maandag 7 januari 2013

Foute mannen

De meeste klanten zijn aardige mannen, die leuk met me omgaan. Misschien in mijn werk wel meer, dan in de rest van mijn leven. Dat klinkt raar, maar klanten zijn gewoon vaak het goeie soort van mannen. Maar ook als een man een goeie man is, kan het zo zijn dat er geen klik met hem is, en we elkaar gewoon niet mogen. Dat is geen probleem, het is alleen maar werk. Je hoeft niet elke klant een vriend te vinden.

Je hebt er natuurlijk ook echte vervelende mensen tussen. Die zijn niet lekker meer om mee te werken. En daar heb ik ook al vaak genoeg over geschreven, die haal ik gewoon uit mijn werk door ze op de zwarte lijst te zetten, die worden geblokkeerd. Daar heb ik dus maar heel even last van. Dat is een voordeel als je vooral met vaste klanten werkt. Soms voelt het gewoon als een soort van buurt, waar je iedereen een beetje kent.

Vandaag ga ik wat schrijven over foute mannen. Ik denk dat veel vrouwen al meteen weten waar ik het over heb, maar voor de rest leg ik het nogmaar eens uit. Foute mannen zijn mannen waar je seksueel gevoelig voor bent, maar die je niet als partner zou willen hebben. Er zijn heel veel vrouwen die het allemaal heel ingewikkeld willen maken, maar dit is echt alles als je het goed bekijkt.

Foute mannen zijn een populair thema bij vrouwenbladen en in boeken, en daar gaan ze diep in op de psychologie van allemaal verschillende soorten foute mannen. Je wordt er eng van. Als je die dingen leest, krijg je een beeld van psychologisch misvormde mannen die met doortrapte plannen niets vermoedende vrouwen manipuleren. Ze worden vaak narcisten genoemd, in plaats van verleiders.

Toen ik net uit huis was, was ik nog seksueel heel groen, en foute mannen liet ik zonder moeite van me afglijden. Ik vond het altijd raar om van vriendinnen te horen hoe gevaarlijk foute mannen waren, want ik vond ze gewoon niet aantrekkelijk. Ze waren versierders die heel duidelijk op seks uitwaren, en dat vond ik toen gewoon veel te snel gaan. Seks was nog iets voor me waar ik pas aan ging dènken als ik een relatie had.

Maar dan komt toch de dag dat je midden in de nacht probeert om stilletjes het pand weer binnen te komen, met je slipje in je tas, terwijl je maar hoopt dat je huisgenoten je niet horen. Terwijl je eerst vol afkeer was over die vent die je net zonder condoom een slechte beurt heeft gegeven. Dat blijft iets wat je heel erg van jezelf verbaast, en de volgende keer dat je die vent ziet doe je het wéér. Ook al dacht je dat je het nu geleerd had.

Dat begon pas toen ik wat seksuele ervaring, en dus ook libido had gekregen. Dat bouw je op door ervaring op te doen. Opeens raken die foute mannen iets, en opeens doe je dingen waarvan je je echt afvraagt waar ze vandaan komen. Je bent gewoon even jezelf niet, en opeens ga je geil en gewillig met je benen wijd voor een vent waar je echt je neus voor ophaalt. Het is maar heel even, en daarna ben je weer jezelf.

Toen was ik nog zo iemand die seks, liefde en relaties met elkaar verwarde. Ik was dan helemaal overstuur, ik voelde me alsof ik me in een slechte relatie had geworpen. Hij zag het natuurlijk niet zo, hij had gewoon even gescoord. Ik was dan in tranen met vriendinnen aan het bespreken hoe ik het uit moest maken! Er zat zoveel aan vast voor mij, ik vond dat het helemaal iets met mijn persoonlijkheid was. Ik moet eigenlijk om mezelf lachen, ik was zo naïef.

Natuurlijk eindigde mijn uitmaak-visite bij hem in bed. Weer zonder condoom natuurlijk, ik heb echt geluk gehad dat ik niets opliep. Achteraf begon ik erover dat ik het misschien uit wou maken, en hij maakte me duidelijk dat we niets hadden. Ik voelde me zo gebruikt, ik barstte weer in tranen uit. Hij was niet zo onder de indruk, ik denk dat hij dat wel vaker zag.

