dinsdag 4 oktober 2011

Tien procent is veel

Er is weer iets uitgekomen in het nieuws, nu bij de dagelijke standaard.

Tien procent is nu "veel", volgens een krant die geen problemen heeft met de percentages van meer dan 80% die eerst door rapporten worden genoemd. En het gaat om aanwijzingen, wat dat betekend? Dat staat weer nergens. Dit kan je alleen maar voor zoete koek aannemen, maar ik moet nog zien dat dit leid tot iets goeds. Ik zeg bij deze dat je gaat zien dat er niets van blijkt te kloppen. Maar om dat te bewijzen moet de afloop wel in de krant komen, en dat gebeurd niet vaak genoeg.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

zondares ik vind het geweldig dat je ook politieke en kritische stukken op je blog post. Het is onderscheidend en "verrassend" om een blog van een prostituee met inhoud te lezen.
kleine tip: zorg bij dit soort posts dan wel extra op je spelling want anders staat het iets minder geloofwaardig vind ik zelf... bijvoorbeeld 2x met gebeurd, dat zou gebeurT moeten zijn. stomme opmerking maar vooral een tip, verwijder deze reactie maar hoor na het verbeteren!

Pake Jeep zei

Toen pissen plassen werd, is het gezeik begonnen.

We zijn gewend aan het verschijnsel "sex tegen betaling", iemand die er haar beroep van maakte om mannen tegen vergoeding van het overtollig sperma af te helpen noemden we een hoer of temeijer. Bijkomend verschijnsel was de pooier, een in de regel stuk werkschuw tuig, die van tijd tot tijd zijn frustratie even moest botvieren op zijn meid of meiden in het cirquit. Dat er ook manlijke hoeren waren om mannen te bevredigen, dat was minder bekend en ook de giglo was een bijna onbekend randverschijnsel, hoewel Formosa in de Kalverstraat wel een reputatie had.

Niks aan de hand, alles was geregeld en wij gingen zo nu en dan met knikkende knietjes, kijken op de Wallen naar de vrouwen die achter de ramen schaarser gekleed zichtbaar waren dan de vrouwen die we kenden op het tijdstip, dat zij naar bed gingen. De spanning alleen al was heerlijk en als je mazzel had, dan kwam er zo'n pooier opeens naar buiten gestormd als je als groepje wat al te manifest aanwezig was voor het raam van zijn meid(en). In het ergste geval kreeg je een schop onder de kont en/of een pats aan de wang. Ach ja die goeie ouwe tijd, alles was duidelijk en ieder wist zijn/haar plaats.

Helaas ook in de hoerenbranche veranderden de zaken, waren het eerst de Surinamers en Antillianen, die de macht grepen, nu zijn het de Oost Europianen die de dienst uitmaken en dat is de dood in de pot voor de wallen. Steeds extremer zijn de schermutselingen en ook de zijdelingse invloed van de drugshandel heeft de sfeer op de wallen grondig verpest. Kon je vroeger als jongen van 16 alleen terecht achter de Nieuwezijds Voorburgwal, want daar zaten de "dubbeltjes hoeren", tegenwoordig is die scheiding veel onduidelijker.

De overheid ging zich er (veel te laat) mee bemoeien en ziet, opeens waren de temeijers en hoeren prostituées, hoerenlopers werden prostituanten en de bedrijfstak werd opeens de prostitutie. De overheid leunde vermoeid maar voldaan achteruit en vond, dat zij doortadtend had opgetreden.

Helaas, de werkelijkheid was anders. Kon je op een uitzondering na eerder met een gerust hart je broek over de stoelleuning hangen, nu werd het meer de gewoonte met gepast geld in de zak het bordeel te betreden, voor je het wist was anders alles van waarde uit je kleding verdwenen. Met handen en voeten moest je duidelijk maken, wat je graag wilde, terwijl je vroeger gewoon onderhandelde over de prijs en of je plaatjes wilde kijken of op zijn frans klaar wilde komen.

Hebben al de maatregelen van de overheid nu echt geholpen om de "misstanden" in de branche tegen te gaan? Nee natuurlijk niet, ze werken averechts en zijn sfeerverpestend. De gezelligheid tijdens de pantoffelparade na afloop van de sjabbes, de drukte van de boertjes van buiten na afloop van de "Stille omgamg", het is weg en komt niet meer terug. De meiden zitten nu in clubs en/of in particuliere huizen en het rondlopen op de Wallen langs de ramen tot je eindelijk een keus had gemaakt, moet je nu doen op internet of in de krant onder de rubriek erotische kontakten.
Toen kon je op de vraag: "Kindje maken schat?", nog antwoorden met: "Kan ik het dan gelijk mee krijgen?" en gierend van de lach doorlopen onder begeleiding van een flinke scheldkannonade. Nu moet je het doen met een stukje tekst en een plaatje, waarvan niet zeker is of de afbeelding enigszins in de buurt van de werkelijkheid komt.

Nee laat nou die overheid zich niet al te nadrukkelijk mengen in de prostitutie, ze hebben het al druk genoeg om alle Nederlanders te naaien en daar vragen ze dan nog geld voor ook.

