zondag 2 oktober 2011

Drie jaar!

Vandaag is mijn blogje drie jaar oud geworden! Dat is twee jaar en tien maanden ouder, dan het blogje dat mij het idee gaf. Ik heb het volgehouden, ook al is het in afgeslankte vorm. Ik vind het belangrijk om te blijven schrijven. Het blijft een uitlaatklep voor me.

Het is moeilijker geworden. Ik heb natuurlijk over een boel dingen al wel geschreven, en ik graaf dieper om een onderwerp te vinden. Dat maakt elk stukje wel harder werken. Ik heb ook gemerkt dat een boel stukjes niet meer aankomen. Als ik simpele dingen vertel, krijg ik meer fijne reacties dan als ik mijn nek uitsteek, en wat moeilijkers aansnij.

Dat is jammer, want ik denk juist dat er over de moeilijke dingen veel te weinig wordt gepraat. Ik heb natuurlijk de mogelijkheid om erover te leren, en de meeste mensen niet. Toch vind ik wel dat er heel negatief wordt gereageerd. Mensen komen vaak met die reacties waardoor ik zie dat ze mijn stukje niet snappen, en vaak helemaal niet eens begrijpen waar het over gaat wat ik schrijf.

Ik heb ook al wel bedacht dat dat aan mezelf ligt, maar ik heb helemaal geen zin om het superlang uit te gaan leggen zodat de mensen het snappen die de moeite niet nemen om het te begrijpen. Daar schrijf ik het niet voor. Ik ben geen schooljuf die het de hele klas duidelijk moet maken. Als ik alleen maar word begrepen door drie mensen, dan schrijf ik liever voor die drie.

Natuurlijk vind ik het ook leuk dat er zoveel mensen nog steeds naar mijn blogje komen! Het toegankelijke staat langer geleden, dus mensen die nu binnenkomen krijgen vaak een stukje wat erg op een detail slaat. Misschien daarom dat ik van die vreemde reacties krijg waardoor ik denk dat mensen helemaal niet lezen wat er staat.

Omdat het blog een uitlaatklep is voor mij, ben ik weleens negatief, of kort door de bocht, of gewoon onaardig. Dit is geen betaalsite die ik schrijf, het is zelfs geen column ergens waar ik altijd maar entertaining moet zijn. Dus als ik wil klagen, dan doe ik dat. Ook als dat me lezers kost, ik ga niet een beetje positief zitten doen omdat dat goed valt.

Dat betekent helaas niet dat ik alles op het blog kwijtkan. Ik heb best een zware tijd achter de rug, maar daar kan ik niet over vertellen, weer vanwege de privacy. Het is wel duidelijk dat het soms heel dom is om een blogje bij te houden, maar ik ben koppig, en ik vind nog steeds dat ik er meer aan heb dan dat ik er last van heb.

Mijn privacy is ook dit jaar niet meer helemaal compleet gebleven. Ik weet dat er klanten zijn die de link hebben gelegd. Dat zijn gelukkig goede mannen, maar als er eentje het eruitflapt, is het over met mijn privacy, en dat gaat niet goed met mijn werk en privé samen. Ik hoef er nu nog niet wakker van te liggen, maar alles honderd procent gescheiden houden, kan niet. Soms denk ik er wel aan om alles op zwart te gooien, maar dat is zo zonde!

Ik vind het erger dat de overheid ook de link heeft gelegd. Jullie hebben vast wel gemerkt dat ik niet meer zoveel schrijf over de overheid en hoe ze met me omgaan, dat is niet omdat ik niets meer heb te zeggen. Ik moet alleen oppassen, dat is me wel goed duidelijk gemaakt. Ik ben kwetsbaar, dus dan maar niet. Ik ben al blij dat ik mag laten staan wat ik vroeger erover schreef.

Er zijn al mensen geweest die het hebben geschreven, ik ben inderdaad minder op de reacties gaan reageren. Ik lees de meeste, en dan denk ik: wat kan ik nou nog duidelijker maken? Hoe ga je om met mensen die er niets van weten, en zelfs aan een ouwe rot in het vak gaan uitleggen "hoe het is," zonder schaamte? De meeste reacties zijn dingen waar ik maar weinig op kan antwoorden. Ik lees ze niet meer elke dag, dat deed ik vroeger wel. Het plezier van het schrijven gaat er een beetje uit van al die rare reacties.

