maandag 3 oktober 2011

Mannen willen geen modellen

De titel zegt het eigenlijk al. Wat mannen willen, dat is eigenlijk niet de vrouwen uit de modebladen. Die vinden ze wel mooi, en als je vraagt wie ze mooi vinden dan noemen ze wel modellen, maar dat is niet wat ze eigenlijk lekker vinden. Dat lijkt heel raar, maar het is in mijn werk wel heel belangrijk om dat te begrijpen. Mooi zijn is namelijk wel één van de belangrijkste dingen die je doet.

Ik heb al eerder geschreven over mooi blijven. Dat kan je hier nalezen. Ik stop er best wel energie in. Dat is niet alléén voor mijn werk, ik ben zelf ook graag mooi en fit. Ik kan me niet voorstellen dat ik mezelf zo laat gaan, dat ik echt dik word. Dat vind ik gewoon niet bij me passen. Ik voel me graag aantrekkelijk, en als ik niet fit ben voel ik me lelijk. Fit zijn zelf is ook belangrijk, natuurlijk. Je fris en vol energie voelen, maakt me gelukkig.

Je kan nòg zo goed zijn tussen de lakens, maar als je lelijk bent, is de klant niet tevreden. Je moet aantrekkelijk zijn, anders krijg je hem niet heet. Daarom is het belangrijk dat je hem goed laat zien dat je een lekkere meid bent. Dat wil dus zeggen dat je hem goed veel laat zien. Een niet perfecte, maar lekkere kont kan je beter laten zien dan verstoppen. Als je je gaat verstoppen of ergens onzeker over doet, laat hij jouw oordeel ook meetellen als hij je beoordeelt.

Toen ik nog maar net begon, dacht ik dat de meeste prostituees een beetje verlopen vrouwen waren. Toen ik in de ramen kwam was dat idee natuurlijk best wel snel weg. Daar staan hele mooie meisjes. In de clubs, die ik juist meer glamour had gedacht te hebben, heb je veel meer verlopen vrouwen. Maar dat kwam nog steeds niet bij hoe erg ik het dacht. Om op te vallen moet je erg mooi zijn.

Wat daar wel opviel, was dat mannen niet automatisch bij de slankste meisjes naar binnen gingen, of bij de meisjes met de grootste borsten. Dat was heel leerzaam om te zien, want eigenlijk dacht ik voor die tijd, dat of je mooi was, kwam door hoe slank je was en hoe groot je tieten waren. Daar had ik me helemaal op gefocust. Het was voor mij best hard om daarachter te komen. Ik voelde me een beetje belachelijk gemaakt omdat in de praktijk mannen helemaal niet gingen voor wat ik dacht.

Mannen vinden niet hetzelfde mooi aan vrouwen als ik. Dat was het belangrijkste om me te bedenken. Ik zag toen niet meteen wat ze nou wèl mooi vinden, maar daar ben ik toen wel mee begonnen. Daarna kwam het kijken wat het dan wèl was, want daar was ik natuurlijk wel nieuwsgierig naar. Dat was best lastig, en ik moest er even goed wat over leren begrijpen voordat ik wat goeds ermee kon doen.

Als je het namelijk aan de mannen vraagt, krijg je geen goeie antwoorden. Het lijkt er wel op, dat mannen niet graag toegeven wat ze nou lekker vinden, en je vertellen wat ze denken dat "mannelijk" is om te vinden. Als je doorvraagt worden ze soms echt zenuwachtig. Dat vind ik onzin, maar ze zijn bang dat je ze vies, homo of laag zal vinden, of dat ze je beledigen. Ik ben er nog niet honderd procent achter waarom dat zo sterk is.

Bovendien, de smaken verschillen best wel. Ook bij de mannen die niet zoeken naar één "soort" vrouw, heb je nog verschil wat ze aantrekkelijk vinden. Voor elke vrouw op de Wallen zullen er mannen zijn die haar het aantrekkelijkst vinden. Voor sommige vrouwen is het wel veel meer van die mannen dan voor de anderen, maar goed. Er is dus wel markt voor als je een beetje lekker bent, ook als je niet perfect bent. Dat is maar goed ook!