Ik kreeg wat meer ervaring met mezelf, en ik groeide wat op, en ik leerde seks en relaties scheiden. Ik had een hele tijd mezelf heel erg afgeschermd van foute mannen, en als ze een beetje fout leken bouwde ik een muur op. Maar je wordt toch makkelijker met jezelf, en je ziet nog steeds wel hun charme, dus op een dag ga je gewoon weer voor de bijl. En dan is het erg lekker.

De beurt was niet eens zo heel bijzonder, hij was een beetje egoïstisch in bed, maar ik was erg geil, en dat geeft het sjeu. Hij werd al snel een regelmatig neukertje, en voor ik het wist trok hij bij me in. Hij woonde daarvoor nog bij zijn vriendin, maar daar wou hij weg. Ik had een foute man als vriendje. Ik wist het eigenlijk al vanaf het begin, maar ik was nu niet kwetsbaar meer voor dat soort dingen, dus ik wou het wel aankijken.

Het was wel telkens voor mezelf rationaliseren dat ik mòcht. Ik vond het toch een stapje naar beneden doen, want hij was een vervelende vent die niets voorstelde, maar me wèl geil maakte. Ik moest altijd toch over mezelf heenstappen. Ik was bereid om heel veel mezelf wijs te maken om maar weer zo lekker meegesleept te worden als hij me verleidde.

Je moet je niets geraffineerds voorstellen bij dat verleiden, hij sleepte me gewoon mee met zijn enthousiasme, en ik ging gewoon geil op hoe geil hij op me ging. Dat was best een lekkere kick. Hij liet me me speciaal voelen, ook al had hij dat echt wel met alle andere meiden ook. Het was een goeie kick, maar het was het enige in de relatie waar ik het voor deed. Voor de rest was hij alleen maar een blok aan mijn been.

We konden door één deur, maar er was alleen in bed een klik, voor de rest was hij gewoon niet echt interessant. Hij deed me niet echt iets, en als je dan over je verliefdheid heen bent, dan gaat dat niet meer verder. Het kon niet lang goedgaan, en dat ging dus ook mis. We hadden de hele tijd ruzie, en als hij een keer niet potent genoeg was om me tevreden te houden, werd het heel ongezellig in huis.

Het ging snel stuk, maar ik heb daarna wel een poos gehad dat ik wel de lusten en niet de lasten van relaties wou, en ik vond foute mannen toen wel erg makkelijk. Dat heb ik voor mezelf pas veel later toegegeven, toen ik mezelf beter begreep, maar achteraf zie ik dat ik het eigenlijk gewoon expres zo deed. Ik had er ooit twee tegelijk, waarbij ik heel goed wist dat het nooit een relatie zou worden, maar ik wel lekker door foute mannen werd uitgewoond.

Maar dan wordt de prostitutie serieus, en de vluchtige seks die heb je dan wel genoeg, en je zoekt dan meer een maatje. De foute mannen trekken je dan niet meer zo aan. Het valt allemaal toch wel tegen, want waar ze je vroeger mee verleidden dat krijg je nu meerdere keren op een dag. Een hele tijd dus geen foute mannen meer, totdat je toch eens terugdenkt aan die ene foute man waar je toch goeie herinneringen aan had.

Een dronken avond belde ik hem eens op, voor een praatje. Ik wist ook wel dat ik het niet bij een praatje ging houden, maar het voelde zalig om hem het werk te laten doen om me weer eens lekker mee te slepen. Het ging goed met hem, zei hij, hij was getrouwd met kindjes, en hij moest goed zijn best doen om zich te herinneren wie ik was. Dat was wel duidelijk. Maar toen ik hem uitnodigde, was hij er zó.

We hebben het gedaan, maar hij heeft het er niet goed vanafgebracht. Hij sloop een beetje weg achteraf. De magie werkte niet meer. Hij deed hetzelfde als vroeger, maar een verweerde hoer zoals ik trapt er niet meer in, hoe hard ze ook probeert. Ik vond het leuk om te doen, maar hij bakte er niets van. De seks zelf is veel belangrijker voor me geworden, en dat kon hij gewoon niet goed genoeg. En meegesleept worden, dat is er bij mij echt uit.