Mijn collegaatjes zijn meestal best wel positief. Er zijn ook collegaatjes met kritiek, maar ze nemen mijn stukjes wel serieus, en ze herkennen het volgens mij wel. Ze verklaren me soms wel voor gek dat ik de moeite neem, want de ouwe rotten zijn wel gewend dat niemand je begrijpt buiten het vak. Vooral als het om de kneepjes gaat. Maar ik wil het naar buiten brengen, als we zo gesloten blijven komt er nooit begrip.

De invloed van mijn blogje is zeer klein, eigenlijk heb ik niets gemerkt. Van alle mails naar politieke partijen heb ik maar een handvol reacties gehad, en die zien eruit alsof ze snel door een stagiaire zijn geknipt en geplakt. Mijn stukjes worden niet aangehaald door mensen die over de prostitutie schrijven. Nog steeds komen de rapporten uit die schrijven dat er geen bronnen binnen de prostitutie beschikbaar zijn. Dat nut heeft mijn blogje gewoon niet, en dat stelt me wel teleur.

Maar als ik het afgelopen jaar teruglees, heb ik geen stukje waar ik spijt van heb dat ik het schreef. Het moest er allemaal uit, ik had me niet lekker gevoeld als ik er één niet bij had geschreven. Het is nou eenmaal niet altijd schrijven voor een publiek van alleen maar fans. Tweederde van mijn lezers komt "per ongeluk" bij me.

Ik ga nog wel een vierde jaar door met schrijven, en ik zal maar zien hoe het gaat. Mijn blogje blijft in ieder geval mijn blogje, en ik kijk wel wie er meeleest.

38 opmerkingen:

Anoniem zei

Proficiat, je blog is een succes geworden, toch?

Ik kan me wel inbeelden dat je zonder stof om te schrijven komt te zitten, misschien kan je eens 'crowdsourcen', over welke onderwerpen zouden de lezers graag artikels lezen?

Dikwijls worden er suggesties gedaan door lezers, maar je gaat er zelden op in. Ik had zelf eens geopperd om over vrouwelijke fantasieën te schrijven omdat ik dat een boeiend stukje vond.

Je hebt ook al veel types mannen beschreven en hoe je ze aanpakt. Misschien kan je ze allemaal eens samenbrengen in een schema zodat het overzichtelijker wordt, als een soort van handleiding voor andere prostituees. Misschien lijkt het belachelijk maar het is maar een idee.

Ik denk niet dat je politieke invloed hebt maar als mensen op zoek gaan naar iets over prostitutie achter de schermen komen ze wel bij jouw blog terecht. Soms krijg je reacties van andere prostituees die het niet met je eens zijn, en dan zijn ze geirriteerd omdat jij de enige spreekbuis bent en het lijkt of je voor alle hoeren spreekt.

Dit is tevens een oproep aan andere prostituees om ook een blog te beginnen. ;-) Bestaat er trouwens een Engelstalige blog van een prostituee ergens anders ter wereld?

Stefan...: zei

Idee voor stukje:

Favoriete standjes

Anoniem zei

gefeliciteerd! Ik lees je graag en zal dat ook blijven doen.

Samson van Buren zei

Gefeliciteerd Zondares! Ik bewonder je moed, je openhartigheid en je doorzettingsvermogen. Je artikelen geven een unieke kijk op de prostitutie in Nederland, zonder sensatiezucht, zonder mediageilheid.

Dank je voor de afgelopen drie jaar, en wees voorzichtig!

Anoniem zei

Zon, ik sta elke maandagmorgen op denkend aan je nieuwe stukje dat ik straks mag lezen. Blijf schrijven. Het moet niet altijd over sex gaan vind ik. Je geeft een waarheidsgetrouw totaalbeeld en dat geeft mij het gevoel dat ik je een beetje ken. Ik sta nu al helemaal anders t.o.v. prostitutie, maar toch heb ik de stap nog niet gezet. De beprekte invloed van uw blog is omdat wij het niet zonder schroom kunnen verspreiden. Ik ben getrouwd en heb nog maar één vriend (ook getrouwd) durven vertellen over uw blog. Let wel : een linkje mailen durf ik niet. Het blijft een groot taboe. Als ik positief zou staan t.o.v. prostitutie bij vrouw, kennissen, klanten ... dan is mijn vonnis getekend. Vooral vrouwen HATEN prostitutie. Het is de vinger op de wonde leggen : ze worden geconfronteerd met hun tekortkoming, het gebrek aan libido. Daar is niets mis mee maar een getrouwde man zit gevangen. Hij mag nooit met dit probleem naar buiten komen want dan brengt hij zijn vrouw in verlegenheid en zij zal het t.o.v. de buitenwereld ontkennen met schunnige mopjes en een vuil woordje en de zin : 'Dat kunnen jullie lekker niet weten wat wij in de slaapkamer doen' terwijl de man er naast staat en geen krimp mag geven of hij heeft vlammende ruzie. Er is geen beter instituut voor de vrouw dan het huwelijk om levenslang te kunnen ontkomen aan sex. Maar mannen mogen zich niet behelpen in de prostitutie. Spijtig want als er iets in mijn rug schiet kan mijn vrouw mij ook niet helpen, maar dan mag ik van haar naar de osteopaat. 45 en in 2011 al 3 x sex gehad ( ze zegt misschien met Kerstmis nog eens).