Natuurlijk zijn er wel dingen die de gemiddelde klant lekker vindt. En die zijn ook belangrijk. De gemiddelde klant houdt niet van hangende plooien, billen, tieten, of kinnen. Als je slechte tanden hebt vindt ook niemand dat wat. Dat ligt wel voor de hand. De mannen hebben een hékel aan vrouwen die er versleten of verlopen uitzien. Ze willen een frisse meid, als ze die tenminste aandurven. Perfecte vrouwen vinden ze namelijk soms intimiderend.

Je hoeft niet lang te zijn. Dat verbaasde me erg, sommige korte meisjes doen topzaken. Als je klein van stuk bent, kijken de mannen daar bijna niet naar. Ze zien alleen maar dat er weinig aan zo'n meisje hangt, want als je zo kort bent, staat alles stevig te kijk. Daar gaan ze dan voor. Lange slanke modellen, die hebben het veel moeilijker.

Alles moet eruit zien alsof het niets weegt. Je kont en je tieten moeten rond als appeltjes uitsteken, vooral bij je kont mag er niets hangen. Daar zijn de mannen heel kritisch over. Je komt er alleen mee weg als ze zo groot zijn, dat je het niet meer kan gelóven dat ze uit zouden steken. Maar dan heb je ook alleen de klanten, die naar enorme tieten op zoek zijn. De gemiddelde man zoekt gewone tieten, ook al geven de meeste dat niet toe.

Een perfecte huid hoef je gelukkig niet te hebben. Ik heb best wel een mooie huid, maar ik heb ook haartjes en pukkeltjes, en toen ik een klein meisje was, heb ik even héél erg acne gehad, en daar heb ik nog een paar putjes van. Ik denk wel dat ik de enige ben die ze echt nog ziet. Maar als je de doorstroom ziet bij sommige Braziliaanse meiden, die echt hele erge huid hebben, dan snap je wel dat het maar één van de dingetjes is die je aantrekkelijk maken, en dat het echt niet superbelangrijk is.

Uitdagende make-up zoals modellen gebruiken doet het ook niet goed in de prostitutie. Achter de ramen moet je door het licht al hele andere make-up gebruiken, veel zwaarder en overdrevener dan als je het voor jezelf zou doen. De manier die je gebruikt is ook niet alternatief of uitdagend, maar gewoon heel zwaar aanzetten wat je al hebt. Dus je bent niet een klein zoenmondje aan het maken, je stift gewoon precies je lippen na. Met modellen-make-up laten ze je denk ik staan.

Op de catwalk zijn de haren vaak glad naar achteren gewerkt, en is er daarna met een knot of een andere creatie iets met het haar gedaan. Dat werkt bij veel mannen helemaal niet. Die zien liever los haar. Dat betekent voor meiden zoals ik, dat je veel werk aan je haar hebt, anders heb je zó een hooiberg. Natuurlijk hebben ze die weer liever niet, maar ze weten echt niet hoeveel werk er in mooi haar gaat zitten.

Je kleren maken nietzoveel uit voor of ze je mooi vinden, maar wel voor of ze bij je aankomen. Je moet iets aantrekken wat ze uitdaagt, en wat ze op hun gemak laat voelen. Als ze je bekijken, willen ze hun ogen naar je beste kwaliteiten laten trekken. Dus iets aantrekken wat niet tè ordi is, maar wel lekker uitdaagt. Voor de rest maakt het ze echt maar weinig uit, behalve bij een handje vol. Hakken zijn wel belangrijk, en dat vind ik jammer omdat ik ze niet fijn vind. Als je geen hakken aanhebt, trek je veel minder aandacht, zelfs als je zit. Er is iets bij mannen wat seks verbindt met hakken. Die snap ik nog steeds niet.