Het was vooral dat ik hem gewoon de baas was. Hij kon niet meer doen alsof hij ervarener en mysterieus was, hij kon me niet goed domineren omdat ik gewoon veel dominanter ben geworden. Hij kon me niet meer de baas in bed, ik was niet meer schuchter en voorzichtig. Het was niet meer hetzelfde. Hij was nog steeds zichzelf, maar ik was niet meer het meisje dat zich kon laten meeslepen.

Hij was nog steeds een lul, maar vroeger was dat een stuk van zijn charme, en het is een hele afgang als hij die seksuele oerdrang bij mij losmaken niet meer heeft om het een glans te geven. Ik heb me dus ook niet erg ingezet om hem achteraf zich beter over zichzelf te laten voelen, want hij was niet relaxt over hoe het gegaan was. Hij kon er niet tegen dat ik wilder was dan hij en hem meesleepte, en dat heb ik later wel vaker gezien.

In de Viva en Cosmo enzo kom je veel lijstjes tegen van soorten foute mannen, maar ik heb het hier in dit stukje over de gewone foute man, de man die je toch over je heen laat gaan ook al heb je er achteraf spijt van. Psychologen en neppsychologen hebben er hele boeken over geschreven, waarin ze de ziel van zo'n man uitpluizen. Ik verslond dat vroeger, maar ik moet er nu een beetje om lachen. Het is niet meer iets wat ik geloof. Dat is niet alleen hier, dat zijn alle boeken die ik lees over de psychologie van seksualiteit.

Eigenlijk is het hartstikke simpel. De foute man is gewoon een vent die seksueel een beetje opdringerig is, en veel zelfvertrouwen heeft, en zich nergens voor schaamt. De meeste mannen zijn toch bang om afgewezen te worden, en vinden het gewichtig om met seks om te gaan. De foute man vindt het leuk om een nummertje te maken, en hij doet er niet moeilijk over. Hij heeft geleerd wat er werkt, en dat doet hij schaamteloos.

Hij is vaak wel een beetje egoïstischer dan andere mannen, maar ècht nietzoveel meer. En dat egoïsme is ook wel lekker op een bepaalde manier. Ze zijn spontaan, maar je kan dat ook gewoon impulsief en ongecontroleerd noemen. Ze zetten druk op je, op een aandoenlijke manier zelfs soms. Die druk zorgt ervoor dat je moeite moet doen om niet mee te doen, want dan moet je tegenstribbelen, en dan aarzel je, en dan is het alweer te laat.

Er zijn ook vrouwen die zo zijn. Die worden meestal sletten genoemd, en wekken bij mannen weer een heleboel ongemakkelijke gevoelens op. Als vrouw heb je het zelfs iets makkelijker, want mannen voelen zich nietzosnel gebruikt. En er worden geen boeken geschreven over hoe je ons kan ontmaskeren, en dat hou ik graag zo. Want ik heb wel gemerkt dat af en toe een foute vrouw zijn, erg lekker kan zijn.

Foute mannen zijn geen goeie relatie mee aan te gaan, maar ze zijn wel lekker. Ze zijn geen slechte mensen. Ze kunnen het evengoed zijn als iemand anders, maar het hoeft niet zo te zijn. Ik kan me nu ik ze begrijp wel in ze inleven, en ergens zijn ze heel eerlijk. Ze doen niet alsof als ze je meeslepen, ze zijn zelf ècht zo op aan het gaan in het moment. Maar het is je eigen schuld als je gaat denken dat jij de enige bent die dat bij hem losmaakt.

20 opmerkingen:

Unknown zei

Ik ben jaloers op foute mannen, ze neuken zich een slag in de rondte en hebben de vrouwen voor het uitkiezen, hetzelfde geld voor foute vrouwen.
Co.

Anoniem zei

Het is me wel vaker opgevallen dat veel vrouwen dol zijn op jongens die bikkelhard zijn en ze gewoon gebruiken. Jongens die lief en aardig zijn worden juist weer als zwakkelingen gezien die ze alleen voor hun karretje spannen als ze je ergens voor nodig hebben. Daarna word je gewoon met de rest van het vuilnis aan de straat gezet. Het zou een wijze les zijn voor alle jongens: af en toe bikkelhard zijn ook al is het helemaal niet zo nodig. Het is een goede test om te kijken of een meisje echt iets om je geeft of dat je gewoon een praktisch gebruiksvoorwerp bent.