Anoniem zei

Vooral blijven doorgaan. Bedenk wat voor invloed je zal realiseren wanneer er nog eens drie jaar bij is gekomen.

Anoniem zei

Ik lees het liefst voorbeelden en door jou waar gebeurde belevenissen uit de praktijk. Het is alleen jammer dat je om privacy redenen niet altijd goed in detail kunt treden. Wel begrijpelijk. Desondanks, je blog blijft interessant!

enhancebeauty zei

Dank je wel voor het delen van je visies en ervaringen in al die jaren.
Het heeft mij inzicht gegeven in de 'oppervlakkige' dagelijkse gang in het courtisane bedrijf, maar meer nog leer ik over menselijk gedrag; verlangens en uitingsvormen van die verlangens.
Dat inzicht komt voor het grootste gedeelte uit jouw analyses, maar ook uit de reacties van jou lezers geven op de onderwerpen.
Ik geloof dat het nieuwsgierig zijn naar het menselijk gedrag voor mij de belangrijkste factor is om terug te blijven komen. Dank voor je inspanning en inzicht.

Anoniem zei

@ anoniem van 3 oktober 2011 00:34 (is dit weer die zeikerige belg Donald ?)
Hou toch eens op met vrouwen een stempel op te drukken dat ze prostitutie haten en dat ze seks kunnen vermijden als ze in een huwelijk zitten ? Spoor jij niet ofzo ? Ik ben ook een vrouw en ik haat hoeren helemaal niet, ook vriendinnen van mij denken heel anders dan jij voorhoudt. Ik ben zelf ook getrouwd en ik houd wel van seks, het liefst zo veel mogelijk, dus met mijn libido is niet mis. Er zijn zat vrouwen met een libido dat zelfs amper bij te houden is, die zijn net als ik vaak genoeg heel geil. Ik denk dat je maar gewoon alleen je eigen vrouw moet beoordelen en niet met een algemene mening moet komen die een stempel drukt op vrouwen die juist heel anders zijn. Zou het niet zo kunnen zijn dat het aan jou ligt ? Misschien stoot je seksueel gezien wel enorm af, ook die mannen ken ik, en daar wil ik ook echt geen seks mee hebben, zelfs niet met kerst ! Denk eerst even na voordat je een algemene stelling maakt !!! Zeer onterecht en minachtend tegenover de vrouwen die echt heel anders zijn dan die van jou of zoals jij er zelf algemeen over denkt.

Anoniem zei

aan anoniem van 5;06 : jij bent jong, geen 30, geen kinderen en behoort tot het selecte groepje van vrouwen die wél zin hebben. Zondares en haar 100.000 collega's kunnen de getrouwde mannen amper op hun wenken bedienen en ja hoor je weet het hier nu eens uit goede bron : ze doen het bijna allemaal. Eens een vrouw 40 is ... en altijd maar die uitvluchten om niet te moeten sexen. Bij AL haar vriendinnen is het van dat en bij veel van mijn vrienden. Van mijn vrienden kon ik het gemakkelijk te weten komen, van de vriendinnen van mijn vrouw heeft meer dan 10 jaar geduurd. Die liegen eerst nog dat ze zwart zien alvorens toe te geven. Nu is alle schroom verdwenen en lachen ze er nog eens goed om : welk jobke gaan we onze man nu weer eens laten doen ? En dat ligt allemaal aan die mannen die onaantrekkelijk en slecht in bed geworden zijn ? Dan is het toch raar dat al die vrouwen daar niet over willen PRATEN, want dat kunnen ze toch zoooo goed. Over praten ? Dan ben je een freak, laat je behandelen. Vrouwen vinden het OK dat dit probleem blijft bestaan. Ik heb nog NOOIT nog maar één gerucht gehoord van een man die zijn vrouw niet kan bijhouden ! Maar vrouwen houden graag de schijn hoog. Er is zelfs een maandblad van : de Flair

Anoniem zei

Als vrouwen dan toch zo geil zijn dat mannen ze moeilijk kunnen bijhouden dan hebben die mannen eigenlijk geen reden om naar de hoeren te gaan ? Dan vertonen al die mannen afwijkend gedrag en ja dan is prostitutie taboe en de cirkel is terug rond !

