen!"

En ik moet toegeven dat het beleid wat ze bekend hebben gemaakt om de ramen op de Wallen tot zes of acht of negen uur dicht te houden, ervoor heeft gezorgd dat ik nu 's ochtends meer aanloop heb. Het is nog niet ingevoerd, maar de klanten voelen al wel dat ze niet welkom zijn. Ik ben tégen alles wat de overheid voor regeltjes maakt, omdat ze geen idee hebben wat ze doen, en eraf moeten blijven, maar dit komt mij heel goed uit. Ik worstel ermee omdat de reden verkeerd is, maar ik heb er wel wat aan.

De ochtend is al een hele tijd mijn stek, en ik vind het fijn om mijn eigen hoekje te hebben. Ik concurreer de rest van de dag graag met de andere meiden, maar het is zo zalig rustig werken met de ochtendmensen. Niemand is dronken, niemand is moe. Niemand zit gehaast op een telefoontje te wachten. De stille wereld moet nog wakker worden, de man is geil wakker geworden en komt voor een wip om de dag mee te beginnen naar mij, en voor mij is de kop eraf. Dat past heel mooi bijelkaar. Het heeft iets natuurlijks. Wakker worden met koffie, croissants en klanten, dat is super.

17 opmerkingen:

Unknown zei

Eigenlijk gek dat 's avonds meer geneukt word dan 's morgens want mensen zijn 's morgens het geilst getuige o.a. de stijve ochtend lul.
Co.

Anoniem zei

Lijkt me niet zo evident voor iedereen om voor het werk langs te gaan. Tenzij er mogelijkheid is om te douchen, maar dat kost iig weer extra tijd.

Henri Bik zei

Die ochtendklanten zijn slim, als je met een erectie wakker wordt kun je er maar beter direct een gevolg aan geven, dan kan je je daarna helemaal op je werk concentreren.

Anoniem zei

's Morgens ben ik er inderdaad helemaal klaar voor en 's avonds lukt het niet erg meer. Maar vind het toch eng om met licht naar iemand als jou toe te gaan.

Richard zei

Misschien een stomme vraag, maar bellen die ochtend klanten dan een dag van tevoren ofzo of is het meer van ik ben over een kwartiertje bij je?

Anoniem zei

Je schrijft: pas nadat ik mijn oplossingen had gevonden voor de problemen van de buurt, -
hoe doe je dat met je buren? Heb je een bordje op de deur als 'creatief therapeute' of denken ze dat je gewoon veel familie als aanloop hebt?
Leuk stukje weer, ik lees graag over je dagelijkse werk!

Anoniem zei

Eens met vorige anoniem. Als je er al een poos zit, dan is het vrijwel zeker bekend wat je doet. Jouw plek staat nu alleen in een buurt waar mensen wat ruimdenkender zijn dan die keer dat het zo mis ging.

Anoniem zei

Oh, en in aanvulling daarop. Zolang jij er niet mee te koop loopt en jouw klanten rustig zijn, zich netjes gedragen en niet te veel aandacht trekken, valt het natuurlijk een stuk gemakkelijker te negeren en te tolereren.

In dat geval hebben jouw buren waarschijnlijk de conclusie getrokken dat ze liever dat hebben dan een gezin dat altijd ruzie maakt, of een gezin met pubers die altijd de muziek keihard hebben of een hond die continu loopt te blaffen als de baas niet thuis is... Een klusser of wat voor ellende je maar nog meer kan verzinnen met buren...

Per saldo ben je dan gewoon een fijne buurvrouw waar je geen last van hebt.

Serena zei

Ik krijg alle verzoeken wel eens in de zoveel tijd. Alleen écht laat beschikbaar ben ik alleen in de high class (en dan alleen bij lánge boekingen). Ik draai puur op ochtenden, middagen en vroege avonden.

Een échte studente kan niet flink laat afspreken, zo werkt het niet, heb ik gemerkt. Tenminste niet als je je studie serieus neemt. Ik wil gewoon rond 22:00 klaar zijn zodat ik nog een beetje bijtijds mijn bed in kan.

Het werk moet zich vooral aan mij aanpassen, dan blijf ik het leuk vinden. Mijn studie gaat toch voor alles en dat is ook waar ik het voor doe. Al vind ik een luxe levensstijl ook wel lekker natuurlijk ;)

Als ik alles zelf zou regelen en dit mijn fulltime werk was zou ik me kunnen voorstellen dat je het met die attitude niet red.

@ Richard
Bij mij maak je vooraf een afspraak. Ik wil minimaal 2 dagen van tevoren weten waar ik aan toe ben. Verlengen doe ik als ik er zelf zin in heb (en de klant het wil, haha) en als ik tijd genoeg overhoud, want mijn bedtijd is belangrijker dan de klant zn willetje of mijn portomonnee.