Het verbaasde me vroeger, maar jongens die lief en aardig zijn stralen geen zelfvertrouwen uit en dan weet je als meisje ook niet of hij nou echt om je geeft of dat elke kut wel afdoende is. Bovendien zijn ze niet veeleisend, gemakkelijk in gebruik, eenvoudig te dumpen en nogal dik gezaaid. Ze zijn vaak ideaal naast een vriendje.

Zondares, aan welke vrouwen heb jij het meest een hekel? Ik kan me er wel een voorstelling van maken, maar er zijn vast specifieke types waarvan je de ergste afkeer hebt.

Anoniem zei

Ik vind je definitie van ' de foute man' maar vaag.

Anoniem zei

goed stukje, eens met eerste 2 reacties

Anoniem zei

volgens mij is Co Jansen een foute man zondares. Als je zijn subtiele charmante berichten hier elke keer ziet dan moet hij je wel nat maken of niet dan zondares?

Anoniem zei

Ik heb me ferm "verbrand" aan een foute vrouw !
Hoe een naïef kalf ook, ben ik wel!
Ken haar al jaren, ze is zo egoïstisch als de pest en zelfs niet eens een echt mooie vrouw, maar dan toch weer wel, verwarrend allemaal. Op foto zou je ze zo voorbijgaan of als lelijk beschouwen... Maar irl, mijn god, ik ben er ingetrapt!
Het zal wel aan mezelf gelegen hebben. Ik kan wel wenen! Na 16j huwelijk, de sex is altijd maar "gewoon" geweest wat mij betreft. Zij ging vreemd... En dan gebeurde het, ik ging ook een keer vreemd en dat voelde anders, maar eigenlijk ook maar gewoon. En dan kwam ik bij haar terecht... Ze zegt zelf dat ze de hoer van x was, maar is zelf ook getrouwd. We trokken wat vaker op en van het een kwam het ander. Dit na jaren van wederzijds teasen, +- 8j... Ik gaf haar een min of meer "gevraagde" knuffel. KNAL, een shock alsof je dood was en plots weer tot leven gewekt wordt, WOW!! Een paar dagen en ontmoetingen later "Ik wil je", zei ze plots. Maar ik hield me sterk, geen sex was afgesproken!
Onze eerste keer was op een lange oprit op een wildvreemde plaats op klaarlichte dag op de motorkap... Vanaf die dag ligt mijn gevoel overhoop, niets is vergelijkbaar met haar. ze doet niet eens iets speciaaal, ze is alleen maar bloedgeil en heeft telkens een lekker nat kutje. Het leven is klote en ingewikkeld.
Maar ik met mijn domme kop, heb zelf geen ervaring en ze zal niet veel genoten hebben van mijn ondermaatse prestaties. Alleen masseren, dat kan ik verdomd goed!
Nu wil ze nog enkel vrienden zijn :( en zit ik hier met een leeg gevoel... Al wie tot hier geraakt is met lezen, reacties zijn altijd welkom, zeker van jouw Zondares want ik zit diep in de shit met mijn gevoelens!!

Anoniem zei

Briljante analyse, zondares! Die vrouwenbladen kunnen wel inpakken na dit. Nu ik ouder en wijzer ben ben ik erg gesteld op foute mannen doordat ze zo zelfverzekerd en geil zijn in bed. Emotioneel raken ze me niet meer. Alhoewel, soms heel even maar dat rationaliseer ik snel weg. En inderdaad Co Jansen, subtiel en charmant als een man kan zijn. Ik ben altijd blij als hij reageert op je stukjes.

Henri Bik zei

Ja ik zou ook wel een man willen zijn, waar vrouwen op vallen en die verder geen relatie met die vrouwen hoeft.

Maar om dat foute mannen te noemen vind ik nogal onlogisch van Zondares, want die pleitte kort geleden voor het ontkoppelen van sex en relatie.