De meisjes op de catwalk kijken voor zich uit, met de koele arrogante blik van een standbeeld. Soms zien ze eruit alsof ze een masker ophebben. Ik had de eerste dagen dat ik achter het raam zat ook een stijf masker, omdat ik niet wist hoe ik mezelf een houding moet geven. Je ziet dan de ene na de andere man naar je lijf kijken, dan naar je gezicht, en dan doorlopen. Het werkt niet zo. Je moet juist een sprekend gezicht hebben, waarmee je de mannen aanspreekt. Kijken moet al een soort van gesprek zijn. En dat moet met duidelijke "woorden!"

Datgene, waar ik het meeste verbaasd over was, was dat slank niet zo meetelt. Je moet niet dik zijn, en je moet eruit zien alsof je niet teveel sjokt en drelt, maar je mag best een beetje zacht zijn. Je hoeft niet afgetraind te zijn, en het is voor veel mannen juist níét leuk als ze je ribben kunnen zien. En daar was ik nou juist trots op! Zulke slanke meisjes als modellen zullen daarom denk ik veel mannen niet aanspreken in de prostitutie. Mannen gaan voor de vrouwen met iets minder vet dan normaal. Door veel te fitnessen zorg je ervoor dat dat op de goeie plaatsen komt. Een klein buikje of een beetje zachte benen mogen best, en best veel mannen vinden dat juist sexyer!

En ondanks al die dingen die ik hier beschrijf, weet ik zeker dat een echt model in de prostitutie nog steeds haar boterham zou kunnen verdienen. Er zijn namelijk best mannen, die dat mooi vinden. Ook al zijn het er weinig. En als er een echt bekend model is, dan krijgt ze ook genoeg klanten alleen omdat ze bekend is. Dat werkt namelijk beter dan welke foto dan ook.

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind BBW, Big Beautiful Women, heel erg aantrekkelijk als ze een mooi snoetje hebben. Er zijn trouwens heel mooie slanke vrouwen die zo arrogant zijn dat ze door mannen lelijk gevonden worden, of is het zoals Zon zegt té intimiderend ?
Mooi of aantrekkelijk : het is niet hetzelfde. Als een 'gewone' vrouw haar met haar mimiek, woorden en lichaam tegen een man kan 'spreken' dan raakt ze hem, denk ik toch ...

Anoniem zei

Iedereen heeft wel wat dat hem of haar aantrekt. Een grote bil, grote borsten, mooi gezicht, slank lichaam ga zo maar door.

Uiteindelijk gaat het bij sex vooral om de vaardigheden van de persoon met wie je bezig bent.

Geef mij maar een stevige dame die continue door wil gaan en het nog lekker doet ook dan een model die na een keer al zegt "en nu ga ik slapen".

Anoniem zei

zit even naar de poll te kijken... wow grote concentratie van voters die gedwongen prostitutie rond 50% inschatten. Zondares suggereert dat het werkelijke % veel lager zou moeten zijn. Blijkbaar is de perceptie van dwang hardnekkig. Of speelt psychologie ("wens is vader van de gedachte") hier een rol? Hmmm.

Anoniem zei

Wat trekt je aan, dat blijft een moeilijke en heel persoonlijk iets. Tuurlijk heeft iedereen een ideaalbeeld, maar soms kan 1 ding alles veranderen.
Soms is een glimlach (mits gemeend, dat kun je er wel aan af zien) voldoende om eea wakker te schudden wat er verder ook is.

En ja Heidi Fleiss is er ook groot mee geworden door modellen aan jetset als "company" te verzorgen, zie ook maar Charlie Sheen, maar als er verder niks inzit is het hooguit leuk voor 1 keertje

Kuasasiao zei

Ik ben benieuwd waarom je eigenlijk prostituees vergelijkt met modellen, want in je stukje zijn er eigenlijk alleen tegenstellingen... Maar goed, 'Mannen willen geen meisje uit de Albert Heijn' zou ook een gekke titel geweest zijn. :-D

Richard zei

Nou er zit wel verschil tussen modellen en prostituees hoor. Mooi is maar een realtief begrip en ik vind zelf modellen niet echt mooi. Lelijk zijn ze natuurlijk ook niet, maar als ik van alle vrouwen er ééntje uit zou mogen pikken wordt het zeker geen model.