Anoniem zei

Bovenstaande paar reacties, wordt waarschijnlijk bedoeld met negativiteit op de blog en ik kan me voorstellen dat dat niet leuk is om steeds maar weer te lezen. Desalniettemin Bedankt voor de jaren en de vele uren die je erin hebt gestoken en gebruik het toch lekker als uitlaatklep af en toe, showt je menselijke kant ook.
Blijf schrijven, al is het maar alleen voor jezelf!

Kuasasiao zei

Mensen die negatief reageren ‘begrijpen het niet,’ dat is wel een beetje makkelijk hè. Veel mensen hebben een negatieve mening over jouw werk, veel mensen hebben een positieve mening over jouw beroep, en die mensen geven positieve comments. Dat is toch niet zo moeilijk? Mensen hebben al een mening, en jouw blog bevestigt voor de meeste mensen gewoon hun eigen mening, en een klein groepje krijgt meer sympathie, zoals ik, maar blijft kritisch als ze dat waren. En negatieve comments worden altijd al behoorlijk afgezeken hier door andere lezers, dus waar maak je je zorgen om…

Kuasasiao zei

Misschien kun je trouwens eens schrijven over het feit dat een groot percentage vrouwen verkrachtingsfantasieen heeft, best een taboe, maar blijkbaar zijn er veel vrouwen die die fantasie hebben. Ik vraag me ook af welk percentage van de mannen dergelijke fantasieen hebben, ik denk heeel weinig, maar dat weet ik dus niet.

Richard zei

Gefeliciteerd met je 3 jaar schrijven, het is inmiddels een behoorlijk verhaal geworden.

Ik kan me als lezer soms al storen aan de reacties. En kan helemaal begrijpen dat je die reacties niet altijd even leuk vind (om het maar een beetje neutraal uit te drukken). Ik denk zelf graag dat mensen die het met je eens zijn over het algemeen de moeite niet nemen een reactie te schrijven. Dat heb ik zelf ook een hele lange tijd niet gedaan. Een schrale troost, maar misschien genoeg :).

Politieke invloed heb je misschien niet, maar maatschappelijke invloed wel denk ik. In ieder geval heb je een aantal lezers die je waarschijnlijk wel beïnvloed heb. Mij in ieder geval wel. Dat zal niet altijd zichtbaar voor je zijn, wat het erg ondankbaar werk maakt in combinatie met de rare reacties. Maar dat maakt het niet minder waardevol.

Om maar een lang zoetsappig verhaal te voorkomen. Bedankt voor je stukjes tot dusver en hopelijk nog vele andere stukjes :).

Anoniem zei

Misschien beetje nutteloze reactie. Maar ik vind je blog over het algemeen heel leuk en leerzaam elke maandag kijk ik. Ook als ik op vakantie ben. Ga vooral door met schrijven en weetje misschien snap ik niet alles wat je te vertellen hebt. Maar ik ben toch blij dat ik de kans krijg om het te lezen. Ik vind het trouwens wel schokkend dat de overheid je zo te lezen heeft lopen intimideren. Hoe kan dat ? Heeft niemand meer recht op privacy ? We leven toch in een democratie ? Ik vind het echt erg en zorgwekkend dat dat zomaar kan. Maar ik vind het eigenlijk ook niet goed dat je zoveel belasting betaald. Weet je wat ik echt niet begrijp zondares? Waarom ben je eigenlijk nog hoer? Serieus waarom ? Ik weet dat je het leuk vind en intressant en dat je van seks houdt. Maar als ik het zo de afgelopen tijd heb gelezen lever je echt veel van jezelf in. Je moet veel opgeven en het lijkt bijna alsof je meer verliest dan dat je erbij wint. Maarja ik weet ook niet alles. Sorry als je dit weer een slome reactie vind. Maar ik vind je blog heel leuk hoor ! Vooral door blijven gaan. Groetjes, een fan

Anoniem zei

"Ik vind het erger dat de overheid ook de link heeft gelegd. [snip] Ik moet alleen oppassen, dat is me wel goed duidelijk gemaakt. Ik ben kwetsbaar, dus dan maar niet. Ik ben al blij dat ik mag laten staan wat ik vroeger erover schreef."