Lekkere mannen zou dan juister zijn, zoals Jeroen Pauw en Joop van Tijn.Anoniem zei

@anoniem met liefdesverdriet

Trek het u niet aan, zeker na zoiets vluchtigs maakt dat toch niet uit, trouwens jij zit al in een relatie, wat had je gedacht dat zij wat zou staan wachten op u ?

Je leeft maar één keer, en dat geldt voor vrouwen evenzeer.
De spanning rond het versieren is waar "stoute" mannen en vrouwen het voor doen, eenmaal je seks hebt gehad wil je weer naar de volgende.

Soms ga je dan nog eens terug naar een vorige one-night-stand om te zien hoezeer die zot staat van u, dat streelt het ego. Maar eigenlijk is je interesse dan al lang weg : gehad is gehad.

Seks is niet hetzelfde als relatie, zoals zondares al langer weet :-))

Geef toe : jij hebt het toch maar lekker gehad, en zij ook, beide content het was niet meer dan dat.

Later kan je het tegen je kleinkinderen vertellen.

Zet er u over dat komt iedereen wel es tegen, ook de stoutste mannen en vrouwen, no big deal !

Unknown zei

Ik vind mezelf niet "subtiel" of "foute man", meisjes zien mij niet staan
Co.

Anoniem zei

Helemaal mee eens met Zondares! Ik wil als vrouw ook de lusten en niet de lasten, en zo zijn er ook mannen die dat willen, niks mis mee! Of je nu wel of niet fout wordt genoemd, het is heerlijk zo!

Anoniem zei

Hoi Zondares,

Ik zat laatst te googelen en ben op je weblog gestuit.

Je hebt een fijne schrijfstijl.

Bedankt voor het delen van je gedachten!

Grts, ikke

Anoniem zei

Trouwens, Ik vind het type foute man erg fijn als neukertje.

Momenteel heb ik al een aantal jaar een relatie met een betrouwbare man en erg prettige seks.

Wanneer hij thuiskomt (hij vaart) laat ik hem je artikel "twee soorten klaarkomen" lezen. Wellicht dat daar ook nog wat te verbeteren valt :)

Grts, ikke

Zondares zei

Anoniem 7 januari 2013 06:11, ik heb geen hekel aan soorten mensen. Dat vind ik namelijk verkeerd. Ik vind dat ik elke persoon apart moet leren kennen, voor ik gevoelens over ze heb. Dat is weleens moeilijk.

Anoniem 8 januari 2013 14:02, zoek maar eens het stukje over Gescheiden op.

Henri, ik vind foute mannen niet verkeerd. Ik gebruik die naam alleen omdat mensen die naam nou eenmaal voor ze gebruiken.

ikke, leuk dat je het zo oppakt!

Verder iedereen, fijne reacties. Maar jullie moeten Co Jansen niet zo plagen hoor!

Anoniem zei

Dag lieve Zondares,
Ik herken vaak zoveel in wat je vertelt over jezelf, je gedachtegangen!
Ongeveer tot mijn 19e was ik ook heel naief, en wist ik dus net zoals jij beschrijft niet met 'de foute man' om te gaan. (maar werd er wel door aangetrokken) Vanaf +- mijn 20e had ik het beter door, ik weet precies welke soort mannen je bedoelt!
Ik ben het niet eens met de tweede reageerder, die stelt dat mannen zich dus 'bikkelhard' moeten opstellen. Daar zit 't 'm niet in. Het gaat om de man die niet bang is om ervoor te gáán. Je weet al vanaf het begin dat hij je wil, maar je zegt tegen jezelf dat het niet gaat gebeuren en wijst hem af. Hij blijft je verleiden en ik kan je niet precies vertellen wat hij doet, maar uiteindelijk val je voor hem en blijkt zijn 'foutheid' (ongegeneerd verleiden ook na meerdere afwijzingen, ongegeneerd naar seks verwijzen, eventueel onaantrekkelijk uiterlijk) echt enorm lekker 'fout' en daardoor spannend.
Ik heb leuk met 'foute mannen' gescharreld en veel van mijn vriendinnen vonden dat vre-se-lijk. 'Wat deed ik nou met zo'n type??!' Zelf wist ik heus wel wat ik deed en ik was heus niet van plan met hem te trouwen ofzo.
Gelukkig heb ik ook één vriendin die ook de charme van dit type mannen begrijpt.
Inmiddels heb ik een relatie met een heel lieve man, maar oh, soms mis ik de foute geile man! Ik ben ergens ook wel eens een 'foute vrouw' ;)
Groetjes
Sylvia

PS het is helaas ook niet altijd zo eenvoudig als het lijkt, heb ook met niet serieuze scharrels wel eens een emotionele kater gehad, of veroorzaakt. Het gaat niet om 'bikkelhard' zijn, maar om het niet kunnen laten van het verleiden.