Ik vind het stukje interessant en toch ook redelijk accuraat. Meeste dingen komen zelfs erg dicht bij mijn eigen perceptie (zonder persoonlijke voorkeuren natuurlijk). Maar soms sta ik toch echt te kijken welke vrouwen ik aantrekkelijk vind. Dat kan best redelijk veel afwijken van dat wat over het algemeen gezien wordt als mooi. Misschien heeft het ook te maken dat ik meer let op wat ik mooi vind aan iemand in plaats van wat er ik lelijk vind. Meeste mensen hebben wel iets moois als je het wilt zien.

Anoniem zei

Die enqueteresultaten lijken me niet te kloppen. Ben veel naar de hoeren geweest en het is vaak bla bla bla, lachen met de meiden, ze werken wanneer ze zelf willen, zijn ontspannen. Heb bij hele hoge uitzondering een keer een meisje gehad die wat vreemd deed, gestressd, verder in 10 jaar nooit nergens iets geks meegemaakt, altijd waren ze zelfstandig, rustig, zelfverzekerd, jonge meisjes wat je leest in de media ook nog nooit ergens gezien.

Anoniem zei

Ik weet niet wat ik van deze post moet denken. Ik ben dan ook geen man.

Volgens mij is het ideale beeld van schoonheid voor mannen juist wel een model maar dan met grote borsten en een lekkere kont en een beetje vlees een beetje zoals Douzten Kroes. Modellen kun je trouwens ook niet generaliseren (want daar heb je dus ook allemaal verschillende types tussen)

+ Dat modellen misschien een heel ander publiek aantrekken ? Ik wil niet lullig zijn maar als je goed model bent dan verdien je echt wel veel meer dan €200 pu en je hoeft ook niet met iemand naar bed.

Maar de conclusie is dus smaken verschillen en je moet geen appels met peren gaan vergelijken.

Anoniem zei

Ik denk wel dat het een juist statement is. Schoonheid is niet altijd gelijk aan sexy.

Proffesionele modellen zijn dikwijls lang en mager. Ze hebben dikwijls een speciale look.

Sexy is meer: de manier waarop een vrouw beweegt, persoonlijkheid en wat betreft lichaam 'er echt lekker uitzien om te neuken'.

Dirk-Jan zei

Hallo Zondares, ik lees je stukjes al langer maar dit is de eerste keer dat ik reageer. Ik ga vanaf nu vaker reacties plaatsen. Ik vind dat je weblog qua inhoud met gemak boven de meeste weblogs uitsteekt omdat je bijzondere dingen meemaakt en je rake observaties uitgebreid beschrijft. Je blog heeft veel toegevoegde waarde en ik hoop dat je er nog lang mee doorgaat.

Inderdaad wordt er veel gepraat over prostitutie zonder enkele onderbouwing. Ook preutsheid of bekrompen morele overtuigingen staan een constructief debat in de weg, met als gevolg dat er veel onzin over de sector wordt uitgestort. Ook hebben de vrouwen veel last van allerlei vooroordelen. Helaas, want zoals ik het zie is prostitutie gewoon dienstverlening tussen volwassen mensen die zelf moeten weten wat ze doen. Er zijn misstanden die naar hun aard verbonden zijn aan de prostitutie maar die moeten niet worden aangepakt door de prostitutie als geheel te bemoeilijken of door vrouwen te stigmatiseren. De klant strafbaar stellen is ook grote onzin. Dan liever het Franse model: prostitutie mag, maar pooier zijn niet. In theorie kan er dan geen sprake meer zijn van dwang en is er alleen een relatie tussen klant en prostituee. Misschien zou je kunnen schrijven wat je van dat model vindt.