Jezus! Dat vind ik heel erg om te horen, Zondares. Vrij land enzo...dus niet.

Maar verder gefeliciteerd met je blog's verjaardag! Ga zo door.

M.

Anoniem zei

Is er hier geen jurist die dit leest? Voor zover ik weet geldt de persvrijheid die ook voor bijvoorbeeld een krant geldt, ook voor jou. Dat betekent dat als je geen onwaarheden vertelt, je niet discrimineert of aanzet tot haat, je geen mensen probeert zwart te maken, geen privacywetgeving overtreedt en geen copyrightwetgeving publiceert (en nog een paar dingen die je niet doet), je niks hoeft te verwijderen.

Het is dus niet vreemd dat je oude teksten gewoon mogen blijven staan, en nieuwe teksten ook. Voor zover ik weet gaan ze geen rechtszaak winnen die je dwingt tot verwijdering van de publicaties. Pesterijen zoals extra controles zijn natuurlijk wel mogelijk...

Bouche de la loi zei

Persvrijheid staat niet in de wet, maar alleen in de Grondwet, en die heeft geen toetswaarde. Je kan er niets mee. Zelfs in de Grondwet zelf staat dat je vrijheid ophoudt bij je verantwoordelijkheid volgens de wet. Het is, zoals het meeste aan de Nederlandse Grondwet, een wassen neus. Je beroepen op persvrijheid bestaat dus niet in Nederland.

Juridisch heeft Zondares geen goede bescherming. Dat geldt niet alleen voor haar, maar voor ons allemaal. De oorzaak is de smaadwetgeving, die verouderd en gaandeweg verder uit context is geraakt ten opzichte van zijn bedoeling.

Volgens 261 Sr is een geschrift waarin de goede naam van iemand wordt aangetast, of het nou waar is of niet, strafbaar met een jaar gevangenis. Er is een verweer mogelijk op basis van lid 3, door te melden dat het zowel waar is wat is geschreven, *en* dat het algemeen belang de publiekmaking noodzakelijk maken.

De jurisprudentie toont dat bij zaken tegen de overheid de overheid praktisch altijd wint. De rechter weegt meestal het algemeen belang van een j'accuse lichter dan het belang dat de overheid heeft bij een betrouwbare uitstraling.

Daarbij kan de overheid met kilometers archiefmateriaal komen waarin de overheid de overheid prima vindt presteren, terwijl Zondares alleen haar eigen verklaring heeft.

Zondares mag blij zijn dat het niet tot een strafzaak komt. Als je hier wat aan wil doen, dan kan je alleen met een stem op D'66 hopen datje dat bereikt.

Anoniem zei

ik heb eigenlijk nog nooit iets gelezen dat niet door de beugel kan

JvW zei

Aan de discussie over vrouwen boven de 40 die zogenaamd geen sex meer willen.

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen boven de 40 gemiddeld meer sex hebben dan vrouwen in de 20, dus.....

rilja zei

Ik geloof niet dat zondares 'gewaarschuwd' of onder druk gezet is door de overheid vanwege de inhoud van haar blog.

Anoniem zei

hoe voer je een onderzoek naar sex bij vrouwen ? Ze kunnen dikwijls anoniem antwoorden op de enquete maar zelfs op naam vinken ze steevast 2 à 3 keer per week aan. Ze liegen en het heel gemakkelijk : niemand die het kan controleren. Hoe is het toch mogelijk dat vrouwen die schijn hoog willen houden ? Want daar schuilt de oorsprong van de taboe rond prostitutie. Als al die vrouwen zo super geil zijn dat hun man ze niet kan bijhouden dan is er voor mannen toch geen reden om naar de hoeren te gaan ? Dan zijn de mannen die wél gaan afwijkende types en wordt dus door de maatschappij niet getolereerd. Wij mannen zijn als het ware behept met een 'ongemak' waar we dagelijks mee geconfronteerd worden omdat het al meer dan 100.000 jaar in onze genen zit : voortplantingsdrift en zo veel mogelijk. Vrouwen moeten maar een paar keer in hun leven kinderen baren en hebben die drift niet. Als ik dat 'ongemak' voel zou ik graag als gehuwde man ook zonder schroom naar een hoer kunnen gaan net zoals ik naar de kinesist ga als er iets in mijn rug schiet. Ik heb die pijn toch ook niet gewild ? Maar kinesist mag wel en hoer niet en waarom ? Omdat al die vrouwen blijven rondbazuinen dat mannen meer dan genoeg sex krijgen.