Als ik oproepbaar sta (dat is alleen in de high class bij mij) irriteer ik me máteloos omdat ik vooraf niks weet. Meld me dan ook vaak af! Vooraf een afspraak is absoluut wat ik prefereer.

@anoniem, 4 juni 2013 10:08
Want in het donker zien ze je niet? Ik ben juist éxtra alert in de avond, en met mij veel mensen.

Anoniem zei

Je vraagt bij de stemming of je teveel preekt. Ik denk dat dat voor jou net zo min als voor ons een voorkeur is, maar het moet nu eenmaal af en toe. Stukjes over het werk zijn natuurlijk het leukst om te lezen (vind ik).
In ieder geval: gewoon doorgaan svp!

Richard zei

Ah leuk, nog een Richard die reageert, goed voor de verwarring ;)
Maar wel een goede vraag, want met raamprostitutie is de aanloop duidelijk, maar in thuisontvangst moet er toch eerst een afspraak worden gemaakt?

De werklui in Amsterdam beginnen kennelijk niet zo vroeg als hier, want dan zul je toch eerder dan zes uur op moeten staan Zondares! Of ze komen te laat op hun werk.

Ik denk dat mensen in Amsterdam iets minder op hun buren letten. Bovendien zullen die zelf vaak niet thuis zijn en als het in een flatgebouw is, zie je niet naar welk huis iemand gaat. Dan kun je ook nog een ander soort bedrijf aan huis hebben en zoals ze al eerder schreef, je parkeert niet in het zicht, dus dat valt ook niet op. Maar na een langere tijd is er misschien wel een vermoeden bij een aantal buren. Zolang die niet klagen is er niets aan de hand.

En of je teveel preekt? Het is heel belangrijk voor je werk en voor jou en je collega's dus heel logisch dat je er veel over schrijft. Zolang je afwisselt met de dagelijkse praktijk en heerlijke anekdotes bereik je het beste resultaat denk ik. Ik heb er in ieder geval veel van geleerd.

@ Serena: je hebt een duidelijk ander doel dan Zondares. Goed dat je dat in het oog blijft houden! Werk is pas echt leuk als je je eigen er in thuis voelt.
Zou wel leuk zijn, dat de dame op eigen houtje de afspraak verlengt omdat ze het naar haar zin heeft!

Zelf weet ik ook liever ruim van te voren waar ik aan toe ben. Dat maakt raamprostitutie voor mij niet zo geschikt.

's Morgens vroeg opstaan terwijl de rest van het land bijna allemaal nog slaapt is heerlijk. Het liefst als het buiten nog donker is. Heerlijk rustig en je hebt geen gevoel van haast. Soms zit ik al om half zes op de fiets om te gaan werken, dus om daarvoor dan nog even een wip te maken is wel erg vroeg. Dat past dan beter in de nachtshift. Maar ja, ik wil ook wel slapen natuurlijk.

Juist als je overdag afspreekt bij een dame dan vermoeden andere mensen niet wat je gaat doen.

Richard

Anoniem zei

Als ochtendmens ben ik vaak de uren aan het aftellen voordat de schatjes arriveren in onze raambuurt. Ik sta vaak al te wachten als ze komt. Dan kan ik haar straatkleren uittrekken, en soms geeft ze me haar poesje zonder alles te wassen (dat heeft wel 2 jaar geduurd!), met haar natuurlijke aroma!

Anoniem zei

Kom je soms uit Spakenburg? Het klinkt als Spakenburg.

Richard 86 zei

Sorry andere Richard, ik zal er de volgende keer weer een nummer achter zetten. Dat deed ik voorheen ook, maar dacht het is toch anoniem dus who cares :P

Richard zei

Natuurlijk is het anoniem. Ik dacht dat 86 zelfs een derde persoon was! Was hem al tegengekomen, vandaar dat ik mijn naam ook eronder zet om verwarring te voorkomen. Verder lekker genieten van dit blog!

Richard

Serena zei

@ Richard
Dat zou wel mooi zijn he ;) Gratis blijven. Heb ik nog nooit gedaan.. Voor niets gaat de zon op!

Al heb ik 1 klant die ik wel ga verassen met een gratis uurtje binnenkort. Dat is mijn eerste klant óóít geweest en die spreekt nog steeds maandelijks af. Nooit gezeur, altijd duidelijk en gezellig. Hij vergeet nooit 'mijn verjaardag', dus nu ik de zijne ook niet :)

Richard zei

Dan heb je het goed getroffen met je eerste klant zeg! Lief dat je hem nu ook eens gaat verrassen. Dat zal hij zeker weten waarderen!

Gratis was nog niet eens in mij opgekomen. Ik bedoelde gewoon blijven omdat het leuk is en dan tegen betaling. Maar dat kunnen klanten natuurlijk niet zomaar betalen. Die denken dan dat je het alleen voor het geld verlengt.

Richard