Zelf heb ik twee keer gebruik gemaakt van de diensten van een prostituee. Het betrof de raamprostitutie. Ik was zenuwachtig en de vrouwen waren erg haastig dus het was geen succes. Door het lezen van je blog ben ik na gaan denken en eigenlijk kun je voor e50 achter de ramen ook geen goede dienstverlening verwachten. Als ik weer naar een prostituee zou gaan dan zou ik kiezen voor thuisbezoek of escort. En dan liever wat meer geld betalen en vooronderzoek doen dan zomaar op een raam afstappen.

Maar goed, even over het onderwerp "Mannen willen geen modellen". Inderdaad weten mannen eigenlijk niet wat ze willen en daar komen ze pas achter als je doorvraagt. Daar schamen ze zich voor en daarom vinden ze het niet leuk om er over te praten. Ik heb wel veel nagedacht over wat een vrouw aantrekkelijk maakt en wanneer ik voor een bepaalde prostituee zou kiezen. Ik heb mijn keuze twee maal gemaakt. Ik durfde niet zo goed en daarom koos ik dames die het minst "intimiderend" waren. Eén dame zag er erg jong uit, ik was zelf ook nog maar midden twintig en daarom heb ik haar gekozen. Het was een jonge Poolse. Bij een oudere prostituee zou ik me als broekje niet op mijn gemak voelen, tenminste dat dacht ik toen. De tweede dame was zwart, ze gaf me zo'n vriendelijke blik en glimlach dat ik het met haar wel aandurfde. Een slechte keuze want toen ik eenmaal binnen was, was ze juist erg kortaf en onvriendelijk.

Dan nog één ding over modellen: modellen worden ten onrechte gezien als een soort standaard van wat mooi is. Modellen zijn een uiterste en een heel specifiek soort vrouw die geschikt moet zijn als kapstok. Mannen hoeven dat niet per sé en ook andere vrouwen vinden modellen nou niet altijd de mooiste vrouwen. Dat geldt voor hun figuur maar ook voor hun gezicht. Mannen zeggen dat ze die vrouwen knap vinden wat ook zo is, maar ze vallen toch harder voor het "buurmeisje": toegankelijk, leuke uitstraling maar zeker niet perfect en heel gewoon.

Erik zei

De modellen op de catwalk lopen niet voor mannen maar voor vrouwen, ze tonen immers vrouwenkleding die door vrouwen zal worden gekocht. Heeft dus NIETS te maken met wat mannen mooi vinden.
Persoonlijk hou ik van slank met cup B.
Ik heb een keer een hoer gehad met een zwarte bikini en zwarte pumps, eenvoudig, maar oh zo sexy.

Anoniem zei

Lieve Zondares,

ik kan je wel zeggen waarom ik hakken mooi vind. Ik moest een keer op mijn buurmeisje passen en er kwamen allemaal lekker ruikende vrouwen onze buurvrouw ophalen. Ze hadden allemaal decolletees en hoge hakken aan. Dat had mijn moeder niet. Ik was twaalf en had al oog voor de schoonheid van vrouwen. Alles wat vrouwen onderscheid van mannen is aantrekkelijk, dus hoge hakken zeker. Ik lees al heel lang mee en vind je een schatje,

liefs Kees

Unknown zei

Modellen (vooral mannequins) zijn niet sexy en sexy vind ik mooi, dus modellen vind ik lelijk.
Co.

Anoniem zei

Vrouwen mogen best een beetje mollig wezen , da's best aantrekkelijk !
Die magere "hekkespringers" met soepstengels i.p.v. een paar stevige benen , die doen me helemaal niks !
Lekkere grote tieten ,....die zijn heel belangeijk voor me !
Het maakt me niet eens uit of ze hangen of niet ,.....als ze maar een behoorlijk eind in het alfabet zitten.
Een beetje humor, vriendelijkheid,e.d. doen de rest.
In mijn optiek maken die voorwaarden een vrouw tot een mooie vrouw.