Anoniem zei

^
Weer zo'n klootzak die vrouwen in het algemeen gezien het stempel van seksloze wezens meegeeft. Weet je wat loser .... ga jezelf eens na en zorg dat je dan een vrouw krijgt die wel vaak zin heeft. Die zijn er zat, alleen jij kent ze niet en zal ze op deze manier van denken en doen ook NOOIT tegenkomen !!! Jij praat zoals je bent ... een vent waar dus zeer weinig vrouwen trek in hebben !

B.

Anoniem zei

Ik leg blijkbaar de vinger op de wonde .... en dat doet pijn. Lezen jullie dan de blog van zondares maar half ? De meeste klanten zijn gewone mannen, geen abnormale, lelijke die geen vrouw kunnen krijgen. Als al die vrouwen dan toch zo geil rondlopen, waarom bestaan er dan massa's hoeren in alle landen van de wereld ? Het is dus niet geologisch verschillend : omdat vrouwen genetisch overal hetzelfde in elkaar zitten. Veel veel veel minder libido dan mannen. Nee vanavond niet schat ... het is een cliché geworden. Alleen als dit gegeven als waarheid wordt aanvaard kunnen we het taboe rond prostitutie doorbreken.

Foxxy zei

Vrouwen uit mijn omgeving, varierend van 30 tot 55 jaar, hebben allemaal, stuk voor stuk, meerdere keren per week sex met hun man.
Dus je zogenaamde feit, kan hiermee de prullenbak in!

Waarom mannen naar de hoeren gaan?
Omdat ze een x iets anders willen, ze hebben een fantasie die thuis niet uitgevoerd kan worden en zo ken ik er nog wel een paar.

Maar om gelijk alle vrouwen over één kam te scheren, omdat jouw vrouw (en haar vriendinnen zo zijn)... Dat gaat wel een beetje ver.

Peter uit Rotterdam zei

Gefeliciteerd Zondares.
Door deze blog leren we toch e.e.a. over de wereld die voor veel mensen nog een taboe is en laat je zien dat er veel gewone mensen hard aan het werk zijn als vakman of vakvrouw om het andere mensen naar hun zin te maken.

Verder geniet ik ook van de stukjes die niet direkt met jouw vak te maken hebben, gewoon door de lekker losse manier waarop ze geschreven zijn.
Ik ben nog nooit naar een prostituee geweest, maar de mensen die bij jou komen, mogen denk ik, in hun handen knijpen.

Anoniem zei

Foxxy, vrouwen liegen daarover, dat is het nu net. En jij kan dat lekker niet contoleren en dat weten ze maar al te goed. Mannen doen hetzelfde over de lengte van hun penis en wat blijkt als je Zondares meg geloven ; ze zijn allemaal eerder klein tot middelmatig. Maar als je de opschppers hoort zijn ze 19 cm. Dat is nu eens net hetzelfde : ja kan het niet controleren en zo blijft dat 100 jaar doorgaan. Er zijn er wel met 19 cm maar wie ? Er zijn vrouwen mét zin in sex, maar wie is het ?

Anoniem zei

@Foxxy

Ach kom, dat is toch geen geheim. Tussen hun 18de en 40ste beginnen alle mannen met hoerenlopen, naargelang hun libido. Sommigen zijn de sex met hun vrouw/vriendin (of porno) beu, anderen beseffen na een tijd dat affaires teveel problemen meebrengen, nog anderen hebben een vrouw die niet wil, en nog anderen doen het gewoon voor de fun, als extraatje, een lekker avondje stappen met de maten en dan een sexy dame neuken als apperitief of slaapmuts.

Het kan wel zijn dat het lagere libido van een vrouw de hoofdreden is om eraan te beginnen, maar het is zeker dat ook mannen wiens vrouw wel een hoog libido heeft naar de hoeren gaan.

De mietjes wachten het langst, maar uiteindelijk gaan ze allemaal, geloof mij maar, zelfs de grootste versierders en braafste huisvaders (dat weet ik uit eerste bron :-)). Vrouwen hebben dat blijkbaar niet zo hard nodig. Sommigen hebben wel eens een affaire, maar zowel man als vrouw begrijpen na een tijdje dat een affaire hun huwelijk of gezin in gevaar brengt dus dan maar niet. Als je kinderen hebt moet je gewoon niet meer switchen van vrouw, dat brengt meer spanningen mee dan dat er opgelost worden, en na een paar maand of zelfs weken heb je bij je nieuwe partner weer exact dezelfde problemen als bij de vorige : de sex wordt namelijk altijd saai, dat is niet te vermijden. Affaires brengen alleen maar ongeluk voor uw kinderen en financiële problemen voor uzelf. Dan kom je automatisch uit bij de hoeren. Gigolo's zouden dat kunnen oplossen voor vrouwen, maar daar is gewoon veel minder vraag naar dan naar hoeren. Is het een taboe ? Ik denk het niet. Bij mannen is het een natuurlijke behoefte zoals eten, je MOET gewoon van tijd tot tijd eens goed neuken en dat kan nu eenmaal niet jaren aan een stuk met dezelfde vrouw, daar is niets aan te doen.