Anoniem zei

Zondares, ik vind dat je helemaal gelijk hebt en ik ben het niet eens met het genoemde artikel. Maar maak niet de fout de dagelijkse standaar een 'krant' te noemen, of dit als 'in het nieuws' te beschouwen. Het artikel dat je noemt is geen objectief nieuwsbericht, maar een politiek opiniestuk op een blog. De dagelijkse standaard is een rechts-conservatief politiek weblog. Zie het bijbehorende wikipedia-artikel voor een beetje achtergrondinformatie.

Als je objectievere stukken over prostitutie wilt lezen in het nieuws, kijk dan bijvoorbeeld naar het nrc.

JvW zei

Ik vind 10% anders al behoorlijk veel. Zijn wel 30 vrouwen die als slaaf worden behandeld....
En het is 10% van alle prostitues die in Utrecht zichtbaar zijn en zich zichtbaar aanbieden/aangeboden worden.
Maar wat met alle prostituees die niet zichtbaar zijn. Die in de ''onderwereld'' worden verkracht, misbruikt en noem maar op....

Op dit moment kijk ik naar een programma op NED2 van de NTR: aanpakkers. Dat gaat voor een deel over meisjesprostitutie, en dat ook weer gelinkt aan loverboys.

Elke vrouw die gedwongen wordt tot sex, is er 1 teveel.
Het is toch van de gekke, dat we wel elke dag 600 euro per TBS'er kwijt zijn, maar niet minstens zoveel energie, geld en tijd willen steken in het aanpakken van mensenhandel.

Of zie ik het verkeerd?

Richard zei

Ik vraag me alleen af of die registratie er nu toe geleid heeft dat het van die 30 vrouwen bekend werd dat ze tegen hun wil werkte. Als de slaagkans toch vooral afhangt van een goed doordacht vrouwvriendelijk gesprek, waarom doen ze dat dan niet gewoon overal zonder registratie? Die registratie zelf praat echt niet met die vrouwen.

Daarnaast, wat als zo'n gedwongen vrouw dadelijk na het invoeren van nieuwe regels niet is geregistreerd? Wordt je eerst gedwongen tot seks voor geld, en krijg je daarna nog eens een straf/boete (tenzij ik het verkeerd begrepen heb) van de overheid. Dat noem ik nog eens schandalig.

Bouche de la loi zei

Veruit het grootste deel van de aanklachten betreffende mensenhandel in de prostitutie betreft zaken waarbij voornamelijk werving in het buitenland kan worden bewezen.

Je mag mensen voor alle soorten werk in het buitenland werken, hoe gevaarlijk of slecht ook. Maar als het om seks gaat, is het mensenhandel. Ik vermoed dat het nu weer om signalen van werving in het buitenland gaat. Dat kan ik helaas niet bewijzen, want daarover wordt door de instanties in alle toonaarden gezwegen.

Anton zei

Hmmm, vraag me af hoeveel procent van de vrouwen in "normale" relaties op de een of andere manier onder druk worden gezet door hun partner. Blijf van mijn lijf huizen zitten niet bepaald zonder werk. Google maar eens op huiselijk geweld.
Toch wel interessant om te zien dat daar minder aandacht voor is (men ziet het als incidenten) dan als het over prostitutie zou gaan.

Anoniem zei

Hoe hoog is het percentage dan volgens jou?

Anton zei

Dat weet ik niet want dat is in de normale wereld geen item. Hooguit lees je in de krant iets over huiselijk geweld of sexuele intimidatie. Merk trouwens wel op hoe vaak je die term tegenkomt. Het worden "incidenten" genoemd.
Door de overheid worden dit soort "incidenten" in de prostitutie als excuus gebruikt om prostitutie terug te dringen.

Anoniem zei

Hm, geen touw aan vast te knopen. Beetje onsamenhangende kritiek, zon. Afgezien van hinderlijke fouten met werkwoordspelling... Bovendien probeer je denk ik te zeggen dat 10% niet veel is, maar 10% is natuurlijk gewoon wel te veel. 1 hoer die gedwongen wordt is er 1 te veel. Dan kan jij gewoon blij zijn dat je het vrijwillig doet, good for you. Ik word alleen een beetje ziek van die blogs waarin je scheldt op alles en iedereen die zich druk maakt over gedwongen prostitutie. Ga dan gewoon weer over je werk schrijven!

Nu kan je dit wel weer wegzetten als een zeik-comment en doen alsof ik het gewoon niet begrepen heb. Ik heb het wel begrepen, je bent bang voor strenge regelgeving door die paar 'rotte appels'. Maar voor mij is 1 onvrijwillige hoer er toch 1 te veel. We weten allemaal dat je niet zo tegen kritiek kunt zon, maar je zou er goed aan doen om echt over je werk te schrijven en niet te reageren op alles in de media etc.

Je komt hier namelijk over als een boze hoer die niet kan schrijven en dat is jammer want dat ben je niet.

Co Jansen zei

Aan 05:45
"Je komt hier namelijk over als een boze hoer": En jij als één van de vele, o zo anonieme lafaards, met aangeboren altijdkankeren-eigenschap
Co.