Anoniem zei

Ik heb eigenlijk een vraag/bemerking voor je, Zondares en ben echt benieuwd naar jouw en andere reacties.
Ik lees hier heel vaak (en ook op andere plaatsen) dat de meeste mannen er niets van terecht brengen, of gewoon ronduit slecht zijn in Bed.
Het is altijd te dit of te dat, te zus of te zo... ze bakken er blijkbaar niets van, de meerderheid van de mannen. Om te beginnen moet ik zeggen dat je(en andere dames) hier de hele mannelijke bevolking aan het kleineren bent of zich minderwaardig doet voelen. enkel de geile uitslovers voelen zich hier trots. Mijn mening is de volgende: het is aan jezelf om aan je trekken te komen! Klaarkomen is iets wat je zelf in de hand hebt! Telkens ik klaargekomen ben, is dat door mijn eigen inspanningen geweest als man. Waarom zou het de man zijn schuld zijn dat hij jouw als vrouw niet kan "laten" klaarkomen, je moet daar zelf voor zorgen! Ik wil je niet beledigen, ik vraag het me alleen maar af waarom er met de beschuldigende vinger altijd naar de man gewezen wordt als een vrouw niet klaarkomt of kan genieten. Die mannen komen zelf klaar, dus zijn ze zo slecht nog niet bezig, toch? De vrouw die mij doet klaarkomen zonder mijn inspanningen, moet ik nog tegenkomen. Ik vind je blog verder wel knap hoor!

Unknown zei

Aan Anoniem 28 JANUARI 2013 04:15
Hoe kan een vrouw klaarkomen nadat jij klaargekomen bent en een slappe lul hebt?
Co.

Anoniem zei

Om te beginnen wil ik niet negatief overkomen, ook al lijkt dat misschien zo...ik hou van de vrouwtjes, net zoveel als jij.
Ga eens op je rug liggen (met een ferme stijve uiteraard) en laat de vrouw al het werk doen om haarzelf tot een hoogtepunt te brengen. dat mag toch, niet ? Dus waarom zou het dan de man zijn schuld zijn, op voorwaarde van de ferme erectie. Ik moet de 1e vrouw nog tegenkomen die door haar eigen inspanningen klaarkomt en of mezelf klaar krijgt. Waarom moet alles van 1 kant komen ? Een man wordt geacht zowel zichzelf als de vrouw tot een hoogtepunt te brengen. En als hij daar niet in slaagt is hij een looser (een man, zoals zovelen blijkbaar, die er niets van bakt)!!? Waarom ? Dan zou de vrouw, die niet in staat is haar eigen hoogtepunt te bewerkstelligen, ook een looser zijn! Maar dat is niet zo, toch ?

Unknown zei

Ik ben nooit zo'n actiefloze vrouw tegengekomen.
Co.

Sylvia zei

Co bedankt voor je bemoedigende woorden!
Anoniem, ik snap je punt wel. Ik zou ook wel eens onzeker worden al man, als ik alle verhalen lees!

Maar: Ik weet niet hoe het met Zondares zit, maar ik wil zeker niet beweren dat 'foute' mannen beter zijn in bed!

Ik vind het enkel jammer als een man vooral aan zichzelf lijkt te denken. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om mijn vent oraal te bevredigen, maar omgekeerd is dit niet het geval.

Ik kan mezelf inmiddels heel af en toe wel klaar laten komen, maar het is hem nog nooit gelukt. Het probleem is dat sommige mannen er geen moeite voor lijken te willen doen.

Toch kun je dan nog steeds fijne seks hebben, maar ajb, mannen, doe ook enige moeite voor ons, want ik ben ook geen 'actiefloze' vrouw! (nogmaals tnx Co)