Ik ken macho's die al van hun 18de of zelfs vroeger naar de hoeren gingen, en tegelijkertijd gewone meisjes bleven verslinden aan de lopende band. Je moest eens weten hoeveel mannen er zijn die maximaal één of twee keer willen sex hebben met dezelfde vrouw; die mannen kunnen toch moeilijk de rest van hun leven slechte sex hebben ?
Eenmaal hoerenloper, altijd hoerenloper. Veel leuker dan masturbatie, je moet je niet bezig houden met wat je vrouw wil, je doet gewoon je eigen zin en niemand heeft er last van. Alleen oppassen voor SOA's natuurlijk.

En zondares, uw blog is gewoon top. Zowel wat betreft de prostitutie wereld (die inderdaad bijlange niet is zoals voorgesteld in de media) als wat uw sex-tips en grappige anekdotes betreft. Ik heb tranen gelachen met die gast die wilde dat je een mongooltje nadeed, echt hilarisch. Zo'n dingen mag je voor mijn part meer schrijven, dat maakt het wat minder serieus allemaal.

Anoniem zei

zoveel wijsheid in één bericht (dat van hier nét boven) : puik werk. Dat kan alleen van een kenner komen.

Anoniem zei

@ 9 oktober 2011 23:57. Zal die Belgische zeikerd wel weer zijn ? Geloof je nu ook al niet dat er echt wel zat mannen zijn met een penis van 19 cm. of zelfs groter ? Ik ken ze echt wel en ook meerdere vrouwen met mij, en zeker zondares !!! Dat jij nu een klein pikkie hebt kunnen wij vrouwen (boven de 40 !!!) die wel zin in seks hebben en een groot libido, niets aan doen. Dat jij nu eenmaal een andere vrouw hebt en zelf een man bent die niet ophoudt met het maken van verkeerde conclusies, maakt het dat je vrouwen nooit zult geloven. Weet dat er zat anders zijn dan jij gewend bent. Stop eens met dat persoonlijke geklaag, praat met je vrouw of laat dat mens in haar waarde, want schijnbaar heeft echt ze geen behoefte aan seks met jou, wat nu ondertussen hier wel is gebleken. Elke keer schrijf je hetzelfde ... Ik begrijp best nog wel dat het voor jou een probleem is, maar los het op en stop met iedere vrouw dit stempel te geven en te denken dat ze vast onder de 30 zijn en geen kinderen hebben als ze anders zijn, want dat is niet waar ! Ik ben boven de 40 en heb wel kinderen, maar ik beleef seks met zelfs nog veel meer zin als toen ik 20 was.

Anoniem zei

er zijn er wél met 19 cm maar wie ? Dat schreef ik maar jij kan gewoon niet lezen wat er staat. Er zijn wel vrouwen die af en toe sex willen maar waar zitten ze ? Waarom ook altijd die scheldwoorden ? Praten met jou zal ook geen lolletje zijn, vermoed ik. En wat doen getrouwde vrouwen hier zo trouw ? Verdwaald ? Vergeet het. Het ventje gaat naar de hoeren en jij vraagt je af hoe dat komt want je hebt toch ZOO veel zin in sex. Eerlijkheid is vrouwen niet gegeven over dit onderwerp. Voor de rest zijn het fantatische wezen in alle opzichten en kunnen ze de meeste dingen beter dan mannen. Ik heb veel respect voor jullie en vooral voor jullie gevecht de laatste paar 100 jaar. Maar sorry, over sex liegen jullie dat je zwart ziet. Zie post hierboven : iedereen gaat naar de hoeren. Zondares schrijft (maar jullie kunnen niet lezen) : normale mannen met normale vragen. Dus niet de nozems. En DAT wil ik nu zeggen : 99 % van de vrouwen geeft te weinig sex aan haar man zie dat feit onder ogen en haal het taboe rond prostitutie weg.

Anoniem zei

Vrouwen denken zondares een hart onder de riem te steken daar te stellen dat hun man hen in bed niet kan volgen. Daardoor worden in één slag alle mannen die naar de hoeren gaan weirdo's. Taboe wegnemen betekent mannen een geoorloofde reden te geven om te gaan. Dat is nu net wat vrouwen hier tegenspreken : ze geven hun man alles wat hij wil in bed en toch wil hij naar de hoeren en volgens Zondares vraagt hij daar de meest doordeweekse dingen. Er klopt toch iets niet. Trouwens, zouden jullie getrouwde vrouwen het aankunnen als jullie man ook maar één keer naar een hoer ging ? Hier komen de leugens weer : ja wij vinden dat niet erg en wij zouden dat 'probleem' bespreken. Waarheid : wij vragen de scheiding aan en maken krassen op de auto van Zondares. Wij getrouwde vrouwen willen het taboe in stand houden en haten prostituees.

Anoniem zei

@ 11 oktober 2011 00:02 ! Ja, ik heb heel goed gelezen wat je schreef hoor, maar jij gelooft helemaal niets en niemand en denkt dat iedereen maar liegt, vandaar dat ik zo stellig reageerde. Jij hebt een best groot probleem !
Ik kom hier regelmatig lezen omdat niet zozeer het prostitutie vak alleen mij interesseert, maar ik ben een vrouw die van spanning en seks houdt, en ik lees en weet graag wat mannen en vrouwen op dit gebied bezighoudt. Van jou weet ik het al, en velen met mij. Ik ken dit blog via een vriendin, maar mijn partner weet dat ik hier kom hoor, en al zou hij naar de hoeren gaan, dat zou voor mij echt geen probleem zijn, ik mag ook een gigolo bellen als ik dat wil. Wij hebben een zeer open relatie en komen ook met elkaar helemaal niets tekort. Genoeg uitleg ? De vrouwen die jij zegt niet te kunnen vinden zijn er echt wel hoor, maar jij komt ze zelf helaas niet tegen. Ik heb niet de bedoeling gehad onredelijk tegen jou te doen, maar lees je eigen berichten eens na ... je moet ook een keer van ophouden weten ! Zoek dan een ander leven, doe iets met je gemis!

sylvia zei

Dag Zon,
gefeliciteerd met alles wat je geschreven hebt, ik heb je blog pas sinds kort ontdekt en ik vind dat je je geweldig kunt uiten en dat je zeer interessante onderwerpen aansnijdt. Het is vooral boeiend om over jouw overpeinzingen te lezen.
Qua schrijfstijl ben je er in de loop van de tijd ook goed op vooruit gegaan, valt me op. Nog een compliment; knap dat je doorgaat met je fantastische blog, ook al krijg je soms reacties die voor jou moeilijk kunnen zijn!

sylvia zei

Trouwens, ik heb niet alle reacties hierboven gelezen, maar om even op het onderwerp mannen/vrouwen/libidoverschil terug te komen; mijn vriend lijkt een lager libido te hebben dan ik. (sinds we samen zijn al) Herkent iemand dit?

Co Jansen zei

Libidoverchil: Is er altijd, vrouwen die meer willen verzwijgen het omdat ze bang zijn voor slet uitgemaakt te worden.
Co.

Paranoide zei

Ik denk dat de meeste mensen die 't wel goed snappen gewoon minder de behoefte hebben om hun stem te laten horen. Vooral de mensen voor wie je niet echt iets nieuws vertelt. Als je een stukje goed vond maar het geen grootse openbaring is geweest heb je er gewoon weinig over te zeggen, en om nou overal onder te schrijven dat je 't weer eens slim en scherp verwoord hebt allemaal, dat is ook weer zoiets.

Maar de mensen die het níet snappen, en die alleen maar een blinde verontwaardiging voelen, of bitterheid, of angst, of al die andere onderbuikgevoelens die met prostitutie gemoeid zijn, die hebben er geen enkel probleem mee om uitgebreid van zich te laten horen in de comments. Mensen met ongenuanceerde meningen trekken sowieso sneller hun bek open dan mensen die de tijd nemen om ergens goed over na te denken.

Ik snap wel dat het frustrerend is. De klagers hoor je 't hardst, degenen die 't met je eens zijn het minst. Bij deze dus maar 'n kleine tegenstem: ik ben langzaam maar zeker ál je stukjes aan het bijlezen en bij het leeuwendeel knik ik instemmend. Denk er voortaan maar een onzichtbare +1 bij aan jouw kant.